Skupiasz się na szczegółach a ucieka Ci szerszy obraz.
Nie sugeruję, że spółka nie jest przewartościowana - bo sam uważam, że aktualny kurs jest bardzo wymagający. Od dawna tak uważam. To powstrzymało mnie przed inwestycją tak samo jak w kilka innych spółek - np PLW czy inne na debiucie.
Jednak to nie oznacza, że moja ocena tej czy innej spółki była trafna.
CDP rok przed premierą W3 w cenie po 16zł był dla mnie za wysoki
PLW na IPO był dla mnie za wysoki
Czas pokazał, że jednak nie miałem racje
To pokazuje tylko i aż tyle, że wycena spółek jest subiektywna i dopiero czas pokaże kto miał rację.
To forum jak i wielu innych spółek ma pewną narrację ale dokładnie tak samo było i jest na innych spółkach.
Poczytaj z 2020 roku co pisano na wątku CDP jakie były oczekiwania i zostały spełnione w 20-25% i wycena wróciła do bardziej realnego poziomu choć i tak jest wysoka.
Na tym wątku także ludzie próbują znaleźć balans i odpowiedź czy i jakie szanse ma spółka na realizację planów i tego nie rozstrzygniemy tutaj bo mamy zbyt małą wiedzę na temat potencjału i możliwości zespołu. Dopiero po premierze zyskamy więcej wiedzy. Tylko, że inwestorzy mogą być jak w przypadku PLW na debiucie na poziomie 45-50zł a teraz ponad 300zł.
Giełda to trochę z loterii - trafisz lub nie. Jeśli trafisz jedziesz jeśli nie zostaje na peronie i obgryzasz paznokcie.
Każdy inwestor ma dylemat dlaczego nie zainwestowałem w tą czy inną spółkę.
Warto jednak wysiłek skupić na szukaniu spółek z potencjałem do wzrostu a nie kontestować te które już mocno urosły.
Co do spółki ma takie same szanse jak inne na sukces. Plusem jest to, że ma ludzi z dużym doświadczeniem z CDP - choć to nie gwarantuje sukcesu. Lem jest mało znany na Zachodzie i to jest dużym wyzwaniem dla Starward .... i dla 11bit marketingowo.
Parkiet weryfikuje naszą wiedzę i czujność przy każdym zleceniu (:
a każdy jest mądralą ....po fakcie... :) :)