PARTNER SERWISU
rlfnrxmb
63 64 65 66 67
doncarlos
0
Wpisów: 1 244
Wysłane: 30 lipca 2010 09:20:08 przy kursie: 30,00 zł
doncarlos napisał(a):
Ofensywa trwa:)

jw

Wiarygodne. W pierwszym półroczu wyniki juz przekraczają połowę prognozy, sam impexmetal zakłada świetne wyniki, rynek na którym działają odradza się, imo bardzo możliwe zagranie pod emisję.

Czterema najdroższymi słowami na giełdzie są: "Tym razem będzie inaczej"..
Fala wzrostowa rodzi się w strachu, rośnie w wątpliwościach, dojrzewa w optymizmie i umiera w euforii..
„All animals are equal but some animals are more equal than others“
Edytowany: 30 lipca 2010 09:20

Taurus80
0
Wpisów: 2 936
Wysłane: 30 lipca 2010 09:38:25 przy kursie: 30,00 zł
doncarlos napisał(a):
doncarlos napisał(a):
Ofensywa trwa:)

jw

Wiarygodne. W pierwszym półroczu wyniki juz przekraczają połowę prognozy, sam impexmetal zakłada świetne wyniki, rynek na którym działają odradza się, imo bardzo możliwe zagranie pod emisję.

Czytalem cala prasowke :) wiec czekaja nas ciekawe dni, tygodnie :) oczywistym jest ze prognozy podniosa po przejeciu maflow mysle ze tylko z tego tytulu zysk wzrosnie o okolo 30mln w tym roku a maja konsolidowac wyniki od 3Q Do tego bedzie sprzedana dzialka ktora zwiekszy zysk no i mowili ze maja duzo lepsza sprzedaz z impexa :)

Bardzo intrygujace jest ze maja w przyszlym tyg zlozyc nastepna oferte na kupno upadlej firmy :) wiec jak mowilem zadziwiajace bylo wczorajsze milczenie pani prezes :)

Do tego wszystkiego po raz kolejny czytajac fora mozna pokusic sie o stwierdzenie ze wiekszosc czeka z boku na korekte ktorej sadze ze sie nie doczekaja :) ja zwiekszylem zaangazowanie na maxa.

v3nom
0
Wpisów: 3 042
Wysłane: 30 lipca 2010 09:57:57 przy kursie: 30,00 zł
Taurus80 napisał(a):
Czytalem cala prasowke :) wiec czekaja nas ciekawe dni, tygodnie :) oczywistym jest ze prognozy podniosa po przejeciu maflow mysle ze tylko z tego tytulu zysk wzrosnie o okolo 30mln w tym roku a maja konsolidowac wyniki od 3Q Do tego bedzie sprzedana dzialka ktora zwiekszy zysk no i mowili ze maja duzo lepsza sprzedaz z impexa :)

Bardzo intrygujace jest ze maja w przyszlym tyg zlozyc nastepna oferte na kupno upadlej firmy :) wiec jak mowilem zadziwiajace bylo wczorajsze milczenie pani prezes :)

Z Boryszewem nie można się nudzić Angel To, że skorygują wyniki w górę przez Maflow, jest moim zdaniem w cenach. Nie zapominaj, że w krótkim terminie Boryszew nie pociągnie długo pod górę, jeżeli sytuacja na szerokim rynku będzie spadkowa, ale na razie skłaniam się za tym, że to tylko korekta.
Klika się i sprzedaje ;-)

Dapi
PREMIUM
0
Wpisów: 993
Wysłane: 30 lipca 2010 10:01:16 przy kursie: 30,00 zł
Taurus80 napisał(a):

Do tego wszystkiego po raz kolejny czytajac fora mozna pokusic sie o stwierdzenie ze wiekszosc czeka z boku na korekte ktorej sadze ze sie nie doczekaja :) ja zwiekszylem zaangazowanie na maxa.

Z tego co pamiętam analizę WD to bardzo ostrożnie traktował zysk z tego faktu, wprost wyrażałby zadowolenie z braku straty w pierwszym roku...

ps. znalazłem www.stockwatch.pl/forum/defaul...
Rynki mogą pozostać irracjonalne dłużej niż ty możesz pozostać wypłacalny.

Rozbudowane wykresy: http://www.atcharts.pl
Centrum analizy technicznej: http://www.attrader.pl
Edytowany: 30 lipca 2010 10:03

Taurus80
0
Wysłane: 30 lipca 2010 10:08:05 przy kursie: 30,00 zł
v3nom napisał(a):
Taurus80 napisał(a):

Z Boryszewem nie można się nudzić Angel To, że skorygują wyniki w górę przez Maflow, jest moim zdaniem w cenach. Nie zapominaj, że w krótkim terminie Boryszew nie pociągnie długo pod górę, jeżeli sytuacja na szerokim rynku będzie spadkowa, ale na razie skłaniam się za tym, że to tylko korekta.

Oczywiscie ze pamietam o korekcie :) jednak jak zapewne wszyscy wiedza inwestuje tylko long term :) przez ostatnie poltora roku najkrocej trzymana spolke mialem 3 miesiace :) wiec korekta mnie nie interesuje, rowniez wiem na 100% ze nigdy nie kupie w dolku i nie sprzedam na gorce takie niestety sa fakty jezeli ktokolwiek sadzi inaczej jest w bledzie i szybko sie o tym przekona obojetnie na jakiej spolce.

A o samej spolce to mysle ze obecnie jest najbardziej perspektywiczna, i obojetnie czy sie patrzy z pkt fundamentalnego czy spekulacyjnego :)
Co mam sie przejmowac stawiam tylko pieniadze ktore dzisiaj sa jutro moze ich nie byc :)
A im wieksze ryzyko tym wieksza adrenalina salute
Patrzac z wszystkich aspektow szansa na wygrana jest wieksza jak u konikow zagadka tylko jest horyzont inwestycyjny.
Edytowany: 30 lipca 2010 10:08

Spin
14
Wpisów: 365
Wysłane: 30 lipca 2010 11:30:56 przy kursie: 30,00 zł
A kiedy będzie następna korekta, da się to jakoś dokładnie przewidzieć? Oraz jak myślicie do ilu będzie korekta?

Taurus80
0
Wysłane: 30 lipca 2010 11:36:29 przy kursie: 30,00 zł
Spin napisał(a):
A kiedy będzie następna korekta, da się to jakoś dokładnie przewidzieć? Oraz jak myślicie do ilu będzie korekta?

A kiedy byla poprzednia korekta ???
Moze i mamy wiecej doswiadczenia od ciebie kolego ale mysle ze nikt z nas nie jest jasnowidzem :) bardziej od przewidywania ceny w danym czy nastepnym dniu mnie osobiescie interesuje co tez ciekawego jutro wymysli glowny akcjonariusz :) i mysle ze wiekszosc z nas tak mysli, jezeli chcialbym tylko spekulowac akcjami bym se d... nie zawracal, a na kontraktach siedzial.

Spin
14
Wysłane: 30 lipca 2010 11:48:03 przy kursie: 30,00 zł
Wartość mojego portfela w porównaniu z Waszymi pewnie jest śmiesznie niski no ale od takiego muszę zacząć :) Dlatego myślałem, czy by nie sprzedać jak troche podskoczą akcje i po korekcie jeszcze raz kupić, a nawet trochę więcej. Dopiero się uczę, czytam teorie no ale zanim poznam jak to wszystko działa to zadam Wam pewnie jeszcze 1000 pytań i minie kilka latblackeye
wave

WatchDog
50
Grupa: Zespół StockWatch.pl
Wpisów: 8 588
Wysłane: 30 lipca 2010 11:55:11 przy kursie: 30,00 zł
Jeśli coś między sobą porównujemy, to najwyżej szczegóły anatomiczne blah5
ale nie wielkość portfeli. Jest sens rozmawiać o stopach zwrotu, strategiach, kursach wejścia i wyjścia.

sigo
0
Wpisów: 90
Wysłane: 30 lipca 2010 11:59:12 przy kursie: 30,00 zł
Spin napisał(a):
Wartość mojego portfela w porównaniu z Waszymi pewnie jest śmiesznie niski no ale od takiego muszę zacząć :) Dlatego myślałem, czy by nie sprzedać jak troche podskoczą akcje i po korekcie jeszcze raz kupić, a nawet trochę więcej. Dopiero się uczę, czytam teorie no ale zanim poznam jak to wszystko działa to zadam Wam pewnie jeszcze 1000 pytań i minie kilka latblackeye
wave

Zarabiają najwięcej Ci co są wstanie opanować własne emocje. Taurus się pewnie ze mną z tym zgodzi.
Pozdrawiam i życzę sukcesów na giełdzie.

Taurus80
0
Wysłane: 30 lipca 2010 11:59:21 przy kursie: 30,00 zł
WatchDog napisał(a):
Jeśli coś między sobą porównujemy, to najwyżej szczegóły anatomiczne blah5
ale nie wielkość portfeli. Jest sens rozmawiać o stopach zwrotu, strategiach, kursach wejścia i wyjścia.

Popieram dla mnie najwazniejszy jest % zysku a nie kwota :)
A pozatym to sredniej budowy i wzrostu, szatyn itd king

Taurus80
0
Wysłane: 30 lipca 2010 12:03:54 przy kursie: 30,00 zł
sigo napisał(a):
Spin napisał(a):
wave

Zarabiają najwięcej Ci co są wstanie opanować własne emocje. Taurus się pewnie ze mną z tym zgodzi.
Pozdrawiam i życzę sukcesów na giełdzie.

Dokladnie tak :) mi bardzo pomoglo zapomnienie o inwestowanych pieniadzach :) obecnie gre traktuje jak zwykla wirtualna zabawe mimo ze tak naprawde stan mojego portfela codziennie zmienia sie znacznie. Przywiazuje jednak do tej gry bardzo osobisty stosunek a celem jest rozbic bank :)
Pozatym bardziej mnie interesuja fundameny i logika niz analiza techniczna choc i z niej kozystam jednak jest na dalszym miejscu.
Dla mistrzow AT dobry jest forex i kontrakty a nie akcje.

Spin
14
Wysłane: 30 lipca 2010 12:20:58 przy kursie: 30,00 zł
Może też trochę ochłonę, bo to drugi tydzień na giełdzie i jestem troszkę tym wszystkim "podjarany" Silenced Niedługo pewnie ochłonę i będę bardziej przytomnie i logicznie myślał blah5

owner
7
Wpisów: 2 877
Wysłane: 30 lipca 2010 12:29:04 przy kursie: 30,00 zł
Taurus80 napisał(a):
na 100% ze nigdy nie kupie w dolku i nie sprzedam na gorce takie niestety sa fakty jezeli ktokolwiek sadzi inaczej jest w bledzie i szybko sie o tym przekona obojetnie na jakiej spolce.

z tym się nie zgodzę więc chyba żyję w błędzie Angel świeczki nie biorą się z kosmosu a z tego że ktoś kupił/sprzedał po danej cenie więc i w dołku i na górce
EEX
Edytowany: 30 lipca 2010 12:30

doncarlos
0
Wysłane: 30 lipca 2010 12:33:39 przy kursie: 30,00 zł
owner napisał(a):
Taurus80 napisał(a):
na 100% ze nigdy nie kupie w dolku i nie sprzedam na gorce takie niestety sa fakty jezeli ktokolwiek sadzi inaczej jest w bledzie i szybko sie o tym przekona obojetnie na jakiej spolce.

z tym się nie zgodzę więc chyba żyję w błędzie Angel

Kilka razy ten numer mi się już udał, więc się jednak da, ale ja mam po prostu szczęście;) Not talking salute

Fala wzrostowa rodzi się w strachu, rośnie w wątpliwościach, dojrzewa w optymizmie i umiera w euforii..

Taurus80
0
Wysłane: 30 lipca 2010 12:47:52 przy kursie: 30,00 zł
Moze powiecie ile razy to sie udalo w procentowym stosunku do wszystkich transakcji przez was przeprowadzonych ???
Oczywiscie zakladam ze udalo sie kupic idealnie w dolku a sprzedac na gorce +- 1%
Edytowany: 30 lipca 2010 12:52

v3nom
0
Wpisów: 3 042
Wysłane: 30 lipca 2010 13:04:19 przy kursie: 30,00 zł
Przykro mi to stwierdzić, ale dyskusja na wątku straciła dla mnie całkowicie sens Shame on you

Spin, idź do działu "Oferty" i załóż wątek: "Zatrudnię wróżkę giełdową / zębową (do przekwalifikowania)", ewentualnie na kozetkę. Reszta od górek i dołków - temat ten był gdzieś indziej wałkowany. Idźcie sobie Angel
Klika się i sprzedaje ;-)
Edytowany: 30 lipca 2010 13:10

doncarlos
0
Wysłane: 30 lipca 2010 13:21:44 przy kursie: 30,00 zł
Taurus80 napisał(a):

Oczywiscie zakladam ze udalo sie kupic idealnie w dolku a sprzedac na gorce +- 1%

Oczywiście, że nie.. chodzi o punkty zwrotne w trendzie a te są do określenia w ramach AT.. Jak ktoś sobie zada trud i poczyta cały wątek boryszewa, to może zobaczyć jak z wyprzedzeniem określałem te punkty i wszystkie z dość dobrą dokładnością faktycznie były punktem zwrotnym. I o to chodzi a nie o jakieś wróżenie z fusów.. i łapanie mitycznych górek i dołków;)

Taurus80
0
Wysłane: 30 lipca 2010 13:28:11 przy kursie: 30,00 zł
Wiec mam pytanie kiedy lub na jakim poziomie zakladasz pkt zwrotny ewentualnie do jakiego poziomu ??
Mysle ze Spin o to wlasnie pytal :) wiec jest nas juz dwoch zainteresowanych :)
Edytowany: 30 lipca 2010 13:47

doncarlos
0
Wysłane: 30 lipca 2010 13:47:26 przy kursie: 30,00 zł
Już o tym pisałem;)

Zasięg tej fali w pierwszej kolejności szacowałem na 2,70-3,00

po informacji o emisji zmienił się trochę "schemat gry" i o ile wcześniej liczyłem się z takimi punktami zwrotnymi: 2,7x - 3,0x -3,3x (w euforii nawet 3,50) 2,7x jest w tej chwili pierwszym poziomem wsparcia i nawet w przypadku głębszej korekty nie liczę na razie na spadek poniżej 2,3x, przy czym uważam, że ten poziom jest bardzo, bardzo prawdopodobny w przypadku korekty.

Teraz należałoby rozważyć trochę inny scenariusz, jak zauważyliście Karkosik jest w ofensywie, co raz pojawiają się nowe infa, za kilka tygodni wyniki, które będą bardzo dobre - czyli wszystko w cenie;) o ile wcześniej zostanie osiągnięty wyżej wspomniany poziom 3,3-3,5 to tam oczekiwałbym zakończenia tej fali, osiągnięcie w euforii 3,6-4,0 kończy moim zdaniem na dłużej wzrosty i oznacza korektę do nowej emisji..

czyli w dniu ustalenia pp kurs powinien być +/- 3 zł - kurs po odcięciu koło złotówki, jeżeli powtórzą numer z pierwszej emisji i wyciągną kurs to do wprowadzenia pp będzie się powoli obsuwał w kierunku wspomnianych 2,3-3 w dzisiejszych cenach a potem liczę na 5,6.. ale to trochę później..;)

Taki jest mój scenariusz, sam jestem ciekaw, na ile się sprawdzi;)

Edytowany: 30 lipca 2010 13:51

Użytkownicy przeglądający ten wątek Gość
WIADOMOŚCI O SPÓŁCE BORYSZEW

63 64 65 66 67

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,637 sek.

levhvzbd
aiinrpke
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +76 634,22 zł +383,17% 96 634,22 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +57 011,41 zł 241,54% 124 772,41 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 578,99 zł 22,80% 24 699,73zł
xplhufbc
nkeipusb
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat