PARTNER SERWISU
grvotbpu
791 792 793 794 795
sledzik007
54
Grupa: SubskrybentP1
Wpisów: 442
Wysłane: 18 lipca 2023 14:49:58 przy kursie: 694,00 zł
Baks ja się też źle wyraziłem. P8 może wynieść bitów na inny poziom, ale też ich zakopać. Trochę testem może być The Alters bo może zmienić zupełnie mechanike działania osoby , chyba że zrobią wersje na zasadzie ala Simsów.

baks
152
Wpisów: 3 436
Wysłane: 20 lipca 2023 14:01:41 przy kursie: 713,00 zł
sledzik007 napisał(a):
Baks ja się też źle wyraziłem. P8 może wynieść bitów na inny poziom, ale też ich zakopać. Trochę testem może być The Alters bo może zmienić zupełnie mechanike działania osoby , chyba że zrobią wersje na zasadzie ala Simsów.

Osobiście nie widzę tego w ten sposób. Jeśli gra odniesie syosunkowo duży sukce to owszem. Jednak słaby odbiór gry nie zakopi.Koszty gry po jakimś czasie się zwrócą a nawet jeśli nie to doświadczenia zaprocentują przy kolejnej produkcji.Spółka nadal się rozwija i logiczne, że nie wszystko dobrze odpali. Na szczęście już jest 8 mocno zaawansowanych produkcji a kolejne w preprodukcji. Więc nawet porażka 1-2 projektów nie podtopi spółki a jedynie zmniejszy tempo akumulacji gotówki i zmniejszy spodziewaną dywidendę lub ją opóźni o rok.
Parkiet weryfikuje naszą wiedzę i czujność przy każdym zleceniu (:
a każdy jest mądralą ....po fakcie... :) :)

Bananowy Joe
14
Wpisów: 24
Wysłane: 21 lipca 2023 11:15:09 przy kursie: 724,00 zł
W rekomendacji DM BDM wskazują, że The Invincible trafi do Game Pass'a, a sam deal Microsoft przewyższy poniesione koszty.

Ocenili, że społeczności gier "The Invincible" oraz "The Thaumaturge" prezentują się obiecująco, a tytuły te znajdują się na liście najbardziej oczekiwanych gier na miejscach odpowiednio: 48/124.

"Ostatnia informacja o umowie z Microsoft na udostępnienie wybranych gier w programie Game Pass rzuca nowe światło na potencjalny przebieg debiutów części nowych produkcji" - dodano.

DM BDM oczekuje - kierując się wypowiedziami przedstawicieli Starward Industires - że jednym z projektów, który trafi do tej usługi będzie "The Invincible", a sama umowa będzie na tyle satysfakcjonująca, że wpływy z niej przewyższą koszty poniesione przez wydawcę i dewelopera na ten tytuł (według szacunków DM BDM poziom ok. 17 mln zł).

biznes.pap.pl/pl/news/listings...

Były przypadki gier, które w dniu premiery wylądowały w game pass'ie na Xbox'a i PS?

baks
152
Wysłane: 21 lipca 2023 11:49:47 przy kursie: 724,00 zł
Bananowy Joe napisał(a):
W rekomendacji DM BDM wskazują, że The Invincible trafi do Game Pass'a, a sam deal Microsoft przewyższy poniesione koszty.

Ocenili, że społeczności gier "The Invincible" oraz "The Thaumaturge" prezentują się obiecująco, a tytuły te znajdują się na liście najbardziej oczekiwanych gier na miejscach odpowiednio: 48/124.

"Ostatnia informacja o umowie z Microsoft na udostępnienie wybranych gier w programie Game Pass rzuca nowe światło na potencjalny przebieg debiutów części nowych produkcji" - dodano.

DM BDM oczekuje - kierując się wypowiedziami przedstawicieli Starward Industires - że jednym z projektów, który trafi do tej usługi będzie "The Invincible", a sama umowa będzie na tyle satysfakcjonująca, że wpływy z niej przewyższą koszty poniesione przez wydawcę i dewelopera na ten tytuł (według szacunków DM BDM poziom ok. 17 mln zł).

Były przypadki gier, które w dniu premiery wylądowały w game pass'ie na Xbox'a i PS?

Bardzo wątpię aby trafiły gry tam w dniu premier - raczej kilka miesięcy po.
Jednak taką spółkę jak MS stać nawet na wykupienie gier na wyłączność. Wszystko zależy od wysokości umowy. Skoro przedstwiciel tak twierdzi to tylko się cieszyć.

Rif
Rif
166
Wpisów: 1 141
Wysłane: 21 lipca 2023 14:29:28 przy kursie: 724,00 zł
baks napisał(a):
Bananowy Joe napisał(a):

Bardzo wątpię aby trafiły gry tam w dniu premier - raczej kilka miesięcy po.
Jednak taką spółkę jak MS stać nawet na wykupienie gier na wyłączność. Wszystko zależy od wysokości umowy. Skoro przedstwiciel tak twierdzi to tylko się cieszyć.

W GamePass wejdzie na premierę i to jest aktualnie stosowana praktyka przez MS, aby pojawiały się tam premierowe tytuły. Zresztą nie zabulili by tyle, aby wrzucać jakiś czas później. Co oczywiście nie wadzi temu, że gra będzie dostępna do kupienia normalnie na Steam i PS.

Utnapisztim
63
Wpisów: 914
Wysłane: 21 lipca 2023 22:15:47 przy kursie: 724,00 zł
Bananowy Joe napisał(a):

Outriders, The Medium były w game pass od dnia premiery

baks
152
Wysłane: 24 lipca 2023 14:50:24 przy kursie: 716,00 zł
Jakoś wszyscy ignorują albo umknęło. Jest szansa na wysyp nowych rekomendacji dla spółki. Jak widać analitycy dostrzegają rosnący potencjał spółki do zarabiania.

DM BDM podwyższył cenę docelową dla 11 bit studios; rekomenduje "kupuj"
publikacja
2023-07-21 08:30
Analitycy DM BDM, w raporcie z 14 lipca, podtrzymali rekomendację "kupuj" dla 11 bit studios i podwyższyli cenę docelową do 875 zł z 590 zł poprzednio. ...... Prognozujemy, że na przestrzeni 2024-2025 spółka wygeneruje 199,8-185,1 mln zł zysku netto, co implikuje wskaźnik P/E na atrakcyjnym poziomie 9-10x.
www.bankier.pl/wiadomosc/DM-BD...

CSharpBeginner
45
Wpisów: 333
Wysłane: 24 lipca 2023 15:22:39 przy kursie: 716,00 zł
Ciekawa wiadomość na rynku gamedev

Chiński gigant przejmuje kontrolę w Techlandzie

Czyli chyba nie ma co już ich nazywać polską spółką? I największymi graczami w naszym kraju bezsprzecznie zostaje CDR i 11bit.

baks
152
Wysłane: 24 lipca 2023 15:31:56 przy kursie: 716,00 zł
CSharpBeginner napisał(a):
Ciekawa wiadomość na rynku gamedev

Chiński gigant przejmuje kontrolę w Techlandzie

Czyli chyba nie ma co już ich nazywać polską spółką? I największymi graczami w naszym kraju bezsprzecznie zostaje CDR i 11bit.

Można w takim razie zapomnieć raczej o debiucie na GPW. Powstaje pytanie jak dużo prezes na tym zyskał. Na pewno stracił kontrolę nad spółką i teraz ktoś inny będzie miał decydujący głos. Inna sprawa, że w biznesie często liczy się ilość zer. W ten sposób na pewno Prezes skoczy wyżej w liście 500.
Spółka chyba przespała najlepszy okres na debiut a teraz mając zauważalny zastój w biznesie a potrzeby są spore postanowił oddać kontrolę. Choć z drugiej strony jeśli ma spory pakiet (a rozsądek tak podpowiada) to może być istotnym beneficjentem tego, że spółka może mocno skorzystać z kanałów sprzedaży w Chinach.
Na koniec nie można do końca wykluczyć debiutu na Giełdzie tyle, że to nie musi być GPW a np Amsterdam lub Londyn (choć ten traci na znaczeniu jako centrum finansowe.

baks
152
Wysłane: 14 sierpnia 2023 16:55:16 przy kursie: 708,00 zł
baks napisał(a):
Jakoś wszyscy ignorują albo umknęło. Jest szansa na wysyp nowych rekomendacji dla spółki. Jak widać analitycy dostrzegają rosnący potencjał spółki do zarabiania.

DM BDM podwyższył cenę docelową dla 11 bit studios; rekomenduje "kupuj"
publikacja
2023-07-21 08:30
Analitycy DM BDM, w raporcie z 14 lipca, podtrzymali rekomendację "kupuj" dla 11 bit studios i podwyższyli cenę docelową do 875 zł z 590 zł poprzednio. ...... Prognozujemy, że na przestrzeni 2024-2025 spółka wygeneruje 199,8-185,1 mln zł zysku netto, co implikuje wskaźnik P/E na atrakcyjnym poziomie 9-10x.
www.bankier.pl/wiadomosc/DM-BD...

Umknął chyba wszystkim fakt pojawienia się nowej reko od BOŚ. Sam ostatnio nie zaglądałem do zakładki reko.
Jak wydać aktualizacja z BDM uruchomiła kolejne rekomendacje. Czekamy na jeszcze.... Jak widać wyceny są mocno skorelowane.

Cytat:
DM BOŚ podtrzymuje rekomendację "kupuj" dla 11 bit studios i podnosi cenę docelową do 836 zł
publikacja
2023-08-10 10:48
DM BOŚ, w raporcie z 2 sierpnia, podtrzymuje rekomendację "kupuj" dla 11 bit studios i podnosi cenę docelową akcji spółki do 863 zł z 600 zł wcześniej.
www.bankier.pl/wiadomosc/DM-BO...

Teraz pytanie czy możemy oczekiwać aktualizacji wykresów autorstwa Krewy i jego spojrzenie na aktualną sytuację spółki w odniesieniu do rynku i premier.
Edytowany: 14 sierpnia 2023 17:03

baks
152
Wysłane: 14 sierpnia 2023 18:03:10 przy kursie: 708,00 zł
Nie zauważyłem wcześniej, że w tytule informacji na Bankierze jest błąd. Poprawna wartość jest w treści informacji czyli 863zł.
Edytowany: 14 sierpnia 2023 18:03

baks
152
Wysłane: 17 sierpnia 2023 13:03:58 przy kursie: 689,00 zł
Z ego co pisze Pan Darek obszerniejszych relacji z prezentacji FP2 o Altersów można się spodziewać w pierwszych dniach września.
Pytanie czy będzie to tuż przed premierą Niezwyciężonego ?
Mam nadzieję, że datę premiery także poznamy na targach a może tuż przed.
Pytanie czy z Thraumaturge zmieszczą się w październiku czy będzie listopad tak jak przy TWOM.

baks
152
Wysłane: 22 sierpnia 2023 17:44:13 przy kursie: 712,00 zł
Jeden termin już znamy. Teraz pytanie o kumulację. Chyba mało prawdopodobne jest aby spółka zdecydowała się na dwie premiery w listopadzie. Choć nie można tego wykluczyć a jeśli to będzie to dla spółki duże wyzwanie. Osobiście podchodzę do tego sceptycznie. Widać, że Niezwyciężony poległ nieco na terminach. Na ile to koliduje z premierą Tharmaturge zapewne zobaczymy za tydzień....dwa. jeśli na targach lub zaraz po nie padnie ter TVmin to premiera prawie na bank w styczniu.

sledzik007
54
Grupa: SubskrybentP1
Wpisów: 442
Wysłane: 22 sierpnia 2023 18:37:14 przy kursie: 712,00 zł
Jeżeli niezwyciężony jest w listopadzie , to nie sądze że pchają na grudzień Tharmaturge . No chyba że chłopaki chcą przetestować swoich sił na dwa fronty, ale może się to skończyć źle. Możliwe że pod koniec miesiąca będzie Tharmaturge ,ale zawsze omijali terminy grudniowe. Tak samo jak baks strzelam na styczeń.

Patrząc na niezwyciężonego dalej mnie ta gra nie zachwyca. Jakie jest wasze zdanie?
Co do Tharmaturge to jeżeli będzie ciekawa rozgrywka to może być ciekawie

Space Cowboy
PREMIUM
61
Wpisów: 292
Wysłane: 23 sierpnia 2023 10:05:01 przy kursie: 709,00 zł
Myślę, że Niezwyciężony ma swój styl, który pewnej grupie odbiorców będzie bardzo pasował. Szczerze to mój scenariusz jest taki, że będzie to duży sukces artystyczny, który ugruntuje pozycję studia, co jest dla nich bardzo ważne, ma szansę być też longsellerem. Natomiast to jednak może być niszowa produkcja i przygotowałbym się na to, że nie będzie to sukces komercyjny.

Kolejnym rozczarowaniem może być Thaumaturge. OK, to też może być świetna gra, ale niszowa (w ciekawym ale również niszowym settingu) a dodatkowo Baldurs Gate 3 tak wysoko podniósł pewne oczekiwania, że bardzo ciężko będzie im zabłysnąć.

Nie zrozumcie mnie źle. To produkcje, którym mocno będę kibicować, ale inwestorsko... przed 11Bit fascynujący okres, ogromne szanse związane z ich własnymi grami, ale ja sam zakładam, że zacznie się od rozczarowań.

Frey
115
Wpisów: 1 082
Wysłane: 23 sierpnia 2023 10:31:40 przy kursie: 709,00 zł
Jeszcze w Q3 ujawniony ma zostać Projekt N - najnowsza gra z wydawnictwa.
Jej premiera - zgodnie z informacjami z konferencji inwestorskiej ma mieć miejsce w pierwszej połowie 2024 r., przy czym z tego co podczas tej konferencji die dowiedzieliśmy to ta gra ma być już w fazie alpha i być grywalną od początku do końca.

No to pospekulujmy…macie jakieś typy jeśli chodzi o projekt N?
Wg mnie to może (podkreślam może - bo to zgadywanka choć trochę argumentów za tym stoi), projektem tym być gra Forever Skies od polskiego studia Far From Home.

Gra już jest na steam - we wczesnym dostępie. Zbiera bardzo dobre oceny i ma niezły peak jednoczesnych graczy ponad 5k.
Tematyka gry da się wpisać w zainteresowania bitów - problem katastrofy ekologicznej (meaningful entertainment).

store.steampowered.com/app/164...

Premiera całości gry ma mieć miejsce właśnie około połowy 2024.

Do tego o Far From Home mówi się, że to młodsza siostra Starward…a jak wiadomo ze Starward bity współpracują.

Jakby do tej gry dodać finansowe a przede wszystkim marketingowe wsparcie od bitów - to wyjście Forever Skies z early access mogłoby być naprawdę okazałe - z korzyścią dla obu spółek.
Podkreślam - że to jedynie moje przemyślenia i nie mam żadnej wiedzy na temat tego czym jest projekt N.
Gdyby się okazało, że moje spekulacje są słuszne - to byłaby to bardzo pozytywna informacja - patrząc na oceny i zainteresowanie jakie pozyskuje Forever Skies we wczesnym dostępie.

baks
152
Wysłane: 23 sierpnia 2023 14:20:45 przy kursie: 709,00 zł
Space Cowboy napisał(a):
Myślę, że Niezwyciężony ma swój styl, który pewnej grupie odbiorców będzie bardzo pasował. Szczerze to mój scenariusz jest taki, że będzie to duży sukces artystyczny, który ugruntuje pozycję studia, co jest dla nich bardzo ważne, ma szansę być też longsellerem. Natomiast to jednak może być niszowa produkcja i przygotowałbym się na to, że nie będzie to sukces komercyjny.

Kolejnym rozczarowaniem może być Thaumaturge. OK, to też może być świetna gra, ale niszowa (w ciekawym ale również niszowym settingu) a dodatkowo Baldurs Gate 3 tak wysoko podniósł pewne oczekiwania, że bardzo ciężko będzie im zabłysnąć.

Nie zrozumcie mnie źle. To produkcje, którym mocno będę kibicować, ale inwestorsko... przed 11Bit fascynujący okres, ogromne szanse związane z ich własnymi grami, ale ja sam zakładam, że zacznie się od rozczarowań.

Część zespołu ma spore doświadczenie w CDP a inni byli fanami 11bit. Bez wątpienia aby odnieść sukces muszą pójść po części ścieżką Bitów. Nie ma wątpliwości, że jeśli chcą być zauważeni gra musi zachwycić jakąś grupę graczy ale także media.
Gra choć niszowa ale bardzo dobra artystycznie da studiu jakąś rozpoznawalność podobnie jak 11bit po Anomaly.
Zespół poszedł bardzo mądrą drogą. Wpierw premiera miała być już dawno aby mieć pierwsze przychody na dalszą działalność. Jednak chyba zrozumieli, że ta gra ma całkiem spory potencjał artystyczny i niezłe uniwersum. To nie Sapkowski ze szczególnie miodną Trylogią Husycką i wielomilionowej rzeszy graczy raczej nie zobaczymy.
Spółka poszła rozsądniejszą drogą dopracowania gry nawet kosztem dłuższej pracy i kosztów. Wsparcie finansowe i doświadczenie powinno przynieść efekt na jaki liczono.
Jeśli gra choć trochę urzeknie to kolejne produkcje mogą mieć dużo większy rozmach. Chyba na to liczą wszyscy sympatycy .... i inwestorzy.
Każda gra może rozczarować - zależy jakie ma się oczekiwania. 11bit na razie nie celował w 10 milionowe wolumeny w roku premierowym. Sprzedaż na poziomach wyższych niż FP dla każdej gry własnej będzie sukcesem. Trudno wyrokować nie znając gameplaya gry - to bardzo ryzykowne. Każdy rozsądny inwestor liczy się z ryzykiem. Moim zdaniem większą niewiadomą jest Alters i P8. Co do FP2 możemy być raczej spokojni o poprawienie wyniku.
Jednak w inwestycjach nic nie jest pewne. Zawodzą nawet takie pewniaki jak wspomniany CDP. Tutaj jest jednak wielokrotnie mniejsze ryzyko. Tu nikt nie obiecuje 1mld zysku ... nie mówiąc o 6-ciu.
Mi wystarczy jak sprawdzą się prognozy powtarzalności powyżej 100mln zysku w latach 2024-2030.
Nic więcej mi nie potrzeba.
W tym scenariuszu spółka od 2026 wypłacałaby dywidendę a to wisienka na torcie w takiej spółce.

andy_dufresne
130
Wpisów: 998
Wysłane: 23 sierpnia 2023 17:48:28 przy kursie: 709,00 zł
Frey napisał(a):

No to pospekulujmy…macie jakieś typy jeśli chodzi o projekt N?
Wg mnie to może (podkreślam może - bo to zgadywanka choć trochę argumentów za tym stoi), projektem tym być gra Forever Skies od polskiego studia Far From Home.

Gra już jest na steam - we wczesnym dostępie. Zbiera bardzo dobre oceny i ma niezły peak jednoczesnych graczy ponad 5k.
Tematyka gry da się wpisać w zainteresowania bitów - problem katastrofy ekologicznej (meaningful entertainment).

Moim zdaniem to nie ten projekt. Farzy świadomie podjęli decyzję o samodzielnym wydaniu gry i rozwijaniu kompetencji z tym związanych, w tym marketingowych. W dzisiejszym raporcie kwartalnym FFH wspomniano, że takie samie plany dotyczą kolejnego projektu. Wątpię, żeby na tym etapie rozwoju Forever Skies zmienili koncepcję.

Innego pomysłu sam jednak nie mam. Coś tam w tym słynnym lejku sie znajdzie ;)
Jestem na Twitterze
Edytowany: 23 sierpnia 2023 17:50

andy_dufresne
130
Wpisów: 998
Wysłane: 23 sierpnia 2023 18:09:45 przy kursie: 709,00 zł
sledzik007 napisał(a):
Jeżeli niezwyciężony jest w listopadzie , to nie sądze że pchają na grudzień Tharmaturge . No chyba że chłopaki chcą przetestować swoich sił na dwa fronty, ale może się to skończyć źle. Możliwe że pod koniec miesiąca będzie Tharmaturge ,ale zawsze omijali terminy grudniowe. Tak samo jak baks strzelam na styczeń.

Też zachodzę w głowę, jak to rozegrają. Premiera Taumaturga jeszcze w tym roku była potwierdzana już kilka razy, ostatnio nawet... wczoraj na forum inwestorskim. Szykuje się więc krótka i intensywna kampania. Zupełnie inna sytuacja z "Niezwyciężonym", gdzie wiemy o projekcie bardzo dużo, żeby nie powiedzieć wszystko ;) Ostatnio pomyślałem, że Bici będą testować w publishingu różne koncepcje kampanii wydawniczych, więc może dlatego taki, a nie inny pomysł? I jeszcze Game Pass mi chodzi po głowie w kontekście gry Foolsów, ale przypisuję temu niewielkie prawdopodobieństwo. Co uważacie?

Jestem na Twitterze
Edytowany: 23 sierpnia 2023 18:09

faraquet
19
Wpisów: 130
Wysłane: 23 sierpnia 2023 20:54:06 przy kursie: 709,00 zł
Byłem mocno nastawiony na premierę thaumaturge w przyszłym roku, ale teraz to już sam nie wiem, może mają na to jakiś plan. Wg IGN trailer thaumaturge na gamescomie 27, może coś się wtedy rozjaśni (choć nie musi)

Użytkownicy przeglądający ten wątek Gość
WIADOMOŚCI O SPÓŁCE 11BIT

791 792 793 794 795

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,325 sek.

umljumnv
bhnbflwx
muulsaoa
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +75 454,67 zł +377,27% 95 454,67 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
exioxkna
savoypkp
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat