PARTNER SERWISU
ucwyjieh
520 521 522 523 524
baks
152
Wpisów: 3 436
Wysłane: 16 grudnia 2022 09:47:56 przy kursie: 132,64 zł
Rif napisał(a):
Od początku projekt NG Wieśka na PC był przyjmowany sceptycznie, bo ta gra wyglądała dużo lepiej niż na konsolach. Wersja na nowe to zupełnie inna bajka i bardzo dobry ruch. Aktualizacja NG jest na PC obowiązkowa czy można ją olać? Jeśli to pierwsze, to ludzie ze starszymi kompami, którym wystarczała zwykła wersja mogą czuć się oszukani, kupowali bowiem przed laty grę pod własną specyfikację sprzętu.

Trafiasz w punkt.
To wygląda niemal jak zbrodnia .....salute
Ludzie kupili grę spędzili nad nią setki godzin. grali modowali ją a teraz wypuścili aktualizację która nie dość, że nie pozwala im zagrać w nią na dotychczasowym sprzęcie ale także niweczy setji godzin spędzonych nad nią ..... to ruch pokazujący, że spółka ma za nic swoich fanów.
Nie da się tego nijak wybronić.d'oh! d'oh!
Parkiet weryfikuje naszą wiedzę i czujność przy każdym zleceniu (:
a każdy jest mądralą ....po fakcie... :) :)

imp-p
81
Wpisów: 353
Wysłane: 16 grudnia 2022 09:56:39 przy kursie: 132,64 zł
baks napisał(a):
Rif napisał(a):
Od początku projekt NG Wieśka na PC był przyjmowany sceptycznie, bo ta gra wyglądała dużo lepiej niż na konsolach. Wersja na nowe to zupełnie inna bajka i bardzo dobry ruch. Aktualizacja NG jest na PC obowiązkowa czy można ją olać? Jeśli to pierwsze, to ludzie ze starszymi kompami, którym wystarczała zwykła wersja mogą czuć się oszukani, kupowali bowiem przed laty grę pod własną specyfikację sprzętu.

Trafiasz w punkt.
Ludzie kupili grę spędzili nad nią setki godzin. grali modowali ją a teraz wypuścili aktualizację która nie dość, że nie pozwala im zagrać w nią na dotychczasowym sprzęcie ale także niweczy setji godzin spędzonych nad nią ..... to ruch pokazujący, że spółka ma za nic swoich fanów.

błagam skąd czerpiesz informację" nie pozwala im zagrać w nią na dotychczasowym sprzęcie ale także niweczy setji godzin spędzonych nad nią" Przecież na steam nikt nie każe instalować wersji next dwa można cofnąć do starej jak komputer nie wyrabia z nową. Więc nikt nic nie zmusza.

Rufusinski
119
Wpisów: 512
Wysłane: 16 grudnia 2022 09:58:08 przy kursie: 132,64 zł
Zarowno na steam i na gog, powrot do starej wersji to pare klikniec w menu. Nowa wersja rowniez udostepnia wersje dzialajaca na dx11, ktora pozbawia takie dzialanie sensu. Jesli z jakiegos powodu ktos ma problem z wersja dx12, wersja dx11 dziala identycznie jak stara gra zmodowana, ale zawiera reszte zmian (kamera, questy itd).

Gra w wersji dx12 jednak potrafi sie zawieszac, co moge potwierdzic juz niestety z wlasnego doswiadczenia. Do wczoraj nie mialem problemow, a teraz przy wlaczonym ray tracingu nie chce mi nawet wczytac save. DX11 albo DX12 RT off i wczytuje bez problemu. Mial tez pare crashy do pulpitu. Wiec z pewnoscia sa tu usterki techniczne do poprawienia. Mam nadzieje, ze przy okazji tego nie rusza jakosci assetow i wydajnosci. Bo kompresowaniu tekstur i zmniejszanie rozdzielczosci lodow, gestosci obiektow otoczenia itd w patchu, ktory mial to podbic dla next genowego sprzetu jest kompletnie bez sensu. Predzej czy pozniej do ludzi dotrze, ze to jak przeplacili na gorce cen kart graficznych nie jest zadnym gwarantem wydajnosci. Zas nawet z suwakiem na high gra wciaz wyglada cudnie.
Edytowany: 16 grudnia 2022 10:01

Blake83
10
Wpisów: 21
Wysłane: 17 grudnia 2022 18:21:23 przy kursie: 132,64 zł
baks napisał(a):
Rif napisał(a):

Trafiasz w punkt.

To nie jest Microsoft/Apple, ktory bezposrednio (badz posrednio) wymusza na Tobie aktualizacje systemu czy tez jakiegos oprogramowania (tfu). To darmowa aktualizacja, ktora jest ostatecznie opcjonalna. Mozesz, ale nie musisz z niej skorzystac.

Licze, ze juz niedlugo pojawi sie pare poprawek, ktore zalatwia problem crashow i RT.

zxr
zxr
8
Wpisów: 93
Wysłane: 19 grudnia 2022 08:41:34 przy kursie: 132,64 zł
www.pb.pl/morgan-stanley-podni... Sorki poprzedni cis. Nie wyszło

Bartas_Gda
67
Wpisów: 308
Wysłane: 22 grudnia 2022 20:23:53 przy kursie: 127,10 zł
Myślałem, że premiera W3 na next gen nie będzie zauważalna z pkt widzenia wyników - wygląda na to, się mocno myliłem:

twitter.com/ZofiaGambetti/stat...

tgolik
PREMIUM
248
Wpisów: 1 258
Wysłane: 22 grudnia 2022 21:03:22 przy kursie: 127,10 zł
Sprawdź sobie u źródła. PSN, PS5 USA
Filtr: Bestsellery.
Obecnie 4 pozycja, w cenie 30 $

Bartas_Gda
67
Wysłane: 23 grudnia 2022 10:08:58 przy kursie: 129,30 zł
tgolik napisał(a):
Sprawdź sobie u źródła. PSN, PS5 USA
Filtr: Bestsellery.
Obecnie 4 pozycja, w cenie 30 $

tam też sprawdzam - dla mnie tak wysoka pozycja to zdecydowanie pozytywne zaskoczenie

juniorAccount
PREMIUM
41
Wpisów: 172
Wysłane: 27 grudnia 2022 12:07:12 przy kursie: 127,04 zł
Panowie nauczyli się tego, do czego Rockstar doszedł już dawno temu... konsole są potęga. nie zdziwiłbym się, gdyby w przyszłości zaczęli wydawać gry najpierw na te platformy.

I nie chodzi o technologię, bo tutaj konsole zawsze będą kulawe (w bezpośrednim starciu z obecną generacją PC) - producenci CPU i GPU oraz wszelkich SOC (na rynki mobilne) przyzwyczaili już nas do corocznej aktualizacji oferty, czas życia konsol obecnie to minimum 5-7 lat, a ich "bebechy" (ze względu na cykl produkcyjny) są już w momencie premiery o jedną, czasem dwie generacje do tyłu (Nintendo Switch).

Dodajmy do tego blokady portów w Chinach, osiadłe kontenerowce na kanale Sueskim, rosnące ceny produkcji... zanim konsola danej generacji zdobędzie odpowiednio duży rynek - ile lat minie? PS5 miało premierę pod koniec 2020 roku, a gdzie jest dzisiaj? Wrzucę linka, bo popłynąłem już wystarczająco...

www.vgchartz.com/article/45525...

Plusem jest to, że architektura konsol jest plus minus zamknięta, margines wystąpienia krytycznych błędów - jeśli spółka posiada faktycznie działający dział QA - jest marginalny. No i baza graczy jest olbrzymia, w tym posiadaczy więcej niż jednego systemu, co też przekłada się na sprzedaż.

clanowy
7
Wpisów: 38
Wysłane: 27 grudnia 2022 22:56:15 przy kursie: 127,04 zł
Ja tak odnośnie Wiedźmina na PS5. Otóż jestem posiadaczem gry na PS4 na CD. Czekałem na aktualizację na PS5 i jak już się doczekałem i upewniłem się, że aktualizacja przebiegła pomyślnie to odpaliłem grę i zacząłem grać.

Jako że W3 zacząłem jeszcze na PS4 ale nie ukończyłem, ba... przerwałem dość szybko to po odpaleniu gry "po aktualizacji" dosyć się zdziwiłem, że gra wygląda tak samo.

"Sejw" mi się zepsuł przez co jedno zadanie musiałem rozpoczynać od początku.

Myślę sobie "coś jest nie tak". Może trzeba od nowa grę zainstalować. Nie chciało mi się. Usunąłem wersję PS4 kupiłem wersję PS5 za 77 zł.

Gra wygląda całkiem inaczej. Aż chce się grać. Płytę wyrzuciłem.

Ilu takich jak ja jest na rynku? Miał być darmowy upgrade a jednak dałem się wydoić. Jednakże warto.

Ciekawa strategia.

r3fleX
16
Grupa: SubskrybentP1
Wpisów: 92
Wysłane: 27 grudnia 2022 23:42:26 przy kursie: 127,04 zł
A jeszcze więcej osób kupi wydanie fizyczne, które zadebiutuje pewnie w Q1 2023. Fakt posiadania pudełka jako element kolekcjonerski w skali globalnej na pewno będzie miał spory wymiar. Tutaj jest dużo wróżbitów wiec nie ma co pisać o ilościach natomiast wydanie fizyczne kultowych gier to wydanie fizyczne :)).

imp-p
81
Wpisów: 353
Wysłane: 28 grudnia 2022 09:04:34 przy kursie: 125,68 zł
Cytat:
Ja tak odnośnie Wiedźmina na PS5. Otóż jestem posiadaczem gry na PS4 na CD. Czekałem na aktualizację na PS5 i jak już się doczekałem i upewniłem się, że aktualizacja przebiegła pomyślnie to odpaliłem grę i zacząłem grać.

Jako że W3 zacząłem jeszcze na PS4 ale nie ukończyłem, ba... przerwałem dość szybko to po odpaleniu gry "po aktualizacji" dosyć się zdziwiłem, że gra wygląda tak samo.

"Sejw" mi się zepsuł przez co jedno zadanie musiałem rozpoczynać od początku.

Myślę sobie "coś jest nie tak". Może trzeba od nowa grę zainstalować. Nie chciało mi się. Usunąłem wersję PS4 kupiłem wersję PS5 za 77 zł.

Gra wygląda całkiem inaczej. Aż chce się grać. Płytę wyrzuciłem.

Ilu takich jak ja jest na rynku? Miał być darmowy upgrade a jednak dałem się wydoić. Jednakże warto.

Ciekawa strategia.

Oj dobrze że są tacy ludzie dają zarobić CD. A tak na poważnie to problem jest w sony ps store.Tam trzeba poklikać klika opcji aby wybrać w końcu wersję free ps5 upgrade. Standardowo po włożeniu płyty wiedźmin ps4 konsola ps5 instaluje wersje standardową i pojawia się informacja że za 77zł możesz nabyć wersję ps5 ciekawe ile osób tak zadziało jak ty. Pewnie dużo bo nie każdy szczególnie na zachodzie wie że upgrade jest darmowy

aircanada15
PREMIUM
289
Wpisów: 1 947
Wysłane: 28 grudnia 2022 12:00:47 przy kursie: 125,68 zł
r3fleX napisał(a):
natomiast wydanie fizyczne kultowych gier to wydanie fizyczne :)).

To prawda, pudełka to zdecydowanie niższa marża dla CDR.

P.S. na forum przez tydzień nie padło nawet pojedyncze słowo o zablokowaniu przez akcjonariuszy emisji warrantów do nowego PM. Tymczasem dyskusja o wrażeniach z gry wre :D

tgolik
PREMIUM
248
Wysłane: 28 grudnia 2022 13:06:41 przy kursie: 125,68 zł
Ciekawa sprawa - akcjonariusze przegłosowali program motywacyjny ale nie zezwolili na emisję papierów koniecznych do realizacji PM.
Cicho o tym, bo sprawa wygląda na wymagającą dłuższych negocjacji i kolejnych propozycji ze strony zarządu, które przekonałyby większość akcjonariuszy.
Natomiast wrażenia z gry, jej odbiór w mediach i na forach, jej oceny czy pozycje na liście bestsellerów są to czynniki, które wpłyną tu i teraz na wynik sprzedaży w 4 kwartale.
Fatalne przyjęcie serialu Rodowód krwi przez zagorzałych fanów i hejt w internecie skierowany przeciw tej produkcji a także brak nawiązań do postaci i wydarzeń znanych z uniwersum Sapkowskiego sprawia, że chyba serial nie wywoła wzrostu zainteresowania grą.
Natomiast wpływ aktualizacji nextgenowej jest bardzo wyraźny w przypadku wersji na PS5 i zwiększył sprzedaż gry. W przypadku wersji PC-towej raczej widzimy tylko wzrost ilości graczy, przy miernym wzroście sprzedaży.

Bartas_Gda
67
Wysłane: 28 grudnia 2022 13:38:29 przy kursie: 125,68 zł
tgolik napisał(a):
Ciekawa sprawa - akcjonariusze przegłosowali program motywacyjny ale nie zezwolili na emisję papierów koniecznych do realizacji PM.
Cicho o tym, bo sprawa wygląda na wymagającą dłuższych negocjacji i kolejnych propozycji ze strony zarządu, które przekonałyby większość akcjonariuszy.
Natomiast wrażenia z gry, jej odbiór w mediach i na forach, jej oceny czy pozycje na liście bestsellerów są to czynniki, które wpłyną tu i teraz na wynik sprzedaży w 4 kwartale.
Fatalne przyjęcie serialu Rodowód krwi przez zagorzałych fanów i hejt w internecie skierowany przeciw tej produkcji a także brak nawiązań do postaci i wydarzeń znanych z uniwersum Sapkowskiego sprawia, że chyba serial nie wywoła wzrostu zainteresowania grą.
Natomiast wpływ aktualizacji nextgenowej jest bardzo wyraźny w przypadku wersji na PS5 i zwiększył sprzedaż gry. W przypadku wersji PC-towej raczej widzimy tylko wzrost ilości graczy, przy miernym wzroście sprzedaży.

a może w konekście serialu - nie ważne jak mówią ważne że mówią - widziałem co najmniej kilka komentarzy mówiących aby nie marnować czasu na serial - zamiast tego zagrać w W3.

Patrząc na wpływ nexgen i PC - mamy uspokojenie negatywnych ocen, hotfixy oba nico poprawiły - ale powiedzmy sobie, że nie za wiele - patrząc jednak po liczbę filmów na YT, liczbę graczy na steam to jest bardzo dobrze. Jestem niezwykle ciekawy wyników za 4Q bo oczekuje sporego pozytywnego zaskoczenia.

tgolik
PREMIUM
248
Wysłane: 28 grudnia 2022 13:46:00 przy kursie: 125,68 zł
Czy zauważyliście, że na STEAM od kilku miesięcy nie jest promowany Wiedźmin 3 GOTY tylko sama podstawka za 19,90 zł na promocjach? Nie wiem czy to jest świadome działanie Redów czy tak sobie obliczył algorytm Steama?

baks
152
Wysłane: 28 grudnia 2022 15:42:23 przy kursie: 125,68 zł
tgolik napisał(a):

Także mnie zdziwiła i zaskoczyła ta sprawa. Być może więksi akcjonariusze mają jakąś większą wiedzę. Podobna sytuacja byłą blisko rok temu na 11bit gdzie nie przeszedł pierwszy wariant PM. Może w najbliższym czasie dowiemy się z kolejnych komunikatów lub propozycji coś sięcej wtedy uda się rozgryźć temat. Zapewne chodzi o nierozwadnianie akcji a może jest okazja ugrać coś dla dużych akcjonariuszy. A może po prostu nie widzą szans na realizację założeń lub są one za niskie do oczekiwań.

aircanada15
PREMIUM
289
Wpisów: 1 947
Wysłane: 28 grudnia 2022 16:11:45 przy kursie: 125,68 zł
baks: nowy program motywacyjny CDR ma charakter lojalnościowy i nie ma tam żadnych warunków wynikowych do spełnienia.

Rufusinski
119
Wpisów: 512
Wysłane: 29 grudnia 2022 00:00:04 przy kursie: 125,68 zł
Zgaduje, ze beda probowali przeglosowac kolejny skup zamiast emisji. Trzymam kciuki.

baks
152
Wysłane: 29 grudnia 2022 16:12:57 przy kursie: 128,86 zł
Skuo wydaje mi się najbardziej sensowny ....ale bez ogłaszania tego.
Byłoby to korzystne dla spółki bo kupiła by taniej, a także dla akcjonariuszy bo nie byłoby rozwodnienia. Tyle, że taki ruch jest raczej niemożliwy.
Już samo ogłoszenie wywinduje kurs co pewnie akcjonariuszy zadowoli.

Użytkownicy przeglądający ten wątek Gość
WIADOMOŚCI O SPÓŁCE CDPROJEKT
  • Sesja pod znakiem decyzji RPP i danych z USA, w grze Allegro, Vercom i Asseco
    Sesja pod znakiem decyzji RPP i danych z USA, w grze Allegro, Vercom i Asseco

We wtorek giełda w Warszawie wykonała zdecydowany zwrot w górę i wybroniła się przed 5. spadkową sesją z rzędu. W środę strona popytowa idzie za ciosem i ale finalnie o losach całej sesji i tak najprawdopodobniej zdecyduje reakcja na decyzję RPP i na dane z rynku pracy w USA. W centrum uwagi są dziś Allegro, Vercom i Asseco Poland.

• 10 mocnych spółek na wrzesień wg BM BNP Paribas
    10 mocnych spółek na wrzesień wg BM BNP Paribas

We wrześniowej odsłonie portfela BM BNP Paribas analitycy stawiają na dotychczasowe spółki, czyli liderów i czołowych graczy w swoich branżach. Oto jak oceniają wyniki za II kwartał poszczególnych top picks i ich perspektywy.

520 521 522 523 524

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,201 sek.

tmkgqqlj
gqqulgob
ovrlkyws
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +75 454,67 zł +377,27% 95 454,67 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
ewbtectk
jshvuijk
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat