PARTNER SERWISU
pfqgkvzk
1 2 3 4
gradac
0
Wpisów: 97
Wysłane: 15 czerwca 2010 20:40:26 przy kursie: 0,74 zł
WatchDog napisał(a):
Szkoda, że od debiutu "przedstawiciel" już się więcej nie odezwał na wątku.

nagonił sprzedał na górce i zadowolony .... to co będzie pisał...

Frog
13
Wpisów: 5 508
Wysłane: 24 czerwca 2010 11:30:14 przy kursie: 0,55 zł
pITr napisał(a):

Jakkolwiek to z mojego punktu widzenia sam biznes ma jak najbardziej sens bo generuje całkiem niezłe przychody i zyski, a oferta akcji jest też bardzo dobra i z pewnością pozwoli zarobić tym, którym uda się kupić poniżej 1 zł.

Liar
No, jak wzrośnie jeszcze o 100% od dzisiejszej ceny to ci co kupili w tej cenie zarobią na prowizję.
Follow me on Twitter
Zanim zaczniesz narzekać, że znikają Twoje posty, przeczytaj Regulamin Forum

pITr
0
Wpisów: 7
Wysłane: 25 czerwca 2010 01:10:04 przy kursie: 0,55 zł
WatchDog napisał(a):

Przepraszam za dłuższą nieobecność - w razie czego można się ze mną skontaktować na ten e-mail: info@proxyad.pl - staram się odpowiadać w miarę na bieżąco.

www.proxyad.pl/formularz-konta...

Wyjść z inwestycji nie wyszedłem bo ja jestem ten co ma lock-upy, a pozatym wycene obecną traktuję w kategorii "niedozaakceptowania" - nawet, żeby sprzedaż jedną szt. akcji.

luciano81
1
Wpisów: 82
Wysłane: 7 lipca 2010 19:31:03 przy kursie: 0,68 zł
Organizujesz duży event? Chcesz, aby każdy dostał plan dnia wprost na swoją komórkę? Prowadzisz restaurację lub pub? Chcesz się wyróżnić od konkurencji i w nietypowy sposób wręczyć każdemu uczestnikowi specjalny kod rabatowy? A może chcesz dotrzeć do przechodniów z aktualną ofertą muzeum, kina czy teatru? Jest na to sposób. Z pomocą przychodzi Bluetooth® marketing

W Europie rynek Bluetooth® marketingu jest bardzo rozwinięty zwłaszcza w krajach takich jak Hiszpania, Portugalia, Włochy czy Wielka Brytania (zdecydowanym liderem jest tutaj Londyn). W Polsce rynek ten dopiero zaczyna się rozwijać. Bluetooth® marketing do celów reklamowych stosowany jest wszędzie tam gdzie są duże skupiska ludzi. Oczywiście w wykorzystaniu tej formy komunikacji przodują przede wszystkim duże centra handlowe, ale także sklepy, salony firmowe różnych marek, korporacje taksówkowe, lotniska i hotele. Jest to narzędzie stosowane zarówno przez firmy z sektora nowoczesnych technologii (telekomy, producenci elektroniki), z sektora motoryzacyjnego, finansowego oraz przez firmy z branży FMCG, promujące np. nowości w swojej ofercie.

Ciekawych przykładem była akcja przeprowadzana przez pewien browar w pubach, gdzie były rozmieszczone nadajniki Bluetooth® podczas rozgrywek piłkarskich. Kibice oglądający mecz, byli poprzez nadajnik Bluetooth® informowani o bramkach padających w rozgrywających się równolegle meczach. Oczywiście każda informacja była połączona z reklamą browaru

Polski rynek powoli docenia tą formę komunikacji marketingowej. Bluetooth® marketing staje się powszechnym kanałem dotarcia do dynamicznych osób w wieku od kilkunastu do 40-45 lat. Na chwilę obecną jest to rynek przede wszystkim najmu i sprzedaży nadajników choć pojawiają się pierwsze próby stworzenia sieci nadajników i udostępnienia tego medium reklamodawcom. Ważne jest jednak, że nasza sieć jest w pełni legalna ponieważ tam gdzie jesteśmy podpisujemy stosowne umowy na wyłączność z administratorami nieruchomości. Stosowany sprzęt posiada wszystkie niezbędne certyfikaty i dopuszczenia.

Bluetooth® marketing jest szczególną formą komunikacji. Rozwiązanie to można stosować tam, gdzie są większe skupiska potencjalnych klientów, między innymi na terenie galerii handlowych, lotnisk, dworców, czy też obiektów sportowych. Idealnymi miejscami
w tego typu obiektach, są tzw. Food courts, czyli te części obiektów, w których ludzie na chwilę zwalniają, zatrzymują się by np. coś zjeść, wypić, lub też tak jak na terminalach lotniczych, czekają na samolot. Wtedy z reguły mają czas by odebrać wiadomość.

Według Morgan Stanley w 2012 roku wydatki na reklamę mobilną na świecie mają osiągnąć poziom 15 miliardów Euro, w porównaniu z 5 miliardami euro w tym roku różnica jest gigantyczna.

mrk
mrk
26
Wpisów: 1 968
Wysłane: 13 lipca 2010 14:06:27 przy kursie: 0,64 zł
ja mam takie pytanie do przedstawiciela. W I kw spółka miała ok 160 tyś zysku, a prognoza na cały rok zakłada ok 300 tyś. Dlaczego w kolejnych 3 kwartałach spółka ma zarobić mniej niż w jednym? sezonowość, zaniżona prognoza czy jeszcze nie wiem co?
chyba ten lock-up ciąży na kursie bo przy tej prognozie c/z ok 11,5 - jak na nc taniocha

Ojciec_Stefana
0
Wpisów: 10
Wysłane: 27 lipca 2010 14:57:19 przy kursie: 0,82 zł
[27-07-2010 13:37] ProxyAd podtrzymuje prognozy na 2010, w 2011 sprzedaż może wzrosnąć czterokrotnie (wywiad)
--------------------------------------------------------------------------------
27.07. Warszawa (PAP) - ProxyAd, który buduje ogólnopolską sieć nadajników wysyłających reklamę na telefony komórkowe z wykorzystaniem technologii bezprzewodowych, po dwóch kwartałach podtrzymuje tegoroczne prognozy zakładające osiągnięcie 2,1 mln przychodów i 0,3 mln zł zysku netto - poinformował PAP w wywiadzie Piotr Surmacki, przewodniczący rady nadzorczej spółki.
Dodał, że w 2011 roku dzięki dalszemu rozwojowi sieci nadajników oraz stworzeniu własnego zespołu sprzedaży, przychody mogą wzrosnąć czterokrotnie, co pozwoli notowanej na NewConnect spółce pod koniec przyszłego roku przejść na rynek główny warszawskiej giełdy.
"Po dwóch kwartałach odnotowujemy wyniki zgodne z planem, dlatego podtrzymujemy całoroczne prognozy" - powiedział Surmacki.
Po pierwszym kwartale 2010 roku przychody ze sprzedaży wyniosły 436 tys. zł, EBITDA 322 tys. zł, a zysk netto 166,6 tys. zł.
Obecnie ProxyAd ma sieć 200 nadajników, które miesięcznie wysyłają 700 tys. reklam, głównie pod postacią graficzną oraz filmików wideo na telefony komórkowe z włączonym modułem Bluetooth i znajdujące się w pobliżu nadajnika. Do końca sierpnia liczba nadajników na wzrosnąć do 250, a do końca roku do 350.
"W przyszłym roku liczba aktywnych nadajników może wzrosnąć nawet do 700. Obecnie rozpoczęliśmy tworzenie zespołu sprzedaży bezpośredniej. Mam nadzieję, że pozwoli nam to na czterokrotne zwiększenie sprzedaży w 2011 roku. Wówczas, czyli pod koniec przyszłego roku, możemy pomyśleć o przejściu na rynek główny warszawskiej giełdy" - powiedział Surmacki.
"Rozwój sieci do 700 nadajników możemy sfinansować ze środków własnych, nie planujemy emisji akcji na ten cel" - dodał.
Nadajniki ProxyAd umieszczane są głównie w centrach handlowych w głównych miastach w Polsce.
ProxyAd działa na rynku od 2007 roku. Spółka posiada własną technologię w zakresie oprogramowania nadajników oraz systemu centralnego do zarządzania całością sieci nadajników reklamowych z jednego centralnego serwera.
Ewa Pogodzińska (PAP)

Frog
13
Wysłane: 20 sierpnia 2010 11:13:58
Ostatnio miałem pierwszy kontakt z tą firmą. Pierwszy namacalny dowód na jej działalność: na komórce wyświetlił się napis: "Exchange object with ProxyAd?". Odruchowo wcisnąłem No. Ale przeżycie było niesamowite.
Follow me on Twitter

thomasw
0
Wpisów: 59
Wysłane: 11 września 2010 22:13:01 przy kursie: 0,72 zł
Frog napisał(a):
Ostatnio miałem pierwszy kontakt z tą firmą. Pierwszy namacalny dowód na jej działalność: na komórce wyświetlił się napis: "Exchange object with ProxyAd?". Odruchowo wcisnąłem No. Ale przeżycie było niesamowite.

Gdzie to było?

Ja ostatnio w ramach due diligence tej inwestycji próbowałem odebrać reklamę od ProxyAd. Niestety bez sukcesu. Chodziłem z włączonym bluetoothem (na "Znajdź mnie") po Złotych Tarasach, Arkadii i innych centrach handlowych, ale nikt nie próbował mi nic przesłać :( . Podobno w Multikinie wysyłają jakieś reklamy? Ktoś to otrzymał?
Fajnie by było gdybym namacalnie zobaczył, że ta firma działa, bo na razie mi się zapaliła czerwona lampka czy to nie jakaś ściema. :)

Spółka fajna, rozwojowa i wskaźniki też bardzo ładne. Tylko gdzie jest haczyk?
"Read back the minutes of the last meeting:
-we gave each other stock options,
-discussed ways to ignore the needs of others,
-Hamilton had a racial joke."

mrk
mrk
26
Wysłane: 10 listopada 2010 10:41:43 przy kursie: 0,73 zł
Pojawiła się wczoraj całkiem miła umowa z PTC:
link
Cytat:
Zarząd ProxyAd S.A. informuje, że w dniu 9 listopada 2010 roku spółka zawarła umowę z Polską Telefonią Cyfrową Sp. z o.o., operatorem sieci Era i Heyah, w zakresie współpracy przy sprzedaży produktów reklamowych kierowanych do abonentów operatora.

Edytowany: 10 listopada 2010 10:42

exter123
0
Wpisów: 84
Wysłane: 2 lutego 2011 15:10:04 przy kursie: 1,85 zł
www.parkiet.com/artykul/101489...

żeby było tak jak z Radpolem:)

marys81
0
Wpisów: 63
Wysłane: 1 kwietnia 2011 19:09:05 przy kursie: 1,11 zł
Spółką miota od kilku miesięcy choć widać też trend wzrostowy, czyżby znów koniec korekty i lecimy? A nowych informacji brak.
"Prawdziwe męstwo chciwe jest ryzyka i myśli o tym, dokąd zmierza,
a nie co przecierpi, bo także cierpienie będzie częścią sławy."

"Lepszy zysk mały a częsty, niż wielkiego czekać długo"

"Sukces nie jest dowodem mądrości, tak jak klęska nie jest dowodem głupoty"

mrk
mrk
26
Wysłane: 1 kwietnia 2011 19:32:03 przy kursie: 1,11 zł
myślę, że można się spodziewać jednego w przyszłym tygodniu o zmianie zaangażowania. W tym tyg wolumen wyniósł ok 1,1 mln sztuk a to ponad 100% dotychczasowego free float. Wygląda na to że redukował się ktoś z większych i wydaje mi się że najbardziej prawdopodobny jest Bellevue Invest Group Aktiengesellschaft. Nawet ilość by się zgadzała bo mieli 800k. Jak nie będzie żadnego komunikatu to nie wiem co jest grane. Zastanawia mnie jeszcze kto to wszystko odbierał, nie było większych zleceń na k, ale za to było ich bardzo dużo a dziwny byłby taki nagły wzrost zainteresowania wśród drobnych.

mrk
mrk
26
Wysłane: 5 kwietnia 2011 10:57:09 przy kursie: 1,31 zł
Według Pulsu Biznesu Proxy rozpoczyna ekspansję zagraniczną i negocjuje z dużą brytyjską siecią hipermarketów, by udostępniła kilka tyś lokalizacji w całej Europie:
Cytat:
ProxyAd kusi Tesco
2011-04-05 09:52

Spółka oferująca reklamę opartą na sieci nadajników bluetooth, wyrusza za granicę. Inwestycje pójdą w miliony.

źródło

Edytowany: 11 kwietnia 2011 09:34

Frog
13
Wysłane: 13 kwietnia 2011 21:13:42 przy kursie: 1,28 zł
pITr napisał(a):
WatchDog napisał(a):

Przepraszam za dłuższą nieobecność - w razie czego można się ze mną skontaktować na ten e-mail: info@proxyad.pl - staram się odpowiadać w miarę na bieżąco.

www.proxyad.pl/formularz-konta...

Wyjść z inwestycji nie wyszedłem bo ja jestem ten co ma lock-upy, a pozatym wycene obecną traktuję w kategorii "niedozaakceptowania" - nawet, żeby sprzedaż jedną szt. akcji.

Powyżej ostatni post przedstawiciela spółki.

Od tamtego czasu kurs wzrósł do dzisiaj dwukrotnie i co? Lock'upy wygasły i główni akcjonariusze realizują zyski.

A coś pisali o nowej emisji d'oh!
Follow me on Twitter

topfacet
178
Wpisów: 3 453
Wysłane: 13 kwietnia 2011 22:50:42 przy kursie: 1,28 zł
Frogu a skad wiesz ze realizuja zyski? Byl jakis komunikat?

mrk
mrk
26
Wysłane: 13 kwietnia 2011 23:17:32 przy kursie: 1,28 zł
Tak był komunikat że PayFreezer się skrócił, wszystko jest do sprawdzenia. Nie wiem natomiast co ma do tego ten cytat od przedstawiciela spółki a konkretnie od członka rady nadzorczej odpowiedzialnego za RI. Dlaczego PF sprzedał? Nie mam pojęcia, ale trudno mi uwierzyć żeby ta cała ilość zasiliła realny ff

mankomaniak
0
Wpisów: 572
Wysłane: 13 kwietnia 2011 23:22:53 przy kursie: 1,28 zł
Bo Frog dla samej idei dalej spółkę atakuje. Co ciekawe, admin też był do niej wrogo nastawiony. Gdy jednak zaczęła silnie rosnąć, cisza jak makiem zasiał. Jeszcze od dnia debiutu (kupna w dniu debiutu) do dziś można było zarobić 40% (do lutego 70%).
Co cię nie zabije, to cię udziwni

[**usunięto zakazaną treść**]
Edytowany: 13 kwietnia 2011 23:25

anty_teresa
PREMIUM
522
Grupa: Zespół StockWatch.pl
Wpisów: 11 191
Wysłane: 13 kwietnia 2011 23:59:28 przy kursie: 1,28 zł
Zadziwiasz mnie Manko...

Twoja postać kojarzyła mi się głównie z twardym fundamentalnym podejściem. Teraz piszesz o zmianach cen... Na NC jest naprawdę sporo spółek, które przyszły po kapitał, aby tylko napełnić kieszenie głównym posiadaczom. My tu szukamy raczej wartości wewnętrznej, która uzasadniałaby kapitalizację. To, że ceny wzrosły nie oznacza, że coś się w fundamentach zmieniło. Dyskusja też chyba dotyczyła modelu biznesowego, a nie potencjału do wzrostu o ile pamiętam... Nie przypominam sobie także wrogości, a dociekliwość raczej...

mankomaniak
0
Wpisów: 572
Wysłane: 14 kwietnia 2011 00:16:00 przy kursie: 1,28 zł
Bo widzisz tak było do czasu, aż odkryłem teorię nadefektywnego rynku. Prosty dowód. W spółce wszystko w porządku, żadnych złych danych, czyściutko, zyski elegancko rosną. A kurs stoi od kilku miesięcy albo roku w miejscu. Zgodnie z teorią efektywnego rynku powinien przynajmniej rosnąć mniej więcej w tempie wzrostu wartości księgowej lub trochę mocniej. A skoro stoi, to znaczy, że musiał urosnąć wcześniej. Stwierdziłem więc, że dywidendy mają marginalne znaczenie, bo teoria musi być uogólniona. Szukanie wartości wewn to szukanie Graala na rynku nadefektywnym. GIełda zaczyna być tutaj spekulacją. Wartość wewn. ujawnia się w dużym uśrednieniu czasowym, na co ja nie mam czasu.
A słowa "wrogość" nie użyłem w sensie emocjonalnym, chodziło tutaj o duży sceptycyzm. Wedle mnie WD za mało pokazał tutaj obiektywizmu, czyli spojrzenia czysto ekonomicznego, a zbyt dużo subiektywnego (ja konsument). To jak w grach komputerowych: nie czujesz emocji do wroga, po prostu wiesz, że Twoim zadaniem jest zabić wroga.
Co cię nie zabije, to cię udziwni

[**usunięto zakazaną treść**]

Frog
13
Wysłane: 14 kwietnia 2011 08:24:42 przy kursie: 1,28 zł
mrk napisał(a):
Tak był komunikat że PayFreezer się skrócił, wszystko jest do sprawdzenia

Sprzedał PF - fakt (raporty 7-10). Ale to nie jakiś tam fundusz, ale główny akcjonariusz.
Faktem jest też, że sprzedawał też podmiot "blisko związany" (raport 6).
A wszystko zbiega się z informacjami o dobrych wynikach i ekspansji na rynki zagraniczne.
Wynika z nich że spółka ma najlepsze przed sobą, że zaczyna zarabiać...

Dziwi mnie więc, że główni akcjonariusze sprzedają akcje (przyczyniając się do przeceny akcji o 50%).
Follow me on Twitter
Edytowany: 14 kwietnia 2011 08:27

Użytkownicy przeglądający ten wątek Gość

1 2 3 4

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,383 sek.

nxyacpjt
feisriov
rqenehdx
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +75 454,67 zł +377,27% 95 454,67 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
egyebyly
jxljcpeo
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat