kliknij, aby powiększyćNie od dzisiaj wiadomo że Zeneris zachowuje się... dziwnie
odkąd obserwuje zenerisa mam mieszane uczucia
czy to naprawde jakiś wyrafinowany "GRUBAS" tak umiejętnie pogrywa czy prawda jest inna
Gdy wysypalo sie OFE Generali kurs stal w okolicy 0,60-0,80 bylo wiele opinii że kurs jest trzymany ja też tak uważałem
teraz tez są opinie że kurs jest 3many ale nie podzielam za bardzo tego poglądu coś mi tu nie gra
wtedy tak indeksy dopiero ruszaly byly blisko dna zeneris fundamentalnie stal kiepsko plynely same negatywne decyzje .
Po drugie rozumiem jak kurs jest trzymany tydz 2 tyg nawet msc tu by wychodzilo że kurs z drobnymi przerwami jest 12 msc 3many :)
W nieskończonoość chyba nie bedzie 3mał ( to do zwolenników teorii że kurs jest 3many przez Grubasa) a jesli bedzie to co to za interes gdy
-np sytuacja mija kolejne 6msc wig20 bije kolejne rekordy przebija 3000 pkt WTEDY grubas puszca i co to mu da jesli na szerokim rynku przyjdzie potezna korekta albo nowa bessa
wielkia wielka szkoda ze zeneris nie wykorzytuje takich sesji gdy indeksy są zielone
Bierzacy tydz przyniosl rozczarowanie
-info o dotacji
-spore wzrosty indeksow
-informacje pozytywne dla branzy OZE art o tym że JP morgan stawia na oze o inwestycji 1mld w wiatraki
-wzrosty konkurenta PEP (Kapitalizacja już 732 mln)
-Na poczatku przebite ostatnie szczyty
powinnismy smialo konczyc tydz w okolicy 1,30 a tak
przy dobrej sytuacji na rynku gdy indeksy ladnie leca w góre zeneris wyrysował 4 Czarne świeczki
No nic pozostaje czekać na dalszy rozwój wydarzeń a z obserwacji wyciągań wnioski i nowe doświadczenia a do takiej sytuacji podchodzić spokojenie tym bardziej że traktuje inwestycje długoterminowo