PARTNER SERWISU
ljcnooke
203 204 205 206 207
del-201504191
0
Wpisów: 854
Wysłane: 19 maja 2011 02:00:29 przy kursie: 17,50 zł
W ramach promocji KOV.
www.wallstreet.org.pl/2011/#/n...

Kulczyk Oil Ventures będzie na konferencji organizowanej przez Stowarzyszenie Inwestorów Indywidualnych 3-5 czerwca 2011, szczegóły w linku. Podobno już nie ma noclegów, a chętnych przybywa więc będzie gwarantowane dotarcie do sporej grupy potencjalnych inwestorów.
W moich wypowiedziach staram się zachować zarówno umiar jak i obiektywizm. Jestem otwarty na konstruktywną krytykę każdego postu. | Polecam: http://www.ampfutures.pl
Edytowany: 19 maja 2011 02:01

del-201504191
0
Wysłane: 19 maja 2011 02:05:17 przy kursie: 17,50 zł
rabbit napisał(a):
Zgodnie z nową strategią LOTOSU, ogłoszoną w listopadzie ub. roku, do roku 2015 na inwestycje związane z poszukiwaniem i wydobyciem węglowodorów koncern chce przeznaczyć ok. miliarda euro. W 2015 roku wydobycie własne koncernu ma wynosić 1,2 mln ton ropy rocznie, a w roku 2020 – osiągnąć poziom 5 mln ton ropy. Chodzi mi o wydobycie. 1.2 mln ton to ok 7.7 mln baryłek rocznego wydobycia.Dziennie mają w planach do 2015 roku 21.1 tys baryłek.Chcą na to przeznaczyć 1 miliard euro.Pokazuje to jakie trzeba robić inwestycje i ile czasu zajmuje poszukiwnie i wydobycie ropy naftowej. KOV z Nigerii na koniec roku być może będzie miał 51.000x9%=4.600 i KI drugie tyle.Razem 9.900 bbl/dzień. Ciekawe kto osiągnie pierwszy 21.000 bbl/dobę.

KOV pierwszy a koszt wejścia ponad dwa razy mniejszy. Złoża z OML-42 robiły 220 000 baryłek dziennie w czasie największego wydobycia a wtedy 220.000 x 9% = 19.800 dla KOV i drugie tyle dla KI. KOV osiągnie więc efekt za 1/4 kwoty, którą pakuje Lotos.
W moich wypowiedziach staram się zachować zarówno umiar jak i obiektywizm. Jestem otwarty na konstruktywną krytykę każdego postu. | Polecam: http://www.ampfutures.pl
Edytowany: 19 maja 2011 02:05

rabbit
0
Wpisów: 1 202
Wysłane: 19 maja 2011 08:55:44 przy kursie: 17,50 zł
lukch napisał(a):
rabbit napisał(a):
Zgodnie z nową strategią LOTOSU, ogłoszoną w listopadzie ub. roku, do roku 2015 na inwestycje związane z poszukiwaniem i wydobyciem węglowodorów koncern chce przeznaczyć ok. miliarda euro. W 2015 roku wydobycie własne koncernu ma wynosić 1,2 mln ton ropy rocznie, a w roku 2020 – osiągnąć poziom 5 mln ton ropy. Chodzi mi o wydobycie. 1.2 mln ton to ok 7.7 mln baryłek rocznego wydobycia.Dziennie mają w planach do 2015 roku 21.1 tys baryłek.Chcą na to przeznaczyć 1 miliard euro.Pokazuje to jakie trzeba robić inwestycje i ile czasu zajmuje poszukiwnie i wydobycie ropy naftowej. KOV z Nigerii na koniec roku być może będzie miał 51.000x9%=4.600 i KI drugie tyle.Razem 9.900 bbl/dzień. Ciekawe kto osiągnie pierwszy 21.000 bbl/dobę.

KOV pierwszy a koszt wejścia ponad dwa razy mniejszy. Złoża z OML-42 robiły 220 000 baryłek dziennie w czasie największego wydobycia a wtedy 220.000 x 9% = 19.800 dla KOV i drugie tyle dla KI. KOV osiągnie więc efekt za 1/4 kwoty, którą pakuje Lotos.

Też wiem że KOV będzie pierwszy.Wrzuciłem to wylicenie żeby uzmysłowić niektórym niedowiarkom jakiego kalibru jest ten zakup.Można zerknąć na tabelę ile Lotos wydobywał ropy od 2005 roku i jak cięko to wydobycie rośnie.

Jeszcze jedno porównanie,trochę stare z 2008 roku ale dużo się nie zmieniło;

www.money.pl/gospodarka/wiadom...

Polska rocznie zużywa 20 mln ton ropy. PGNiG największy gracz na rynku paliw, wydobywa tylko 530 tysięcy ton, resztę importujemy z zagranicy. Spółka chce zwiększyć krajowe wydobycie ropy do 0,9 mln ton. Nastąpi to jednak dopiero w 2013 roku.
Wtedy PGNiG uruchomi w rejonie Lubiatowa, Międzychodu, Grotowa kopalnię ropy i gazu ziemnego. Złoża ropy w ramach tzw. Projektu LMG (skrót od pierwszych liter miejscowości) oszacowano na ok 7,25 mln ton. Według założeń spółki zamierza ona wydobywać rocznie 400 tys. ton ropy, czyli 2 proc. krajowego zapotrzebowania. Eksploatacja złoża może więc trwać około 20 lat.

530 tys ton to ok. 3.4 mln bbl co daje na dzień 9.315 bbl czarnego złota.
Warto te liczby przeanalizować.
"Żeby wygrać trzeba grać"

MaximusMinimus
0
Wpisów: 344
Wysłane: 19 maja 2011 12:33:43 przy kursie: 17,10 zł
Redface napisał(a):

Witam,
Cały czas prowadzimy z tymi (i nie tylko) instytucjami rozmowy, próbujemy zainteresować ich tematem. Na ile skutecznie - czas pokaże. Nie liczyłbym natomiast na szybkie pojawienie się, jeszcze przed AIM, inwestorów londyńskich powyżej 5% - oni wolą działać w sposób nieskrępowany, a tutaj dochodzi obowiązek informowania. Zresztą to samo tyczy się i polskich TFI/AM - można podejrzewać, że są, podobnie jak kilka OFE - na poziomach trochę poniżej 5%. Bo po co pokazywać się konkurencji?
Pozdrawiam,
JKorczak /KOV/

No właśnie. Po co pokazywać się konkurencji. OFE na początku roku musiały ujawnić stan swoich portfeli akcyjnych. Potem były zawirowania wokół Lempuyang, ktoś kogoś ubrał, ktoś dał się ubrać i w sumie nie wiadomo czy jakikolwiek fundusz zostawił sobie pakiet akcji KOV. Na WZA ING OFE decyduje się ujawnić. Przecież to bardzo ryzykowne posunięcie, a mogli sobie siedzieć cicho do 4,99% - Ciekawy gambit. Macie jakieś teorie?

kfahoo
0
Wpisów: 122
Wysłane: 19 maja 2011 19:04:52 przy kursie: 17,10 zł
jakby ktos chcial obejrzec to pojawil sie filmik z walnego

Tytan
0
Wpisów: 464
Wysłane: 19 maja 2011 19:26:31 przy kursie: 17,10 zł
juru_piotr napisał(a):
SteV napisał(a):
Mnie osobiście zastanawia fakt, dlaczego ludzie nie przesiadają się z Petrola na KOVa. To jest troche tak jakby mieć do wyboru dwa kąpieliska obok siebie: jedno z czystą wodą, drugie z brudną. I kąpać się w brudnej bo tam są wszyscy ludzie.

Odpowiem Ci na moim przykładzie: OIL jest bardziej płynny finansowo, stwarza możliwości do spekulacji i można od czasu do czasu coś uciułać, natomiast KOV jest bardziej "ślamazarny" i w dodatku nie chce rosnąć. Ja traktuję tą spółkę średnio/długoterminowo. Ma potencjał tylko
Cytat:
je
szcze przez wielu nie odkryty..

Panowie, bijecie pianę na temat kursu.
To co teraz piszę nie jest informacją na temat KOV,
lecz punktem odniesienia do kursu KOV.
Otóż na naszej szulerni GPW "gra się", nie inwestuje się już od dawna!
GPW jest całkowicie wypaczona i zdeformowana w stosunku do celu jakiemu miała służyć.
A więc pozyskiwania kapitału na rozwój uczestniczących w niej firm od akcjonariuszy instytucjonalnych i prywatnych. W zamian inwestorzy by mogli czerpać godziwe zyski z zainwestowanych środków.
Tak powinno być i wyjątki z rzadka się zdarzają (KOV), ale ogólnie nic z tych z tych rzeczy, nie w Polsce!
Na szulerni GPW jest wielkie niekontrolowane przez inercyjnych urzędasów z KNF łajno!
Właściciele firm giełdowych dokonują toksycznych emisji akcji, by otrzymanych pieniędzy zgodnie z deklaracją nie inwestować tylko różnymi sposobami wyprowadzać kasę i dzielić się łupami. Często firmy na giełdzie w Polsce są tylko pretekstem dla ich właścicieli, aby w niemal kryminalny sposób zadłużać te firmy na różne sposoby i dokonywać ich drenażu finansowego na swoje konta.
Może kilka z wielu przykładów bez podawania nazwisk jak wygląda mechanizm tych szulerskich metod.
1. Otóż często właściciele firm giełdowych zakładają parę dodatkowych firm "słupów".
Firmy te tylko z nazwy są firmami, w rzeczywistości to firmy złodzieje przez które
wyciąga się kasę z własnych spółek giełdowych różnymi sposobami. A to przez sprzedaż swoich złodziejskich udziałów, dużego pakietu nic nie wartych swoich toksów, za duże pieniądze, "własnej" spółce giełdowej. A to pożyczenie złodziejskiej ogromu akcji, celem wywindowania ceny coraz nowych emisji spółki giełdowej, poprzez własnych daytraderów (słupy) ze złodziejskiej a następnie wypychania na szulernię GPW swoich objętych wcześniej udziałów z tych emisji.
2.Wyprzedaż przez właścicieli za wielokrotnie wyższą cenę niż notowane na giełdzie akcje jednej spółki, drugiej, lepiej prosperującej , celem wyprowadzenia z niej zysków jeżeli takie ma, by nie dzielić sie z akcjonariuszami.
3.A to wchodzenie w "układ daytraderski" celem niebotycznego windowania własnego, bez pokrycia, kursu by potem "robić machloje"," ubierać ludzi" itp.(popatrzcie ostatnimi dniami na "Krezusa" i wielu "bonzów giełdowych" cyklicznie to czyni przy aprobacie KNF). Chyba wiedzą jak to robi "Petrol"?
4. Albo np. pewna pani sprzedała swojej firmie Jago parę milionów własnych toksów Elektrimu, na którą to wcześniej ta firma zaciągnęła kredyt (to tylko cząsteczka jej przewałek).
5.Permanentne drukowanie toksów, jako opcje pracownicze, robi tak wiele firm. Wielu forumowiczów mogłoby sypać przykładami.
6. systematyczny dodruk akcji (też jako opcje), konsumując na bieżąco zysk, przoduje w tym jeden z większych banków z literą"P" na początku.
7.Granie na giełdzie swoimi akcjami przez członków zarządu niektórych firm (oficjalnie!).
Podałem z grubsza kilka przykładów machloi właścicieli firm naszej szulerni GPW, o których "zaawansowani" akcjonariusze dobrze wiedzą, a jeszcze do tego dochodzi cała fura grup nieformalnych, którzy dokonują wszelakich meandrów z nakręcaniem spirali cenowej upadłych i marnych spółek , idąc pod prąd i przeciw logice. No i następna grupa, to ta która to akceptuje,"idzie z prądem" by się załapać i też przy okazji zarobić lub stracić.
I to jest właśnie mentalność Polaków i nieszczęście dla nas i dla giełdy, załapać się na ochłapy w grze, nie ważne że to nic nie ma wspólnego z wartością i uczciwością firmy. I ta deformacja i skłonność nasza do "uczciwości" w naszej szulerni GPW rozwija się w niebotyczny sposób.
I to jest ten paralelny dowód na to, dlaczego KOV stoi w miejscu, bo mało kto jest zainteresowany przy naszym płytkim rynku w uczciwe inwestowanie.
A KNF udając że nie widzi, stoi rozkraczona jak milicja w PRL-u za komuny i czeka, aż ktoś z akcjonariuszy jej przedłoży dokumentację z dowodami na nieuczciwość firmy, właściciela,lub współudziałowców grających na wielkiej szulerni a wspierających nieuczciwość naszych giełdowych bestii.
KOV niestety stoi jedną nogą w bagnie naszej szulerni i dlatego właściciele myślą o nowej emisji i notowaniach na londyńskim parkiecie.
Dotknąłem zaledwie wierzchołek góry lodowej, zapraszam do "odkrywania tajemnic alkowy" naszej szulerni GPW i do dyskusji jeżeli administrator na to pozwoli.Angel

rabbit
0
Wysłane: 19 maja 2011 20:01:20 przy kursie: 17,10 zł
@Tytan

Masz w 100 a nawet w dwustu procentach racje.GPW w 90% to łańcuszek Św.Antoniego,kup ode mnie akcje sprzedasz drożej,tylko że ostatni zostaje zawieszony na haku i cierpi.Napisałeś to wszystko bardzo delikatnie.Do Jago dołóż jeszczr STM który dzisiaj można policzyć 25 groszy a upychali po 16 pln.
Wydaje mi się że Kulczyk już dzisiaj żałuje że umoczył w tym bagnie ręce.
Mamy gaz,mamy rope mamy przyszłość a giełda dyskontuje przyszłość.Nie bardzo rozumiem tych zagrywek.

SteV
0
Wpisów: 302
Wysłane: 19 maja 2011 20:09:04 przy kursie: 17,10 zł
@Tytan
Bardzo ciekawa wypowiedź. Daje do myślenia, szczególnie takiemu świeżakowi jak ja.

kereig
0
Wpisów: 198
Wysłane: 19 maja 2011 20:31:37 przy kursie: 17,10 zł
Cóż, daje do myślenia to co napisał Tytan i potwierdza, że również w tym wymiarze należymy do cywilizacji wschodniej której podstawowym wyróżnikiem jest wszechobecna korupcja, mimo że formalnie jesteśmy w Unii...A wracając do naszych dzielnych chłopców z KNF może ktoś by przypomniał czy udało im się odnieść jakieś sukcesy w walce z podobnymi procederami i jak srodze ukarano złoczyńców? Obawiam się, że to moje pytanie było retoryczne...

daab007
0
Wpisów: 449
Wysłane: 19 maja 2011 20:46:27 przy kursie: 17,10 zł
@Kerig

Pewnie że tak Liar

Akcje spółki Petrolinvest kontrolowanej przez Ryszarda Krauzego zdrożały wczoraj o 89 proc. Nagłej zwyżce przygląda się KNF. :
Cytat:
KNF przypomina historię Adama Wilczęgi, byłego prezesa Biotonu (spółki także ze stajni Krauzego), który rozpowszechniał nierzetelne informacje na temat swojej spółki. W marcu 2009 r. KNF nałożyła na niego karę w wysokości 100 tys. zł. Jak przypomina Dajnowicz, wypowiedzi prezesa były zbyt optymistyczne, co miało przełożenie na ostry wzrost kursu akcji Biotonu.

Edit:
Swoją drogą, jak rozwinęła się ta sytuacja?
I never think of the future - it comes soon enough.
A. Einstein
Edytowany: 19 maja 2011 20:47

Bruno 12
0
Wpisów: 333
Wysłane: 19 maja 2011 20:47:07 przy kursie: 17,10 zł
Wilczęga z Biotonu dostal karę za klamstwa.Ale zyski z tego klamstwa byly dużo większe.Oplacilo się.

kastalto
0
Wpisów: 434
Wysłane: 19 maja 2011 21:12:54 przy kursie: 17,10 zł
kereig napisał(a):
Cóż, daje do myślenia to co napisał Tytan i potwierdza, że również w tym wymiarze należymy do cywilizacji wschodniej której podstawowym wyróżnikiem jest wszechobecna korupcja, mimo że formalnie jesteśmy w Unii...A wracając do naszych dzielnych chłopców z KNF może ktoś by przypomniał czy udało im się odnieść jakieś sukcesy w walce z podobnymi procederami i jak srodze ukarano złoczyńców? Obawiam się, że to moje pytanie było retoryczne...

Cóż, ryba psuje się od głowy. Człowiek ze świecznika KNF ma nie byle jakie grzeszki na sumieniu. Objął swego czasu opcje na akcje IDMSA za jakieś tam nieciekawe przysługi które odwdzięczył we właściwym czasie. Parę linków wklejam poniżej, jak widać materiałów na temat "sprawy" nie brakuje. I co - i g..... To o czym my mówimy, ręka rękę myje. Ehhhhh....

www.bankier.pl/wiadomosc/KNF-K...
media.wp.pl/kat,1022941,wid,11...
www.google.pl/search?q=kluza+i...:pl:official&client=firefox-a

k.

MaximusMinimus
0
Wpisów: 344
Wysłane: 19 maja 2011 21:15:55 przy kursie: 17,10 zł
Mam pewną teorię.
ING OFE ujawnił na walnym, że ma 3,5% w KOV po czym rozpoczyna zbieranie akcji z rynku. Powoli skupuje ponad 12 mln akcji (spokojnie może to zrobić nie przekraczając średniej zakupu 1,78) i tuż przed Roadshow na ESPI ukazuje się komunikat, że fudnusz jest w posiadaniu pakietu ponad 5%. Redface dostaje nowy oręż do przekonywania instytucjonalnych, którym do podjęcia decyzji zakupu wiele nie trzeba, jako że czempion polskiego rynku już uzbroił się w pakiet 5% plus. W międzyczasie info o finalizacji zakupu OML 42, może jakiś dobry news z Ukrainy i atmosfera się podgrzewa. ING śpi spokojnie, bo zawsze może wyjść bez straty (niska średnia zakupu), a trzymaniem kursu na odpowiednich poziomach zajmują się spóźnione podmioty - z tym już nie ma problemu, bo arkusz przecież wyczyszczony.
Genralnie, żeby plan się powiódł, do odpowiedniego pułapu (np. 1,9) na sprzedaży musiałoby zawisnąć kilkanaście milionów akcji,tak żeby gruby mógł się nasycić, inaczej przesypywanki będą trwały w nieskończoność.
Jest też opcja, że ktoś z Zarządu KOV przekona fundy, że 2zł za akcje przy dzisiejszych pespektywach to naprawdę tanio blackeye. Skoro udało się przekonać Doktora, żeby nam kupił w prezencie OML 42, to może i ten numer przejdzie. Trzymam kciuki.

del-201504191
0
Wysłane: 19 maja 2011 21:25:11 przy kursie: 17,10 zł
Spokojnie, poczekajcie na AIM. Polski makler/bankier z Londynu ma o tych Warszawy dokładnie takie samo zdanie jak Ci z Warszawy na temat człowieka z Psiej Wólki albo innego bliżej nieokreślonego miasta, którego nazwy nie trzeba znać, bo ma poniżej 1 mln mieszkańców (wg. nich w Polsce tylko Warszawa się liczy).

Wejdą na spółkę banki z Londynu to się skończy dzień dziecka i ustalania scenariusza przy grillu w weekend na działce Mariusza :-).

hansik
0
Wpisów: 22
Wysłane: 19 maja 2011 21:34:25 przy kursie: 17,10 zł
tak dla wyluzowania atmosfery proponuje obejrzec filmik O DELCIE NIGRU www.youtube.com/watch?v=bq2TBO...

www.youtube.com/watch?v=ejym4m...
Edytowany: 19 maja 2011 21:51

del-201504191
0
Wysłane: 19 maja 2011 21:51:14 przy kursie: 17,10 zł
MaximusMinimus napisał(a):
ING śpi spokojnie, bo zawsze może wyjść bez straty (niska średnia zakupu).

Do wyjścia z 14 mln akcji bez straty to musisz zorganizować mini hossę na walorze bo nie wyjdziesz :-). Jak zaczniesz sypać od 2,00 zł to może zdążysz z ostatnich pakietów wyjść przed 1,75 zł. Na pewno nie wyjdziesz po cenie ani nawet w jej pobliżu jak zaczniesz sypać po cenie aktualnej. Marzenia. Zerknij jakie mamy obroty na kiszeniu, cały dzień 400-500k akcji. Wszystko.

Pocieszające jest, że faktycznie OFE nie lubi wycen poniżej skupu więc pewnie broni i będzie bronić waloru na pewnych poziomach. Walka o klienta trwa, a klient patrzy na zyski kwartał w kwartał.
Edytowany: 19 maja 2011 21:52

kastalto
0
Wpisów: 434
Wysłane: 19 maja 2011 23:28:10 przy kursie: 17,10 zł
hansik napisał(a):
tak dla wyluzowania atmosfery proponuje obejrzec filmik O DELCIE NIGRU www.youtube.com/watch?v=bq2TBO...

www.youtube.com/watch?v=ejym4m...

Bardzo dobry link ale nie jestem pewien czy dla wyluzowania. Pokazuje że Shell swoją kolonialną działalnością (przez 40 z hakiem lat) praktycznie doszedł do ściany w Nigerii i właściwie nie za bardzo miał możliwość kontynuowania swoich operacji. W tym kontekście taka a nie inna konstrukcja konsorcjum Neconde znajduje uzasadnienie. Goście z KI nieźle główkują...

Znalazłem inny link gdzie można obejrzeć film o mniej pokojowych formach protestu przeciwko Shellowi.
www.youtube.com/watch?v=zalqYj...

k.

del-201504191
0
Wysłane: 19 maja 2011 23:56:07 przy kursie: 17,10 zł
Ja proponuję na chwilę wrócić na Ukrainę, na PB Pan Korczak w ramach odpowiedzi dla inwestorów: "pozyskany w ostatnim czasie kredyt z EBOR znacznie przyspieszy prace, w ramach jego wykorzystania planujemy zakupić m.in. kolejną wiertnię testową i wynająć dużą wiertnię. Pozdrawiam, JKorczak /KOV/".

Po kredycie możemy się chyba spodziewać testowania dwóch odwiertów jednocześnie i jeszcze wiercenia kolejnego w tym samym czasie, ogromny wysyp newsów na ESPI :-).

del-201504191
0
Wysłane: 19 maja 2011 23:59:36 przy kursie: 17,10 zł
A propo poprzedniej dyskusji na temat afer i ogólnie GPW, kto pamięta futures tego dnia? ;-)
Kto wtopił przez tą machloje ładnych parę groszy na stopie może być szczęściarzem. Niektórym zerowało rachunki. Dzisiaj w dobie połączeń ROR z maklerskim sprawa nie do wyobrażenia dla młodszych stażem na GPW a działo się wtedy, działo.

kliknij, aby powiększyć

Źródło: Gazeta Wyborcza

Off topic aczkolwiek sensowny, mam nadzieję, że nie wyleci.
Edytowany: 20 maja 2011 00:02

rabbit
0
Wysłane: 20 maja 2011 02:23:18 przy kursie: 17,10 zł
lukch napisał(a):
Ja proponuję na chwilę wrócić na Ukrainę, na PB Pan Korczak w ramach odpowiedzi dla inwestorów: "pozyskany w ostatnim czasie kredyt z EBOR znacznie przyspieszy prace, w ramach jego wykorzystania planujemy zakupić m.in. kolejną wiertnię testową i wynająć dużą wiertnię. Pozdrawiam, JKorczak /KOV/".

Po kredycie możemy się chyba spodziewać testowania dwóch odwiertów jednocześnie i jeszcze wiercenia kolejnego w tym samym czasie, ogromny wysyp newsów na ESPI :-).

Dodatkowe wiertnie są niezbędne dla przyśpieszenia wydobycie,nie ma takiej możliwości żeby jedną wywiercić 12 studni w ciągu roku.Jest to bardzo dobry ruch,tym bardziej że od postawienia wiertni do pierwszych dolarów dzieli Nas ok 8 miesięcy,o ile wszystko jest trafione.Wszystko zależy od badań 2D i 3D a kluczem chyba będzie nowa koncesja.Północne Makeevskoye jest dużym terenem (Makeevskoye+Olgovskoye) i ten teren nie był brany z łapanki.
Jak wygląda dalsze przesuwanie koncesji wzdłuż terenów gazonośnych?Czy mamy jakieś prawa pierwokupu/dzierżawy?Gdyby okazało się że obecne pola to kropla w morzu możliwości.

Wróćę do zachowania kursu.Uważam że na GPW nie ma bardziej perspektywicznej spółki niż KOV!
Zachowanie kursu akcji jest dla mnie niezrozumiałe.

Użytkownicy przeglądający ten wątek Gość
WIADOMOŚCI O SPÓŁCE serinus

203 204 205 206 207

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,378 sek.

fvyxakmx
qmtxrjmt
pgcwfcye
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +75 454,67 zł +377,27% 95 454,67 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
dddldpvx
regdyuyw
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat