PARTNER SERWISU
xvzzfnwu
4 5 6 7 8

POLITYKA

Taurus80
0
Wpisów: 2 936
Wysłane: 22 czerwca 2010 13:40:03
nowy1960 napisał(a):
Nazwijmy rzecz po imieniu. To że politycy to kłamcy i szuje to jedno. To że najwięksi kłamcy i największe szuje są z PO to drugie. Kandydaci na urząd prezydenta obiecują to, tamto i jeszcze coś. Co tak naprawdę może prezydent?? Nic takiego nie może bo zakres jego praw określa konstytucja. Wszystko to obiecanki cacanki, gościa w rogi walnąć byleby tylko jego głos zyskać.

Dokladnie prezydent w Polsce kompletnie nic nie moze tylko gadac i Vetowac zostaje mu jeszcze funkcja reprezentacyjna i tyle, a oni pierdza o jakis programach wyborczych Not talking
Pozatym prezydent powinien byc osoba bezpartyjna samodzielnie myslaca o dobru kraju a nie marionetka partyjna.

Kanoniers
1
Wpisów: 1 075
Wysłane: 22 czerwca 2010 13:58:46
Pamietam jak podczas ostatnich wyborow parlamentarnych nie mialem latwego zycia bo jako jeden z naprawde nielicznych z mojego srodowiska glosowalem przeciw PO, od poczatku nie dalem sie zwiesc falszywej mordzie rudego, ktory wymachujac notorycznie rekoma wyglaszal piekne slowa ulozone przez pijarowcow ...

Dzis mam jedynie satysfakcje ze nie zostalem oszukany i tego sie spodziewalem ale to marne pocieszenie !!

Mozemy tutaj wymieniac zarowno bledy Pis jak i PO bardzo , bardzo dlugo bo to nie jest zbyt trudne zadanie ale tak jak wtedy tak i teraz nie zawacham sie zaglosowac przeciw PO czyli mowiac prosto na Jarosława Kaczynskiego choc to wcale nie moja bajka ale nie chce patrzec na rozkradanie panstwa w bezczelny sposob i lizanie dupska mowiac brzydko wszystkim wokol !!

Taka jest wlasnie strategia POjebkow ktorzy nie majac za grosz honoru robia wszystko zeby sie przypodobac wszystkim sasiadom bez wzgledu na cene jaka za to musza poniesc

I jeszcze jedno Panie Rostowski nie zgadzam sie jako obywatel tego kraju na utrzymywanie nierobow i emerytow w Grecji i pozostalych buntowniczych narodach angry3

Wg GS udział Polski w pakiecie pomocowym dla zadłużonych krajów UE sięga 28 mld euro (około 115 mld zł.).
Dla nieco ponad 12 milionów gospodarstw domowych w Polsce oznacza to dodatkowy garb długu do spłacania wysokości 9434 złotych. Zamiast pozwolić euro bankrutom spokojnie zbankrutować i zmówić co najwyżej za nich Zdrowaśkę każde gospodarstwo domowe w Polsce będzie musiało wykrztusić trzy średnie miesięczne pensje brutto na z góry przegraną sprawę ich ratowania. Zostanie zmuszone do podjęcia ryzyka którego podejmować nigdy nie powinno i którego bez przymusu nigdy samo by nie podjęło.

Vox
Vox
297
Wpisów: 7 675
Wysłane: 22 czerwca 2010 14:13:23
Cytat:
Wg GS udział Polski w pakiecie pomocowym dla zadłużonych krajów UE sięga 28 mld euro (około 115 mld zł.).
Dla nieco ponad 12 milionów gospodarstw domowych w Polsce oznacza to dodatkowy garb długu do spłacania wysokości 9434 złotych. Zamiast pozwolić euro bankrutom spokojnie zbankrutować i zmówić co najwyżej za nich Zdrowaśkę każde gospodarstwo domowe w Polsce będzie musiało wykrztusić trzy średnie miesięczne pensje brutto na z góry przegraną sprawę ich ratowania. Zostanie zmuszone do podjęcia ryzyka którego podejmować nigdy nie powinno i którego bez przymusu nigdy samo by nie podjęło.

ale to był piękny gest dobrej woli
nikt nas nie zmuszał do udzielenia pomocy "biednej" grecji (nie jesteśmy w strefie euro)
a sami się zgłosiliśmy.

jedyne kraje spoza eurostrefy które pomogą to Polska i Szwecja. Angel

Myślicie że skoro teraz pomagamy, to kiedyś tam i nam pomogą?
czy raczej nie będą tego pamiętać Think

było nie było, biedniejsi (Polska) dokładają bogatszym (Grecja). A
Merkel nazwała Donalda mężem stanu.
Edytowany: 22 czerwca 2010 14:23

Taurus80
0
Wysłane: 22 czerwca 2010 14:20:12
A na koniec dostaniemy zamiast podatku liniowego, line do powieszenia sie :)
Jednak stare powiedzenia o rudym sa prawdziwe :)
No nic nie zostanie nam nic innego jak solidarnie dawac bogatym aby byli bogatsi :)
Ciekawe czy w razie klopotow Hiszpani, Wloch, czy Irlandi albo Angli wydrukujemy kilka BLN zl aby im pomoc czy moze wyemitujemy obligacji za biliony aby kase dac tym bogatszym :)

Kanoniers
1
Wysłane: 22 czerwca 2010 14:23:51
Vox napisał(a):

Myślicie że skoro teraz pomagamy, to kiedyś tam i nam pomogą?
czy raczej nie będą tego pamiętać Think

Ja nie wierze w zadna pomoc, moze jestem zbyt sceptyczny ale historia wiele razy nas nauczyla jak pomagali nam "przyjaciele " angry3

Vox
Vox
297
Wpisów: 7 675
Wysłane: 22 czerwca 2010 14:26:08
Cytat:
wyemitujemy obligacji za biliony aby kase dac tym bogatszym :)

które przymusowo nabędą emeryci (OFE) Angel

Taurus80
0
Wysłane: 22 czerwca 2010 14:35:21
Vox napisał(a):
Cytat:
wyemitujemy obligacji za biliony aby kase dac tym bogatszym :)

które przymusowo nabędą emeryci (OFE) Angel

Z tym taki pewny bym nie byl ostatnio cos duzo pierdza o reformie emerytalnej a ta z tego co mi wiadomo ma polegac na obcieciu skladek do OFE i wiekszych wplatach do beczki bez dna ZUS :)

Patrzac na to wszystko co sie dzieje mam wrazenie ze zanim doczekamy emerytury zdazy sie zmienic ustój polityczny :) ciekawe co nowego swiat wymysli

Frog
13
Wpisów: 5 508
Wysłane: 22 czerwca 2010 14:38:04
Poczytałem Was i inne fora, zobaczyłem jaki syf w polityce i jak naród jest skłócony (na szczęście na tym forum jest pełna kultura)...

Stwierdzam, że pozostaje tylko się pochlastać bom
Follow me on Twitter
Zanim zaczniesz narzekać, że znikają Twoje posty, przeczytaj Regulamin Forum

Taurus80
0
Wysłane: 22 czerwca 2010 14:47:52
Polityka to takie bagno ze zawsze beda klotnie :)
Pare lat temu ogladalem jakis program o dzieciech i ich marzeniach co mi najbardziej utkwilo ?? Redaktor pyta dziewczynke okolo 10 letnia kim by nigdy nie chciala zostac a ona na to POLITYKIEM blackeye bede to pamietal do konca zycia :)

A politykow wyslalbym na syberie niech sobie tam tworza lepszy kraj :)

Kanoniers
1
Wysłane: 22 czerwca 2010 14:54:53
Nie jestesmy w stanie niestety nic zrobic poza bycie zgodnym ze swoim sumieniem ...

A co do kultury to jest podstawa jakiejkolwiek dyskusji, przeciez wspolnie tutaj chcemy jednego, ograc innych na gieldzie tak zeby lina byla przeciagnieta po naszej stronie Dancing

Teraz jest super bo tych pare lat temu w wielu miejscach zostalem wrecz wysmiany jak mowilem poczekajcie , zobaczycie, dzis nie musze sie przynajmniej non stop spierac !

Pamietacie program Polska 2030 - kraina mlekiem i miodem plynaca ... Liar
Rudy wtedy przesadzil Angel Nikomu bym nie uwierzyl w te bzdury a tym bardziej jemu !!!

Moge Wam wszystkim obiecac po 100% rocznie na gieldzie w latach 2030-2040 tylko zaglosujcie na mnie ok ?? a jak sie nie sprawdzi to co mi wtedy zrobicie ??????????????
Przez 20 lat na stolku to sie tak nachape ze wszystko bedzie mi pozniej wisiec i kazdemu wysle w ramach przeprosin skrzynke Jonny Walkera

Za dwadzieścia lat staniemy się szóstą potęgą w Europie. Ale pod warunkiem, że będziemy więcej pracować, budować autostrady, kształcić naukowców, ciąć wydatki socjalne, rodzić dzieci.Liar

Takze Panowie ruszajmy do żon Dancing

Kanoniers
1
Wysłane: 22 czerwca 2010 14:56:24
Taurus80 napisał(a):
Polityka to takie bagno ze zawsze beda klotnie :)
Pare lat temu ogladalem jakis program o dzieciech i ich marzeniach co mi najbardziej utkwilo ?? Redaktor pyta dziewczynke okolo 10 letnia kim by nigdy nie chciala zostac a ona na to POLITYKIEM blackeye bede to pamietal do konca zycia :)

A politykow wyslalbym na syberie niech sobie tam tworza lepszy kraj :)

oj uwierz, tam niektorzy by sie niezle ustawili ale nie bede podawal nazwisk Angel

lepiej do Somalii bo tam nawet mundialu by nie obejrzeli skoro za to jest kara smierci

Taurus80
0
Wysłane: 22 czerwca 2010 15:03:01
Kanoniers napisał(a):

Za dwadzieścia lat staniemy się szóstą potęgą w Europie. Ale pod warunkiem, że będziemy więcej pracować, budować autostrady, kształcić naukowców, ciąć wydatki socjalne, rodzić dzieci.Liar

Niedawno mi sie urodzilo bylem ze 3 tyg temu odebrac druki na becikowe :) i tak po glebszym zastanowieniu nie wiem czy sie smiac czy plakac :) jakos nie spieszy mi sie zaniesc tych drukow po te jalmuzne :) a wydatki zwiazane z narodzinami potomka mialem kilkakrotnie wieksze anizeli ten 1000zl :) sam wozek wiecej kosztuje Angel

Ktos pewnie powie ze mozna tanszy kupic :) ale zapomina ze trzeba do tego kupic fotelik samochodowy a z tym w 1000 nie da sie zmiescic :)

Kanoniers
1
Wysłane: 22 czerwca 2010 15:10:48
Gratulacje Taurus80 thumbright

Jak sie zachcialo luksusu to tak jest, kto powiedzial ze musiasz jezdzic samochodem ???Angel

Nie wiem czy slyszeliscie ale od wrzesnia w Kataloni kazdy uczen szkoly 2 stopnia bedzie mial notebook Not talking

hehehe glupota nie boli ale za to konsumpcjonizm postepuje w dobrym tempie

Frog
13
Wysłane: 22 czerwca 2010 15:11:44
Taurus80 napisał(a):
Kanoniers napisał(a):

Niedawno mi sie urodzilo bylem ze 3 tyg temu odebrac druki na becikowe :) i tak po glebszym zastanowieniu nie wiem czy sie smiac czy plakac :) jakos nie spieszy mi sie zaniesc tych drukow po te jalmuzne :) a wydatki zwiazane z narodzinami potomka mialem kilkakrotnie wieksze anizeli ten 1000zl :) sam wozek wiecej kosztuje Angel

Ktos pewnie powie ze mozna tanszy kupic :) ale zapomina ze trzeba do tego kupic fotelik samochodowy a z tym w 1000 nie da sie zmiescic :)

Nie marudź. Mam dwójkę i daję radę. Ciężko jak cholera (ile one jedzą d'oh! ), ale co zrobić?

Na samych lekarzy i leki wydałem już majątek. Wózki, foteliki, kojce, zabawki itp. To jest dopiero wyzwanie.
Follow me on Twitter

Taurus80
0
Wysłane: 22 czerwca 2010 15:20:21
Frog napisał(a):
Taurus80 napisał(a):
Kanoniers napisał(a):

Nie marudź. Mam dwójkę i daję radę. Ciężko jak cholera (ile one jedzą d'oh! ), ale co zrobić?

Na samych lekarzy i leki wydałem już majątek. Wózki, foteliki, kojce, zabawki itp. To jest dopiero wyzwanie.

No co ty :) na same szczepionki juz poszlo kolo 500zl a to nie koniec :P wydatki sa ogromne porownujac do wszystkiego innego :) ale jak cie dzieciak obudzi o 4 rano wstajesz zly jak niewiem a maly sie smieje od ucha do ucha :) to zapominasz o wszystkim :) kazda zlotowka jest warta wydania :)

Frog
13
Wysłane: 22 czerwca 2010 15:25:59
Taurus80 napisał(a):
ale jak cie dzieciak obudzi o 4 rano wstajesz zly jak niewiem a maly sie smieje od ucha do ucha :) to zapominasz o wszystkim :) kazda zlotowka jest warta wydania :)

Gorzej jak chory i całą noc nie śpi tylko płacze, a rano trzeba do roboty...
Ale nic to. Wychowam ich na inwestorów giełdowych i będą kosić kasę na utrzymanie taty w domu starców...
Follow me on Twitter

Taurus80
0
Wysłane: 22 czerwca 2010 15:32:14
Frog napisał(a):
Taurus80 napisał(a):
ale jak cie dzieciak obudzi o 4 rano wstajesz zly jak niewiem a maly sie smieje od ucha do ucha :) to zapominasz o wszystkim :) kazda zlotowka jest warta wydania :)

Gorzej jak chory i całą noc nie śpi tylko płacze, a rano trzeba do roboty...
Ale nic to. Wychowam ich na inwestorów giełdowych i będą kosić kasę na utrzymanie taty w domu starców...

Plan podobny :) wyszkole i wyucze juniora spekulanta :) nie majacego kompletnie nic wspolnego z polityka :)

SirHoe
0
Wpisów: 708
Wysłane: 22 czerwca 2010 19:05:53
napisze krótko. bardziej ufam ryżemu. wiem, że jak będzie miał prezydenta po swojej stronie to spróbuje coś dobrego zrobić. mam nadzieje, że zbiegnie się to z dobrą koniunkturą na świecie i pójdziemy do przodu.

dajcie wreszcie komuś władzę niech rządzi i całkowicie odpowiada za swoje posunięcia. inaczej znowu będzie boksowanie do następnej kampanii.

ps: największym wchodzeniem w tyłeczek jak do tej pory jest oficjalna rezygnacja ze słowa 'postkomuniści' jarka. nie wyobrażam sobie pis nie wypominającej oleksemu jego przeszłości.

siekoo
0
Wpisów: 1 746
Wysłane: 22 czerwca 2010 19:36:37
co moze prezydent? no... moze vetowac.

zarowno PO jak i PIS uwazam za dno, ale... jednak PIS uwazam za bardziej szkodliwych dla Polski. przy PO panuje wzgledny spokoj. Taurus pewnie napisze, ze po cichu rozkradaja Polske - nie wiem, moze i tak. wiem jedno - od 20 lat przy korycie sa same swinie i za kazdym razem opozycja krzyczy o sprzedawaniu Polski. Zydom, Niemcom, Ruskim, cyklistom...
teraz przynajmniej Polska nie ma etykietki 'niepewnego' kraju rzadzonego przez blizniakow nacjonalistow w koalicji ze skrajnymi nacjonalistami i skrajnymi populistami - a tak Polske postrzegano za wczesniejszej koalicji. glupio mi czasem bylo kolego z pracy tlumaczyc, ze tak naprawde to w srodku jestesmy normalnym (no, prawie) krajem i to tylko wyglada jak poczatki dyktatury oszolomow. sorry, tak wlasnie to widzial swiat.
moze teraz i jest nudno, moze i kradna, moze i sa afery, ale jestesmy postrzegani juz niemal jak rownorzedny partner do interesow. kraje jak Niemcy czy Francja z dalej pluja sobie w prode po tym jak 'poradzily' sobie z kryzysem czy szczepionkami - po fakcie przyznaja, ze Polska zrobila lepiej.

prezydent ma funkcje reprezentatywna - musi miec dobry kontakt z ludzmi, a kto bedzie chcial gadac z Jarkiem? nie pamietacie jak glowy innych panstw wypiely sie w sprawie pogrzebu Lecha? pyl wulkaniczny? akurat... Miedwiediew jakos sie nie bal pylu.
nie lubie gajowego, uwazam go za nadetego, nie majacego taktu, nie potraafiacego mowic do ludzi, malo wyrazistego i powolnego w mysleniu. niemniej jednak wole snietego prezydenta niz pajaca chcacego wszystkim udowodnic, ze jest drugim Pilsudskim.

a stwierdzenia 'dalem sie nabrac na wyborcze obietnice' sa dla mnie dziwne - idac do wyborow glosuje na tych, ktorzy mi (gospodarce) najmniej zaszkodza. od panstwa nie chce nic, poza tym, by mi nie przeszkadzalo. jeszcze jakby nie chcialo zabierac 80% moich ciezko zarobionych pieniedzy w postaci podatkow i innych innych haraczy byloby miodzio - bez problemu mialbym polise zdrowotna de-luxe, takiez ubezpieczenie wypadkowe, a na emeryturke moglbym przejsc konczac 55 lat i korzystac z zycie jak niemiecki emeryt sprzed 20 lat.

Zawżdy znajdzie przyczynę, kto zdobyczy pragnie...

Kanoniers
1
Wysłane: 22 czerwca 2010 20:11:24
siekoo szanuje Twoje zdanie jak kazdego zreszta bo wszyscy mamy prawo do swojego pogladu ale nie zgadzam sie z nim kompletnie !!!

PIS jest bardziej szkodliwy dla Polski ??? Niby dlaczego sie pytam ?? Prawie kazdy odpowie ze dlatego bo sieja terror i totalitaryzm !
Ja sie nie boje a TY ??? a Ci co sie boja juz dawno powinni siedziec

Dla mnie bardziej szkodliwe dla Polski jest obstawianie stanowisk takimi ludzmi jak Drzewiecki ktorego historie jako lodzianin znam od dawna zanim jeszcze doszedl tam gdzie doszedl, czy moze Chlebowski albo niezrowznowazony psychicznie Palikot ??

Partner do interesow powiadasz ??!! OK ale na jakich zasadach ??
Masz racje Kaczynski sporo sie naszumial w Europie bo nie dal soba manipulowac jak obecne marionetki. Ja juz wole takiego popieprzenca jak Kaczynski ktory bedzie glupi i uparty niz lizodupa Rudego i Bronka ktorzy beda solidarnie i pospiesznie machac glowkami na wszystko co im karza zrobic. A zreszta wtedy kiedy Śp.Kaczynski sie niby osmieszyl w Brukseli, nastepnego dnia kilku przywodcow bylo wdziecznych za twarde stanowisko ktore im tez pozwolilo ugrac swoje sprawy ...

Czy myslisz ze te glowy panstw wypiely sie na pogrzeb Lecha dlatego ze nie mial dobrego kontaktu z ludzmi ???? Jestem pewien ze ktokolwiek by wtedy zginal byloby tak samo bo niestety niezaleznie od tego co zrobimy i jak bardzo bedziemy dziobac jestesmy tylko pionkiem na mapie swiata ...

Miedwiedew nie bal sie pylu ale musial byc ze wzgledu na inne okolicznosci , chyba w to nie watpisz Eh?

Użytkownicy przeglądający ten wątek Gość

4 5 6 7 8

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,435 sek.

olgtmbwe
qfbiffec
joefqwba
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +76 827,68 zł +384,14% 96 827,68 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
rxopsymp
tahkcvua
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat