Trifolium napisał(a):
Napisał człowiek, który w braku argumentów zaczyna bredzić o TVN/WSI.
boocie - ty nie masz wlasnego zdania tylko jesteś propagatorem tresci z WSITVN.. Nawet nie rozumiesz że ta Twoja krynica demokracji zostala stworzona przez byłe słuzby komunistyczne przez agentów Waltera i W.. za pieniadze z FOZZ. To nie jest jakis wymysł i jest wielce uprawnione nazywac tą stacje WSITVN
Różnicę w egzaminach na sędziego juz tutaj pisałem i w tym momencie mozna stwierdzic że obecni sędziowie są niezależni i kryterium przyjecia jest tylko wiedza a nie przynależnośc i powiazania z sędziami POwskokomunistycznymi.[/quote]
Trifolium napisał(a):Teraz jeszcze mieszasz znajomość prawa z niezależnością. Ponawiam pytanie - ilu sędziom udowodniliście udział w jakimkolwiek postkomunistycznym układzie?
Masz jakies rozdwojenie - jestem jedną osoba i nie wiem dlaczego piszesz w liczbie mnogiej ?? Paestra sędziowska składa się z sędziów komunistycznych i ich pociotków - do 2015 system powoływania sedziów był zdeterminowany aby nikt z poza układu POkomunistycznego nie wchodził na te stanowiska - nie wiem BOOCIE co mam udowadniac ???
Trifolium napisał(a):8 lat nie starczyło?
... o tym juz pisałem - ale pewnie nic z tego nie zrozumiałes ??? Moze jednak do ciebie dociera że gdyby banki nie zostały sprzedane to mld pln mogłyby trafic coroku do budżetu - to nie jest trudne zrozumieć
Trifolium napisał(a):Geniusz Glapiński nie zauważył, że złotówka umacnia się od roku i przez najbliższe 6 miesięcy może się dalej umacniać? Jeśli nie widzi tak oczywistych rzeczy, to może praca w banku centralnym nie jest dla niego.
Gdyby PIS z Konfederacją wygrał to by pln się nie umocnił - to jest PROSTE do zrozumienia. Ja tez byłem zaskoczony bo nie wierzyłem ze w Polsce będzie tyle bootów i nie doceniłem siły mediów
EDIT:
Trifolium napisał(a):Czy kiedy za 2 lata kadencja obecnej KRS dobiegnie końca i Tusk będzie mógł zgodnie z ustawą powołać piętnastu swoich członków, to nadal będziesz zachwalał reformy Ziobry, czy nagle ci się odwidzi?
Naprawde masz problemy poznawcze - co mnie obchodzi kto będzie zasiadał w KRS ??? Dla mnie to jest bez róznicy - bedzie to wynikało z demokracji. Natomiast istotne jest sposób powoływania sedziów....
Może inaczej żebyś zrozumiał - nie mam nic przeciwko nominatom z PO kiedy zasady egzaminów na sedziego sie nie zmienia - czyli nie powróca egzaminy ustne bez kryteriów gdzie młodzi zdolni niezależni inteligentni byli wycinani aby tępy synek komunisty dostał się do paestry.
PS
Jak tez nominaci z PO zaczną zajmowac stanowiska w spółkach SP i dostawać pensje za prace to tez nie bedę krzyczał że to złodzieje bo nie jestem idiotą