8 Dołączył: 2021-02-22 Wpisów: 44
Wysłane:
17 lutego 2023 18:22:04
przy kursie: 1,97 zł
Jeżeli masz grupę 5%, notyfikujcie porozumienie i zażądajcie zwołania NWZA, żeby przeforsować uchwałę o rozwiązaniu spółki i likwidacji.
Przykładowe uzasadnienie: "W ocenie akcjonariatu mniejszościowego dalsze funkcjonowanie spółki jest pozbawione ekonomicznego sensu. Dla akcjonariuszy mniejszościowych zdechły Rank Progress z odciętymi pijawkami i syndykiem zamiast ociężałego prezesa Jana z Portugalii jest wart więcej niż spółka publiczna notowana na GPW.
kłaniam się, Comtrader"
zwróć uwagę że w ciągu 10 lat zarząd w temacie pomnażania majątku własnego jest mniej skuteczny niż zakopany w ziemi słoik. Zachwalanie rzekomo zasadnych premii przeczy faktom.
|
|
23 Dołączył: 2018-09-27 Wpisów: 279
Wysłane:
19 lutego 2023 23:44:35
rochodzki napisał(a):Jeżeli masz grupę 5%, notyfikujcie porozumienie i zażądajcie zwołania NWZA, żeby przeforsować uchwałę o rozwiązaniu spółki i likwidacji.
Przykładowe uzasadnienie: "W ocenie akcjonariatu mniejszościowego dalsze funkcjonowanie spółki jest pozbawione ekonomicznego sensu. Dla akcjonariuszy mniejszościowych zdechły Rank Progress z odciętymi pijawkami i syndykiem zamiast ociężałego prezesa Jana z Portugalii jest wart więcej niż spółka publiczna notowana na GPW.
kłaniam się, Comtrader"
zwróć uwagę że w ciągu 10 lat zarząd w temacie pomnażania majątku własnego jest mniej skuteczny niż zakopany w ziemi słoik. Zachwalanie rzekomo zasadnych premii przeczy faktom. Bicie piany proponujesz - nic więcej.A mnie bicie piany nie interesuje. Bo jaki będzie wynik głosowania mogę Ci powiedzieć już dziś... Żaden z Was nie podejmuje też tematu łamania obowiązków informacyjnych przez Zarząd - czyżby dlatego, że akurat tego można łatwo dowieść?Tu Zarząd ma najwięcej za uszami i w tej chwili kolejna gruba sprawa jest na tapecie - było ESPI o pożyczce od Monnari na zakup nieruchomości gruntowych, a jakoś póki co brak ESPI o celu jej wydatkowania... A jest wiele takich tematów z ostatniego okresu: - Otwock i bezprawne opóźnienie informacji poufnej o rok (samo opóźnienie jeszcze można obronić, ale tak opóźnionego momentu odtajnienia już nie!), - Gdynia i umowa przedwstępna z zadatkiem 3 mln zł, o której prezes łaskawie informuje dopiero od 2-ch raportów (półroczny 2022 i 3-ci kwartał 2022), czyli po moim oficjalnym zapytaniu pisemnym na ubiegłorocznym ZWZA 22 czerwca - wcześniej milczał jak grób, a przecież sprawa ma swój początek jeszcze w lipcu 2020 roku!, - Lublin - całkowicie tajemniczy, - Elbląg - którego w ogóle oficjalnie brak w aktywach, Dlaczego nikt nie pamięta np. publikacji prognoz wyników na kilka dni przed oficjalnym terminem upublicznienia zaudytowanych... (UWAGA !!!) jednostkowych prognoz ze stratą netto !!!? A takich manipulacji było więcej...
Edytowany: 19 lutego 2023 23:46
|
|
190 Dołączył: 2009-01-06 Wpisów: 3 286
Wysłane:
20 lutego 2023 08:48:55
Bez urazy com, ale tutaj to ty znasz spółkę, reszta w tym ja tylko oględnie. Patrzymy więc z daleka i widzimy najprostsze walki, ty widzisz od dawna z bliskiej odległości.
Z jednym się zgadzamy, bez podjęcia walki nic się tu nie dostanie, powodzenia.
|
|
|
|
0 Dołączył: 2023-03-21 Wpisów: 1
Wysłane:
21 marca 2023 11:59:40
przy kursie: 2,23 zł
"Uchwała w sprawie wypłaty zaliczki na poczet przewidywanego zysku w roku obrotowym obejmującym okres od 1 stycznia 2022r. do 31 grudnia 2022r w wysokości 41,5 mln zł. Wspólnicy Spółki będą uczestniczyć w zaliczce w proporcji wynikającej z umowy Spółki, w tym Emitentowi przypadać będzie kwota 14,5 mln zł. Wypłata zaliczki zostanie dokonana najpóźniej do dnia 31 maja 2023r."
Czy to oznacza, że spółka wypłaci DVD ?
|
|
PREMIUM
1 362 Grupa: Zespół StockWatch.pl
Wysłane:
21 marca 2023 14:02:18
Spółka otrzyma dywidendę a nie wypłaci
|
|
2 Dołączył: 2010-02-19 Wpisów: 63
Wysłane:
25 marca 2023 13:25:13
przy kursie: 2,18 zł
Ostatnia podwyżka stóp EBC wpłynęła znacząco na zadłużenie Ranka. Na koniec 2022 roku, wynosiło ono 391 000 000 zł. Ile wynosi obecnie?
Druga sprawa to free float, który wynosi aż 21 000 000 akcji, co przy znikomej płynności czyni te akcje praktycznie niezbywalnymi.
Spółka nie płaci dywidendy, fundusze dawno się zwinęły a Jan komunikację z akcjonariatem, ma, powiedzmy niekoniecznie w priorytetach...
|
|
5 Dołączył: 2009-07-09 Wpisów: 241
Wysłane:
26 marca 2023 19:40:49
przy kursie: 2,18 zł
comtrader napisał(a):comtrader napisał(a):lucznik napisał(a):Tomb Raider twój optymizm jest Niezłomny od 10 czy 15 lat a może to już nie jest optymizm tylko coś na n jesteś już chyba profesorem nadzwyczajnym od aktywów Mroczki i tej mrocznej organizacji zwaną rank progress musiałeś na to poświęcić olbrzymią ilość czasu bo nie są to informacje publikowane wielki szacun ale proszę nie wciągaj w to innych to spółka jest notowana na giełdzie podobnie jak chińskie wirtualne twory na niemieckim m-dax notowane na dwukrotności P/E o których każdy wie że nigdy nie będzie z nich żadnej dywidendy ani zysku i można je tylko oglądać jak okazy w zoo akcje rank Progress to nie są żadne akcje to jest wirtualna makulatura z której nigdy za życia prezesa i największego udziałowca nie zobaczycie ani złamanego grosza to nie jest spółka dla inwestorów czy graczy tylko dla Marzycieli którzy po kolejnych latach zamienił się w zgorzkniałych sceptyków to nic nie dzieje się naprawdę poza wyciąganiem forsy ze spółki poprzez różne triki Moderatorze... przecież Łucznik posługuje się kłamstwem i manipulacją.I to zarówno w opisie mojej osoby jak i działalności operacyjnej spółki.Dlaczego więc moje sprostowania i pytania do niego wylatują, a nie jego post - ten konkretny, bo do reszty zastrzeżeń nie mam ?! Moderator:Nie zauważyłem tam sprostowań dotyczących spółki. I dlatego znowu usunąłeś mój wpis ??? A co tu sprostowywać w temacie spółki przy tak miałko sformułowanych "zarzutach"?Że nie jest to cyt. "mroczna organizacja"? Czy że nie jest "chińskim wirtualnym tworem"? Z czym tu można rozsądnie polemizować ??? Raz (fakt, że dawno) tu dywidenda była i to całkiem spora, bo porównywalna z dzisiejszym kursem. Poza tym - jakimi to niby "trikami" Mroczka wyciąga kasę ze spółki, bo ja jakoś tego nie stwierdziłem, choć przyznam, że ciągle szukam... Bo obiecuję wszystkim, że pierwszy napiszę zawiadomienie do Prokuratury jeśli ktoś mi wskaże okradanie spółki. Ja stwierdzam tylko, że Zarząd narusza obowiązki informacyjne - przepisy dyrektyw MAR, ale samo to do Prokuratury się nie kwalifikuje, a jedynie do KNF-u. W/g Ciebie drogi Moderatorze to ja mam udowadniać, że nie jestem wielbłądem, a nie ktoś, kto rzuca oskarżenia i nie popiera ich ŻADNYM argumentem ??? Można tak (jak kolega Łucznik) tu pisać i to jest fair? Ciekawe podejście... Bo przykładów spółek bardzo znacznie niedowartościowanych i to przez długie okresy historia zna wiele. Jako przykład przytoczę ASBIS przed 2020 rokiem. com Witam nie zaglądałem przez jakiś czas i widzę że niezły ferment się zrobił faktycznie przesadziłem z tym 10-15 lat Ty naganiasz na ranka zaledwie od siedmiu lat ale sorry dla mnie to wieczność pewnie dlatego trochę dodałem, co do sformułowań jakich użyłem są to figury retoryczne które miały uzmysłowić beznadziejność sytuacji z jaką tutaj mamy do czynienia tyle wstępu. Wspominałeś coś o dywidendzie i jednocześnie żądasz przykładów trików Zarządu. No to masz dwa w jednym : ta jednorazowa dywidenda która się tu zdarzyła była największym trikiem jaki geniusz Mroczka mógł wymyśleć podczas swojej kariery giełdowej trzeba się trochę cofnąć i poznać kontekst tego czasu dywidenda była wypłacona z pieniędzy które zebrał emitując akcje wchodząc na giełdę a została wypłacona tylko po to żeby perfidnie podbić cenę akcji którą dodatkowo stymulował wyimaginowanym skupem z ceną do 40 zł do którego to skupu oczywiście nigdy nie doszło w tle były jakieś fundusze którym próbował opylić razem ze wspólnikiem Bartnickim około 1/3 swoich akcji więc nie wyjeżdżaj mi tu z dywidendą bo to był skandal i Jeśli mowa tu o manipulacjach, to to była największa manipulacja jakiej dopuścił się zarząd i akcjonariusz rang progresu na GPW jeśli już przywołałem tu wspólnika Bartnickiego byłego akcjonariusza rank progress to może parę słów był to równoprawny symetryczny wspólnik, partner w interesach Mroczki pewnie jakiś Przyjaciel z młodości. Mroczka go przetrawił wyrzucił z rady nadzorczej i wypluł na bruk takie jest jego podejście do wspólników, partnerów biznesowych możecie sobie tylko wyobrazić co myśli o Was. na początku myślałem że Twoje wpisy mają w jakiś pokrętny sposób ocieplić zszargany wizerunek Mroczki ale może Ty jesteś naprawdę, może naprawdę masz taką grupę O której piszesz ,myślałem już że na straty po rang progresie Spuściłem kotarę zapomnienia a zabliźnione rany nigdy nie będą więcej rozdrapywane ale twoje posty nie dają zapomnieć myślałem już że na straty po rank progresie Spuściłem kotarę zapomnienia a zabliźnione rany nigdy nie będą więcej rozdrapywane ale twoje posty nie dają zapomnieć, może ty jesteś przeznaczeniem moich niewyrównanych rachunków z Mroczką . W takim razie mam dla Ciebie propozycję biznesową nabierz dystansu porzuć ten psychotyczno emocjonalny ton. Ochłoń . Wiele lat temu pewien mój znajomy wygrał sprawę w sądzie z bardzo bogatym i wpływowym biznesmenem dużej aglomeracji tło sprawy było bardzo podobne korzyści utracone niepełnoprawne partnerstwo brak wpływu na cokolwiek i brak partycypacji w czymkolwiek wyrok był taki że biznesmen musiał wykupić jego udziały o wartości z ksiąg. Utrzymuję dobre relacje z kancelarią prawną która wygrała mi 100% spraw w tym kilka dotyczyło spółek giełdowych (na marginesie dodam że jedyną przegraną sprawą ze spółką giełdową był spór grupowy prowadzony przez Stowarzyszenie inwestorów indywidualnych z kosmicznie wybujałą intrygą Aż się dziwię że w to z nimi wszedłem) Tak więc mam w tym pewne doświadczenie i mógłbym zaaranżować taki proces. Jeśli twoja grupa jest odpowiednio liczna i nie mam tu na myśli procentów w kapitale tylko dosłownie liczna personalnie to ewentualna zrzutka na koszty sądowe i procesowe nie powinna być bolesna ( przy zysku do ryzyka 10:1) Natomiast w przypadku wygranej będziemy kolumbami naprawy GPW, ewentualne skargi na aktywność informacyjną spółki Sorry wybacz dostaną może milion złotych kary od KNF i dalej będą się z Ciebie śmiać na SII też nie ma co liczyć otwarcie mówią że zajmują się szkoleniami i Show must go on typu Wall Street nie mamy żadnego samorządu Cechu i trzeba się z tym pogodzić, sprawa do przemyślenia. Pozdrawiam. The Dogs of deal.
|
|
Wysłane:
28 marca 2023 13:01:46
przy kursie: 2,26 zł
and16 napisał(a):kombiii napisał(a):Ostatnia podwyżka stóp EBC wpłynęła znacząco na zadłużenie Ranka. Na koniec 2022 roku, wynosiło ono 391 000 000 zł. Ile wynosi obecnie?
Druga sprawa to free float, który wynosi aż 21 000 000 akcji, co przy znikomej płynności czyni te akcje praktycznie niezbywalnymi.
Spółka nie płaci dywidendy, fundusze dawno się zwinęły a Jan komunikację z akcjonariatem, ma, powiedzmy niekoniecznie w priorytetach...
Puste frazesy podane bez kontekstu, żywcem przeniesione z forum Bankiera, gdzie takich wpisów są setki. To nie frazesy tylko najzwyklejsze kłamstwa i manipulacje zapożyczone od trollej spółdzielni Jamesa z Bankstera!Bzdurę o free floacie pominę, bo oficjalnie jest on rzeczywiście wysoki. Natomiast reszta to nieprawdy, bo: - ani ZOBOWIĄZANIA na koniec roku nie wynoszą 391 mln zł (nie wiem ile wynoszą - wkrótce się dowiemy, ale szacuję że spadły poniżej 350 mln zł). - ani podwyżka stóp EBC nie wpływa na poziom ZOBOWIĄZAŃ, bo na nie wpływ ma kurs EURO i ich spłata zgodnie z harmonogramem zapadalności oczywiście. Podwyżka stóp EBC owszem wywiera wpływ, ale nie na poziom ZOBOWIĄZAŃ, tylko co najwyżej na koszt ich obsługi. A na koniec odsyłam kolegów na nową stronę spółki, gdzie jest kilka ciekawostek (kilku wciąż nie ma!) z których szczególnie polecam zakładkę o Katowicach, o czym od lat w sumie pisałem: rankprogress.pl/inwestycje/kat...Oczekuję też usunięcia wpisu kolegi Kombiii jako kłamliwego i wprowadzającego w błąd.
|
|
PREMIUM
1 362 Grupa: Zespół StockWatch.pl
Wysłane:
28 marca 2023 16:52:10
comtrader napisał(a): Bzdurę o free floacie pominę, bo oficjalnie jest on rzeczywiście wysoki.
A coś na poparcie tej tezy można prosić?
|
|
Wysłane:
28 marca 2023 23:10:58
krewa napisał(a):comtrader napisał(a): Bzdurę o free floacie pominę, bo oficjalnie jest on rzeczywiście wysoki.
A coś na poparcie tej tezy można prosić? To nie teza - to wiedza. Gwoli przytoczenia dowodów mogę przypomnieć tylko pewien grudniowy dzień tuż przed Świętami, w którym CFI S.A. sprzedało na 1 sesji ponad 5% akcji spółki i był o tym komunikat sprzedającego, a nie było komunikatu strony kupującej. Kurs nawet nie jęknął... Chwilę później CFI kupił 50% w Progressie iV (bodajże), który był spółką gruntową na wrocławskich Popowicach... Łatwo znaleźć ten moment, bo to najwyższy wolumen w historii. Druga część mojej wiedzy o free floacie (a właściwie wiedza o drugiej ze stron mających w posiadaniu te akcje) niestety publiczna nie będzie. Wybacz. Zresztą... formalnie wobec braku istnienia sformalizowanego porozumienia te akcje są oficjalnym free floatem. com
Edytowany: 28 marca 2023 23:21
|
|
|
|
Wysłane:
29 marca 2023 00:44:25
Tam jest cfi na pokładzie?
Jak tak to ostrożność mega wskazana, to szulernia. To już wiem kto arkusz wypełnia z prawej i z lewej strony.
Kawczynscy i wszystko jasne :)
|
|
Wysłane:
29 marca 2023 08:42:36
Jeden hak ma CFI i to konkretnie pod żebro i mocno uciska, mianowicie papiery mercatora za grube dziesiątki mln PLN, dobrze powyżej 120 PLN/akcja.
|
|
Wysłane:
29 marca 2023 09:58:01
przy kursie: 2,14 zł
addison napisał(a):Tam jest cfi na pokładzie?
Jak tak to ostrożność mega wskazana, to szulernia. To już wiem kto arkusz wypełnia z prawej i z lewej strony.
Kawczynscy i wszystko jasne :) Nie ma CFI !!! Kawczyńskim dawno już powiedzieliśmy pa. CFI zostało wyciśnięte. Najpierw z ponad 10% akcji, a potem z 50% (prawie ;-)) udziałów w Progressie IV spółce gruntowej Portu Popowice we Wrocławiu. Miejsce CFI zajął Vantage i pomimo sceptycyzmu wielu komentujących współpraca we Wrocławiu przyniosła Rank Progressowi ogromne korzyści. I wciąż przynosi - patrz ostatnie ESPI z dywidendą +14,5 mln zł. To kupa kasy i to wypłacana w podobnej wysokości rokrocznie. Przy kapitalizacji całej spółki na poziomie ok. 80 mln zł tylko to jedno aktywo zapewnia cząstkowy C/Z=5,5. A przecież to aktywo (udziały w Porcie Popowice) nie łapie się nawet w TOP5 aktywów Ranka pod względem wartości bilansowej...
|
|
Wysłane:
29 marca 2023 10:10:56
ok, dzięki za wyjaśnienie.
Vantage w porcie daje zyski i ratuje trochę bo samego ranka chyba nie byłoby stać na ruszenie tego.
Comtrater, daj znać czy będziesz w spółce na ZWZA.
|
|
Wysłane:
30 marca 2023 01:54:10
addison napisał(a):ok, dzięki za wyjaśnienie.
Vantage w porcie daje zyski i ratuje trochę bo samego ranka chyba nie byłoby stać na ruszenie tego.
Comtrater, daj znać czy będziesz w spółce na ZWZA. Za wyrzucenie Kawczyńskich - szacun dla Jana. Mam o nich zdanie chyba podobne do Twojego.... i sporo wiem o ich występkach. Za układ z Vantage - też. Na ZWZA raczej będę. Pomimo, że to tylko Zwyczajne... Tak jak byłem 22 czerwca rok temu. Pytań do Jana mam mnóstwo, bo nazbierało się przez rok...
|
|
2 Dołączył: 2010-02-19 Wpisów: 63
Wysłane:
24 kwietnia 2023 20:32:42
Prognoza wyników nie napawa optymizmem: Zarząd Rank Progress S.A. ("Emitent") przekazuje do publicznej wiadomości niezaudytowane jednostkowe wyniki finansowe Rank Progress S.A. i Grupy Kapitałowej Rank Progress S.A. za 2022r. I. Rank Progress S.A.: 1. przychody ze sprzedaży: 8.127 tys. złotych, 2. zysk na sprzedaży: minus 8.540 tys. złotych, 3. zysk na działalności operacyjnej: minus 6.777 tys. złotych, 4. wynik netto: minus 15.271 tys. złotych. Nie wspomnieli o zobowiązaniach? Moderator:Nie rób tego więcej.
Edytowany: 3 maja 2023 19:49
|
|
23 Dołączył: 2020-02-11 Wpisów: 168
Wysłane:
24 kwietnia 2023 21:12:32
Jak się wkleja, to całość: II. Grupa Kapitałowa Rank Progress S.A.: 1. przychody ze sprzedaży: 61.079 tys. złotych, 2. zysk na sprzedaży: 13.584 tys. złotych, 3. zysk na działalności operacyjnej: 35.412 tys. złotych, 4. wynik netto: 26.679 tys. złotych. biznes.pap.pl/espi/pl/reports/...
|
|
Wysłane:
26 kwietnia 2023 12:00:19
przy kursie: 2,16 zł
Bracia Kawczyńscy, czyli CFI, to "chyba" o nich: expressilustrowany.pl/agenci-c...W końcu na swoim miejscu.
Edytowany: 26 kwietnia 2023 12:03
|
|
Wysłane:
29 kwietnia 2023 18:28:02
Tak. O nich! I tak za długo to trwało.
|
|
Wysłane:
5 maja 2023 20:19:42
przy kursie: 2,27 zł
kombiii napisał(a):Prognoza wyników nie napawa optymizmem: Zarząd Rank Progress S.A. ("Emitent") przekazuje do publicznej wiadomości niezaudytowane jednostkowe wyniki finansowe Rank Progress S.A. i Grupy Kapitałowej Rank Progress S.A. za 2022r. I. Rank Progress S.A.: 1. przychody ze sprzedaży: 8.127 tys. złotych, 2. zysk na sprzedaży: minus 8.540 tys. złotych, 3. zysk na działalności operacyjnej: minus 6.777 tys. złotych, 4. wynik netto: minus 15.271 tys. złotych. Nie wspomnieli o zobowiązaniach? Moderator:Nie rób tego więcej. Nie rób tego więcej ??? Trolla świadomie łamiącego dyrektywy MAR i prawo polskie grzecznie tylko ostrzegasz? Moderator:Tak. Zazwyczaj ostrzegam, a jeżeli nie przynosi to oczekiwanego efektu, sięgam po inne środki, takie jak czasowa lub stała blokada możliwości publikowania wpisów. Proszę, oszczędź nam lektury o swoich problemach z administracją forum bankiera, to jest wątek poświęcony spółce Rankprog. Bo jakże inaczej wygląda prawda w suchym opisie od tego co tu troll wkleja to można zobaczyć w tego typu artykule: isbiznes.pl/2023/04/28/rank-pr...
Edytowany: 5 maja 2023 20:35
|
|
Czy na pewno chcesz przesłać zgłoszenie do moderatora?
Poniżej potwierdź lub anuluj swój wybór.