PARTNER SERWISU
nzsscvwy
79 80 81 82 83
style
7
Wpisów: 333
Wysłane: 26 sierpnia 2010 15:38:23 przy kursie: 34,80 zł
Taurus80 napisał(a):
style napisał(a):
Zakładam że opór na 3.17-20 już został przełamany 3some więc teraz pytanie kiedy następny.... 3,47-50? king

Opor to 3.47 :) poprzedni szczyt intra :) jezeli dzisiaj skonczymy wyzej to dla mnie bedzie potwierdzenie luki startu do tego na macd zostanie wygenerowany sygnal kupna.
Reszta zalezy od rynku salute

no to fajnie. Mysle jednak ze dzisiaj ten opór jest nie do przebicia bo już pary brakuje, chyba że coś na dogrywce ale jak zakonczymy w przedziale 3.41-3.43 to też bede szcześliwy.
A 3,47 może jutro... Think

Taurus80
0
Wpisów: 2 936
Wysłane: 26 sierpnia 2010 15:59:52 przy kursie: 34,80 zł
style napisał(a):
Taurus80 napisał(a):
style napisał(a):
Zakładam że opór na 3.17-20 już został przełamany 3some więc teraz pytanie kiedy następny.... 3,47-50? king

Opor to 3.47 :) poprzedni szczyt intra :) jezeli dzisiaj skonczymy wyzej to dla mnie bedzie potwierdzenie luki startu do tego na macd zostanie wygenerowany sygnal kupna.

no to fajnie. Mysle jednak ze dzisiaj ten opór jest nie do przebicia bo już pary brakuje, chyba że coś na dogrywce ale jak zakonczymy w przedziale 3.41-3.43 to też bede szcześliwy.

Cos mowiles :)
Mamy klasyczna luke jutro beda odkupowac malkontenci co dzisiaj sprzedali :) wave

style
7
Wysłane: 26 sierpnia 2010 16:03:33 przy kursie: 34,80 zł
Taurus80 napisał(a):
style napisał(a):
Taurus80 napisał(a):
style napisał(a):

Cos mowiles :)
Mamy klasyczna luke jutro beda odkupowac malkontenci co dzisiaj sprzedali :) wave

hahha jak patrzę na arkusz to aż nie wierze że tak wszystko szybko jest rozbierane. Widać wystarczyło tylko przekroczyć te 3.47, wiec teraz pytanie gdzie nastepny opór. king
TAkie pomyłki to mogę robic całe życie wave

makary
0
Wpisów: 85
Wysłane: 26 sierpnia 2010 18:50:23 przy kursie: 34,80 zł
Boryszew chce na przełomie września i października przejąć zagraniczne spółki Maflow
PAP - Biznes
26 Sie 2010, 16:02

26.08. Warszawa (PAP) - Boryszew szacuje, że najpóźniej na przełomie września i października sfinalizuje zakup zagranicznych spółek z grupy Maflow, w tym firm we Włoszech, spółek z Chin, Brazylii i Japonii, a także zakładów Maflow we Francji i Hiszpanii. Spółka w przyszłym tygodniu planuje złożyć w KNF prospekt w związku z emisją akcji serii F - poinformowali na konferencji przedstawiciele Boryszewa.

Boryszew 6 lipca otrzymał zgodę na nabycie przedsiębiorstw należących do Grupy Maflow, w tym zakładów we Włoszech oraz spółek z Chin, Brazylii i Japonii.

"Liczymy, że zakup tych spółek nastąpi we wrześniu" - powiedziała na czwartkowej konferencji prezes Boryszewa, Małgorzata Iwanejko.

Wcześniej spółka informowała, że interesuje się także zakładami zlokalizowanymi w Hiszpanii i Francji.

"Złożyliśmy wiążące oferty na spółki w Hiszpanii i Francji. W Hiszpanii wszystko jest dogadane, jesteśmy też po podpisaniu porozumienia ze związkami. We Francji procedura jest bardziej skomplikowana, przed nami są jeszcze negocjacje ze związkami zawodowymi" - powiedział Piotr Wiśniewski, dyrektor zarządzający Elaną, oddziałem Boryszewa w Toruniu.

"Szacujemy, że powinniśmy dopiąć wszystko na przełomie września i października" - dodał.

Boryszew 10 sierpnia przejął, za niemal 74 mln zł, trzy polskie zakłady produkcyjne Maflow zlokalizowane w Tychach oraz Chełmku.

Spółka informowała wcześniej, że wartość przejęcia wszystkich zakładów Maflow, w tym zagranicznych, wyniesie około 100 mln zł.

Zagraniczne spółki Maflow nie były brane pod uwagę przy sporządzaniu nowej, wyższej prognozy wyników Boryszewa na 2010 rok.

"Zagraniczne podmioty są relatywnie małe w porównaniu do polskich. Oceniamy, że ich wyniki będą neutralne dla spółki" - powiedział Wiśniewski.

W czwartek Boryszew poinformował o podniesieniu prognozy na 2010 rok dla grupy. Prognoza zysku operacyjnego została podwyższona do 189 mln zł, ze 144 mln zł poprzednio, a prognozę zysku netto do 121 mln zł, z 84 mln zł.

Natomiast prognoza skonsolidowanego EBITDA została podniesiona do 270 mln zł, z 224 mln zł poprzednio.

Spółka podała, że zmiana prognozy wyników za 2010 rok to efekt akwizycji zakładów Maflow Polska.

"Jeśli chodzi o wyniki Boryszewa, na koniec pierwszego półrocza były one prawie w 100 proc. zgodne z budżetem" - powiedziała Iwanejko.

Prezes poinformowała także, że spółka w przyszłym tygodniu złoży w KNF prospekt emisyjny, w związku z planowaną emisją akcji serii F.

Akcjonariusze w połowie sierpnia przegłosowali emisję 752,2 mln akcji serii F z prawem poboru. Proponowany dzień prawa poboru to 8 października.

Dotychczasowym akcjonariuszom spółki, na każdą jedną akcję, będzie przysługiwało jedno prawo poboru. Jedno prawo poboru uprawnia do objęcia dwóch akcji serii F.

Cena emisyjna akcji serii F została ustalona na poziomie wartości nominalnej, czyli 0,10 zł.

W 2009 roku Boryszew osiągnął 140 mln zł zysku operacyjnego, 216 mln zł EBITDA oraz 52 mln zysku netto.

makary
0
Wpisów: 85
Wysłane: 26 sierpnia 2010 18:52:14 przy kursie: 34,80 zł
może w końcu ktoś przekroczy te 5% ? happy11
Edytowany: 26 sierpnia 2010 18:54

style
7
Wysłane: 26 sierpnia 2010 19:40:29 przy kursie: 34,80 zł
teraz ciekawe czy jutro bedzie kontynuacja wzrostów czy może w życie wyjedzie przysłowie kupuj plotki sprzedawaj fakty Think a tym samym realizacja zysków

cela22
0
Wpisów: 239
Wysłane: 26 sierpnia 2010 20:06:40 przy kursie: 34,80 zł
style napisał(a):
teraz ciekawe czy jutro bedzie kontynuacja wzrostów czy może w życie wyjedzie przysłowie kupuj plotki sprzedawaj fakty Think a tym samym realizacja zysków

Obstawiam to drugie tzn życzę sobie tego bo przyznam ze chciałbym odkupić swoja ulubiona spółkę:) Widzę ze RSI nie podążył za kursem a to często co pokazuje historyczny wykres tej i nie tylko tej spółki zapowiada korektę. Poza tym kurs od 2009 r. porusza się w trendzie wzrostowym trójkątami zniżkującymi więc dajmy szanse zrealizować się kolejnemu a nie tak rwiecie bez przystanku:)

Taurus80
0
Wysłane: 26 sierpnia 2010 20:22:55 przy kursie: 34,80 zł
cela22 napisał(a):
style napisał(a):

Obstawiam to drugie tzn życzę sobie tego bo przyznam ze chciałbym odkupić swoja ulubiona spółkę:) Widzę ze RSI nie podążył za kursem a to często co pokazuje historyczny wykres tej i nie tylko tej spółki zapowiada korektę. Poza tym kurs od 2009 r. porusza się w trendzie wzrostowym trójkątami zniżkującymi więc dajmy szanse zrealizować się kolejnemu a nie tak rwiecie bez przystanku:)

A ja mysle ze wzrosty beda mocno kontynuowane :) a dalczego ??
Wystarczy spojrze na dzisiejszy wykres intra :) jak juz kazdy spojazal to co widzi :) zaznaczam patrzecie na duze strzaly :) zaden wariat nie laduje przy tych cenach 450k PKC bez powodu skromnie liczac za okolo 1.5mln zl a i bylo wiele takich po 150k jak myslicie ja to kupowalem ?? A moze nie doceniam was a to wy tak ladnie zbieracie :) tylko po co bierzecie jak spodziewacie sie korekty przeciez mozna taniej zebrac wave

Pozatym proponuje popatrzec na nieskonwertowany wykres :) z przed poprzedniej emisji a konkretnie lipiec sierpien wrzesien :) aby cos zauwazyc nie trzeba byc szczegolnie bystrym :) a jak policzycie, przeliczycie, przylozycie itd to zapewne cos zauwazycie :)
Ja swoje podtrzymuje mysle ze najmniejszy poziom do jakiego dojedziemy bedzie okolo 5 zl we wrzesniu a jutro mozecie spadac na 2.50 wave

style
7
Wysłane: 26 sierpnia 2010 21:15:45 przy kursie: 34,80 zł
spadać na 2.50? myśle że niektórzy by sie bardzo ucieszyli bo niestety ale wiele osób liczyło na spadek prawego ramienia formacji RGR i zebranie w okolicach 2.50-2.75 a tutaj romen nam psikusa zrobił 3some

W sumie jutro przydalaby sie konsolidacja albo delikatny wzrost zeby ostudzić troche zakusy akcjonariuszy. Według klasycznej teorii na poczatku sesji grają leszcze a na samym koncu grube ryby :) + dodając luke startu hmmm .... jutro sie przekonamy thumbright tak czy inaczej jestem zapakowany w borka na 100% i siedze twardo na pupie a nabojanie prowizji biurom maklerskim, podatki od zrealizowanego zysku oraz ryzyko czy uda mi sie zła złapać górke albo dołek... dziekuje posiedze i popatrze jak mi portfel rośnie czego i Wam życze thumbright

broker_ns
0
Wpisów: 506
Wysłane: 26 sierpnia 2010 21:44:42 przy kursie: 34,80 zł
Taurus80 napisał(a):
cela22 napisał(a):
style napisał(a):

A ja mysle ze wzrosty beda mocno kontynuowane :) a dalczego ??
Wystarczy spojrze na dzisiejszy wykres intra :) jak juz kazdy spojazal to co widzi :) zaznaczam patrzecie na duze strzaly :) zaden wariat nie laduje przy tych cenach 450k PKC bez powodu skromnie liczac za okolo 1.5mln zl a i bylo wiele takich po 150k jak myslicie ja to kupowalem ?? A moze nie doceniam was a to wy tak ladnie zbieracie :) tylko po co bierzecie jak spodziewacie sie korekty przeciez mozna taniej zebrac wave

Pozatym proponuje popatrzec na nieskonwertowany wykres :) z przed poprzedniej emisji a konkretnie lipiec sierpien wrzesien :) aby cos zauwazyc nie trzeba byc szczegolnie bystrym :) a jak policzycie, przeliczycie, przylozycie itd to zapewne cos zauwazycie :)
Ja swoje podtrzymuje mysle ze najmniejszy poziom do jakiego dojedziemy bedzie okolo 5 zl we wrzesniu a jutro mozecie spadac na 2.50 wave

Taurus ma racje, wzrost zapewne będzie kontynuowany. Po takiej luce startowej i po takich zbiórkach. Ja obstawiam że szybko dojdziemy do poziomu 4 zł a co dalej to już sam nie wiem. Pewnie się trochę cofniemy ale nie na długo. Wcześniej zakładałem sobie że jak dojdziemy do 4 to sprzedam. Ale teraz to nie wiem czy nie zweryfikuje swoich planów i nie podwyższę poprzeczki. Mówisz Taurus że Ci się poziom 5 zł za akcję marzy już we wrześniu. Hmm teraz to juz sam nie wiem czy to nie jest całkiem realny scenariusz. Ech zachłanność to straszna rzecz king

Taurus80
0
Wysłane: 26 sierpnia 2010 21:56:59 przy kursie: 34,80 zł
Na wszystko jest rada i to bardzo prosta :) jezeli przebijemy twoj wymarzony poziom i bedziemy rosnac nadal ustawiaj ruchome stopy :) w razie spadkow skasujesz co zakladale a jak bedzie dalej roslo bedziesz zabezpieczal zwiekszony zysk :) Tak proste a tak trudne Angel

mathu
0
Wpisów: 4 615
Wysłane: 26 sierpnia 2010 22:13:19 przy kursie: 34,80 zł
Moim zdaniem jednak odwrót, wystarczy popatrzeć na długoterminowy kanał w jakim porusza się kurs.

kliknij, aby powiększyć

No chyba że z Borka zrobi się Gant tej hossy Think
The recovery in profitability has been amazing following the reorganization, leaving Barings to conclude that it was not actually terribly difficult to make money in the securities market.

addi
0
Wpisów: 1 086
Wysłane: 26 sierpnia 2010 22:23:01 przy kursie: 34,80 zł
Nie byłbym taki pewien Shame on you Jeżeli kurs pokona górne ograniczenie trza będzie rysować przyspieszony kanał wzrostowy salute Linia wsparcia jest już widoczna.
Edytowany: 26 sierpnia 2010 22:51

mathu
0
Wpisów: 4 615
Wysłane: 26 sierpnia 2010 23:18:27 przy kursie: 34,80 zł
Jeśli pokona górne ograniczenie to osobiście wyrzucałbym PKC przy najmniejszej oznace przesilenia. Wyjście z kanału w kierunku trendu to zwykle sygnał odwrotu.
The recovery in profitability has been amazing following the reorganization, leaving Barings to conclude that it was not actually terribly difficult to make money in the securities market.

addi
0
Wpisów: 1 086
Wysłane: 26 sierpnia 2010 23:27:03 przy kursie: 34,80 zł
mathu napisał(a):
Jeśli pokona górne ograniczenie to osobiście wyrzucałbym PKC przy najmniejszej oznace przesilenia. Wyjście z kanału w kierunku trendu to zwykle sygnał odwrotu.

He he ... ciekawa teoria confused2 Nie zdziw się jeżeli po wyjściu z górnego ograniczenia zobaczysz kosmiczny wolumen wave

Taurus80
0
Wysłane: 26 sierpnia 2010 23:36:18 przy kursie: 34,80 zł
addi napisał(a):
mathu napisał(a):

He he ... ciekawa teoria confused2 Nie zdziw się jeżeli po wyjściu z górnego ograniczenia zobaczysz kosmiczny wolumen wave

Ja nic nie chce mowic ale prosze mathu zobacz wykres dokladnie sprzed roku Whistle dokladnie 26 sierpnia nastapilo wybicie z gornego ograniczenia Think a 22 wrzesnia na intra szczyt byl na 7.22 salute juz od dluzszego czasu mowie ze tutaj ktos lub rynek kopiuje dokladnie tamto zachowanie salute
Wiem ze dzisiaj mamy wiecej akcji ze wskazniki sa na wyzszych poziomach itp ale nikt albo malo kto wierzy we wzrosty do tego dochodzi szeroki rynek ktory jak juz wiele razy zaznaczalem moze nam pomoc :) A od przynajmniej pol roku bardzo czesto powtarzam ze Boryszew bedzie spolka zaczynajaca lub potwierdzajaca poczatek hossy.

Zobaczymy jak to bedzie ja tam spadkow ponizej 3 sie nie spodziewam wszystko co analizuje mowi o dalszych wzrostach jak narazie nos mnie nie zmylil.
Edytowany: 26 sierpnia 2010 23:38

sbyszek
0
Wpisów: 807
Wysłane: 27 sierpnia 2010 01:23:23 przy kursie: 34,80 zł
Trochę info o Borku w dzisiejszym Parkiecie na str.6
Kopanie się z koniem jest najlepszą reklamą konia.

sbyszek
0
Wpisów: 807
Wysłane: 27 sierpnia 2010 02:05:45 przy kursie: 34,80 zł
style napisał(a):

...Według klasycznej teorii na poczatku sesji grają leszcze a na samym koncu grube ryby :) + dodając luke startu hmmm ....

A ty to kiedy handlowałeś Angel - na początku czy na końcu sesji? king Patrząc na id (RSI, STS) widać, że dzisiaj grubasy handlowały odwrotnie do klasyki. salute Chyba coś jest nie tak z tą twoją klasyką nie uwzględniającą kierunku kursu, obrotu oraz stron podażowej i popytowej, stanu wyprzedania i wykupienia.binky
Obserwując gpw.pl/wyniki/tabelki.asp?Inde... widać, że Borek na razie nie ma amatorów na KS.Whistle
Kopanie się z koniem jest najlepszą reklamą konia.

Szczepan Łangowski
0
Wpisów: 446
Wysłane: 27 sierpnia 2010 07:21:02 przy kursie: 34,80 zł
Omówienie wyników spółki na podstawie raportu skonsolidowanego za II kwartał 2010 r.

Boryszew jest teraz bardzo gorącą spółką, ale trzeba powiedzieć, że fundamentalne podstawy ku temu są nieduże. A na pewno mniejsze niż euforia na akcjach. Złożyło się kilka czynników: odwilż na rynkach światowych, powolne wychodzenie z kryzysu europejskiej gospodarki, oraz przejęcie i plany rozwoju Maflow. O tym wszystkim już od jakiegoś czasu wiemy, w poniższej analizie zajmiemy się więc wyłącznie tą częścią biznesu, która działa i daje wyniki.

W serwisie pojawiły się nowe dane. Nie ma tu żadnego jaskrawego przewartościowania, ale w analizie trzeba uwzględnić nową emisję. Aktualny zestaw wskaźników:
www.stockwatch.pl/gpw/boryszew...

Wszystkie istotne czynniki wpływające na poziom generowanego obrotu, a w szczególności ceny metali na rynkach światowych, słaba złotówka oraz wzrost popytu ze strony gospodarki niemieckiej (głównego zagranicznego kontrahenta grupy) w związku z szybkim wychodzeniem z recesji spowodowały, iż skonsolidowane przychody w I półroczu 2010 były wyższe o ponad 33% w porównaniu do analogicznego okresu roku poprzedniego. W ślad za dynamicznie rosnącą sprzedażą, wzrósł również poziom generowanego zysku na wszystkich poziomach działalności. Dzięki rosnącym marżom wynik operacyjny na działalności kontynuowanej wzrósł z 58,8 MPLN do 75,6 MPLN. Ciągle na zyski grupy istotny wpływ miały wydarzenia jednorazowe przedstawione w innych przychodach operacyjnych takie jak zbycie majątku przez Elana S.A. (10,3 MPLN) czy sprzedaż praw do emisji CO2 przez Elana Energetyka Sp.z o.o. (7,8 MPLN).

W grupie pierwsze skrzypce ciągle gra Impexmetal, który wygenerował znaczną część obrotu oraz zysku. Sytuacja tej spółki wydaje się stabilna, co potwierdza analiza oraz wskaźniki zamieszone w naszym portalu. Te spółki są zazębione.
Dla mnie kwestią otwartą i nie do końca zrozumiałą jest sytuacja finansowa Hutmenu, drugiego istotnego podmiotu zależnego od Boryszewa. Słabiutkie wyniki w latach poprzednich, bardzo słaby raport za drugi kwartał, pomimo odbicia na światowych rynkach stawia pytanie co do celowości dalszego funkcjonowania spółki.
Jedynym przemawiającym do mnie argumentem dla utrzymywania Hutmenu w grupie jest czekanie na lepsze czasy w branży deweloperskiej i sprzedaż gruntów, które znajdują się w centrum Wrocławia. Patrząc na wyniki Hutmenu nie do końca widać koncepcję dalszego funkcjonowania spółki.

Osiągnięte wskaźniki ekonomiczne Grupy Boryszew nie budzą większy zastrzeżeń, rating utrzymał się na poziomie BB+. Wartość księgowa w bieżącym okresie wzrosła głównie z uwagi na wygenerowany zysk oraz emisję akcji serii E. Poziom zadłużenia utrzymuje się na stabilnym poziomie, grupa systematycznie generuje pozytywny cash flow na działalności operacyjnej, jednakże w bieżącym okresie nie wystarczył on do pokrycia wypływów na działalności finansowej (obsługa długu oraz nabycie akcji własnych) - deficyt został pokryty przez sprzedaż środków trwałych. Dla mnie kwestią wymagającą monitoringu jest znaczny wzrost poziomu należności, który nie do końca koreluje z dynamiką sprzedaży. Wprawdzie wskaźniki rotacji utrzymują się na akceptowalnym poziomie, jednakże ocena kolejnych kwartalnych wyników powinna uwzględniać szczegółową analizę przepływów handlowych.

Wraz z publikacją raportu za I półroczne Grupa Boryszew przedstawiła nowe prognozy finansowe w związku z przejęciem Maflow Polska. Wzrost EBITDA z 224 MPLN na 270 MPLN oraz zysku netto z 84 MPLN na 121 MPLN wygląda bardzo imponująco, jednakże kwestią otwartą pozostają przedstawione założenia do wyników. W sytuacji spowolnienia (ew. drugiego dna kryzysu) a co za tym idzie spadku cen metali czy z drugiej strony w sytuacji pozytywnego scenariusza aprecjacja polskiej złotówki może znacznie utrudnić realizację przedstawionych prognoz.

Boryszew dzisiaj to grupa o akceptowalnej i stabilnej sytuacji finansowej z dużymi perspektywami na wzrost wartości wewnętrznej spółki w związku z planowanym przejęciami oraz emisją akcji. Kwestią otwartą pozostaje czy duży potencjał zostanie wykorzystany oraz czy utrzymają się korzystne uwarunkowania makroekonomiczne, które pozytywnie wpłynęły na wyniki grupy w I półroczu 2010. Plany są duże, oczekiwania jeszcze większe.

Powyższa treść przez 30 dni była zarezerwowana tylko dla osób posiadających abonament.

WatchDog
50
Grupa: Zespół StockWatch.pl
Wpisów: 8 588
Wysłane: 27 sierpnia 2010 07:57:03 przy kursie: 34,80 zł
Jeszcze symulacja wskaźników w związku z emisją.

Na koniec czerwca mieliśmy:
WK = 965 789 000 zł
liczba akcji = 376 119 282 szt
zatem WK na akcję = 2,57 zł
przy kursie 3,48 wskaźnik C/WK wynosi 1,35

Uchwała z 17 sierpnia: emisja 752 238 564 szt. akcji po 10 gr, spowoduje pozyskanie kwoty 75 223 856 zł.
WK po emisji = 1 041 013 000 zł
liczba akcji po emisji = 1 128 357 846 szt.
nowa WK na akcję = 0,92 zł
przy aktualnym kursie 3,48 wskaźnik C/WK wyniósłby 3,78

Pozornie totalna destrukcja dla wartości wewnętrznej w przeliczeniu na akcję.
Chronić przed nią mają prawa poboru i tutaj zwracam uwagę na istotę gamboni. Nowa emisja idzie bardzo tanio: 10 gr na nową akcję. Nie może iść drożej, bo od poprzedniej emisji w zasadzie nic się nie zmieniło - oprócz planów - ale materialnie jest tak jak było. W porównaniu do kursu jest to rażąco nisko. Dlatego posiadacze akcji powinni wykupić PP i skorzystać z dyskonta, wtedy cała emisja się uda, a cała "korzyść" zostanie w rękach aktualnych akcjonariuszy - rynek obejdzie się smakiem. Ale więcej, rynek nawet wyciągnie spółkę wyżej, bo nowi też będą chcieli skorzystać z dyskonta -> kupując akcje pod emisję wyciągną kurs jeszcze wyżej, zwiększając tym samym dyskonto dla tych, którzy akcje mieli wcześniej. Piramida...lny układ. System jest wrażliwy, bo jeśli rynek uzna jednak, że emisja jest z jakichś powodów niekorzystna, np. w spółkę nie ma sensu inwestować więcej, to zamiast skupowania byłoby wywalanie. Tak było 3 lata temu na Enap'ie, jeśli ktoś pamięta. Omawiam zjawisko, a nie sytuację Boryszewa, na którym mamy pierwszy wariant. Inwestor indywidualny jest w grze w gamboni zmuszony grać dalej, bo nie opłaca mu się odejść od stołu.

Gdzie jest poziom stabilizacji, że drożej się już nie opłaca kupować? Załóżmy, że rozsądnym poziomem wskaźnika cenowego majątku jest ten aktualny, czyli C/WK = 1,35, ładna choć nie przesadzona premia ponad wartość księgową. Mamy więc takie dwa zestawy akcji:
376 mln szt. po 3,48 (cena z rynku)
752 mln szt. po 0,10 (cena z emisji)
Daje to średnioważoną cenę nabycia akcji 1,23 zł, przy 0,92 zł WK na akcję, a więc już 34% premii ponad WK -> wydaje się, że granica została osiągnięta. Dokładnie rzecz biorąc, wyrównanie C/WK do aktualnego 1,35 nastąpi przy 3,52 zł. [Powinno się jeszcze uwzględnić proporcję PP do akcji, ale to już proszę samemu skorygować]

Wszystko to zakłada trendy poziome, a one są jednak lekko wzrostowe. Mogą być nawet bardziej. Ja jednak nie jestem od patrzenia w przyszłość, tylko w teraźniejszość.
Pytanie dla tych, którzy się już dzisiaj obudzili: co się stanie z kursem w najbliższym czasie, wiedząc że po emisji i asymilacji na rynku będzie prawie 3x tyle akcji co dzisiaj?
Edytowany: 27 sierpnia 2010 08:19

Użytkownicy przeglądający ten wątek Gość
WIADOMOŚCI O SPÓŁCE boryszew
  • Boryszew z 3,18 mln zł zysku netto w II kw. 2025 r., przychody spadły o 5,8 proc.
    Boryszew z 3,18 mln zł zysku netto w II kw. 2025 r., przychody spadły o 5,8 proc.

Boryszew odnotował 3,18 mln zł skonsolidowanego zysku netto przypisanego akcjonariuszom jednostki dominującej w II kwartale 2025 r., wobec 38,94 mln zł rok wcześniej. Przychody spadły do 1 231,14 mln zł z 1 306,42 mln zł rok wcześniej – podała spółka w raporcie.

• Fiasko ABB. Akcjonariusz Boryszewa nie sprzedał akcji
    Fiasko ABB. Akcjonariusz Boryszewa nie sprzedał akcji

Unibax - akcjonariusz Boryszewa posiadający 37 654 159 akcji, reprezentujących 15,69 proc. ogólnej liczby głosów w spółce - nieskutecznie zakończył proces przyspieszonego budowania księgi popytu (ABB), którego celem była sprzedaż łącznie do 24 mln sztuk zdematerializowanych akcji zwykłych na okaziciela Boryszewa.

79 80 81 82 83

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,496 sek.

ynwjpwjo
slwfpsts
ickqlnir
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +77 351,32 zł +386,76% 97 351,32 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
syqshgrk
svwaxbyq
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat