PARTNER SERWISU
ztqihztu
63 64 65 66 67
doncarlos
0
Wpisów: 1 244
Wysłane: 30 lipca 2010 09:20:08 przy kursie: 30,00 zł
doncarlos napisał(a):
Ofensywa trwa:)

jw

Wiarygodne. W pierwszym półroczu wyniki juz przekraczają połowę prognozy, sam impexmetal zakłada świetne wyniki, rynek na którym działają odradza się, imo bardzo możliwe zagranie pod emisję.

Czterema najdroższymi słowami na giełdzie są: "Tym razem będzie inaczej"..
Fala wzrostowa rodzi się w strachu, rośnie w wątpliwościach, dojrzewa w optymizmie i umiera w euforii..
„All animals are equal but some animals are more equal than others“
Edytowany: 30 lipca 2010 09:20

Taurus80
0
Wpisów: 2 936
Wysłane: 30 lipca 2010 09:38:25 przy kursie: 30,00 zł
doncarlos napisał(a):
doncarlos napisał(a):
Ofensywa trwa:)

jw

Wiarygodne. W pierwszym półroczu wyniki juz przekraczają połowę prognozy, sam impexmetal zakłada świetne wyniki, rynek na którym działają odradza się, imo bardzo możliwe zagranie pod emisję.

Czytalem cala prasowke :) wiec czekaja nas ciekawe dni, tygodnie :) oczywistym jest ze prognozy podniosa po przejeciu maflow mysle ze tylko z tego tytulu zysk wzrosnie o okolo 30mln w tym roku a maja konsolidowac wyniki od 3Q Do tego bedzie sprzedana dzialka ktora zwiekszy zysk no i mowili ze maja duzo lepsza sprzedaz z impexa :)

Bardzo intrygujace jest ze maja w przyszlym tyg zlozyc nastepna oferte na kupno upadlej firmy :) wiec jak mowilem zadziwiajace bylo wczorajsze milczenie pani prezes :)

Do tego wszystkiego po raz kolejny czytajac fora mozna pokusic sie o stwierdzenie ze wiekszosc czeka z boku na korekte ktorej sadze ze sie nie doczekaja :) ja zwiekszylem zaangazowanie na maxa.

v3nom
0
Wpisów: 3 042
Wysłane: 30 lipca 2010 09:57:57 przy kursie: 30,00 zł
Taurus80 napisał(a):
Czytalem cala prasowke :) wiec czekaja nas ciekawe dni, tygodnie :) oczywistym jest ze prognozy podniosa po przejeciu maflow mysle ze tylko z tego tytulu zysk wzrosnie o okolo 30mln w tym roku a maja konsolidowac wyniki od 3Q Do tego bedzie sprzedana dzialka ktora zwiekszy zysk no i mowili ze maja duzo lepsza sprzedaz z impexa :)

Bardzo intrygujace jest ze maja w przyszlym tyg zlozyc nastepna oferte na kupno upadlej firmy :) wiec jak mowilem zadziwiajace bylo wczorajsze milczenie pani prezes :)

Z Boryszewem nie można się nudzić Angel To, że skorygują wyniki w górę przez Maflow, jest moim zdaniem w cenach. Nie zapominaj, że w krótkim terminie Boryszew nie pociągnie długo pod górę, jeżeli sytuacja na szerokim rynku będzie spadkowa, ale na razie skłaniam się za tym, że to tylko korekta.
Klika się i sprzedaje ;-)

Dapi
PREMIUM
0
Wpisów: 993
Wysłane: 30 lipca 2010 10:01:16 przy kursie: 30,00 zł
Taurus80 napisał(a):

Do tego wszystkiego po raz kolejny czytajac fora mozna pokusic sie o stwierdzenie ze wiekszosc czeka z boku na korekte ktorej sadze ze sie nie doczekaja :) ja zwiekszylem zaangazowanie na maxa.

Z tego co pamiętam analizę WD to bardzo ostrożnie traktował zysk z tego faktu, wprost wyrażałby zadowolenie z braku straty w pierwszym roku...

ps. znalazłem www.stockwatch.pl/forum/defaul...
Rynki mogą pozostać irracjonalne dłużej niż ty możesz pozostać wypłacalny.

Rozbudowane wykresy: http://www.atcharts.pl
Centrum analizy technicznej: http://www.attrader.pl
Edytowany: 30 lipca 2010 10:03

Taurus80
0
Wysłane: 30 lipca 2010 10:08:05 przy kursie: 30,00 zł
v3nom napisał(a):
Taurus80 napisał(a):

Z Boryszewem nie można się nudzić Angel To, że skorygują wyniki w górę przez Maflow, jest moim zdaniem w cenach. Nie zapominaj, że w krótkim terminie Boryszew nie pociągnie długo pod górę, jeżeli sytuacja na szerokim rynku będzie spadkowa, ale na razie skłaniam się za tym, że to tylko korekta.

Oczywiscie ze pamietam o korekcie :) jednak jak zapewne wszyscy wiedza inwestuje tylko long term :) przez ostatnie poltora roku najkrocej trzymana spolke mialem 3 miesiace :) wiec korekta mnie nie interesuje, rowniez wiem na 100% ze nigdy nie kupie w dolku i nie sprzedam na gorce takie niestety sa fakty jezeli ktokolwiek sadzi inaczej jest w bledzie i szybko sie o tym przekona obojetnie na jakiej spolce.

A o samej spolce to mysle ze obecnie jest najbardziej perspektywiczna, i obojetnie czy sie patrzy z pkt fundamentalnego czy spekulacyjnego :)
Co mam sie przejmowac stawiam tylko pieniadze ktore dzisiaj sa jutro moze ich nie byc :)
A im wieksze ryzyko tym wieksza adrenalina salute
Patrzac z wszystkich aspektow szansa na wygrana jest wieksza jak u konikow zagadka tylko jest horyzont inwestycyjny.
Edytowany: 30 lipca 2010 10:08

Spin
14
Wpisów: 364
Wysłane: 30 lipca 2010 11:30:56 przy kursie: 30,00 zł
A kiedy będzie następna korekta, da się to jakoś dokładnie przewidzieć? Oraz jak myślicie do ilu będzie korekta?

Taurus80
0
Wysłane: 30 lipca 2010 11:36:29 przy kursie: 30,00 zł
Spin napisał(a):
A kiedy będzie następna korekta, da się to jakoś dokładnie przewidzieć? Oraz jak myślicie do ilu będzie korekta?

A kiedy byla poprzednia korekta ???
Moze i mamy wiecej doswiadczenia od ciebie kolego ale mysle ze nikt z nas nie jest jasnowidzem :) bardziej od przewidywania ceny w danym czy nastepnym dniu mnie osobiescie interesuje co tez ciekawego jutro wymysli glowny akcjonariusz :) i mysle ze wiekszosc z nas tak mysli, jezeli chcialbym tylko spekulowac akcjami bym se d... nie zawracal, a na kontraktach siedzial.

Spin
14
Wysłane: 30 lipca 2010 11:48:03 przy kursie: 30,00 zł
Wartość mojego portfela w porównaniu z Waszymi pewnie jest śmiesznie niski no ale od takiego muszę zacząć :) Dlatego myślałem, czy by nie sprzedać jak troche podskoczą akcje i po korekcie jeszcze raz kupić, a nawet trochę więcej. Dopiero się uczę, czytam teorie no ale zanim poznam jak to wszystko działa to zadam Wam pewnie jeszcze 1000 pytań i minie kilka latblackeye
wave

WatchDog
50
Grupa: Zespół StockWatch.pl
Wpisów: 8 588
Wysłane: 30 lipca 2010 11:55:11 przy kursie: 30,00 zł
Jeśli coś między sobą porównujemy, to najwyżej szczegóły anatomiczne blah5
ale nie wielkość portfeli. Jest sens rozmawiać o stopach zwrotu, strategiach, kursach wejścia i wyjścia.

sigo
0
Wpisów: 90
Wysłane: 30 lipca 2010 11:59:12 przy kursie: 30,00 zł
Spin napisał(a):
Wartość mojego portfela w porównaniu z Waszymi pewnie jest śmiesznie niski no ale od takiego muszę zacząć :) Dlatego myślałem, czy by nie sprzedać jak troche podskoczą akcje i po korekcie jeszcze raz kupić, a nawet trochę więcej. Dopiero się uczę, czytam teorie no ale zanim poznam jak to wszystko działa to zadam Wam pewnie jeszcze 1000 pytań i minie kilka latblackeye
wave

Zarabiają najwięcej Ci co są wstanie opanować własne emocje. Taurus się pewnie ze mną z tym zgodzi.
Pozdrawiam i życzę sukcesów na giełdzie.

Taurus80
0
Wysłane: 30 lipca 2010 11:59:21 przy kursie: 30,00 zł
WatchDog napisał(a):
Jeśli coś między sobą porównujemy, to najwyżej szczegóły anatomiczne blah5
ale nie wielkość portfeli. Jest sens rozmawiać o stopach zwrotu, strategiach, kursach wejścia i wyjścia.

Popieram dla mnie najwazniejszy jest % zysku a nie kwota :)
A pozatym to sredniej budowy i wzrostu, szatyn itd king

Taurus80
0
Wysłane: 30 lipca 2010 12:03:54 przy kursie: 30,00 zł
sigo napisał(a):
Spin napisał(a):
wave

Zarabiają najwięcej Ci co są wstanie opanować własne emocje. Taurus się pewnie ze mną z tym zgodzi.
Pozdrawiam i życzę sukcesów na giełdzie.

Dokladnie tak :) mi bardzo pomoglo zapomnienie o inwestowanych pieniadzach :) obecnie gre traktuje jak zwykla wirtualna zabawe mimo ze tak naprawde stan mojego portfela codziennie zmienia sie znacznie. Przywiazuje jednak do tej gry bardzo osobisty stosunek a celem jest rozbic bank :)
Pozatym bardziej mnie interesuja fundameny i logika niz analiza techniczna choc i z niej kozystam jednak jest na dalszym miejscu.
Dla mistrzow AT dobry jest forex i kontrakty a nie akcje.

Spin
14
Wysłane: 30 lipca 2010 12:20:58 przy kursie: 30,00 zł
Może też trochę ochłonę, bo to drugi tydzień na giełdzie i jestem troszkę tym wszystkim "podjarany" Silenced Niedługo pewnie ochłonę i będę bardziej przytomnie i logicznie myślał blah5

owner
6
Wpisów: 2 876
Wysłane: 30 lipca 2010 12:29:04 przy kursie: 30,00 zł
Taurus80 napisał(a):
na 100% ze nigdy nie kupie w dolku i nie sprzedam na gorce takie niestety sa fakty jezeli ktokolwiek sadzi inaczej jest w bledzie i szybko sie o tym przekona obojetnie na jakiej spolce.

z tym się nie zgodzę więc chyba żyję w błędzie Angel świeczki nie biorą się z kosmosu a z tego że ktoś kupił/sprzedał po danej cenie więc i w dołku i na górce
EEX
Edytowany: 30 lipca 2010 12:30

doncarlos
0
Wysłane: 30 lipca 2010 12:33:39 przy kursie: 30,00 zł
owner napisał(a):
Taurus80 napisał(a):
na 100% ze nigdy nie kupie w dolku i nie sprzedam na gorce takie niestety sa fakty jezeli ktokolwiek sadzi inaczej jest w bledzie i szybko sie o tym przekona obojetnie na jakiej spolce.

z tym się nie zgodzę więc chyba żyję w błędzie Angel

Kilka razy ten numer mi się już udał, więc się jednak da, ale ja mam po prostu szczęście;) Not talking salute

Fala wzrostowa rodzi się w strachu, rośnie w wątpliwościach, dojrzewa w optymizmie i umiera w euforii..

Taurus80
0
Wysłane: 30 lipca 2010 12:47:52 przy kursie: 30,00 zł
Moze powiecie ile razy to sie udalo w procentowym stosunku do wszystkich transakcji przez was przeprowadzonych ???
Oczywiscie zakladam ze udalo sie kupic idealnie w dolku a sprzedac na gorce +- 1%
Edytowany: 30 lipca 2010 12:52

v3nom
0
Wpisów: 3 042
Wysłane: 30 lipca 2010 13:04:19 przy kursie: 30,00 zł
Przykro mi to stwierdzić, ale dyskusja na wątku straciła dla mnie całkowicie sens Shame on you

Spin, idź do działu "Oferty" i załóż wątek: "Zatrudnię wróżkę giełdową / zębową (do przekwalifikowania)", ewentualnie na kozetkę. Reszta od górek i dołków - temat ten był gdzieś indziej wałkowany. Idźcie sobie Angel
Klika się i sprzedaje ;-)
Edytowany: 30 lipca 2010 13:10

doncarlos
0
Wysłane: 30 lipca 2010 13:21:44 przy kursie: 30,00 zł
Taurus80 napisał(a):

Oczywiscie zakladam ze udalo sie kupic idealnie w dolku a sprzedac na gorce +- 1%

Oczywiście, że nie.. chodzi o punkty zwrotne w trendzie a te są do określenia w ramach AT.. Jak ktoś sobie zada trud i poczyta cały wątek boryszewa, to może zobaczyć jak z wyprzedzeniem określałem te punkty i wszystkie z dość dobrą dokładnością faktycznie były punktem zwrotnym. I o to chodzi a nie o jakieś wróżenie z fusów.. i łapanie mitycznych górek i dołków;)

Taurus80
0
Wysłane: 30 lipca 2010 13:28:11 przy kursie: 30,00 zł
Wiec mam pytanie kiedy lub na jakim poziomie zakladasz pkt zwrotny ewentualnie do jakiego poziomu ??
Mysle ze Spin o to wlasnie pytal :) wiec jest nas juz dwoch zainteresowanych :)
Edytowany: 30 lipca 2010 13:47

doncarlos
0
Wysłane: 30 lipca 2010 13:47:26 przy kursie: 30,00 zł
Już o tym pisałem;)

Zasięg tej fali w pierwszej kolejności szacowałem na 2,70-3,00

po informacji o emisji zmienił się trochę "schemat gry" i o ile wcześniej liczyłem się z takimi punktami zwrotnymi: 2,7x - 3,0x -3,3x (w euforii nawet 3,50) 2,7x jest w tej chwili pierwszym poziomem wsparcia i nawet w przypadku głębszej korekty nie liczę na razie na spadek poniżej 2,3x, przy czym uważam, że ten poziom jest bardzo, bardzo prawdopodobny w przypadku korekty.

Teraz należałoby rozważyć trochę inny scenariusz, jak zauważyliście Karkosik jest w ofensywie, co raz pojawiają się nowe infa, za kilka tygodni wyniki, które będą bardzo dobre - czyli wszystko w cenie;) o ile wcześniej zostanie osiągnięty wyżej wspomniany poziom 3,3-3,5 to tam oczekiwałbym zakończenia tej fali, osiągnięcie w euforii 3,6-4,0 kończy moim zdaniem na dłużej wzrosty i oznacza korektę do nowej emisji..

czyli w dniu ustalenia pp kurs powinien być +/- 3 zł - kurs po odcięciu koło złotówki, jeżeli powtórzą numer z pierwszej emisji i wyciągną kurs to do wprowadzenia pp będzie się powoli obsuwał w kierunku wspomnianych 2,3-3 w dzisiejszych cenach a potem liczę na 5,6.. ale to trochę później..;)

Taki jest mój scenariusz, sam jestem ciekaw, na ile się sprawdzi;)

Edytowany: 30 lipca 2010 13:51

Użytkownicy przeglądający ten wątek Gość
WIADOMOŚCI O SPÓŁCE BORYSZEW
  • Boryszew z 3,18 mln zł zysku netto w II kw. 2025 r., przychody spadły o 5,8 proc.
    Boryszew z 3,18 mln zł zysku netto w II kw. 2025 r., przychody spadły o 5,8 proc.

Boryszew odnotował 3,18 mln zł skonsolidowanego zysku netto przypisanego akcjonariuszom jednostki dominującej w II kwartale 2025 r., wobec 38,94 mln zł rok wcześniej. Przychody spadły do 1 231,14 mln zł z 1 306,42 mln zł rok wcześniej – podała spółka w raporcie.

• Fiasko ABB. Akcjonariusz Boryszewa nie sprzedał akcji
    Fiasko ABB. Akcjonariusz Boryszewa nie sprzedał akcji

Unibax - akcjonariusz Boryszewa posiadający 37 654 159 akcji, reprezentujących 15,69 proc. ogólnej liczby głosów w spółce - nieskutecznie zakończył proces przyspieszonego budowania księgi popytu (ABB), którego celem była sprzedaż łącznie do 24 mln sztuk zdematerializowanych akcji zwykłych na okaziciela Boryszewa.

63 64 65 66 67

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,454 sek.

enrtsglz
roonvidf
geibrjux
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +75 454,67 zł +377,27% 95 454,67 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
fcnbgzpv
mpisdlny
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat