Mieszkam w Niemczech kabanosy snack it sa najlepsze! Jak promocja w Kauflandzie wszyscy szaleja!
|
|
Ruch w góre, ruch w dół jest zawsze przed espi patrz teraz urosło z 65 do 79, tak samo przed ABB kurs zleciał z ponad 80 zł na 75 zł. Na scpfl było tak samo.
|
|
Jeden, spółka jest nieszczelna.
|
|
Temat:
ASBIS
Moderator:Odsyłam do regulaminu forum
|
|
Temat:
PKNORLEN
dejw napisał(a):Wypadałoby sparafrazować tekst A. Miauczyńskiego:
(...) A potem beznadzieja i starość pariasa i wszechporażająca nas wszystkich pogarda, władzy od dyktatury, aż po demokrację, która nas, mniejszościowych inwestorów, ma za mniej niż zero. Dlaczego władza każdej maści ma mnie za nic? Czy czerwona, czy biała, jestem dla niej śmieciem, k...a! Pod każdą władzą czuję się jak kundel! Czemu nie jestem chamem ze sztachetą w ręku? Ktoś by się ze mną liczył gdybym rzucił cegłą!
Końcówka może bardziej pasuje do JSW, ale całość jak najbardziej i do PKN. teraz szczególnie. :( Przykre.... ale prawdziwe o dywidendzie możemy zapomnieć ewentualnie jakieś grosze....
|
|
Temat:
PKNORLEN
Magiczna granica jest przy 62 dziś też odbiło się od tego.... jak nie zrobi Kurs wyłomu to wszystko jest możliwe....
|
|
Temat:
SCPFL
Dziękuje za dobrą pracę. Od stycznia mam znów skupować SCPFL, pod Bactermic.
|
|
Drogi Jarkoz.
Było wybicie i zjazd do bazy.... gdyby zarząd nie pokazał nam środkowego palca dziś byśmy mieli kurs koło xxx.xx! 70 % to dużo i mało ale bliżej do 50%..... Czekałem na to espi dwa lata a oni sprzedają akcje! Lockup to nie zbywanie akcji przez jakiś czas a nie omijanie go jak w republice bananowej to typowe Polskie nagiąć przepisy i skasować hajs.
A teraz zastanawiasz sie podłoga po 55 zł czy nawet 50 zł, bardzo chciałbym mylic ale kurs od espi z ABB zjechał już o 30%....
Krewa już pokazywał ze technika tylko góra.... ... Himalaje, Nawet on nie ma szklanej kuli. Analizuje dane na podstawie informacji.
Pisać to oni mogą papier przyjmie wszystko....
To wszystko źle działa na cały rynek Starup w Polsce.
|
|
Temat:
PKNORLEN
Mnie boli ze dywidenda ucieka.....
|
|
70 .... % fakt są lepsi od konkurencji ... ale od badań do sprzedaży u weterynarza droga jest kręta. A nie wiem czy 70% ktoś się skusi by postawić linie produkcyjną, albo wyłoży hajs by robić to u siebie. IMHO będą musieli jeszcze dopracować.... by skasować dobrą kasę dla tego ABB.
Pewnie dziś skończymy na czerwono bo akcjonariat spekulacyjny wyjdzie...
ASBIS 40% Pkn 11% PLay way 10% Mobruk 7% NOCTILUCA 7% SDS 7% BCX 4% SCPFL 3% I RESZTA.
|
|
Po wczorajsze decyzji ABB sprzedałem 40% pozycji skasowałem, trochę więcej niż średnia krajowa zysku. Najbardziej boli ominięcie przez zarząd lock-up. Najpierw czekamy na wyniki i windę do nieba a potem Wrocławski biotech pokazuję ze drobnych zawsze można jakoś wykiwać. A jeżeli brakowało kasy by lepiej negocjować chyba lepszy by był mały dodruk.....
|
|
Temat:
PKNORLEN
CSharpBeginner napisał(a):Pamiętajmy, że to jest SP i widzimy na innych spółkach tego typu jak to wygląda. Orlen ratuje się jedynie "pewną" dywidendą, jeżeli ufac polityce dywidendowej. Wg. niej na 2023 dywidenda gwarantowana wyniesie 4.15 zł, czyli na dzisiejszy kurs 6.85%. Także nie jest to dużo, lokaty nawet płącą porównywalnie lub lepiej, stąd jaki powód zwykłym kowalskim pchać się w Orlen? Skoro mogą dziś bezpiecznie założyć pewną lokate na 7% i spać spokojnie. Jezeli trzymasz tylko pod dywidendę, muszę się z tobą zgodzić. Ja liczę że naród się obudzi wywali Pis. Będzie nowy zarząd który będzie uprawiał biznes a nie politykę.
|
|
Temat:
PKNORLEN
Aticzek napisał(a):Kolejna patologia po JSW, na Orlenie C/Z 1.35
BP, Shell, Chevron C/Z około 7
O co chodzi w Polskiej giełdzie? Przecież spółka wypłaca mega dywidendy, super się rozwija, ma miliardy zysku, jest liderem w rejonie, a co tu kur.. chodzi? Chodzi o kilka rzeczy Daniel jest słaby robi co Pis mu każe do tego. Dusi cenny Oleju napedowego około 6.6 zł gdzie w niemczech dochodzi on do 1.75 euro Drożejący dolar, i ropa a na stacjach nie ma podwyżek oni schodzą z marzy co bije nas drobnych. Droga ropa mogą spowodować ze wybory pójdę nie tak dla ekipy rządzącej. Olej napędowy w Czechach 1,56e x 4, 5 daje już 7 zł. Przy tych ogromnych wolumenach. daje dużo wyrwę. Po wyborach spokojnie ropa bezie o 50 gr droższa, by odbić sobie niską marze teraz.... Dla tego portal stochwotch nie rekomenduje spółek Państwowych. Pozdrawiam
|
|
Temat:
KETY
le rom napisał(a): ... oj, oj ..rynek akcji KTY wyraźnie wyszedł poza nawias adekwatności w świetle wyników za 1H23r. Na ten czas Oś kursu z poziomu P=600+div wypada obniżyć o 25% do poziomu P=450+div. Jak wiadomo 18.08.23 div odpada, zatem wózek z rozpędu tak przepełniony może nadal do tej daty jechać. Potem do pracy zabiorą się misie i wcześniej czy później zepchną kurs przynajmniej do P= 450-535 zł/pS Nie jest to rekomendacja. Po odcięciu kurs spadnie ale czy do aż 450 jest jak wróżenie z fusów. przy 500 zł fundusze zaczną sie zabijać o akcje. a pozatym kety sa w wig 20 to też idą pieniądze od emerytów w kety. Pozdrawiam sam chce zwiekszyc pozycje w kety ale obecna cenna jest za dużą.
|
|
Ok, żadną spólkę nie inwestowałem możę dla tego.... nie zauważyłem A jakie jest twoje zdanie na temat spółki, bo że jesteś mistrzem kresek każdy wie!
Pozdrawiam
|
|
Krewa masz coś do Noctiluca, na innych spółkach się aż tal nie udzielasz? Ja myślę spadają bo nie wiedzieli że umowa to prawie to samo co list intencyjny. A z Lg chyba mają go od roku.
Czas i dobre rezultaty badań są nam potrzebne.
|
|
Jestem posiadaczem akcji, Noctiluca niestety moja średnia nie jest imponująca.... co do sprzedaży akcji rozumiem że ludzie pozbywali sie części akcji które zostały kupione na niskich poziomach. Ponieważ przykład Scpfl sukces przychodzi wolno jeszcze jeden dodruk akcji przed nami ciekawe w jakiej cennie. Przejście na rynek Główny w 2024. Osobiście znam 2 osobowy które oddały swojej 20% stanu posiadania. Co do graczy jedni grają pod sprzedaż Noctilcuca jak Novaled, kupiony przez Samsunga za 347 mln dolarów w 2013 roku. Albo Cynona kupon przez tez Samsunga. Osobiście gram pod wymyślenie i produkcje Niebieskiego emitera, gdzie akcja kursu będzie o kilkaset % wyżej. Mam czas z ostatniego espi nie jestem zadowolony ponieważ musze kupować akcje na wyższych poziomach. Pozdrawiam twardy Akcjonariat społki z Torunia oraz życzę cierpliwości bo droga będzie miała wyboje.
|
|
Tu Ath .... średnio jest co kwartał. Prawdziwej korekty nie ma jest akumulacja Moderator:Takie treści bez poparcia fundamentalnego lub technicznego są usuwane Potrzeba czasu i ciężkiej pracy .... ale mamy czas. Pozdrawiam Akcjonariat.
|
|
Temat:
ASBIS
Baza z powodów wojny była niska .... więc bez szału. osobiście oczekiwałem ponad 200 mln, ale najważniejsze w tej branży jest marża. Bo co z tego że obrót masz wysoki jak jedziesz po kosztach to jest trudny biznes. Asbis na razie go rozgrywa genialnie.
Osobiście już zastanawiam się jaka zaliczka będzie w grudniu.... i po ile będzie zielony.
|
|
Kasa, Kasa i jeszcze raz misiu Kasa. Kwestia jakie dadzą zarobki, i czy zatrudnia headhunter. Jaki mają obsadzenie czas na znalezienie wakatów.
|
|
Temat:
ASBIS
Jesteś Trollem. Dodałeś konto dziś na stochwatch. Żeby oczernić spółke która przekazała 20 karetek oraz pomoc materialną strefainwestorow.pl/wiadomosci...Kolejny argument główni udziałowcy uciekli z Białorusi na Cypr żeby uchronić sie przed Łukaszenką. Pozdrawiam Akcjonariuszy
|
|
Temat:
RAINBOW
Witam,
Proszę o analizę raportu rocznego.
Pozdrawiam
|
|
Temat:
PLAYWAY
Witam,
Proszę o analizę raportu rocznego!.
Dziękuję.
|
|
Temat:
TESGAS
Witam , poprosił bym o nową analizę rapotu rocznego!!!
|
|
|
|
niedźwiedź napisał(a):Patrząc na wyniki Unimot, można bardzo optymistycznie patrzeć na wyniki Orlenu. Mam nadzieję, że z 7 zł dywidendy będzie. 5zl będzie sukcesem.
|
|
Temat:
PURE
Niestety jest to już w cennie. Jeszcze na pokładzie.
|
|
tez jestem zadowolony z cenny akcjonariusz play way.
|
|
Temat:
ENEA
Na innym poważnym portalu dali że enea jest mocno niedoszacowania.
Pozdrawiam
|
|
Temat:
PZU
BoloGTB napisał(a):Czy po jednosesyjnym niewielkim wzroście PZU znów odchodzi w zapomnienie mimo tak fenomenalnej rekomendacji od JP Morgan Mega wzrost od wrzesnia od 24 zł do 33 z groszem...
|
|
Temat:
TSGAMES
posiadasz akcje tej spółki?
|
|
Temat:
SCPFL
Myślę że jest to mozliwe. Sam czekam
|
|
Temat:
ASBIS
Jutro wyniki one mogą pomóc kursowi iść w jakimś kierunku.
|
|
Witam spółka dobra ale czy nie za drogo?
|
|
Temat:
SCPFL
Witam, myślę ze sprzedaż nastąpi później chyba że zarząd potrzebuje kasy i jest wstanie kryzysu sprzedać to taniej, z drugiej strony kolejna fala covida może dać okazje do lepszej cenny. Ale w tym sezonie zimowym największy problem chyba to będzie cenna gazu. Oczekiwałem sprzedaży do czerwca, ale swój pakiet nadal trzymam przy jeszcze większych poniżej 80 zł obniżkach kursu chciałbym go powiększyć.
Swój pakiet scpfl nadal trzyma będę z nimi do końca mojego lub ich.
|
|
Temat:
TESGAS
Dziękować.
|
|
Dostałem 9 akcji, Więc zysk to śmiech na sali, liczyłem że kupię dziś w cenie poniżej 30 zł. Musiałem dołożyć jeszcze 5 zl Pewnie skończy się w granicach 45 zł. Nowość na GPW.
|
|
Temat:
URTESTE
decimus napisał(a):Przyglądam się spółce i ciężko mi sobie wyrobić opinię. Może forumowicze pomogą? Ma ktoś jakieś przemyślenia - warto inwestować za obecną cenę? Witam mam mały pakiet .... jeżeli im się uda i testy będa tanie to jest wielki krok milowy wykrywaniu nowotworów, mało akcji... więc jak wyjdzie znów Espi może być znów gorąco .... jeżeli nie będzie Espi kurs może spokojnie opadać i wtedy planuje kupić drugą połówkę.
|
|
newconnect.pl/pub/NEWCONNECT/u...Cytat:Na podstawie § 7 ust. 1, 2 i 5 Regulaminu Alternatywnego Systemu Obrotu oraz § 2 ust. 1 Załącznika Nr 2 do Regulaminu Alternatywnego Systemu Obrotu, Zarząd Giełdy postanawia: 1) określić dzień 8 listopada 2021 r. jako dzień pierwszego notowania w alternatywnym systemie obrotu na rynku NewConnect następujących akcji zwykłych na okaziciela spółki BIOCELTIX S.A., o wartości nominalnej 0,10 zł (dziesięć groszy) każda, oznaczonych przez Krajowy Depozyt Papierów Wartościowych S.A. kodem „PLBCLTX00019”:
|
|
Temat:
ASBIS
Inveris napisał(a):No to na chwilę obecną możemy zakładać konsolidację pomiędzy 20 a 28 zł. Teraz pytanie, czy kolejny raz poziom 20 zł wytrzyma. Jeśli nie, no to w najgorszym scenariuszu, to nawet okolice luki przy 15 zł. należy brać pod uwagę.
Z tym że jeśli kurs by spadł tak nisko, to prawdopodobna całościowa dywidenda (może coś pod 2 zł.), była by na poziomie grubo ponad 10%, dlatego raczej zakładam, że jeszcze tym razem 20 zł wytrzyma, z ewentualnym długim pinbarem wzrostowym poniżej 20 zł. Jak to Zaliczka w grudniu 40 centów Usd, i kurs jest powyżej 30 zł..... Wszycy pakuja spółke to portfela emerytalnego ponieważ 10 % w skali roku skusi fundusze emerytalne do trzymania takiej spółki w długi okresie.
|
|
Temat:
POLTREG
Bardzo dziękuje za analizę . chciałem zainwestować w spółkę już teraz obawiam się ze cenna szybko spadnie więc może wtedy kupię. Dziwi mnie system premii dla zarządu,
|
|
Temat:
BIOCELTIX
Witam wie ktoś, kiedy ta spółka bedzie notowana na gpw???
|
|
Temat:
SCPFL
Witam jakie wrażenia po raporcie ??
|
|
Witam ma ktoś z was akcje tej spółki ostatnio ostra nagonka na wzrosty choć ich brak .... co martwi mnie! Pozdrawiam
|
|
Temat:
MIRBUD
Jutro jak opadnie jeszcze o 10 gr.... to będzie można akcje zbierać po 4.20.
|
|
Temat:
SCPFL
Zgadza się jest nad czym myśleć,,,, osobiście trzymam przy cennie 80 zł kupuje znów. Ponizej 60 zł sprzedaje.
|
|