jqalaeer
Advertisement
PARTNER SERWISU
qjdkvkun
792 793 794 795 796
topfacet
178
Wpisów: 3 453
Wysłane: 24 sierpnia 2023 10:57:34 przy kursie: 697,00 zł
Spółka wielokrotnie informowała, że premiera nastąpi w tym roku. Gra jest już skończona.

faraquet
19
Wpisów: 130
Wysłane: 24 sierpnia 2023 14:11:52 przy kursie: 697,00 zł
To co spółka informowała, a kiedy faktycznie gra wyjdzie to są dwie różne kwestie. Natomiast nie przypominam sobie, żeby informowali, że gra jest skończona.

Bananowy Joe
14
Wpisów: 24
Wysłane: 24 sierpnia 2023 23:19:47 przy kursie: 697,00 zł
W raporcie jest trochę ciekawych info. cyclops_ani

"Istotną pozycję aktywów obrotowych Spółki stanowiły też należności z tytułu dostaw i usług oraz pozostałe należności, które na dzień sprawozdawczy miały wartość 20 879 334 PLN w porównaniu do 9 471 751 PLN na 31 grudnia 2022 roku. Zmiana wyniosła aż 120,44 proc. Pozycja uwzględniała m.in. część płatności przysługującej 11 bit studios S.A. z tytułu umowy z Microsoft Corporation, która została podpisana w II kwartale 2023 roku."

"Wyższy poziom zobowiązań krótkoterminowych to pochodna wyższych (13 850 347 PLN wobec 1 128 700 PLN na 31 grudnia 2022 roku) zobowiązań z tytułu umów z klientami, czyli zaliczek otrzymanych od partnerów biznesowych (przede wszystkim Microsoft Corporation) na poczet przyszłej sprzedaży produktów (gier) Spółki."

sledzik007
54
Grupa: SubskrybentP1
Wpisów: 442
Wysłane: 25 sierpnia 2023 00:20:12 przy kursie: 697,00 zł
Andy jeżeli rzeczywiście Niezwyciężony trafi do MS to jakoś nie muszą się starać. Kasę dostaną z góry i tak coś się na steam będzie sprzedawać. Przewiduje dwie kwestie. Pierwsze dostęp od razu w MS, a druga powiedzmy po tygodniu do miesiąca. Wtedy otrzymają kasę z debiutu gry gdzie przeważnie jest największy hype. W końcu MS stać na wywalenie kasy.

W takim rozwiązaniu mogą się skupić na Foolsach .Ja wiem że inne myślenie, ale było by to logiczne.

Mnie zastanawia jedno. Jeżeli Niezwyciężony jakoś chwyci to gdzie pójdą dalej. Czy robimy DLC - co nawet nie było by głupie jak na małe studio. Czy robimy kolejne gry na podstawie Lema. Co do DLC nie czytałem Lema więc to tylko taki strzał.

marter
5
Wpisów: 47
Wysłane: 25 sierpnia 2023 14:34:15 przy kursie: 670,00 zł
sledzik007 napisał(a):

Mnie zastanawia jedno. Jeżeli Niezwyciężony jakoś chwyci to gdzie pójdą dalej. Czy robimy DLC - co nawet nie było by głupie jak na małe studio. Czy robimy kolejne gry na podstawie Lema. Co do DLC nie czytałem Lema więc to tylko taki strzał.

Przedłużenie do 2028 licencji na prawa do "Niezwyciężonego" sugeruje, że DLC... choć przy tym typie rozgrywki może też być "The Invincible 2"

baks
152
Wpisów: 3 436
Wysłane: 25 sierpnia 2023 14:52:00 przy kursie: 670,00 zł
sledzik007 napisał(a):
Andy jeżeli rzeczywiście Niezwyciężony trafi do MS to jakoś nie muszą się starać. Kasę dostaną z góry i tak coś się na steam będzie sprzedawać. Przewiduje dwie kwestie. Pierwsze dostęp od razu w MS, a druga powiedzmy po tygodniu do miesiąca. Wtedy otrzymają kasę z debiutu gry gdzie przeważnie jest największy hype. W końcu MS stać na wywalenie kasy.

W takim rozwiązaniu mogą się skupić na Foolsach .Ja wiem że inne myślenie, ale było by to logiczne.

Moim zdaniem tu nie ma co interpretować bo dość jasno wynika, że gry z wydawnictwa mają być w GP. W najbliższym czasie te gry to znane tytuły. Nie ma pewności czy dotyczy to Projektu N bo nic o nim nie wiemy .... raczej.
Nie wykluczałbym tego, że umowa może obejmować także kolejne produkcje z wydawnictwa.

Cytat:
Kwota uwzględniała część płatności od Microsoft z tytułu umowy, o której informowaliśmy w czerwcu na udostępnienie wybranych gier własnych i z wydawnictwa w usłudze Game Pass prowadzonej przez naszego partnera

Zaiste wyniki słabe .... ale chyba każda spółka chciałaby mieć zyski po 4 latach od wydania ostatniej gry z wydawnictwa ... Whistle

Mnie pewien niesmak dał Prezes z powodu tego, że nie zna terminó premier gier własnych spółki .... to spory blamaż. Aż tak dużo tych gier nie było. Mógłby pomylić się z Smuglersami ale Frostpunk największa i ostatnia premiera .... fuj.angryfire
Cytat:
Szybkimi krokami zbliżamy się do pierwszych premier, które w naszej ocenie sprawią, że nasze wyniki finansowe wrócą na ścieżkę wzrostu i wyniosą nas na zupełnie inny poziom jako producenta i wydawcę gier komputerowych, tak jak miało to miejsce po premierze „This War of Mine” w 2014 roku i „Frostpunka” w 2017 roku – powiedział Marszał.

Tłumaczyć częściowo może go tylko ekscytacja pierwszym fragmentem wypowiedzi, że niebawem będą na innym lewelu przychodów.
O sprzedaż na Steam można być spokojnym - bo nie wszyscy kupują GP. Ilu jest graczy na Steam a ile MS sprzedaje pakietów GP.
Parkiet weryfikuje naszą wiedzę i czujność przy każdym zleceniu (:
a każdy jest mądralą ....po fakcie... :) :)
Edytowany: 25 sierpnia 2023 14:54

sledzik007
54
Wpisów: 442
Wysłane: 25 sierpnia 2023 21:08:59 przy kursie: 670,00 zł
Baks data premiery to szczegół. W sumie wyniki nie zaskoczyły bo każdy wie że bez premier ,rosnących kosztach nie będą gigantyczne. Wiele firm dało by się pokroić za takie wyniki bez premier. Co do słów prezesa że wskoczą na inny poziom ,to dopóki nie wiemy jaka jest z rozgrywką w tych grach i jaki będzie odbiór graczy możemy tylko gdybać. Już nie jeden obiecywał cuda, a co będzie to zobaczymy.
Edytowany: 25 sierpnia 2023 21:09

GRAF78
93
Wpisów: 1 574
Wysłane: 25 sierpnia 2023 21:22:01 przy kursie: 670,00 zł
Frey napisał(a):
... patrząc na oceny i zainteresowanie jakie pozyskuje Forever Skies we wczesnym dostępie.

Nie siej propagandy gra ma bardzo dobre oceny ale tłumów nie porwała i już ledwo dwa miesiące po premierze Far Home muszą posiłkować się promocją -20% w celu zboostowania sprzedaży aby gra nie umarła bo statnio wypadała poniżej #500 i grało średnio 100-200 osób.

Frey
115
Wpisów: 1 082
Wysłane: 26 sierpnia 2023 01:15:57 przy kursie: 670,00 zł
Jak widzę wpis zaczynający się od tego typu słów jak…”Nie siej propagandy…” to szczerze powiem, że niezbyt chce mi się dyskutować na takim poziomie…d'oh!
No ale niech już będzie moja strata…

Propagandy? Przecież ja właśnie o tym piszę, że tej grze, tak dobrze ocenianej brakuje rozgłosu, by przyciągnąć większą liczbę graczy, a FFH - pewnie kasy i ogarniętych ludzi z odpowiednimi znajomościami w dziale marketingu, żeby ten rozgłos zapewnić.
Oprócz tego trzeba jeszcze oczywiście mieć kasę na rozbudowę gry, tryb co-op, multi, konsole…To wszystko porządny wydawca (jak 11b)mógłby zapewnić i pomóc.
Początek Forever Skies miało bardzo dobry - ponad 5k jednoczesnych graczy to jedna z lepszych polskich premier w tym roku i to we wczesnym dostępie. Teraz jest gorzej ale racjonalnie myśląc - to właśnie ten spadek zainteresowania tym bardziej skłaniałby do szukania wydawcy przed oficjalną premierą.

Niemniej jednak nadal zupełnie się nie upieram, że to Forever Skies jest projektem N. Nie wiem co nim jest. Nie jestem też w żaden sposób zaangażowany w FFH.
Ot taka spekulacja dla zabawy…i sprawdzenia czy ktoś może ma inne typy.
Więc to „sianie propagandy” to sobie wypraszam…Shame on you

A z innej beczki - to w kilku opisach gier zaprezentowanych w Kolonii przez 11b, pojawia się ciekawe info, że i FP2 już w dniu premiery trafi do Xbox Game Pass:

Cytat:
The upcoming Frostpunk 2 is among those that will be launching into the monthly subscription service on Day One.

www.windowscentral.com/gaming/...

faraquet
19
Wpisów: 130
Wysłane: 26 sierpnia 2023 09:46:29 przy kursie: 670,00 zł
@Frey chyba edytowali lekko artykuł i dodali słowa possible, are suspected. Więc ciągle w sferze spekulacji

Cytat:
The upcoming Frostpunk 2 is among the possible titles that are suspected to be launching into the monthly subscription service on Day One as a part of this new deal between 11 Bit Studios and Xbox, although it has not yet been confirmed.
Edytowany: 26 sierpnia 2023 09:47

Frey
115
Wysłane: 26 sierpnia 2023 09:58:47 przy kursie: 670,00 zł
Racja…edycja była. I to szybka…blah5
Może i dobrze, że to tylko spekulacje…FP2 budzi jednak sporo większe zainteresowanie niż Thaumaturge czy The Invincible…
Dziś FP2 przekroczy liczbę 90 tys osób w grupie na Steam. FP1 w dniu premiery miał w grupie 100 tyś.

GRAF78
93
Wysłane: 26 sierpnia 2023 14:13:50 przy kursie: 670,00 zł
Frey napisał(a):
Przecież ja właśnie o tym piszę, że tej grze, tak dobrze ocenianej brakuje rozgłosu, by przyciągnąć większą liczbę graczy, a FFH - pewnie kasy i ogarniętych ludzi z odpowiednimi znajomościami w dziale marketingu, żeby ten rozgłos zapewnić.

Gra jest nieciekawa i nie wzbudza zainteresowania szerokiego grona graczy co tu wyimaginowany wydawca pomoże? przeczytaj no może negatywne recenzje ludzie się skarżą ze gra jest nudna i za droga w stosunku do zawartości, a twoje wpisy sugerują że masz za drogo kupione akcje tej spółeczki i teraz szukasz ratunku dla swojej inwestycji i niepopularnej gry na wątku 11Bit insynuując jakoby jedynastka miała zostać wydawcą gry która już miała premierę w EA

baks
152
Wpisów: 3 436
Wysłane: 26 sierpnia 2023 14:46:45 przy kursie: 670,00 zł
faraquet napisał(a):
@Frey chyba edytowali lekko artykuł i dodali słowa possible, are suspected. Więc ciągle w sferze spekulacji

Cytat:
The upcoming Frostpunk 2 is among the possible titles that are suspected to be launching into the monthly subscription service on Day One as a part of this new deal between 11 Bit Studios and Xbox, although it has not yet been confirmed.

Na razie to raczej spekulacja. Przynajmniej tak wygląda jeśli spojrzy się na pozycje w raporcie.
Cytat:
należności z tytułu dostaw i usług oraz pozostałe należności, które na dzień sprawozdawczy miały wartość 20 879 334 PLN

Być może należności z tego tytułu będą "uwalniane" w kolejnych okresach. Jednak w umowie są bez wątpienia jakieś widełki ilościowe przynajmniej dla tych większych gier z dużym potencjałem. W GP pojawi się kilka gier więc "sprzedanie" FP2 dla nieokreślonej liczby graczy w GP i "zabicie" powiedzmy połowy sprzedaży to by się spółce absolutnie nie opłacało. Przy kosztach produkcji powiedzmy ok 50mln zgodziliby się na oddanie gry za mniej niż 1/5 kosztów.
Tak może zrobić desperat który ma niedopracowaną grę i brak perspektyw na pozyskanie kasy na dokończenie jej.
Patrząc na dostępne wyniki jest nierealne ..... chyba, że na razie ta pozycja obejmuje tylko gry z wydawnictwa na ten rok.
Spółka mogłaby "odstąpić" grę MS ale na taką kwotę w USD a nie PLN.

Co innego jeśli grę będzie mogła pobrać ograniczona ilość graczy np 500tyś na miesiąc - a tego nie wiemy. Będzie to jasne kilka dni po premierze.
Parkiet weryfikuje naszą wiedzę i czujność przy każdym zleceniu (:
a każdy jest mądralą ....po fakcie... :) :)
Edytowany: 26 sierpnia 2023 14:48

Frey
115
Wysłane: 26 sierpnia 2023 14:56:57 przy kursie: 670,00 zł
GRAF78 napisał(a):

Gra jest nieciekawa i nie wzbudza zainteresowania szerokiego grona graczy co tu wyimaginowany wydawca pomoże? przeczytaj no może negatywne recenzje ludzie się skarżą ze gra jest nudna i za droga w stosunku do zawartości, a twoje wpisy sugerują że masz za drogo kupione akcje tej spółeczki i teraz szukasz ratunku dla swojej inwestycji i niepopularnej gry na wątku 11Bit insynuując jakoby jedynastka miała zostać wydawcą gry która już miała premierę w EA

Ech…No i mam za swoje…nie wchodzić w takie dyskusje bo „szanowny” interlokutor sprowadzi do swojego poziomu i pokona „doświadczeniem”….d'oh!

GRAF78
93
Wysłane: 26 sierpnia 2023 19:08:36 przy kursie: 670,00 zł
Frey napisał(a):

Ech…No i mam za swoje…nie wchodzić w takie dyskusje bo „szanowny” interlokutor sprowadzi do swojego poziomu i pokona „doświadczeniem”….d'oh!

kolego zajrzyj tu
steamdb.info/app/1641960/chart...
i tu
store.steampowered.com/app/164...
poczytaj troche i zakończ swoje wywody bajkopisarza, nie wiem jaki masz cel we wprowadzaniu w błąd forumowiczów ale podejrzewam że osobisty finansowy

Elemis
86
Wpisów: 334
Wysłane: 26 sierpnia 2023 20:31:22 przy kursie: 670,00 zł

Całkiem fajna reklama spółki.

89% opinii pozytywnych ogółem

90% z tych ostatnich

Zatem bardzo wysokie noty z tendencją w dodatku zwyżkową

Wśród nielicznych opinii negatywnych doczytać można, że gra jest zbyt krótka i brakuje jej trybu CO-OP. Trybu CO-OP, który zostanie dodany. A zawartość gry także jest jakby w stadium początkowym jak to z EA bywa.

Zaiste - wybornie to wygląda thumbright

Frey napisał(a):
Przecież ja właśnie o tym piszę, że tej grze, tak dobrze ocenianej brakuje rozgłosu, by przyciągnąć większą liczbę graczy, a FFH - pewnie kasy i ogarniętych ludzi z odpowiednimi znajomościami w dziale marketingu, żeby ten rozgłos zapewnić.
Oprócz tego trzeba jeszcze oczywiście mieć kasę na rozbudowę gry, tryb co-op, multi, konsole…To wszystko porządny wydawca (jak 11b)mógłby zapewnić i pomóc.
Początek Forever Skies miało bardzo dobry - ponad 5k jednoczesnych graczy to jedna z lepszych polskich premier w tym roku i to we wczesnym dostępie. Teraz jest gorzej ale racjonalnie myśląc - to właśnie ten spadek zainteresowania tym bardziej skłaniałby do szukania wydawcy przed oficjalną premierą.

Potencjalna współpraca dwóch odnoszących sukcesy podmiotów zawsze może je wynieść na jeszcze wyższy level. Nie mniej jednak w tym wypadku pozostawałbym sceptyczny.

Spółka Far From Home od początku swojego istnienia ma w swym składzie ( i Zarządzie ) doświadczonego Marketingowca. Na bardzo wczesnym etapie zadbała też o właściwy kontakt z rosnącą community graczy. Kompetencje w tym zakresie bez wątpienia posiadają więc internal

Kasy raczej też im nie brakuje:

www.stockwatch.pl/wiadomosci/f...

Od momentu publikacji tego artykułu podawane było info o przekroczeniu 100 tysięcy sprzedanych sztuk (miesiąc od rozpoczęcia sprzedaży, co jest notabene wynikiem lepszym od tego osiągniętego przez Green Hell).

W maju z kolei spółka podpisała list intencyjny z "jednym z największych holdingów branży gier video w sprawie chęci objęcia akcji Far From
Home S.A"
( za raportem okresowym spółki)

Wydaje mi się więc mało prawdopodobne, by na linii 11B-FFH zaszła współpraca na zasadzie wydawca-producent.

Co być może nie wyklucza jakiejkolwiek innej? Think

GRAF78
93
Wysłane: 27 sierpnia 2023 00:51:45 przy kursie: 670,00 zł
Elemis napisał(a):

czy aby napewno?
100tys sprzedanych kopii to zwrot dopiero 1/3 budżetu gry
Elemis napisał(a):
Kasy raczej też im nie brakuje

w takim razie poco przygotowania do emisji akcji na rzecz holdingu?
Elemis napisał(a):
W maju z kolei spółka podpisała list intencyjny z [b]"jednym z największych holdingów branży gier video w sprawie chęci objęcia akcji Far From

coś tu się nie zgadza panie kolego ale punkt widzenia zależy zapewne od punktu siedzenia, o sukcesie Forever Skies jak i o przyszłości studia zadecydują dwa dodatki które pewnie w nieodległej przyszłości się pojawią a obecnie jest jak by to ująć średniawo, napisz czy obecna sprzedaż która kuleje i już widać oznaki boostowania (promka -20%) pokrywa bieżące koszty działalności studia
Edytowany: 27 sierpnia 2023 00:53

Elemis
86
Wpisów: 334
Wysłane: 27 sierpnia 2023 10:11:08 przy kursie: 670,00 zł
Postaram się krótko bo w zasadzie nie wierząc w deal wydwaniczy pomiędzy spółkami tworzę post off-topowy
GRAF78 napisał(a):
Elemis napisał(a):

czy aby napewno?
100tys sprzedanych kopii to zwrot dopiero 1/3 budżetu gry

Tak. Na pewno - bo jak narazie trajektoria sprzedaży jest lepsza, a recenzje wyższe, od tych Green Hella, który jest chyba najbliższą gatunkowo referencją, którego ja uważam za duży sukces, a z którym nomen omen Forever Skies się kross-promuje. Ponad 1/3 zwrotu to 80 tysięcy osiągnięte po 2 tygodniach sprzedaży. Aktualnie zdecydowanie bliżej do liczby 120 tysięcy co jakim procentem budżetu jest - każdy może sobie wyliczyć.

GRAF78 napisał(a):
Elemis napisał(a):
Kasy raczej też im nie brakuje

w takim razie poco przygotowania do emisji akcji na rzecz holdingu?

List został podpisany w maju - grubo przed rozpoczęciem sprzedaży gry, gdy ryzyka spółki ( i partnera obejmującego potencjalnie akcje ) były zupełnie inne. Ja ponadto uważam, że znany i renomowany partner w akcjonariacie stanowi także wartość dodaną sam w sobie

GRAF78 napisał(a):

coś tu się nie zgadza panie kolego ale punkt widzenia zależy zapewne od punktu siedzenia, o sukcesie Forever Skies jak i o przyszłości studia zadecydują dwa dodatki które pewnie w nieodległej przyszłości się pojawią a obecnie jest jak by to ująć średniawo, napisz czy obecna sprzedaż która kuleje i już widać oznaki boostowania (promka -20%) pokrywa bieżące koszty działalności studia

Moim skromnym zdaniem bieżącą działalność to pokrywała sprzedaż "nie boostowana", która choć mocno opadła w dalszym ciągu się tliła. Przychody z wersji przecenionej są natomiast istotnie wyższe.

Natomiast co do punktu widzenia i siedzenia - cóż. Co do punktu siedzenia, to nie interesują mnie cudze więc ich nie komentuje, natomiast z punktu widzenia tego wątku istotne jest czy faktycznie 11B może stać się wydawcą Forever Skies. Moim zdaniem z powodów o których napisałem jest to mało prawdopodobne.

GRAF78
93
Wysłane: 28 sierpnia 2023 17:57:48 przy kursie: 669,00 zł
Elemis napisał(a):

Tak. Na pewno - bo jak narazie trajektoria sprzedaży jest lepsza,

trzeba być mocnym optymistą aby tak twierdzić mimo promocji -20% gra poza top200 i tylko ok 350 graczy w grze to mniej niż w "This War of Mine" -> steamdb.info/app/282070/charts...

topfacet
178
Wpisów: 3 453
Wysłane: 28 sierpnia 2023 18:30:55 przy kursie: 669,00 zł
Czy jest szansa, żebyście zakończyli ten offtop o FFH i przenieśli się z tymi treściami do innego wątku?

Użytkownicy przeglądający ten wątek Gość
WIADOMOŚCI O SPÓŁCE 11BIT

792 793 794 795 796

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,265 sek.

muyeznvz
aqnqikpl
ctdhkhgz
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +75 454,67 zł +377,27% 95 454,67 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
ustghvkk
eekjrorm
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat