PARTNER SERWISU
hozeycix
5 6 7 8 9
TheBlackHorse
1
Wpisów: 1 410
Wysłane: 8 lutego 2010 10:57:56 przy kursie: 1,02 zł
Kapitał akcyjny GPH
Okazuje się, że Krawczyki nie sprzedali ani sztuki akcji...
Tak sobie myślę, że zamiana na okaziciela może jest po to, aby można było sterować kursem przerzucając z wora do wora? Think
You can't judge a fish by lookin' in the pond
You can't judge right from looking at the wrong
You can't judge one by looking at the other
You can't judge a book by looking at the cover
Oh can't you see, oh you misjudge me
I look like a farmer, but I'm a lover!

tOfi
0
Wpisów: 387
Wysłane: 10 lutego 2010 12:38:45 przy kursie: 1,14 zł
Czy tylko mi się wydaję czy odnoszę słuszne wrażenie, że ktoś trzyma kurs batonem na 1,15 i skupuje poniżej? Swoją tezę uzasadniam tym, iż w niedalekiej przeszłości w takich sytuacjach kurs leciał z powrotem w okolice 1. Tak więc wydaję mi się, że szykują się dobre wyniki za 4Q Pray

Marcinjot
0
Wpisów: 67
Wysłane: 10 lutego 2010 12:43:36 przy kursie: 1,14 zł
Mysle ze o wyniki nie ma co sie martwic :)
Jeszcze wczoraj rano myslalem ze moze pobawie sie w dt... zarobie jeszcze na kilku groszach... ale jak widze ze kurs ani mysli sie zwalic to stoje i cierpliwie czekam :)
Chetnie bym dokupil ale nie mam juz za co :|

mirzag
0
Wpisów: 65
Wysłane: 14 lutego 2010 22:46:57 przy kursie: 1,11 zł
mathu napisał(a):
TheBlackHorse napisał(a):
mathu napisał(a):
Wyszło na moje. Dziś na NC dzień przebijania balonów.

Cóż... Think
Dzień się jeszcze nie skończył.
Druga sprawa tu nie chodzi o to czy dziś będzie minus czy nie. Emisja jest już w cenie, rynek uwzględnił ją korektą 50%-ową. Wyniki za styczeń będą lepsze od grudniowych a zapewne i w lutym będzie zysk niemały.

No i o tym pisałem, emisja musi być w cenie i dawny poziom 2 zł to teraz jakieś 1.20 Na tym info wyżej nie wyjedziecie.
Ale przed nami nowe infa ,ktorych mam nadzieje nie przegapisz .Dzisiejsze dobre ,jutrzejsze neutralne a to 20 lutego to kto wie?A to z 1-go marca to chyba wyjasni wiele watpliwosci.Sadze ,ze podniesiesz prognozę wzrostu kursu juz 20-go lutego.Bardzo serdecznie pozdrawiam.

mathu
0
Wpisów: 4 615
Wysłane: 14 lutego 2010 22:55:43 przy kursie: 1,11 zł
mirzag napisał(a):
Ale przed nami nowe infa ,ktorych mam nadzieje nie przegapisz .Dzisiejsze dobre ,jutrzejsze neutralne a to 20 lutego to kto wie?A to z 1-go marca to chyba wyjasni wiele watpliwosci.Sadze ,ze podniesiesz prognozę wzrostu kursu juz 20-go lutego.Bardzo serdecznie pozdrawiam.

Błąd. Jeśli rynek wie że dane info się pojawi - to jest ono już w cenie. Sam widzisz że wszystkie pozytywne informacje dotyczące GPH były znane już w grudniu - nie tylko ich treść, ale nawet dokładne daty ukazania się. Stąd takie gigantyczne wzrosty o kilkaset procent w parę tygodni. Dopiero kiedy pojawi się zupełnie nowe, niespodziewane pozytywne info, kurs będzie mógł pójść wyżej.
The recovery in profitability has been amazing following the reorganization, leaving Barings to conclude that it was not actually terribly difficult to make money in the securities market.

mirzag
0
Wysłane: 14 lutego 2010 23:21:45 przy kursie: 1,11 zł
mathu napisał(a):
mirzag napisał(a):

Błąd. Jeśli rynek wie że dane info się pojawi - to jest ono już w cenie. Sam widzisz że wszystkie pozytywne informacje dotyczące GPH były znane już w grudniu - nie tylko ich treść, ale nawet dokładne daty ukazania się. Stąd takie gigantyczne wzrosty o kilkaset procent w parę tygodni. Dopiero kiedy pojawi się zupełnie nowe, niespodziewane pozytywne info, kurs będzie mógł pójść wyżej.
Błąd.Rynek liczyl na to ,ze wysokośc utworzonej rezerwy na kary z tytulu leasingu w kwocie 777 tys zl jest maksymalnym poziomem obciazenia wyniku.Emisja dla Coscoli to byl szok .Okazalo sie ,że w zobowiązaniach ujawnionych w raporcie za III kwartal /ponad 10 mln zl/ tkwią nie tylko kary ,na ktore utworzono rezerwy ,ale i nne zobowiązania cywilno-prawne objete umowami leasingowymi.Do dnia dzxisiejszego nie wiemy jaka jest faktyczna wysokość tych zobowiązań.Być może jutrzejszy komunikat po NWZA da nam odpowiedz na to pytanie ,a być moze musimy poczekac do raportu za I kwartal 2010.Musimy sie dowiedzieć ile faktycznie funduszp laci za jedna akcje z nowej emisji.Rosjan zostawmy w spokoju bo chyba warto dac im akcje wartosci 3 mln zl za co najmniej 10 mln zysku w 2010 roku/bez nowej umowy na jesieni/i kolejnych dziesiatek milionow zyskow w nastepnych latach.Kiedy GPH znajdzie sie na regulowanym rynku to nikt nie bedzie pamiertal o dzisiejszych zawirowaniach.

mirzag
0
Wysłane: 14 lutego 2010 23:53:43 przy kursie: 1,11 zł
mirzag napisał(a):
mathu napisał(a):
mathu napisał(a):
Wyszło na moje. Dziś na NC dzień przebijania balonów.

Cóż... Think
Dzień się jeszcze nie skończył.
Druga sprawa tu nie chodzi o to czy dziś będzie minus czy nie. Emisja jest już w cenie, rynek uwzględnił ją korektą 50%-ową. Wyniki za styczeń będą lepsze od grudniowych a zapewne i w lutym będzie zysk niemały.

No i o tym pisałem, emisja musi być w cenie i dawny poziom 2 zł to teraz jakieś 1.20 Na tym info wyżej nie wyjedziecie.
Nie mam najmniejszych watpliwości ,że jutro NWZA uchwali emisje 25 mln dla coscoli jak i 10 mln dla Kuzbas Carbon Trade.Zatem ilość akcji wzrośnie do 48 mln.Moje prognozy dot. przychodow i zyskow.100 mln przychodow z rosyjskiego wegla ,60-70 mln z brykietu i co najmniej 20-30- mln z polskiego wegla.Marza brutto na rosyjskim weglu 20%/zysk netto 10% -10 mln zl/kurs USD <3 zl/.Na brykiecie marża brutto 10% ,zysk netto 5%kurs EUR <4 zl t.j. min.2.5 -3 mln zl/W okresie pomiedzy sezonami grzewczymi Vattenfall dale 20% dyskonta.Na polski weglu marza to 2-3 % .Osobiście prognozuję przychody w 2010 r na poziomie 180-200 mln zas zysk netto na poziomie 12 -15 mln zl.Dla innych spolek z NC to abstrakcja..W związku z lock up do 1 stycznia Coscolai 1-go marcaKCT po wejściu na GPW przy tych prognozach pojawia sie pakietowki .Okaze sie ,ze przychody będa na poziomie wielu spółek z wig 40 .Być może sa to rozważania życzeniowe ,ale z dużą nadzieja poczekam na kolejne raporty.Krytyka wyrazanych nadziei mile widziana.

mirzag
0
Wysłane: 15 lutego 2010 00:16:19 przy kursie: 1,11 zł
Marcinjot napisał(a):
Jeszcze wczoraj rano myslalem ze moze pobawie sie w dt... zarobie jeszcze na kilku groszach... ale jak widze ze kurs ani mysli sie zwalic to stoje i cierpliwie czekam :)
Na koniec poproszę naszego Cicerone czyli Stockwatcha o wyrazenie swojej opinii w kwestii nastepującej.Jesli taka spółka jak GPH /Gpsw/prowadzi dzialalność polegającą wyłącznie na sprzedazy wegla rosyjskiego,brykietu i węgla polskiebgo i ma stale koszty /bo to nie ich sklady a spredawcy sa na na umowach zlecenia/to jaki wskaznik c/z winien byc bardziej uzasadbiony?10.15 czy 20? I kolejne pytanie.Czy multiplikacja przychodow i zysków znajduje uzasadnienie we wprost proporconalnym wzroscie kursu?I ostatnie pytanie.Czy c/wk w sytuacji spolki handlowej ,ktore nie potrzebuje infrastruktury wiekszej niż kufajka,komputer i zdrowe oko może podlegac indokrynacji poza kapitalami wlasnymi i aktywami?.

mirzag
0
Wysłane: 15 lutego 2010 00:41:14 przy kursie: 1,11 zł
mirzag napisał(a):
Marcinjot napisał(a):
Na koniec poproszę naszego Cicerone czyli Stockwatcha o wyrazenie swojej opinii w kwestii nastepującej.Jesli taka spółka jak GPH /Gpsw/prowadzi dzialalność polegającą wyłącznie na sprzedazy wegla rosyjskiego,brykietu i węgla polskiebgo i ma stale koszty /bo to nie ich sklady a spredawcy sa na na umowach zlecenia/to jaki wskaznik c/z winien byc bardziej uzasadbiony?10.15 czy 20? I kolejne pytanie.Czy multiplikacja przychodow i zysków znajduje uzasadnienie we wprost proporconalnym wzroscie kursu?I ostatnie pytanie.Czy c/wk w sytuacji spolki handlowej ,ktore nie potrzebuje infrastruktury wiekszej niż kufajka,komputer i zdrowe oko może podlegac indokrynacji poza kapitalami wlasnymi i aktywami?.
Ponieważ widze ,że paru kolegow czyta ten watek więc zaproponuję nastepująca symulacje.Jutro przechodzi uchwala o dodatkowych 35 mln akcji.R%azem bedzie 48 mln.Zysk netto za 2010 10-15 mln.Przy 10 mln i c/z 10 mamy 2.10 gr Rezsta to matematyka.No i Cicerone,Mogę zaproponować kurs na koniec roku?Nie .Nie mogę .Mogę zaproponowac kurs na dzień 1 mrca?No przeciez juz napisałem pare stron wczesniej..

WatchDog
50
Grupa: Zespół StockWatch.pl
Wpisów: 8 588
Wysłane: 15 lutego 2010 10:26:40 przy kursie: 1,12 zł
mirzag napisał(a):
Na koniec poproszę naszego Cicerone czyli Stockwatcha o wyrazenie swojej opinii w kwestii nastepującej.Jesli taka spółka jak GPH /Gpsw/prowadzi dzialalność polegającą wyłącznie na sprzedazy wegla rosyjskiego,brykietu i węgla polskiebgo i ma stale koszty /bo to nie ich sklady a spredawcy sa na na umowach zlecenia/to jaki wskaznik c/z winien byc bardziej uzasadbiony?10.15 czy 20? I kolejne pytanie.Czy multiplikacja przychodow i zysków znajduje uzasadnienie we wprost proporconalnym wzroscie kursu?I ostatnie pytanie. Czy c/wk w sytuacji spolki handlowej, ktore nie potrzebuje infrastruktury wiekszej niż kufajka,komputer i zdrowe oko może podlegac indokrynacji poza kapitalami wlasnymi i aktywami?.

W handlu brak aktywów trwałych to zaleta, a nie wada. Daje mobilność. Żeby handlować, trzeba mieć kontakty i zaufanie, nie wystarczą lśniące maszyny i śliczne asystentki, jeśli z jakichś powodów nikt nie chce kupować. W handlu jest największa wartość dodana i łatwo o zwiększanie skali. To tak ogólnie.
Pierwsze pytanie rozumiem. Porównaj C/Z z podobnymi spółkami z tej samej branży i z innych branż handlowych, a sam znajdziesz rozsądny zakres tego wskaźnika na dzisiaj.
Pozostałych pytań nie rozumiem.

mirzag
0
Wysłane: 15 lutego 2010 22:12:33 przy kursie: 1,12 zł
WatchDog napisał(a):
mirzag napisał(a):
Na koniec poproszę naszego Cicerone czyli Stockwatcha o wyrazenie swojej opinii w kwestii nastepującej.Jesli taka spółka jak GPH /Gpsw/prowadzi dzialalność polegającą wyłącznie na sprzedazy wegla rosyjskiego,brykietu i węgla polskiebgo i ma stale koszty /bo to nie ich sklady a spredawcy sa na na umowach zlecenia/to jaki wskaznik c/z winien byc bardziej uzasadbiony?10.15 czy 20? I kolejne pytanie.Czy multiplikacja przychodow i zysków znajduje uzasadnienie we wprost proporconalnym wzroscie kursu?I ostatnie pytanie. Czy c/wk w sytuacji spolki handlowej, ktore nie potrzebuje infrastruktury wiekszej niż kufajka,komputer i zdrowe oko może podlegac indokrynacji poza kapitalami wlasnymi i aktywami?.

W handlu brak aktywów trwałych to zaleta, a nie wada. Daje mobilność. Żeby handlować, trzeba mieć kontakty i zaufanie, nie wystarczą lśniące maszyny i śliczne asystentki, jeśli z jakichś powodów nikt nie chce kupować. W handlu jest największa wartość dodana i łatwo o zwiększanie skali. To tak ogólnie.
Pierwsze pytanie rozumiem. Porównaj C/Z z podobnymi spółkami z tej samej branży i z innych branż handlowych, a sam znajdziesz rozsądny zakres tego wskaźnika na dzisiaj.
Pozostałych pytań nie rozumiem.
Przepraszam ,ale to byly tzw pytania retoryczne.Tak więć uchwały przeszly .Nikt nie zglosil sprzeciwu.Zmiana terminu publikacji raportu za styczeń budzi moje duże nadzieje na bardzo dobre wyniki.

TheBlackHorse
1
Wysłane: 17 lutego 2010 22:07:05 przy kursie: 1,19 zł
Mamy raport za styczeń.
17.311.291,87 zł wobec 1.166.468,32 zł w roku ubiegłym... blackeye

mirzag
0
Wysłane: 17 lutego 2010 22:21:52 przy kursie: 1,19 zł
Mamy raport za styczeń.
No coment:

mirzag
0
Wysłane: 17 lutego 2010 22:24:44 przy kursie: 1,19 zł
mirzag napisał(a):
Mamy raport za styczeń.
No coment:
Sorry.No comment.Miesieczny zysk netto wyzszy od rocznego za 2009 r.

framed
0
Wpisów: 131
Wysłane: 17 lutego 2010 22:29:36 przy kursie: 1,19 zł
mirzag napisał(a):
Mamy raport za styczeń.
No coment:

A ja skomentuje.Wzrost obrotów nie dziwi, bo spółka zmieniła profil z transportowej na handlową.Trywializując: teraz kasują i za km i za kg.

TheBlackHorse
1
Wysłane: 18 lutego 2010 15:54:55 przy kursie: 1,17 zł
Wstyd...
Wstyd Państwo Krawczyk!

Mathu miałeś rację, to co się tutaj wyprawia to jeden mega SYF! angry3

Plewek
0
Wpisów: 48
Wysłane: 18 lutego 2010 16:38:18 przy kursie: 1,17 zł
Więc co przeszkodziło nam dziś we wzrostach??

Marcinjot
0
Wpisów: 67
Wysłane: 18 lutego 2010 16:43:22 przy kursie: 1,17 zł
W sumie to nie wiem... Widzialem za to ze w przedziwny sposob ukladaly sie zlecenia, tak jakby bylo sciagane na sile. Nie wiem jaki jest tego cel... - wskazniki chyba sie juz zdrowo ochlodzily... nie wiem co myslec - na razie pilnuje sie :)

TheBlackHorse
1
Wysłane: 18 lutego 2010 17:14:15 przy kursie: 1,17 zł
Po takim info nie powinno być minusa...
+10% minimum.
Zachowawczo napisałem.

Edytowany: 18 lutego 2010 17:14

martini4m
0
Wpisów: 27
Wysłane: 18 lutego 2010 17:37:59 przy kursie: 1,17 zł
Po takim info nie powinno być minusa...
+10% minimum.
Zachowawczo napisałem.

info jak najbardziej pozytywne, zostało zdyskontowane przez wyprzedażową tendencję graczy realizujących zyski. proste- dzisiaj była dystrybucja a na to info rynek zacznie reagować od jutra. mam nadzieję Pray

Użytkownicy przeglądający ten wątek Gość

5 6 7 8 9

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,312 sek.

sgkvbnid
derydpfu
aehljzbc
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +75 454,67 zł +377,27% 95 454,67 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
vimnngmv
iugqnclb
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat