szarlej81 napisał(a):
Natomiast moje pytanie kto łamie prawo, dotyczyło sprawy Kamińskiego i Wąsika.
Napisałem już, że w oczywisty sposób prawo łamie Hołownia. Donek wypuścił go na minę, a ten jak przystało na przedszkolaka pięknie się na niej wyłożył. Poza tym prawo złamali sędziowie Izby Pracy postępując wbrew ustawie o SN. Pierwsza Prezes SN jasno się na ten temat wypowiedziała.
Mnie interesuje ekonomia, a nie jakieś spory prawnicze więc patrząc na rządy PIS’u widzę całą masę bezsensownych pomysłów jak chociażby: apteka dla aptekarza, lekarstwa za złotówkę, komplikacje podatków w związku z polskim ładem, wakacje kredytowe, kredyt na 2%, itp., ale to wszystko było robione zgodnie z prawem. Ewidentnie złamali konstytucję odrzucając pięciu sędziów w TK zamiast dwóch i powołując Radę Mediów Narodowych. Tyle tylko, że w mojej ocenie to bułka z masłem przy kradzieży 150 mld zł z OFE i zamachu na CBA. Każda z tych dwóch spraw będzie miała długoterminowo gorszy wpływ na polską gospodarkę niż wszystkie błędy PIS’u.
A tymczasem nasz najwspanialszy Mędrzec nad mędrcami, Najbystrzejszy wśród bystrych, Najpiękniejszy wśród pięknych, Słońce Peru, Premier wszystkich Premierów i Prezydent wszystkich Prezydentów, jego Ekscelencja PiesGoLizał Donald Tusk potrzebuje aż trzech dziennikarzy żeby udzielić wywiadu. Jak to ktoś powiedział, pycha kroczy przed upadkiem.