Dapi napisał(a):TheBlackHorse napisał(a):W jaki sposób sformatować dysk aby nie utracić danych w Amibrokerze? Nie chcę aby poginęły żadne ustawienia i przede wszystkim dopisywacz, z którym męczyłem się kilka dni...
Pewnie skopiować i przerzucić na dysk D tylko co? Help

.
Sprawdz. Ja kiedyś przerzuciłem wszystko łącznie z bazą tzn. katalog ami plus katalog bazy. Jak nie mógł znaleźć bazy to poprosił zaraz po uruchomieniu o wskazanie i już działał.
Proponuję wrzucic na pena i uruchomić z pena na innym kompie. Jak zadziała to będzie działał wszędzie na ustawiniach takich samych.
Druga droga to napisac do pomocy technicznej Ami.
ps. nie biorę odpowiedzialności ;)
Ami podczas instalacji proponuje domyślną ścieżkę docelową instalacji c:/program files/Amibroker/
To dosyć komplikuje w wypadku chęci lub konieczności przeniesienia folderu z programem do innego miejsca. Proponuje odciąć się od Windozowego kikuta Program Files i wybrać docelowy katalog np. "D:/Amibroker/". Dlaczego tak korzystniej? Jak ktoś dociekliwy dojdzie sam, jak nie mogę wyjaśnić kilka motywów na +.
W przypadku robienia kopii zapasowej, proponuję natomiast wykluczyć z kopii katalog "Reports", który zajmuje przeważnie kilka razy więcej miejsca, niż pozostałe pliki do kupy.
Chyba, że komuś zależy na archiwalnych wynikach backtestów i ma dużo wolnego czasu. Można również pominąć pliki baz danych nie używanych, testowych czy po prostu zapomnianych.
Pomysł z pendrivem niezły. Tylko jak przekopiujesz z folderu twardziela, ścieżki do plików afl program zapamiętuje i nie pokaże wykresów w ich oknach, bo ich nie znajdzie pod zapamiętanymi ścieżkami. Jest obejście tego tematu.