PARTNER SERWISU
tqanujfz
8 9 10 11 12

SKYSTONE [SKC]

aabbcc
0
Wpisów: 243
Wysłane: 9 marca 2010 23:38:05 przy kursie: 119,00 zł
tomekC napisał(a):
aabbcc - jak myslisz kiedy mozna sie spodziewać kolejnych informacji ?

próbuję zadawać pytania na pb ale nie chcą ich już umieszczać :]

Najblizsze infa:
1. podniesienie kapitalu w energo eko (zwiekszeniu udzialow przez ozen do ok 66%)
2. podpisanie umowy ze skrzatuszem
3. uruchomienie kredytu dla ozen.

kiedy? jak grubas sie zapakuje

inwestorgpw
0
Wpisów: 217
Wysłane: 10 marca 2010 10:23:23 przy kursie: 118,00 zł
www.parkiet.com/artykul/7,9054...

Szansa na kolejne dotacje wkrótce

inwestorgpw
0
Wysłane: 10 marca 2010 19:27:11 przy kursie: 118,00 zł

kliknij, aby powiększyć

Dzisiaj sprawdziłem jak to wygląda w ujęciu tygodniowym

i muszę powiedziec że bardzo ładnie rysuje nam się fajnie trend wzrostowy

Kapitalizacja PEP przekroczyła 700 mln C/WK=3

a zeneris bedzie gonił PEP

ferit
0
Wpisów: 262
Wysłane: 11 marca 2010 17:18:15 przy kursie: 116,00 zł
emisja obligacji serii A

wypuszczają obligacje na łączną wartość do 15mln pln nie mniej niż 5mln

cel emisji nie określony...Think
Edytowany: 11 marca 2010 17:20

tomekC
0
Wpisów: 102
Wysłane: 11 marca 2010 17:42:00 przy kursie: 116,00 zł
Wątpie Ferit w kiszenie kursu prez 16 sesji :) - właśnie konczy sie formacja odwróconego RGR- zapoczątkowanej w połowie lipca 2009. Formacja oznacza odwrócenie trendu, a wybicie zwykle jest dynamiczne i dak duże, jak linia prostopadła od podstawy formacji do ''czubka'' - i to jest trzecia formacja ( o dwóch innych pisałem wcześniej) - która potwierdza wzrosty. Pozatym oprócz tego nawisu podażowego na 1,20 w ilości 750 tyś szt - to ściema, i oprócz tego nie ma większej podaży.

kliknij, aby powiększyć

ferit
0
Wysłane: 11 marca 2010 19:34:35 przy kursie: 116,00 zł
Tomek co do podaży - zgadzam się w 100% zwłaszcza, że tam jest to "zleconko" spychacza ustawione tuż przed 15 i jutro pewnie ustawi się inaczej; cel doraźny chyba wyznacza to zlecenie 300tys. z 8.03
co do odwróconego RGR - to ja tego nie widzę ale kładę to na karb poznawania tajników (dla innych to może podstawy) i spierać się nie będę;
obyś miał rację z tym przyszłotygodniowym odpałem na pn

v3nom
0
Wpisów: 3 042
Wysłane: 12 marca 2010 12:13:13 przy kursie: 111,00 zł
Abstrahując od grubasów. Ja "odpału" w najbliższym czasie nie byłbym taki pewien.

Szczyt nie potwierdzony wolumenem i negatywna dywergencja na MACDO.

kliknij, aby powiększyć
Klika się i sprzedaje ;-)

aabbcc
0
Wysłane: 13 marca 2010 12:55:57 przy kursie: 111,00 zł
lada dzien kolejne dobre infa:
podniesienie kapitalu w energo eko,
uruchomienie kredytu dla walcza,
podpisanie umowy dot. dotacji dla biogaz,
wejscie na budowe ozen itp.
finansowanie dla energo-eko

10 groszy w ta czy w tamta jak w koncu przekesiguja wartosci aktywow to sie porobia wskazniki. Sam walcz bedzie warty tyle ile dzis kapitalizacja.

derbi
0
Wpisów: 16
Wysłane: 13 marca 2010 20:13:22 przy kursie: 111,00 zł
a kiedy maja zaczać się te infa to kwestia tygodnia miesiaca?

aabbcc
0
Wysłane: 13 marca 2010 20:52:21 przy kursie: 111,00 zł
1. biogaz - do konca kwietnia
2. podniesienie w energo eko jak sad zarejestruje - minely juz 3 mce - sadze ze kwestia miesiaca
3. kredyt dla walcza - cholera wie, wg raportu krotki czas
4. ozen - wg odpowiedzi w pb juz tam powinni byc
5. finansowanie dla energo-eko - obstawiam ze do konca polrocza

trudno powiedziec kiedy ale obstawiam ze przynajmniej czesc w tym polroczu

inwestorgpw
0
Wysłane: 14 marca 2010 18:26:56 przy kursie: 111,00 zł

kliknij, aby powiększyć

Nie od dzisiaj wiadomo że Zeneris zachowuje się... dziwnie
odkąd obserwuje zenerisa mam mieszane uczucia
czy to naprawde jakiś wyrafinowany "GRUBAS" tak umiejętnie pogrywa czy prawda jest inna

Gdy wysypalo sie OFE Generali kurs stal w okolicy 0,60-0,80 bylo wiele opinii że kurs jest trzymany ja też tak uważałem

teraz tez są opinie że kurs jest 3many ale nie podzielam za bardzo tego poglądu coś mi tu nie gra
wtedy tak indeksy dopiero ruszaly byly blisko dna zeneris fundamentalnie stal kiepsko plynely same negatywne decyzje .
Po drugie rozumiem jak kurs jest trzymany tydz 2 tyg nawet msc tu by wychodzilo że kurs z drobnymi przerwami jest 12 msc 3many :)
W nieskończonoość chyba nie bedzie 3mał ( to do zwolenników teorii że kurs jest 3many przez Grubasa) a jesli bedzie to co to za interes gdy
-np sytuacja mija kolejne 6msc wig20 bije kolejne rekordy przebija 3000 pkt WTEDY grubas puszca i co to mu da jesli na szerokim rynku przyjdzie potezna korekta albo nowa bessa
wielkia wielka szkoda ze zeneris nie wykorzytuje takich sesji gdy indeksy są zielone
Bierzacy tydz przyniosl rozczarowanie

-info o dotacji
-spore wzrosty indeksow
-informacje pozytywne dla branzy OZE art o tym że JP morgan stawia na oze o inwestycji 1mld w wiatraki
-wzrosty konkurenta PEP (Kapitalizacja już 732 mln)
-Na poczatku przebite ostatnie szczyty

powinnismy smialo konczyc tydz w okolicy 1,30 a tak
przy dobrej sytuacji na rynku gdy indeksy ladnie leca w góre zeneris wyrysował 4 Czarne świeczki

No nic pozostaje czekać na dalszy rozwój wydarzeń a z obserwacji wyciągań wnioski i nowe doświadczenia a do takiej sytuacji podchodzić spokojenie tym bardziej że traktuje inwestycje długoterminowo

v3nom
0
Wpisów: 3 042
Wysłane: 14 marca 2010 19:03:23 przy kursie: 111,00 zł
Tłumaczenie zachowania BBZ na siłę jest dla mnie niezrozumiałe. Spółka od początku marca (w ciągu 7 sesji) zaliczyła maks. 22%, co rzecz zrozumiała musiała skorygować. W piątek zwróciłem uwagę na wolumen i dywergencję MACDO, które moim zdaniem wcale nie muszą oznaczać spadków. Możliwa konsolidacja w pewnym zakresie. Spółce przyda się odpoczynek wave

v3nom napisał(a):
Abstrahując od grubasów. Ja "odpału" w najbliższym czasie nie byłbym taki pewien.

Szczyt nie potwierdzony wolumenem i negatywna dywergencja na MACDO.

kliknij, aby powiększyć

Klika się i sprzedaje ;-)

ferit
0
Wysłane: 16 marca 2010 09:34:00 przy kursie: 110,00 zł
miałeś rację, OZEN dostał 66,5 mln pln kredytów

umowa kredytowa - komunikat

Cytat:
16.03. Warszawa (PAP/ESPI) - Raport bieżący 10/2010

Zarząd Spółki "BBI ZENERIS NFI S.A." ("Fundusz") informuje, że w dniu 15 marca 2010 r. spółka pod firmą: OZEN Plus Sp. z o.o. - spółka zależna Funduszu z siedzibą w Wałczu ("Spółka", "Kredytobiorca"), zawarła z Bankiem Polskiej Spółdzielczości S.A. ("BANK", "BPS S.A.") trzy umowy kredytowe, w tym:
1. Umowę o kredyt inwestycyjny,
2. Umowę o kredyt w rachunku bieżącym,
3. Umowę o kredyt rewolwingowy.
Na mocy w/w umów Spółka OZEN Plus Sp. z o.o. uzyskała kredyty w łącznej wysokości 66.500.000 PLN.
Umowy kredytu zostały zawarte w celu finansowania inwestycji pn.: "Uruchomienie produkcji energii ekologicznych z odnawialnych źródeł energii" (dalej jako "Inwestycja").
Edytowany: 16 marca 2010 09:35

sbyszek
0
Wpisów: 807
Wysłane: 17 marca 2010 00:38:32 przy kursie: 110,00 zł
aabbcc napisał(a):
do diabla z mlotkiem, a nie mowilem ze gruby zaniza zeby zebrac akcji?? mamy info o uruchomieniu kredytu

powiedz to japońcom bo to ich wymysł, a ja tylko przytoczyłem ich wiedzę z kilkusetletniej obserwacji.
A kredyt dla OZEN to żadna rewelacja.
No i co temu grubemu zrobisz? Grubego poszukaj za oknem, a zobaczysz, że pogoda mu na imię. Jak taka pogoda dalej będzie to i poslizgi w reali zacji projektów pewne , a wiadomo co wiaże się z opóźnieniami w realizacji umów( przyjaciele króliczka mogą już to dyskontować).
Jedno co widzę pozytywnego to to,że na NFI coś się dobrego dzieje (obroty, kusy na północ). Nawet kredyt jest pozytywnie postrzegany. Kiedyś był indeks NIF co dobrze pozwalał oceniać sentyment inwestycyjny. Trzeba się przyjrzeć tym zapomnianym nifom, powinny dać dobry zarobek.
Kopanie się z koniem jest najlepszą reklamą konia.

bankrut
0
Wpisów: 11
Wysłane: 17 marca 2010 09:38:15 przy kursie: 110,00 zł
Czy naprawdę nie ma żadnych niepokojących sygnałów ze spółki? Od kilku dni ktoś pozbywa się naprawdę sporej ilości akcji nie pozwalając rosnąć cenie. To wygląda wręcz na paniczną wyprzedaż a pakiety są po kilkadziesiąt - sto tysięcy sztuk. Jak ludzie wykupią - dorzucane są kolejne. Wszystko pędzi w górę a Zenek spada. Czy to możliwe, że mamy jakiegoś trupa w szafie? Zaczynam się niepokoić, bo załadowany jestem na maksa.

Bosman
0
Wpisów: 155
Wysłane: 17 marca 2010 11:04:47 przy kursie: 110,00 zł
bankrut napisał(a):
Czy naprawdę nie ma żadnych niepokojących sygnałów ze spółki? Od kilku dni ktoś pozbywa się naprawdę sporej ilości akcji nie pozwalając rosnąć cenie. To wygląda wręcz na paniczną wyprzedaż a pakiety są po kilkadziesiąt - sto tysięcy sztuk. Jak ludzie wykupią - dorzucane są kolejne. Wszystko pędzi w górę a Zenek spada. Czy to możliwe, że mamy jakiegoś trupa w szafie? Zaczynam się niepokoić, bo załadowany jestem na maksa.

Osobiście się nie zgadzam. Ludzie wyprzedają na inne spółki, które aktualnie idą ostro w górę. Jestem przekonany, że gro siedzi tu wciąż ze sporymi pakietami. Od dołka mamy wprawdzie 100% - licząc 59 gr - 1.2 zł ale też nie uwierzę, że wszyscy kupili akurat na samym minimum. Średnie gdzieś mają w przedziale 65-75 gr co wcale nie daje jakiejś ponadnormatywnej stopy zwrotu na tle rynku.

internet99
0
Wpisów: 83
Wysłane: 18 marca 2010 22:56:40 przy kursie: 108,00 zł
mc1980 napisał(a):
Bosman napisał(a):
bankrut napisał(a):

Osobiście się nie zgadzam. Ludzie wyprzedają na inne spółki, które aktualnie idą ostro w górę. Jestem przekonany, że gro siedzi tu wciąż ze sporymi pakietami. Od dołka mamy wprawdzie 100% - licząc 59 gr - 1.2 zł ale też nie uwierzę, że wszyscy kupili akurat na samym minimum. Średnie gdzieś mają w przedziale 65-75 gr co wcale nie daje jakiejś ponadnormatywnej stopy zwrotu na tle rynku.

Ta spółka jest faktycznie ciekawa. Ale mam wrażenie, że zarząd nie jest najlepszej jakości. Dotyczy to moim zdaniem wszystkich spółek ze stajni BBI. Ja osobiście sprzedałem ich papiery na razie i czekam z boku na rozwój sytuacji.

co znaczy że "zarząd nie jest najlepszej jakości"?
co konkretnie masz na myśli?
które osoby z zarządu się nie sprawdzają i dlaczego?
co zrobiłbyś lepiej na ich miejscu?

proszę o odpowiedź i pozdrawiam

inwestorgpw
0
Wysłane: 19 marca 2010 09:37:28 przy kursie: 106,00 zł

kliknij, aby powiększyć

Jak to się potrafi sytuacja odmienić mielismy piękny wykres nawet przebite ostatnie szczyty
a teraz wykres wygląda Fatalnie...

tyle że dalej nie wiadomo czy faktycznie wygląda fatalnie i jest się czego bać
czy ktoś tak umiejętnie steruje kursem i reżyseruje(rysuje) taki wykres...

mc1980
0
Wpisów: 34
Wysłane: 19 marca 2010 10:32:51 przy kursie: 106,00 zł
internet99 napisał(a):
mc1980 napisał(a):
Bosman napisał(a):
bankrut napisał(a):

Ta spółka jest faktycznie ciekawa. Ale mam wrażenie, że zarząd nie jest najlepszej jakości. Dotyczy to moim zdaniem wszystkich spółek ze stajni BBI. Ja osobiście sprzedałem ich papiery na razie i czekam z boku na rozwój sytuacji.

co znaczy że "zarząd nie jest najlepszej jakości"?
co konkretnie masz na myśli?
które osoby z zarządu się nie sprawdzają i dlaczego?
co zrobiłbyś lepiej na ich miejscu?

proszę o odpowiedź i pozdrawiam

Chodzi mi o opóźnienia ich głównej i najbardziej zaawansowanej inwestycji w spółce celowej OZEN Plus(obecnie). Bez jej ukończenia spółka nie generuje żadnych przychodów. W dużej mierze, moim zdaniem, jest to ich być albo nie być na rynku.
Oceniam zarząd przez perspektywę składanych deklatracji co do pierwotnych terminów zakończenia inwestycji w Wałczu z punktu widzenia akcjonariusza (na dzień dzisiejszy byłego). Dla mnie przesuwanie terminów to wymierne straty i dowód, że zarząd albo stworzył nierealne prognozy albo nie jest w stanie zrealizować planów.

Uważam, że spółka działa na ciekawym tynku i nie twierdzę, że w przyszłości gdy temat OZE będzie grany na ostro, nie da zarobić.

Pozdrawiam

sbyszek
0
Wpisów: 807
Wysłane: 19 marca 2010 15:08:57 przy kursie: 106,00 zł
inwestorgpw napisał(a):

Jak to się potrafi sytuacja odmienić mielismy piękny wykres nawet przebite ostatnie szczyty
a teraz wykres wygląda Fatalnie...

tyle że dalej nie wiadomo czy faktycznie wygląda fatalnie i jest się czego bać
czy ktoś tak umiejętnie steruje kursem i reżyseruje(rysuje) taki wykres...

nie za daleko patrzysz? wrzuć interwał tygodniowy albo miesięczny i zobacz jakie piękne W wychodzi. Ja krótkoterminowo pilnuję teraz poziomu 1,06-1,07 jak się osunie to przebije linię trendu i wtedy BEEE. Fibo też wskazuje na ten poziom.
Kopanie się z koniem jest najlepszą reklamą konia.

Użytkownicy przeglądający ten wątek Gość

8 9 10 11 12

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 1,534 sek.

ysxotflj
ujoqxsuf
kwhsdnvt
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +75 454,67 zł +377,27% 95 454,67 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
ajqwyrsg
wxvmioyr
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat