PARTNER SERWISU
ccyakjwd
18 19 20
Zaprzeczenie
26
Grupa: SubskrybentP1
Wpisów: 108
Wysłane: 16 marca 2023 19:01:22 przy kursie: 316,00 zł
Ja również bardzo pozytywnie postrzegam zarówno komunikację, jak i zapowiadaną przyszłość. Na razie bardzo uczciwie i przede wszystkim dowożą. Oby tak zostało!

CarlosRoca
74
Wpisów: 42
Wysłane: 16 marca 2023 20:39:34 przy kursie: 316,00 zł
Na ten moment sama strategia jak i jej kierunki oraz terminy wygląda bardzo dobrze i jest zgodna z pierwotnym kierunkiem jaki spółka od kilku lat już komunikuje.

Oczywiście teraz "diabeł tkwi w szczegółach", bo jak to ze strategiami bywa "papier przyjmie wszystko", ale to od wykonania założeń i osiągnięcia celów zależy jej wartość i nasz sukces jako akcjonariuszy.

W związku z tym trzeba teraz mocno przyglądać się realizacji i wykonaniu tej strategii jak i efektywności wydatkowania środków finansowych przeznaczonych na ten cel oraz skoro już sama strategia powstała i została zakomunikowana to rozliczać z jej realizacji cały Zarząd i RN w przyszłości.

W związku z tym już w poniedziałek na WZA mam nadzieje, zaczniemy nowy rozdział w historii spółki i zacznę się już przyglądać realizacji nowej strategii na kolejne lata.

Na ten moment SCPFL staje się dla mnie długoterminową inwestycją na kolejne minimum 5 / 10 lat z opcją pobierania regularnych dywidend z zysków wypłacanych ze sprzedaży kolejnych projektów.

Cóż można chcieć więcej? Należy trzymać mocno kciuki, żeby ich marzenia spełniły się w czasie i spółka rosła z każdym nowym projektem w kierunku wejścia do indeksu WIG20 w średnim lub długim terminie.

Demon25
6
Wpisów: 21
Wysłane: 17 marca 2023 08:12:20 przy kursie: 316,00 zł
@CarlosRoca dzuekuje za Twoją odpowiedź, jak dla mnie te plany przerosły moje oczekiwania i uważam je za bardzo ambitne. Jeśli mogę Cię jeszcze dopytać na podstawie Twojego doświadczenia jak oceniasz realność wykonania tej strategii? Sprzedaż 2 projektów do końca 2028, ok BACTEROMIC jest do sprzedania w każdym momencie ale sprzedaż drugiego projektu który jest jak na razie w fazie koncepcyjnej, czy według Ciebie Scope jest w już w takim miejscu aby opracować technologie, opatentować, rozwinąć produkcję i przeprowadzić długie negocjacje cenowe aby sprzedać go z powodzeniem w zaledwie 4,5 roku? Portfolio 5 nowych projektów do 2025 spodziewałeś się że będą chcieli prowadzić aż tyle ich naraz czy jednak zakładałeś mniejsza ilość?

orzech
98
Wpisów: 915
Wysłane: 23 marca 2023 18:14:18 przy kursie: 298,50 zł
Zapis z dzisiejszego czau spółki
strefainwestorow.pl/artykuly/c...
Sporo do poczytania, na ile to możliwe jasne odpowiedzi zarządu,
Ambitne plany, określona ścieżka działania i czasu, teraz pytanie czy wszystko da się zrealizować zgodnie ze strategią,
póki co to wciąż spółka w fazie rozwoju, choć już pewnie rozpoznawalna, ten cytat ciekawy;)
Cytat:
Świetnym przykładem jest dla nas Flagship Pioneering - bostońska firma, z której w ciągu dwudziestu kilku lat istnienia wyszło już kilkadziesiąt rosnących firm w obszarze biotechnologii, farmacji, sustanainability. To, że istnieją takie firmy i odnoszą powtarzalne sukcesy potwierdza, że ten model biznesowy działa - chcemy rozbudować go w Warszawie.

Na teraz mamy odcięcie sowitej dywidendy, ciekawe jak się to tutaj po odcięciu dalej potoczyThink
Wydaje się czytając zapis, że może warto by tutaj było zagościc na dłużej, ale rynek jak to rynek on wskaże kierunek;)

yodyod
24
Wpisów: 480
Wysłane: 23 marca 2023 19:09:21 przy kursie: 298,50 zł
Czy Scope jest teraz sexy, tu i teraz? Czy oprócz ewentualnych wpływów milestones w perspektywie kilku tygodni może się wydarzyć coś przełomowego, czego obecnie posiadający akcje się nie spodziewają? Banki upadają w ciągu kilku dni od runu na środki u nich zdeponowane, czas jest kluczowy. Czy akcjonariusze Scope nie będą w podobnej sytuacji co Ci co posiadają akcje twórców gier, gdzie premiera co 3-5 lat?
To trochę też pytanie z kategorii czy flirt z atrakcyjną/atrakcyjnym kolezanka/kolegą z pracy musi przekreślić mój długoterminowy związek.
Choć z drugiej strony na giełdzie można mieć harem. Dobra dywersyfikacja nawet w ramach jednego sektora, chociażby pod względem timingu dla nowych milestonowych ESPI, wg mnie jest kluczowa
Jutro to jeszcze nic, ciekaw jestem kursu za 30 dni bez nowych ESPI

yodyod
24
Wysłane: 31 marca 2023 20:16:20 przy kursie: 200,50 zł
Prezes na okładce FORBES. Czy nie wiedział, że to prawie wyrok?

Zaprzeczenie
26
Wysłane: 1 kwietnia 2023 00:27:07 przy kursie: 200,50 zł
Musi być pewny swego, że nie pęka

yodyod
24
Wysłane: 3 kwietnia 2023 22:44:07 przy kursie: 189,40 zł
To bardzo ciekawy czas dla kursu spółki. Wszyscy zagorzali fani spółki przekonują o jej długoterminowym potencjale i jak to fajnie było wziąć dywidendę (nigdy nie jest fajnie gdy Państwo zabiera Ci 19% tego samego dnia) - trudno odmówić im racji w sprawie potencjału spółki
Tylko jak długi będzie ten longterm? W przypadku medtech, biotech w sumie jest się skazanym na FOMO. Więc albo należysz do zakonu albo nie. Mnie jednak fascynuje, że wszyscy longtermisci zapomnieli, że ta spółka, tak - to samo SCP w styczniu tego roku kosztowało na giełdzie 200 PLN, tak, można było brać w tej cenie ile tylko fabryka daje, każda ilość, przypomnę to było po sprzedaży CD, kiedy było wiadomo jaka będzie minimalna dywidenda, ostatecznie wypłacona była o 2 PLN wyższa niż minimalna. Potem się zaczął hype... Pojawiły się piękne analizy techniczne z poziomami ... A jakże w analizie technicznej prawie idealnie zrealizowane... No i na pokładzie zostały owieczki... Dużo owieczek ... Ciekawe co zrobią jak nie będzie rosło...
Nie wspomnę już o zaklinaniach ile to akcji SCP członkowie zakonu kupią jak otrzymają dywidendę...
Skorzystali jak każdy ogarnięty i wzięli BCX po 37-38,5 i cashuja fajny zysk a zaraz powtórzą ten sam manewr na GMT
Bo giełda to miejsce gdzie można być short term King a jednocześnie wieść dostatnie życie long term

Zaprzeczenie
26
Wysłane: 4 kwietnia 2023 00:04:22 przy kursie: 189,40 zł
A co ty się tak przejmujesz? :)

Każdy gra swoje i za swoje. Po co trwonić czas na elaboraty, na temat czego, co cię nie przekonuje?

andy_dufresne
130
Wpisów: 998
Wysłane: 4 kwietnia 2023 13:02:45 przy kursie: 186,00 zł
yodyod napisał(a):
To bardzo ciekawy czas dla kursu spółki. Wszyscy zagorzali fani spółki przekonują o jej długoterminowym potencjale i jak to fajnie było wziąć dywidendę (nigdy nie jest fajnie gdy Państwo zabiera Ci 19% tego samego dnia) - trudno odmówić im racji w sprawie potencjału spółki
Tylko jak długi będzie ten longterm? W przypadku medtech, biotech w sumie jest się skazanym na FOMO. Więc albo należysz do zakonu albo nie. Mnie jednak fascynuje, że wszyscy longtermisci zapomnieli, że ta spółka, tak - to samo SCP w styczniu tego roku kosztowało na giełdzie 200 PLN, tak, można było brać w tej cenie ile tylko fabryka daje, każda ilość, przypomnę to było po sprzedaży CD, kiedy było wiadomo jaka będzie minimalna dywidenda, ostatecznie wypłacona była o 2 PLN wyższa niż minimalna. Potem się zaczął hype...

IMHO inwestorzy długoterminowi nie mają wątpliwości, jaką strategię tu przyjąć. Taką, która opłaciła się im do tej pory. Większą niewiadomą są dla mnie dywidendowi turyści (pytanie, czy już jednak nie sprzedali) i popyt oraz podaż instytucjonalna.

Kwestia reinwestycji środków z dywidendy to już inna sprawa, bo pojawia się np. kwestia wielkości pozycji w portfelu czy jego koncentracja.

Ale jej reinwestycja też jest kusząca, bo przy założeniu, że Bacteromic może zostać skomercjalizowany później, ale za np. podwójną cenę, to akcje po obecnym kursie zostaną w całości spłacone z przyszłej dywidendy.

Sam nastawiam się mimo wszystko na to, że będzie duża zmienność, bo na rynku jedną z pewnych dla mnie rzeczy jest niecierpliwość inwestorów. I uleganie pokusie skakania na inne kwiatki w celu odnalezienia kolejnego Scope ;)
Jestem na Twitterze

yodyod
24
Wysłane: 20 września 2023 22:53:11 przy kursie: 171,50 zł
Ostatni wpis z 4 kwietnia... aż na usta ciśnie mi się ... taka ilość wpisów... jak wiele się wydarzyło od sierpnia 2022 z bacteromic...
Czy ktoś zechciałby mnie wyprowadzić z błędu i opisać tak na co najmniej na 100 słów ile to postępów spółka zrobiła w projekcie uważanym przez wszystkich, w tym analityków za najważniejszy dla jej przyszłości

yodyod
24
Wysłane: 2 października 2023 16:23:51 przy kursie: 164,00 zł
Ipopema podsumowała
Spółka w raporcie (półrocznym) nie przedstawiła aktualizacji postępów swoich projektów rozwojowych
I tyle w temacie
Nie przedstawiła, bo nie miała czego

W tym miejscu znajdowała się analiza spółki, której wątek dotyczy.

Podjęliśmy decyzję o przeniesieniu wszystkich analiz do dedykowanych wątków spółek w nowej sekcji STREFA PREMIUM, którą znajdziecie na głównej stronie forum.

Zmiana ta, ma na celu ułatwić zapoznawanie się z treściami analiz, pozostawiając dotychczasowe wątki spółek jako miejsce do publicznej dyskusji użytkowników.

Już teraz zamów abonament, aby uzyskać dostęp do wszystkich treści serwisu.

Felas2000
PREMIUM
12
Wpisów: 78
Wysłane: 9 października 2023 20:14:20 przy kursie: 168,50 zł
Dziękuje za dobrą pracę. Od stycznia mam znów skupować SCPFL, pod Bactermic.

yodyod
24
Wysłane: 23 października 2023 22:23:03 przy kursie: 160,00 zł
Ktokolwiek widział, ktokolwiek wie

Poszukiwany, poszukiwana

Early Access bacteromic

Miał miała być...

A

Pozostała tylko okładka Forbes ....

Akcjonariusze dadza nagrodę... Za ciężkie 15 miesięcy pracy po sprzedaży pcr one... Oj dadzą

krewa
PREMIUM
1 362
Grupa: Zespół StockWatch.pl
Wpisów: 11 957
Wysłane: 15 stycznia 2024 11:12:06 przy kursie: 221,00 zł
SCOPE FLUIDICS - spojrzenie na wykres

Wykres w interwale dziennym. 2,5-miesięczne wzrosty zaprowadziły kurs akcji spółki w strefę cenową, w której przed rokiem doszło do sporej wymiany wolumenowej - patrz zaznaczone słupki wolumenu z tamtego okresu. Jest to stosunkowo świeży nawis podażowy, zatem zatrzymanie się w tym przedziale cenowym jest naturalne. Dalsze losy notowań uzależniłbym od kierunku wybicia ze wskazanej strefy. Popyt jest teoretycznie w nieco lepszej sytuacji, gdyż od dołu ma wsparcie w postaci luki hossy. Na wskaźnikach wciąż obowiązują zalecenia kupna. To powoduje, że scenariusz zakładający konsolidację i następnie próbę konfrontacji z ATH ma nieco większe szanse na realizację niż odejście w dół.

kliknij, aby powiększyć

Powyższa treść przez 21 dni była zarezerwowana tylko dla osób posiadających abonament.

Użytkownicy przeglądający ten wątek Gość
WIADOMOŚCI O SPÓŁCE SCPFL

18 19 20

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,138 sek.

myfxuaca
nflxrkyl
nbtejzio
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +75 454,67 zł +377,27% 95 454,67 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
tyzeuwrs
ddrtibst
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat