PARTNER SERWISU
qqrbxejs
73 74 75 76 77
SirHoe
0
Wpisów: 708
Wysłane: 6 maja 2010 19:53:23 przy kursie: 20,50 zł
jkramarz napisał(a):
witam

jesli chodzi o kpx to sytuacja w arkuszu była dzisiaj zupełnie normalna. TKO na poziomie 0,01 było wyznaczone zgodnie z zasadami obowiązujacymi na giełdzie. Po prostu po stronie sprzedaży było duże zlecenie sprzedaży pkc. dodatkowo miało ono warunek wielkosci ujawnionej i dlatego prezentowany wolumen po stronie sprzedaży był taki mały. Przed otwarciem to zlecenie zaostało anulowane i TKO wróciło do poziomów zbliżonych do wczorajszegho zamknięcia.
Inwestor składający to duże zlecenia prawdopodobnie chciał sprawdzić głebokośc popytu. Mógł tez starac sie troche przestraszyc inwestorów by sprowokowac do ich sprzedaży, a później zebrać ta podaż.
tak czy inaczej jest to sytuacja zupełnie normalna i sidoma pokazywała wszystko ok.

pozdr

dzięki za rzeczową odpowiedź.
jeszcze mnie interesuje czy jest jakaś możliwość zaobserwowania zleceń z tylko częściowo ujawnioną wielkością wolumenu, czy tylko TKO o tym świadczyło?

Kamil Gemra
0
Wpisów: 3 001
Wysłane: 7 maja 2010 08:21:28 przy kursie: 20,50 zł
Artykuł na Bankierze dotyczący Kopka. Trochę w nim PR, ale można się co nieco dowiedzieć o szczegółach technicznych biznesu.

Cytat:
Grupa Kopex podbija chińskie górnictwo

Grupa Kopex, trzeci na świecie dostawca maszyn, urządzeń i usług górniczych, sprzedała do Chin pierwszy najnowszej generacji kombajn ścianowy ZZM dużych mocy. To nowe, wielkie otwarcie kolejnego segmentu największego rynku górniczego świata. Wcześniej Kopex dostarczył chińskim koncernom węglowym duże ilości obudów zmechanizowanych Tagoru. Doświadczenia i referencje zdobyte w ostatnich latach w Kraju Środka powinny zdecydowanie ułatwić eksport kombajnów ścianowych ZZM również na inne duże rynki międzynarodowe, w tym do Australii, RPA i Rosji.

REKLAMA

- O ile kombajn ścianowy KSW-1500EU jest małym krokiem w historii rozwoju maszyn ZZM, o tyle jego sprzedaż do Chin jest dużym krokiem w historii naszej grupy – ocenia Marian Kostempski, prezes Zarządu Kopex SA. – Weszliśmy bowiem na rynek największego producenta węgla na świecie z najbardziej skomplikowaną maszyną zmechanizowanego kompleksu ścianowego. To serce systemu ścianowego. Choć jego wartość nie przekracza 10 do 15 proc. wartości całego wyposażenia ściany wydobywczej, to jednak od pracy kombajnu - jego dostępności operacyjnej, niezawodności i solidności - zależy głównie, czy zwrócą się środki zainwestowane w cały kompleks wydobywczy. Instalując nasz sprzęt w największych i najnowocześniejszych kopalniach Chin zdobywamy również referencje na inne rynki światowe.

Kontrakt o wartości ponad 3 mln euro na dostawę maszyny najnowszej generacji Kopex podpisał ze zjednoczeniem Xinwen Mining Group. W jego strukturze, w prowincji Shandong, funkcjonuje firma Shandong Xinjulong Energy Company, która jest właścicielem kopalni Xinjulong. I w tej właśnie kopalni, w ścianie wydobywczej o długości 264 metrów i wybiegu 2232 metrów, zostanie zainstalowany kombajn KSW-1500EU. Będzie współpracował m. in. z obudową ścianową dostarczoną przez firmę Shandong Tagao, która należy do grupy Kopeksu i produkuje w Chinach zmechanizowane obudowy ścianowe według standardów stosowanych w Tagorze. Inwestor oczekuje rekordowego wydobycia do 30 tys. ton na dobę, czyli około 1 mln ton miesięcznie.

Rynek chiński jest niezwykle atrakcyjny, ale też i bardzo trudny. W tym roku Chiny wyprodukują około 2,6 mld ton węgla, a niebawem wydobycie przekroczy 3 mld ton. Górnictwo ma ogromne potrzeby. By je zaspokoić Chińczycy rozwijają intensywnie własny przemysł maszyn i urządzeń górniczych i coraz rzadziej kupują sprzęt za granicą. A jeśli już decydują się na import, to biorą urządzenia najbardziej wyrafinowane technicznie, których sami jeszcze nie są w stanie wyprodukować.

Widać to chociażby po polityce fiskalnej władz Pekinu, które przywróciły w 2008 roku cło na import niektórych towarów, w tym obudów zmechanizowanych. Zawieszono natomiast cło na kombajny ścianowe, ale też tylko na te, których moc sumaryczna sięga co najmniej 2000 kW. To wyraźne wskazanie obszaru techniki, w którym Chińczycy nie osiągnęli jeszcze zadawalających wyników. Nie potrafią m. in. nowocześnie wyposażyć kombajnów w systemy automatyzacji, samodiagnostyki i wizualizacji parametrów pracy.

- Grupa Kopeksu zamierza wypełnić ten bezcłowy korytarz dostawami własnych kombajnów ścianowych – mówi Marek Mika, dyrektor ds. marketingu i rozwoju rynkowego Kopeksu. – W mojej ocenie, tylko sam koncern Xinwen Mining Group będzie potrzebował około 20 takich maszyn w ciągu 2 lat. Konkurencję mamy jednak niezwykle silną. W chińskich kopalniach pracują przecież kombajny najbardziej renomowanych producentów sprzętu górniczego m. in. Joya, Eickhoffa i Bucyrusa.

Jak się szacuje, około 15 proc. chińskiego górnictwa stanowią najbardziej wydajne kopalnie, wyposażone w najnowocześniejsze na świecie systemy wydobywcze, pozwalające osiągnąć produkcję na poziomie 1 mln ton węgla miesięcznie, czym nie mogą pochwalić się nawet najlepsze australijskie, czy amerykańskie kopalnie. Znajdujące się pod presją rozwoju gospodarczego Chiny, modernizują pozostałe zakłady wydobywcze. Stąd wielkie potrzeby, w tym także na kombajny dużych mocy. Rynek szeroko się otwiera na tego typu maszyny. Grupa Kopeksu, dla której Kraj Środka pozostaje strategicznym partnerem handlowym, zamierza wykorzystać rysujące się możliwości i umocnić tam swoją pozycję. Po zrealizowaniu w ostatnich latach kilku kontraktów wielomilionowej wartości na dostawy obudów ścianowych Tagoru, teraz planuje zwiększyć sprzedaż kombajnów ścianowych także poprzez poszerzenie zakresu działalności spółki Shandong Tagao, obecnego producenta obudów ścianowych.

Od kilku miesięcy rozbudowywana jest spółka joint venture Tagao. Chińska załoga przejdzie szkolenia w Polsce - w ZZM i kopalniach węgla kamiennego. Tagao będzie również pełnić rolę zaplecza serwisowego dla kombajnów ścianowych ZZM.

- Wdrożenie produkcji wybranych elementów kombajnów w Chinach powinno nastąpić w ciągu 2 najbliższych lat – dodaje M. Mika. – To ważne przedsięwzięcie. W kooperacji z firmą Tagao będzie łatwiej wykonać większą liczbę kombajnów niż realizując ich produkcję tylko w zakładach w Zabrzu.

Kopex planuje rozszerzyć sprzedaż kombajnów dużych mocy także na rynek Australii, RPA i Rosji, gdzie jest zapotrzebowanie na tego typu maszyny. Najbardziej wymagający jest rynek australijski, zdominowany przez Joya i Eickhoffa, na którym sprzedaje się teraz rocznie od 3 do 4 kompleksów ścianowych. W Australii Kopex ma spółkę Waratah Engineering, producenta sprzętu górniczego do filarowo-komorowego systemu wydobycia węgla, która będzie docelowo pełnić także funkcję zaplecza dla kombajnów z Zabrza.

Podobne rozwiązanie wprowadzane jest w RPA, gdzie działa fabryka Kopex+Genwest, z należącej do Kopeksu grupy Hansena, która z producenta elektrycznych urządzeń zasilania i dystrybucji energii dla górnictwa przekształcana jest obecnie także w dostawcę maszyn górniczych grupy Kopeksu oraz centrum logistyczno-serwisowe.

Link www.bankier.pl/wiadomosc/Grupa...

jkramarz
0
Wpisów: 19
Wysłane: 7 maja 2010 15:36:44 przy kursie: 19,85 zł
Cytat:
dzięki za rzeczową odpowiedź.
jeszcze mnie interesuje czy jest jakaś możliwość zaobserwowania zleceń z tylko częściowo ujawnioną wielkością wolumenu, czy tylko TKO o tym świadczyło?

witam

nie wiem jak jest w sidomie, ale wiekszośc aplikacji z notowaniami ma jeszcze oprócz TKO pozycje TWO (teoretyczny wolumen otwarcia). Jeżeli prezentowane wolumeny po jednej ze stron są niższe niż teoretyczny wolumen otwarcia, to napewno co najmniej jedno ze zleceń po tej stronie ma WUJ (wielkośc ujawnioną). Czesem mozna przed otwarciem podejrzeć, czy po którejś ze stron jest WUJ składając zlecenie z wolumenem wyzszym niz wolumen prezentowany w arkuszu. Działa to tylko w trakcji ustalania kursu jednolitego. W notowaniach ciągłych juz tego nie sprawdzimy.

Nawiazując do temtu. Ciężko jest mi znaleźć uzasadnienie dla tak niskiej wyceny kopka. Technicznie wyglada fatalnie, ale fundamenty sugeruja wyzsza wartośc. Pewnie odpowiedz znajdziemy w raporcie za I kw.

pozdr
Edytowany: 7 maja 2010 15:58

anty_teresa
PREMIUM
522
Grupa: Zespół StockWatch.pl
Wpisów: 11 191
Wysłane: 17 maja 2010 23:52:56 przy kursie: 19,30 zł
Omówienie wyników za IQ2010 GK Kopex S.A.
Zaktualizowane wskaźniki
www.stockwatch.pl/gpw/kopex,wy...

To czwarty kwartał z rzędu wzrostu przychodów. Negatywne tendencje sprzedażowe z pierwszej połowy zeszłego roku wydają się być za spółką. Obecnie zaraportowano ponad 633 miliony przychodów wobec 600 przed 3 miesiącami oraz 590 rok temu. Można powiedzieć wręcz, że wzrost zaczyna przyśpieszać. Kwartalna zwyżka przychodów przekroczyła 5,5% Wynik wygląda jeszcze ładniej jeśli wziąć pod uwagę umocnienie naszej waluty.

Niestety nie zawsze za wzrostem przychodów idzie wzrost zysków. W tym kwartale na szczęście tak było. Coraz większy udział w sprzedaży mają towary. Najczęściej wiąże się to z mniejszą marżą, bo nadwyżkę łapie producent, ale w przypadku kopexu nie do końca tak jest. W poprzednim kwartale sprzedaż towarów miała procentowo większy udział niż w kwartale obecnym a mimo to marża w tej chwili jest większa. Zeszły kwartał bardzo jednak odbiegał od tego do czego przyzwyczaiła spółka. Rentowność na sprzedaży brutto była najniższa od 8 kwartałów i wyniosła tylko 10%. Obecnie obserwujemy równie do średniej. Jest 16% marży wobec 18% przed rokiem. Zysk brutto wzrósł w porównaniu do poprzedniego kwartału o ponad 50%, ale już do odpowiedniego kwartału w roku ubiegłym nieznacznie spadł. Zmienia się także struktura przychodów jeśli chodzi o segmenty. Przychody w zasadzie w każdym rosną, rosną w większości nawet zyski na sprzedaży, ale dwa kluczowe zachowują się źle. Po pierwsze segment maszyn górnictwa podziemnego, notuje spory spadek wyniku operacyjnego pomimo wzrostu na poziomie sprzedaży. Prawdopodobnie mocno poszły w górę koszty sprzedaży. Drugim sektorem jest sprzedaż energii. Pomimo dynamicznego wzrostu przychodów, wynik już na poziomie zysku brutto jest mniejszy. Prawdopodobnie koszty własne sprzedaży, czytaj węgiel sporo poszły do góry.

Szybciej od przychodów rosną koszty sprzedaży i co gorsze wzrost nabiera tempa. O ile wzrost kosztów sprzedaży w porównaniu do poprzedniego roku wygląda źle, to wzrost w stosunku do poprzedniego kwartału wygląda strasznie 47%. Jak wspomniałem prawdopodobnie główny wpływ na to miał segment górnictwa podziemnego. Zarząd obwinia za wzrost kosztów sprzedaż towarową.
Koszty zarządu trzymają się ryzach.

Sporą cegiełkę do słabego wyniku netto dołożyły zrealizowane forwardy. Uszczupliły wynik o 22 miliony. Odsetki i różnice kursowe powodują kolejną erozję wyniku. Przebieg w zasadzie na pusto.

Bardzo mocno wzrosły należności, ale zmniejszyły się równie silnie rozliczenia międzyokresowe. Aktywa obrotowe pozostają w zasadzie bez zmian. Delikatnie wzrosły kredyty, ale zadłużenie pozostaje na dość niskim poziomie. Przy omawianiu bilansu warto jednak powtórzyć parokrotnie dotykany problem wartości firmy. To 1/3 sumy bilansowej. Rentowności aktywów, sprzedaży są stosunkowo niskie, więc przejęcia realizowane były za drogo, a przynajmniej za drogo na obecną chwilę. Nie dziwi zatem utrzymywanie wyceny rynkowej poniżej wartości księgowej. Jeśli aktywa są nieproduktywne to należałoby zrobić odpisy aktualizacyjne. Zresztą premię płaci się za coś, a tu tego czegoś nie ma... Nie ma rentowności.
Kapitał własny wzrósł bardziej niżeli wynikałoby to z raportowanego zysku. Stało się to w związku z wyceną nierozliczonych transakcji zabezpieczających.

Firma znów pożarła gotówkę. Dalej inwestuje, ale w dużej mierze rozwój sfinansowano kredytami. Przepływy operacyjne ujemne, finansowe dodatnie a inwestycyjne jak zwykle na minus.

Firma się rozwija, zdobywa nowe rynki. Partycypowanie w trudnym chińskim rynku to sukces. Sukces jest jednak okupiony sporymi kosztami. Pod względem rentowności Kopex wygląda bardzo słabo. Zarówno zyskowność sprzedaży, jak też rentowność aktywów wymagałyby działań. Na razie jednak dla zarządzających najważniejszy jest rozwój i zwiększanie sprzedaży. Firma jest straszliwie rozdrobniona. Spółka zależna tu, spółka tam, że ciężko z tego wszystkiego wyciągnąć efekt skali. Trudno też takim molochem zarządzać. Na razie jest mizernie jeśli chodzi o koszty. Ktoś się powinien tym zająć. Kluczowe jest także rozwijanie rynku chińskiego, a pierwsze kroki już poczyniono

Powyższa treść przez 30 dni była zarezerwowana tylko dla osób posiadających abonament.
Edytowany: 18 maja 2010 06:41

Phenomen79
0
Wpisów: 166
Wysłane: 18 maja 2010 01:40:49 przy kursie: 19,30 zł
Heh angry3
Pelna tresc jest w abonamencie. Jest jakas skrocona opinia? zle ? dobrze? :)
ostatnio siedze w projektach po uszy nie mam czasu sledzic wszystkiego na bierzaco :)
Edytowany: 18 maja 2010 01:41

nocnygracz
0
Wpisów: 2 104
Wysłane: 18 maja 2010 01:52:12 przy kursie: 19,30 zł
Phenomen79 napisał(a):
Heh angry3
ostatnio siedze w projektach po uszy nie mam czasu sledzic wszystkiego na bierzaco :)

Jest średnio :)

WatchDog
50
Grupa: Zespół StockWatch.pl
Wpisów: 8 588
Wysłane: 18 maja 2010 06:44:11 przy kursie: 19,30 zł
Phenomen79 napisał(a):
Heh angry3

Robimy to za Ciebie, żebyś miał czas zarabiać w swoim zawodzie.
300 zł to stawka warszawskiego prawnika... za godzinę.
Albo dwie wizyty u lekarza specjalisty. W zamian za rok usług, których nie oferuje nikt inny.

Kamil Gemra
0
Wysłane: 18 maja 2010 09:11:31 przy kursie: 19,15 zł
Patrząc technicznie na Kopex to wygląda on fatalnie. Trend spadkowy trwa w najlepsze. Nie widać symptomów jego zmiany.

Phenomen79
0
Wpisów: 166
Wysłane: 18 maja 2010 09:34:39 przy kursie: 19,15 zł
WatchDog napisał(a):
Phenomen79 napisał(a):
Heh angry3

Robimy to za Ciebie, żebyś miał czas zarabiać w swoim zawodzie.
300 zł to stawka warszawskiego prawnika... za godzinę.
Albo dwie wizyty u lekarza specjalisty. W zamian za rok usług, których nie oferuje nikt inny.

Spokojnie.
Wszystko zrozumiale :) nikt nie mowi ze sie nie nalezy. Bo nalezy sie. Na prowizje za operacje w 3 lata widze ze wydalem 2700. Tylko ze tego tak nie czuc w drobnych operacjach :)

Rzucilem okiem na raport wczoraj. W pierwszej chwili sie wystraszylem 0.06 na akcje po 19.30 to nie fajnie. Jesli rekomenduja nie wyplacanie dywidendy to raczej instytucjonalnych nie zacheca do kupowania. No ale plany byly jasne w zeslzym roku akwizycje doszlo do takiej w pazdzierniku w australi, Na polskim rynku miala byc duza dla nich akwizycja stad byla emisja czy ktos wie jak to sie potoczylo ? Czesto cisza jest dobrym znakiem w biznesie bo pieniazki nie lubia halasu.
Przychod rosnie. Nie sadze zeby tak dramatycznie rosly koszty uzyskania przychodu. Mam nadzieje ze pieniazki sa wydawane rozsadnie. Kurs obserwuje
Kopex u mnie ma 15% portfela. Na razie trzymam.

kui3a
0
Wpisów: 38
Wysłane: 18 maja 2010 10:19:11 przy kursie: 19,15 zł
Ja chyba powoli tracę wiarę w tą spółkę, którą do niedawna uważałem za firmę o solidnych fundamentach, które jak widać aktualnie raczej nie są w cenie. Zero reakcji na jakiekolwiek informacje, ciągły zjazd i końca chyba nie widać powoli zbliżam się do momentu kiedy oddam to co zarobiłem i chyba muszę zapomnieć o pieniądzach, które tam posiadam...
Edytowany: 18 maja 2010 10:21

adamos
0
Wpisów: 338
Wysłane: 18 maja 2010 11:22:27 przy kursie: 19,15 zł
Niby jedna z lepszych spolek na dluzej,a jak na razie to jest po cenie z przed roku d'oh! Poczekam jeszcze i chyba sie znowu zapakuje,ale wydaje mi sie, ze to jeszcze nie koniec spadkow.Jak peknie 19zl to mozemy nawet dojsc w okolice 17.50 i tam sie chyba ustawie,choc obecna cena juz wydaje sie byc promocyjna Think
"Privatize the gains,socialize the losses"

SirHoe
0
Wysłane: 18 maja 2010 22:36:24 przy kursie: 19,15 zł
ja wszedłem pierwszy raz po 24,
potem uśredniłem po 22,
potem uśredniłem po 20

teraz średnia cena u mnie to 21,5

jak dojdzie do 18 to też dobiorę, jak będzie kasa to całkiem solidną porcję załaduje.

w sumie jak by dalej spadało to bym się nawet ucieszył, że więcej akcji będę mógł kupić. może nawet do 10 spaść i będzie ok :)

na kokosy jeszcze przyjdzie pora.

kui3a
0
Wpisów: 38
Wysłane: 19 maja 2010 09:27:45 przy kursie: 18,97 zł
no to ja mam całkiem podobnie u siebie, ale nie wiem czy będę dobierał,bo z tym, że zapomnieć muszę o tych pieniądzach na jakiś czas to już się pogodziłem... fakt a na kokosy pora przyjdzie, inwestorzy dzielą się wszak na tych co zaroabiają i na długoterminowych, ja zdecydowanie do tych drugich się aktualnie zaliczam :-P

doncarlos
0
Wpisów: 1 244
Wysłane: 19 maja 2010 10:00:54 przy kursie: 18,97 zł
doncarlos napisał(a):
Albo spadnie na 19 zł..Think

kliknij, aby powiększyć

w dłuższym horyzoncie - wariant alternatywny - na początek 34 zł..

kliknij, aby powiększyć

Pierwsza opcja zrealizowana..

w drugim wariancie (powinno byc pociagniete z poziomu 17-19) zakladajac dalsza korekte nawet do 17 zl nie zmienia to nic w dluzszym horyzoncie.. tj IMO nadal mozliwy scenariusz to pobicie szczytow w perspektywie kilku miesiecy.. Think musi sie po prostu unormowac sytuacja na swiecie.. bo na razie wyglada to dopiero na polowe spadku na indeksach, tj wig20 2150? a co czeka kopex w takiej sytuacji latwo sie domyslic..salute

kliknij, aby powiększyć

Czterema najdroższymi słowami na giełdzie są: "Tym razem będzie inaczej"..
Fala wzrostowa rodzi się w strachu, rośnie w wątpliwościach, dojrzewa w optymizmie i umiera w euforii..
„All animals are equal but some animals are more equal than others“
Edytowany: 19 maja 2010 10:06

DDN
DDN
0
Wpisów: 113
Wysłane: 19 maja 2010 22:24:18 przy kursie: 18,97 zł
Wnioski zacne drogi doncarlosie.
Ale nie liczyłbym na szybkie odwrócenie trendu.
Zobacz jaki jest sentyment na wiecie w tej branży... ot choćby z dzisiejszych notowań na NYSE...
:-((

Posted on 05/19/10 at 11:42am by Swing Trader
Materials and mining stocks are getting absolutely clobbered today as investors shun the risk trade and dump anything commodity related. Here are how some key names are faring in early trading:

Joy Global (NASDAQ: JOYG) is down $3.29, or 6.63%, to $46.37.
Bucyrus International (NASDAQ: BUCY) is down $3.71, or 7.10%, to $48.57.
Freeport-McMoRan (NYSE: FCX) is down $1.39, or 2.06%, to $65.96.
Century Aluminum (NASDAQ: CENX) is down 66 cents, or 5.97%, to $10.40.
U.S. Steel (NYSE: X) is showing relative strength only down 3 cents, or 0.06%, to $48.45.
Edytowany: 19 maja 2010 22:24

martinezo
0
Wpisów: 498
Wysłane: 21 maja 2010 18:18:40 przy kursie: 18,01 zł
Kopex wraca do korzeni?

Cytat:
Katowicki producent maszyn i urządzeń górniczych sprzedał wszystkie należącego do niego udziały w spółce zależnej Kopex-Biogazownie Polskie

Akcje kupiły dwie osoby fizyczne. Nabyły one 1,2 mln walorów, czyli 60 proc. kapitału zakładowego spółki. Cenę jednej akcji ustalono na 1 zł. Oprócz tego nabywcy muszą, zgodnie z umową, dopłacić ok. 1,8 mln zł (z odsetkami), tytułem zwrotu pożyczki udzielonej przez Kopex. Na przelanie pieniędzy na konta Kopeksu mają oni czas do końca czerwca 2010 r.

parkiet.com

Powoli do celu

Mincus
0
Wpisów: 16
Wysłane: 21 maja 2010 21:21:07 przy kursie: 18,01 zł
wobec powyższego jaki z tego wniosek, co dalej robić z tymi akcjami?????????????
#:-
s

SirHoe
0
Wysłane: 21 maja 2010 23:27:44 przy kursie: 18,01 zł
to info nie za dużo wnosi, bo 1,2mln włożyli nieco ponad rok temu i za tyle sprzedali teraz. ważniejsze by było uzasadnienie dlaczego zmarnowali czas i zamrozili pieniądze na działalność którą opchnęli bez zysku (ewentualnie kto na tym ma zarobić?). może coś napiszą w następnym raporcie.

nocnygracz
0
Wpisów: 2 104
Wysłane: 22 maja 2010 00:01:20 przy kursie: 18,01 zł
Nie do końca bez zysku. Mają przecież z odsetkami odzyskać pożyczone pieniądze.
Edytowany: 22 maja 2010 07:42

Kamil Gemra
0
Wysłane: 9 czerwca 2010 13:54:38 przy kursie: 17,85 zł
Narysowałem kilka kresek dla Kopexu. Podsumowując nie wygląda to ciekawie:

kliknij, aby powiększyć

Więcej na moim blogu z AT: www.stockwatch.pl/blog/Kamil%2...

Użytkownicy przeglądający ten wątek Gość

73 74 75 76 77

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 1,597 sek.

umvgmqih
oikdinfy
pvullyzh
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +75 454,67 zł +377,27% 95 454,67 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
kiwzvjpd
hnnhlqcc
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat