PARTNER SERWISU
kckenmms
1 2 3 4 5
Horyzont
0
Wpisów: 86
Wysłane: 17 listopada 2009 13:26:20 przy kursie: 78,00 zł
ajey napisał(a):
widze tu spadek na 1,2 jako koniec korekty abc

Czy mógłbyś przedstawić swoją interpretację bardziej konkretnie, np. na wykresie?
Zasady, które warto poznać i stosować: Zasady dobrosąsiedzkie SW

gradac
0
Wpisów: 97
Wysłane: 17 listopada 2009 13:36:50 przy kursie: 78,00 zł
ajey napisał(a):

a ja kiepsko widze
ale za to czuje niedługo powrót na szczyty i witamy 2 zetaBoo hoo!

ajey
2
Wpisów: 34
Wysłane: 17 listopada 2009 17:53:13 przy kursie: 78,00 zł
gradac napisał(a):
ajey napisał(a):

a ja kiepsko widze

aktualnie robimy c korekty abc. inna wersja to trojkat i wybicie gora.

Horyzont
0
Wysłane: 17 listopada 2009 18:34:06 przy kursie: 78,00 zł
ajey napisał(a):
gradac napisał(a):
ajey napisał(a):

a ja kiepsko widze

gradac napisał(a):
danek197 napisał(a):

patrzac na AT i jak papier jest przegrzany to jeszcze sie mozesz zdziwic ;)

a kto tu patrzy na AT?
papier na topie i tyle
aczkolwiek bez infa będzie coraz trudniej

Ajey coś widzi, ale nie chce pokazać gdzie konkretnie Eh?
Gradac coś czuje, zasadniczo czuje, że papier "jest na topie"
Panowie, czas już porzucić wróżenie z fusów i oprzeć się na konkretnej merytorycznej analizie, w przeciwnym razie można mieć obawy, że naganiacie Shame on you
Edytowany: 17 listopada 2009 18:35

gradac
0
Wysłane: 17 listopada 2009 18:49:06 przy kursie: 78,00 zł
Horyzont napisał(a):
ajey napisał(a):
gradac napisał(a):
ajey napisał(a):

a ja kiepsko widze

gradac napisał(a):
danek197 napisał(a):

patrzac na AT i jak papier jest przegrzany to jeszcze sie mozesz zdziwic ;)

a kto tu patrzy na AT?
papier na topie i tyle
aczkolwiek bez infa będzie coraz trudniej

Ajey coś widzi, ale nie chce pokazać gdzie konkretnie Eh?
Gradac coś czuje, zasadniczo czuje, że papier "jest na topie"
Panowie, czas już porzucić wróżenie z fusów i oprzeć się na konkretnej merytorycznej analizie, w przeciwnym razie można mieć obawy, że naganiacie Shame on you

tam od razu naganianie..
merytorycznie to na AT sie nie znam więć pisałem , że kiepsko widze..
fundamentalnie po wynikach to jesteśmy wysoko.. bynajmniej mnie wyniki zaskoczyły na minus ponieważ w jednym z lepszych kwartałów nie utrzymali dynamiki zysków..
i spółka jak się nie rozwinie..czytaj nie przejmie "czegoś" .. a piszą o tym od dawna i pracuje specjalny zespół który się tym zajmuje.. to faktycznie lepiej jej nie mieć na obecnych poziomach..
ja mam zaufanie i wizje, że jednak przejmą i będziemy wysoko latać..Boo hoo!
no i podstawa od czytania forum chyba nikt nie podejmuje decyzji czy kupić czy sprzedać..

gradac
0
Wysłane: 17 listopada 2009 18:52:26 przy kursie: 78,00 zł
no i może kolega Horyzont napisze swoje przemyslenia odnośnie ERGa
też chętnie poczytam inne merytoryczne spojrzenie

kichol
0
Wpisów: 39
Wysłane: 17 listopada 2009 19:06:14 przy kursie: 78,00 zł
ja to widzę zakończenie konsolidacji w okolicach 1,4 i tak tam będzie drogo no chyba że nadzwyczajny popyt się pojawi king ale wątpię będzie tak jak na jago spokojnie spadanie aby jakiś trójką sie wymalował a później przebicie ale najpierw jakieś konkretne wsparcie panowie nie na jazda na ju hu

Horyzont
0
Wysłane: 17 listopada 2009 19:11:00 przy kursie: 78,00 zł
gradac napisał(a):

tam od razu naganianie..
merytorycznie to na AT sie nie znam więć pisałem , że kiepsko widze..
fundamentalnie po wynikach to jesteśmy wysoko.. bynajmniej mnie wyniki zaskoczyły na minus ponieważ w jednym z lepszych kwartałów nie utrzymali dynamiki zysków..
i spółka jak się nie rozwinie..czytaj nie przejmie "czegoś" .. a piszą o tym od dawna i pracuje specjalny zespół który się tym zajmuje.. to faktycznie lepiej jej nie mieć na obecnych poziomach..
ja mam zaufanie i wizje, że jednak przejmą i będziemy wysoko latać..Boo hoo!
no i podstawa od czytania forum chyba nikt nie podejmuje decyzji czy kupić czy sprzedać..

Mylisz się, jeśli zakładasz, że nikt nie sugeruje sie wpisami na forum, gdy podejmuje decyzję czy kupić i sprzedać. Tak niestety nie jest, więc już nie uciekaj w niewiedzę następnym razem ;)
Co do AT to są tu zawodowcy, dlatego ja się nie wychylam, a fundamenty w tym przypadku nie wymagają jakiegokolwiek komentarza.
I nie miej mi za złe, że w tym miejscu wolę czytać konkrety, niż poznawać czyjeś mgliste odczucia czy śmiałe wizje.
Pozdrawiam wavekoleżanka Horyyzont.
Edytowany: 18 listopada 2009 10:04

Kasia Stefanska
4
Wpisów: 1 251
Wysłane: 18 listopada 2009 06:38:21 przy kursie: 78,00 zł
Cześćwave , ja króciutko o kwartalnym sprawozdaniu.

Przychody ze sprzedaży spadły o 12% w porównaniu do 2q2009. Rentowność praktycznie się nie zmieniła i wyniosła 2%. W porównaniu do 3q2008 przychody spadły o 9% ale z poprawą rentowności. W 2009 roku kwartalne przychody cały czas oscylują wokół tego samego poziomu. Tak samo jest z zyskiem brutto. Nie widać żadnej szczególnej poprawy. Największym segmentem cały czas pozostają wyroby foliowe. Działalność spółki uzależniona jest od branż, które w Polsce nie mają się źle. Tu brakuje mi odniesienia się w SF do bieżącej sytuacji rynkowej, bo spółka w żaden sposób nie tłumaczy się kryzysem. Think
Spółka pisze, że wprowadziła do produkcji nowy produkt w ramach segmentu folii. Nie podano wyników jego sprzedaży ani prognoz. Jest także mowa o planach przejęcia jakiejś spółki. Chwalą się przy tym ciągłą poprawą wyników. Ale tu trzeba zaznaczyć, że ponad połowa zysku brutto została wypracowana w 1q2009. Potem z każdym kwartałem było coraz gorzej, więc jakieś tam działania restrukturyzacyjne to chyba niekoniecznie przyniosły skutki. Także widzę tu trochę niespójności z liczbami. Shame on you
Do tego jeszcze stwierdzono, że podstawą spadku przychodów był spadek kosztów zakupu tworzyw do produkcji. Hellou? To albo ja czegoś nie rozumiem albo ERG ma nowe zasady zarządzania. Dotychczas mi się wydawało, że jak mamy tańsze materiały, to marża powinna rosnąć. Tu jest dokładnie odwrotnie. Think

W aktywach obrotowych widać spadek zapasów przy jednoczesnym wzroście należności handlowych. W pasywach widać z kolei wzrost zobowiązań handlowych. Wartość księgowa na akcję wzrosła w porównaniu do 31.12.2008 o 1 grosz natomiast w porównaniu do 2q2009 spadła o 4 grosze. Przepływy – netto i każde z osobna – są dodatnie w 3q2009. Co prawda nieznacznie ale zawsze! Istotnie niższe niż w poprzednim kwartale są wpływy netto z operacyjnej.
Jeśli uda się odsprzedać akcje własne, które spółka skupywała w celu umorzenia, to jej sytuacja gotówkowa poprawi się znacząco. Z drugiej strony można się spodziewać, że ta kasa zostanie wydana na przejęcie.

Ponownie jak na koniec 2q2009 jakość informacyjna sprawozdania pozostawia wiele do życzenia. Informacje i liczby są niespójne, mało jest twardych danych o realizacji strategii grupy. Shame on you

tahme
0
Wpisów: 111
Wysłane: 18 listopada 2009 14:27:54 przy kursie: 81,00 zł
Jest info o inwestycji w ERG - co ciekawe inwestorem ma być FON, chce objąć 20% akcji. Kurs na widłach
Edytowany: 18 listopada 2009 14:48

antonw
0
Wpisów: 62
Wysłane: 18 listopada 2009 14:28:16 przy kursie: 81,00 zł
z dzisiejszego raportu:
Zarząd ERG S.A. informuje, że w dniu dzisiejszym został podpisany list intencyjny z Investment Friends S.A. z siedzibą w Płocku oraz FON S.A. z siedzibą w Płocku, zwanych dalej "Inwestorem" w sprawie możliwości inwestycji kapitałowej w spółkę ERG S.A.

Inwestor w podpisanym liście intencyjnym deklaruje wolę objęcia pakietu 20% akcji ERG S.A. Celem zaangażowania w spółkę będzie przede wszystkim rozwój jej dotychczasowej działalności jak i wspieranie rozbudowy grupy kapitałowej w charakterze inwestora finansowego.

itd.

gradac
0
Wysłane: 18 listopada 2009 18:37:39 przy kursie: 81,00 zł
antonw napisał(a):
z dzisiejszego raportu:
Zarząd ERG S.A. informuje, że w dniu dzisiejszym został podpisany list intencyjny z Investment Friends S.A. z siedzibą w Płocku oraz FON S.A. z siedzibą w Płocku, zwanych dalej "Inwestorem" w sprawie możliwości inwestycji kapitałowej w spółkę ERG S.A.

Inwestor w podpisanym liście intencyjnym deklaruje wolę objęcia pakietu 20% akcji ERG S.A. Celem zaangażowania w spółkę będzie przede wszystkim rozwój jej dotychczasowej działalności jak i wspieranie rozbudowy grupy kapitałowej w charakterze inwestora finansowego.

itd.

no to oficjalnie z ERGa sie spekulacyjna spółka zrobiła.. tylko czy to jej na dobre wyjdzie czas pokaże

danek197
0
Wpisów: 317
Wysłane: 18 listopada 2009 18:56:35 przy kursie: 81,00 zł
gradac napisał(a):
antonw napisał(a):
z dzisiejszego raportu:

itd.

no to oficjalnie z ERGa sie spekulacyjna spółka zrobiła.. tylko czy to jej na dobre wyjdzie czas pokaże

jaka spekulacyjna tu trzeba cierpliwosci a jeszcze nie raz nas zadziwi wielkosc wzrostow na niej

cierpliwosc nie dlugo powinno byc nastepne info

noxiss
0
Wpisów: 5
Wysłane: 18 listopada 2009 22:37:45 przy kursie: 81,00 zł
Siemka
mam do Was pytanie , co byście zrobili na moim miejscu....mam akcje Petrolinvestu, prawie cały kapitał, chce sprzedać te akcje i kupić za wszystko Erg-a ( mam już tu mały pakiet) . Problem jest taki że kupiłem Petrol za 45 zł a teraz stoi po 30. i miałbym strate. ale tak myśle że Erg odrobi mi te straty do końca roku. Co byści zrobili na moim miejscu ? Pozdrawiam

gradac
0
Wysłane: 19 listopada 2009 08:04:10 przy kursie: 81,00 zł
noxiss napisał(a):
Siemka
mam do Was pytanie , co byście zrobili na moim miejscu....mam akcje Petrolinvestu, prawie cały kapitał, chce sprzedać te akcje i kupić za wszystko Erg-a ( mam już tu mały pakiet) . Problem jest taki że kupiłem Petrol za 45 zł a teraz stoi po 30. i miałbym strate. ale tak myśle że Erg odrobi mi te straty do końca roku. Co byści zrobili na moim miejscu ? Pozdrawiam

a słyszałeś kiedyś o dywersyfikacji ?? o Petrolu sie nie wypowiadam bo nie znam.. ale Krauze nie ma ostatnio dobrej passy..
A ERG po wczorajszym infie to czysta spekulacja możesz szybko odrobić lub szybko podwoić straty..

danek197
0
Wpisów: 317
Wysłane: 19 listopada 2009 08:21:03 przy kursie: 81,00 zł
gradac napisał(a):
noxiss napisał(a):
Siemka

a słyszałeś kiedyś o dywersyfikacji ?? o Petrolu sie nie wypowiadam bo nie znam.. ale Krauze nie ma ostatnio dobrej passy..
A ERG po wczorajszym infie to czysta spekulacja możesz szybko odrobić lub szybko podwoić straty..

spekulacje jak zobaczysz 2 zl i wiecej to wtedy uwierzysz ze tu chodzi o cos grubszego

antonw
0
Wpisów: 62
Wysłane: 11 stycznia 2010 18:30:11 przy kursie: 74,50 zł
powraca sprawa zakupu spółki. ciekawe w ktora strone kurs wybije sie z choragiewki.

MSP: 4 firmy w kolejnym etapie prywatyzacji płockiej spółki
Puls Biznesu, pb.pl,11.01.2010 16:11

Resort skarbu dopuścił cztery podmioty do dalszego etapu prywatyzacji płockiej spółki Ośrodek Badawczo-Rozwojowy Przemysłu Rafineryjnego, producenta paliw lotniczych - poinformowało w poniedziałek ministerstwo skarbu. Firmy będą mogły przystąpić do badania spółki.
Chodzi o spółki: ERG w Dąbrowie Górniczej, Płocki Park Przemysłowo-Technologiczny w Płocku, ProFounders Ventures Management GmbH w Monachium, Spółkę Pracowniczą OBR Płock.

W połowie grudnia MSP zaprosiło inwestorów do negocjacji w sprawie kupna 85 proc. akcji płockiej spółki. Na oferty resort czekał do 17 grudnia. Negocjacje dotyczyły głównie ceny za akcje oraz proponowanego programu rozwoju spółki, który obejmuje m.in. zobowiązania do podwyższenia kapitału.

Stoper
0
Wpisów: 35
Wysłane: 12 stycznia 2010 14:49:30 przy kursie: 75,00 zł
czesc.kupilem dziaj troche tego mysle ze bedzie okAnxious

koto57
0
Wpisów: 20
Wysłane: 15 stycznia 2010 10:53:36 przy kursie: 83,50 zł
pierwszy raz jestem w tej spółce, czy ktos podpowie co jest grane z tymi kursami wczoraj i dziś?

Już było 1,82 i raptem 167 i leci?

czy to czysta spekulacja i nie nalezy sie w to bawić?

jestem nowicjuszem!

tOfi
0
Wpisów: 387
Wysłane: 15 stycznia 2010 11:16:25 przy kursie: 83,50 zł
Spółki w których Patrowicz macza paluchy mają to do siebie. Sam doświadczyłem tego na Atlantisie, mogłem sprzedać 2 razy ze sporym zyskiem, ale za każdym razem stwierdzałem że to dopiero 1 dzień wzrostów na dużych obrotach i poczekam do jutra, a wtedy spowrotem na dół blackeye Obecnie czekam na 3 okazję i wtedy już sprzedaję od razu salute

Użytkownicy przeglądający ten wątek Gość

1 2 3 4 5

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,398 sek.

bbortrzr
xyufunxg
hexzeaoi
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +75 454,67 zł +377,27% 95 454,67 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
kmvoyllk
edjcbtlj
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat