PARTNER SERWISU
mbfwigmj
2 3 4 5 6

Amibroker

TheBlackHorse
1
Wpisów: 1 410
Wysłane: 3 grudnia 2009 14:06:27
Dapi napisał(a):

Sprawdz. Ja kiedyś przerzuciłem wszystko łącznie z bazą tzn. katalog ami plus katalog bazy. Jak nie mógł znaleźć bazy to poprosił zaraz po uruchomieniu o wskazanie i już działał.

Proponuję wrzucic na pena i uruchomić z pena na innym kompie. Jak zadziała to będzie działał wszędzie na ustawiniach takich samych.
Druga droga to napisac do pomocy technicznej Ami.

ps. nie biorę odpowiedzialności ;)

Podłączyłem na penie pod innego kompa i wszystko ładnie-pięknie tyle, że dopisywacza brak... angry3
You can't judge a fish by lookin' in the pond
You can't judge right from looking at the wrong
You can't judge one by looking at the other
You can't judge a book by looking at the cover
Oh can't you see, oh you misjudge me
I look like a farmer, but I'm a lover!

del-20111222
0
Wpisów: 69
Wysłane: 11 grudnia 2009 01:08:59
TheBlackHorse napisał(a):
cyklotyk napisał(a):

Polecicie jeszcze jakieś polskojęzyczne forum (grupę dyskusyjną) o AmiBrokerze?
A angielskojęzyczne?

Może tu znajdziesz coś ciekawego...
king

del-20111222
0
Wysłane: 11 grudnia 2009 01:27:10
Dapi napisał(a):
W jaki sposób sformatować dysk aby nie utracić danych w Amibrokerze? Nie chcę aby poginęły żadne ustawienia i przede wszystkim dopisywacz, z którym męczyłem się kilka dni...
Pewnie skopiować i przerzucić na dysk D tylko co? Help Pray .

Sprawdz. Ja kiedyś przerzuciłem wszystko łącznie z bazą tzn. katalog ami plus katalog bazy. Jak nie mógł znaleźć bazy to poprosił zaraz po uruchomieniu o wskazanie i już działał.

Proponuję wrzucic na pena i uruchomić z pena na innym kompie. Jak zadziała to będzie działał wszędzie na ustawiniach takich samych.
Druga droga to napisac do pomocy technicznej Ami.

ps. nie biorę odpowiedzialności ;)
Ami podczas instalacji proponuje domyślną ścieżkę docelową instalacji c:/program files/Amibroker/
To dosyć komplikuje w wypadku chęci lub konieczności przeniesienia folderu z programem do innego miejsca. Proponuje odciąć się od Windozowego kikuta Program Files i wybrać docelowy katalog np. "D:/Amibroker/". Dlaczego tak korzystniej? Jak ktoś dociekliwy dojdzie sam, jak nie mogę wyjaśnić kilka motywów na +.

W przypadku robienia kopii zapasowej, proponuję natomiast wykluczyć z kopii katalog "Reports", który zajmuje przeważnie kilka razy więcej miejsca, niż pozostałe pliki do kupy.
Chyba, że komuś zależy na archiwalnych wynikach backtestów i ma dużo wolnego czasu. Można również pominąć pliki baz danych nie używanych, testowych czy po prostu zapomnianych.

Pomysł z pendrivem niezły. Tylko jak przekopiujesz z folderu twardziela, ścieżki do plików afl program zapamiętuje i nie pokaże wykresów w ich oknach, bo ich nie znajdzie pod zapamiętanymi ścieżkami. Jest obejście tego tematu.
Edytowany: 11 grudnia 2009 01:28

TheBlackHorse
1
Wysłane: 5 stycznia 2010 20:20:54
mike05 napisał(a):
Jest obejście tego tematu.

Jakie?

I od razu kolejne pytanie. Często mam problem z dopisywaczem jeśli chodzi o samo dopisywanie... Eh?
Mianowicie podczas aktualizacji pojawia się coś takiego:

kliknij, aby powiększyć

Ostatnio zdarza się to coraz częściej. Czy wina leży po mojej stronie czy to błąd, który wyjaśniony jest w wyświetlonym komunikacie? Think
Edytowany: 5 stycznia 2010 20:21

michalcisek
0
Wpisów: 19
Wysłane: 6 stycznia 2010 15:59:07
mike05 napisał(a):

Jakie?

I od razu kolejne pytanie. Często mam problem z dopisywaczem jeśli chodzi o samo dopisywanie... Eh?

kliknij, aby powiększyć

Ostatnio zdarza się to coraz częściej. Czy wina leży po mojej stronie czy to błąd, który wyjaśniony jest w wyświetlonym komunikacie? Think

Też to mam często ale myśle, że to nie jest żaden problem, bo i tak jeśli nie dopisze Ci danych w tym dniu to w następnym i tak zostanie dopisane( ja przynajmniej tak mamAngel )

anty_teresa
PREMIUM
522
Grupa: Zespół StockWatch.pl
Wpisów: 11 191
Wysłane: 6 stycznia 2010 16:41:56
Panowie,
Z dopisywaczem i danymi z bossy jest problem od momentu updatu serwisu. Wypowiedział się na ten temat zespół BOŚBM na forum biura. Na razie trzeba dopisywać ręcznie ze strony retro...

TheBlackHorse
1
Wysłane: 6 stycznia 2010 22:59:55
Dzięki za wyjaśnienia chłopaki thumbright , bo już bałem się, że to coś u mnie nawala...

del-20111222
0
Wysłane: 9 stycznia 2010 19:41:11
mike05 napisał(a):

Jakie?

kliknij, aby powiększyć

Obejście przypisania ścieżek afl-i można ustawić sobie na stałe. Trzeba zainstalować AMIbrokera na dysku twardym w partycji ze zmienioną literą dysku (np: M://Amibroker), skopiować na pena i pena przemianować na literę "M" przed uruchomieniem na innym kompie. Ścieżki dostępu z komputera podstawowego pozostaną widoczne przy pracy z pena.

Co do tego komunikatu z dopisywacza, to jest wszystko OK. To jest komunikat mówiący, ze nie ma pliku na BOSSA z danymi tego dnia. Jak klikniesz "NIE", dopiszą się pozostałe dane z poprzednich dni.
Chociaż BOSSA ostatnio daje już częściowe dane w trakcie dnia i komunikat ostatnio się nie pokazuje.

krzem78
0
Wpisów: 197
Wysłane: 13 stycznia 2010 21:39:38
Sell = Cross( Study( "SU" ), Close );
Buy = Cross(Close, Study( "RE" ));

Powyższe stosuję dla szukania przecieć oporów i wsparć narysowanych przez siebie po oznaczeniu ich odpowiednio "RE" i "SU". Problem w tym, że działa to na wykresie cenowym (Chart ID = 1), a chciałbym to móc stosować również na innych wykresach np. oscylatorów. Czy ktoś pomoże mi modyfikować powyższą formułę?
Moja rzeczywistość subiektywna - to wszystko to, co istnieje. Rzeczywistość obiektywna to twór syntetyczny dotyczący hipotetycznej uniwersalizacji licznych rzeczywistości subiektywnych. Philip Dick.

wujek_staszek
0
Wpisów: 792
Wysłane: 14 stycznia 2010 12:02:47
Witam...

Dopiero zaczynam prace z tym programem i już mam problem. Otóż co zrobić aby TKO społek nie było kwotowane na wykresach? Przez to mam przekłamania na wykresach.(długie cienie i zawyżony wolumen).
Albo my ich, albo oni Was.

konradski
0
Wpisów: 7
Wysłane: 16 lutego 2010 10:38:12
Wie ktoś jak dodać wszystkie spółki "hurtowo" do amibrokera z programu Notowania3 (statica)realtime.... Bo dodawanie ręczne to wiem Symbol=>New=> np.KGHM wtedy pojawia się w SYMBOLS=> ALL .......ale jak wszystkie hurtowo? kombinuje, szukam google ,fora i nic

Edytowany: 16 lutego 2010 10:41

Teresa
0
Wpisów: 4 710
Wysłane: 16 lutego 2010 11:02:37
Najlepiej ściągnąć bazę end of day z BOSSA.pl i zaimportować.
A wiesz przynajmniej dlaczego przegrałeś?...
Edytowany: 16 lutego 2010 11:03

konradski
0
Wpisów: 7
Wysłane: 16 lutego 2010 12:19:15
Teresa napisał(a):
Najlepiej ściągnąć bazę end of day z BOSSA.pl i zaimportować.

plik pobrany, dodany przez File=> import ..... wszystkie spółki dodało "hurtowo" ale po wybraniu dowolnej spółki nie działa real-time tak jak ma to miejsce jak dodaje poprzez SYMBOL==>NEW... hmmmm może cosik inaczej trzeba?

Boniek
0
Wpisów: 57
Wysłane: 17 lutego 2010 11:41:45
Przeczytałem cały ten wątek i podobne, przyznaję że jestem zainteresowany tym produktem, ale mam kilka pytań:

1) Jestem klientem DM BZ WBK (lub innego DM), jak w Amibrokerze importować, czy wykorzystać notowania w czasie rzeczywistym z platformy dosatrczanej prtzez moj DM?
2) Czy w Amibrokerze można importować notowania bieżące, historyczne indeksów towarowych, papierowych, instrumentów pochodnych?
3) Widziałem kilka postów dot. edycji funkcji programu przez użytkowników, dodawania kodów programowych itp., czy często użytkownik jest zmuszony to robic? w jakich przypadkach to się robi? czy bez znajomości programowania da się w pełni korzystać z programu?

Zaznaczam że jeszcze nie mam zainstalowanego programu. Na chwilę obecną rozważam i myślę że z tymi zagadnieniami będę miał największe problemy.

Z góry dziękuję za odp.

TheBlackHorse
1
Wysłane: 18 lutego 2010 21:49:01
Podczas otwartego okna Ami na dole są zakładki/arkusze (sheet). W którym folderze są one przechowywane? Chodzi mi o skopiowanie ich do innego Ami.

TheBlackHorse
1
Wysłane: 20 lutego 2010 08:54:47
Podczas otwartego okna Ami na dole są zakładki/arkusze (sheet). W którym folderze są one przechowywane? Chodzi mi o skopiowanie ich do innego Ami.

Nikt nie wie?

To może kolejne pytanie. Czemu Ami nie zapisuje mi ściągniętych plików przez dopisywacz? Chodzi o to, że zaraz po ściągnięciu wszystko jest ok, przy zamykaniu również zapisuje ale po odpaleniu programu uaktualnień brak. Dodatkowo co mnie w tym zastanawia to to, że gdy maznę na tych uaktualnionych dniach kreski, to kreski pojawiają się dopiero po kolejnym uaktualnieniu. Czyli kreski gdzieś tam zapisuje a plików z danymi nie. Czy może to być wina ścieżki dostępu? Zmieniłem docelową instalację na dysk inny niż C i ścieżka dopisywacza jest również zmieniona.
Moje pytania stąd, że zrobiłem format i dziwne rzeczy się dzieją. Think

mariusz078
0
Wpisów: 5
Wysłane: 20 lutego 2010 20:37:02
Witam

Mam mały problem.

Zarejestrowałem się na stronie statica.pl w celu przetestowania notowań. Zainstalowałem Notowania 3PRO, podłączyłem notowania do Amibrokera według podanych wskazówek.
Gdy mam włączony program do Notowań oraz Amibrokera zakres notować mam od początku dla danego waloru na giełdzie. Po wyłączeniu Notować 3PRO (Amibroker offline) , zakres notować kilka dni sad10

Jak ustawić aby bez łączenie, uruchamiania Notowań wyświetlało cały zakres danego instrumentu. Jak zrobić aby wszystko zostało zapisywane na dysku.

mariusz078
0
Wpisów: 5
Wysłane: 20 lutego 2010 20:38:39
Witam

Mam mały problem.

Zarejestrowałem się na stronie statica.pl w celu przetestowania notowań. Zainstalowałem Notowania 3PRO, podłączyłem notowania do Amibrokera według podanych wskazówek.
Gdy mam włączony program do Notowań oraz Amibrokera zakres notować mam od początku dla danego waloru na giełdzie. Po wyłączeniu Notować 3PRO (Amibroker offline) , zakres notować kilka dni sad10

Jak ustawić aby bez łączenie, uruchamiania Notowań wyświetlało cały zakres danego instrumentu. Jak zrobić aby wszystko zostało zapisywane na dysku.

djdampca
0
Wpisów: 1
Wysłane: 19 września 2010 13:07:26
witam
mam prozbe moglby mi ktos pomoc napisac formule dotyczaca adx?

plynacyzrynkiem
0
Wpisów: 1 344
Wysłane: 19 września 2010 17:50:01
adx jest jakby gotowy... o cos takiego Ci chodzi?

www.wisestocktrader.com/indica...

Użytkownicy przeglądający ten wątek Gość

2 3 4 5 6

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,316 sek.

lhugeugk
rwqfctpl
wlqnhdry
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +75 454,67 zł +377,27% 95 454,67 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
vnwlgzom
reqwltdy
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat