owner napisał(a):Taurus80 w tym roku to mamy szczęście że rynki odbiły bo jak do dzisiaj dalej by spadały to prtzynajmniej ja na stracie bym nie siedział. a nie powiesz mi że zakup akcji w lutym wynikał z fundamentów
Powiem ci ze pierwsze akcje zakupilem w styczniu wbrew swojemu zalozeniu poniewaz czekalem na jeszcze jeden zjazd :) doczekalem sie posiadajac juz czesc akcji :)
I moge powiedziec ze zakupilem spolke pod fundamenty oczywiscie po czesci w ciemno bo dopiero w pelni mozna bylo po wynikach za 1Q stwierdzic czy sie nie pomylilem :)\
Dzisiaj juz wiem ze wszystkie moje typy byly strzalem w 10 wtedy niestety pewnosci zadnej nie bylo :) na tym polega cala zabawa, to mi sie wlasnie w gieldzie podoba troche adenalinki ale najbardziej zmaganie sie z samym soba i potwierdzanie lub zaprzeczanie swoich zalozen.
Jezeli masz racje zarobiles jezeli nie wtopa najwazniejsze aby bilans zawsze byl dodatni.
Niestety w glownej mierze trzeba kupowac jak inni sprzedaja a sprzedawac jak kupuja czy to sie nam podoba czy nie, a to jest wbrew czlowieczemu rozsadkowi dlatego w ogolnym rozrachunku wiekszosc nie zarobi. Zarabiaja jednoski ktore szybko sie dostosowuja.
Kiedys pare lat temu fajny artykul byl na temat inwestycji jacys naukowcy w badaniach stwierdzili ze najwiekasza stope zwrotu osiagaja ludzie z cechami psychopatycznymi.