sledzik007 napisał(a):Dopóki Grzegorz był prezesem to jakoś szło a potem tylko obietnice marzyciela
Sam pomysł budowania 3 zespołów był słuszny - biorąc pod uwagę dobre perspektywy i dalej uważam to za dobry ruch. Zresztą brał w tym udział sam Miechowski.
Moim zdaniem błędne było stawianie na perfekcyjną jakość. Jak widać CP chyba najlepiej na tym wyszedł. Wydali potworka a wypiękniał nieźle.
Pewnie gdyby premiera FP2 wypadła świetnie byłyby inne nastroje. Tyle, że premiera jest pokłosiem działań od lat.
A zaczęło się lata temu od ignorowania inwestorów...... Samozadowolenie Prezesa stało się dużą przyczyną upadku prestiżu spółki.
Błędem było przestawienie wszystkich produkcji na UE5 - co opóźniło całość o 2 lata i znacznie podniosło koszty. Ciągłe zmiany koncepcji P8 nie mogło dać sukcesu. Widać, że sam Prezes nie wie o co mu chodzi.
Raczej to jest powód tego co mamy. Patrzenie na innych z góry i zbytnia zarozumiałość. Sam dawno zgłaszałem niezadowolenie z postawy spółki względem informowania. To przerodziło się w ciągłe oszukiwanie inwestorów. Chyba czas z tym skończyć i zatrudnić kogoś kto nie jest jak chorągiewka.
Dlatego nie można dopuścić aby przepalili resztę kasy. Porządkując spółkę i rozsądnie wydając można spokojnie pociągnąć 2 sensowne projekty o skali nieco większej niż FP2. Tylko sensowne. Trzeba sprawdzić co mają w tych "pełnych szufladach" i wybrać coś z potencjałem.
Dawno sugerowałem, że spółka powinna się zająć grami bardzie otwartymi na graczy.
Gierki meaning .... Prezes może robić sobie po godzinach....
Spółka ma zarabiać dla inwestorów a nie tworzyć arcydzieła dla Geeków.
Parkiet weryfikuje naszą wiedzę i czujność przy każdym zleceniu (:
a każdy jest mądralą ....po fakcie... :) :)