PARTNER SERWISU
xvzzfnwu
5 6 7 8 9

POLITYKA

krewa
PREMIUM
1 362
Grupa: Zespół StockWatch.pl
Wpisów: 11 962
Wysłane: 22 czerwca 2010 20:28:05
siekoo napisał(a):
...idac do wyborow glosuje na tych, ktorzy mi (gospodarce) najmniej zaszkodza...

idąc do wyborów głosujesz na konkretną osobę a i tak do sejmu trafiają ci z pierwszych miejsc na listach partyjnych. kolejna wada, którą obiecali wyeliminować. heh, sprawdza się "nikt nie da ci tyle ile ja ci obiecam".

Taurus80
0
Wpisów: 2 936
Wysłane: 22 czerwca 2010 20:34:04
krewa napisał(a):
siekoo napisał(a):
...idac do wyborow glosuje na tych, ktorzy mi (gospodarce) najmniej zaszkodza...

idąc do wyborów głosujesz na konkretną osobę a i tak do sejmu trafiają ci z pierwszych miejsc na listach partyjnych. kolejna wada, którą obiecali wyeliminować. heh, sprawdza się "nikt nie da ci tyle ile ja ci obiecam".

Co mieli wyeliminowac dopiero niedawno taka ordynacje wyborcza zrobili :) i to PIS z PO razem dzialali :) wiec na zmiany nie ma co liczyc.

siekoo
0
Wpisów: 1 746
Wysłane: 22 czerwca 2010 21:18:15
Kanoniers, krotko bo to meczace i najwyrazniej do niczego nie prowadzi.

piszesz o lizodupach - inaczej to widze, bo negocjowalem kilka razy w zyciu i powiem ci jedno - nic nie wynegocjujesz zachowujac sie chamsko, sepleniac, bakajac ogolnikowo, lub krzyczac ze swietym oburzeniem, ze 'co twoje to i moje, a co moje to nie rusz, a jak sie wam nie podoba to pocalujcie mnie w dupe' blackeye

w zyciu nie robilbym interesow z Kaczynskim, bo facet jest hmm.. 'niestabilny'. przyklad pierwszy z brzegu - jeszcze wczoraj wg Jarka Oleksy byl zaplutym komuchem i spadkobierca zbrodniczej PZPR, a dzisiaj jest juz politykiem w srednim wieku z lewej strony sceny politycznej love4 tyle w temacie lizania.
Zawżdy znajdzie przyczynę, kto zdobyczy pragnie...

Frog
13
Wpisów: 5 508
Wysłane: 22 czerwca 2010 21:21:58
A co sądzicie o tym?

www.allegro.pl/listing.php/sea...

Czy to na pewno zgodne z prawem jak piszą na tych aukcjach?

Skopiujcie i wklejcie link do przeglądarki
Follow me on Twitter
Zanim zaczniesz narzekać, że znikają Twoje posty, przeczytaj Regulamin Forum
Edytowany: 22 czerwca 2010 21:24

Kanoniers
1
Wpisów: 1 075
Wysłane: 22 czerwca 2010 21:43:00
siekoo nigdzie nie napisalem ze Kaczynski byl dobrym negocjatorem ... masz racje ze chamstwo nigdy nie poplaca i to co robil zwlaszcza Jaroslaw to byla totalna zenada ale jezeli mam oddac wszystko i dostac kopa w dupe w zamian tak jak to robia POpaprancy to wole negocjowac chamsko i dostac kopa w dupe ale bez wczesniejszego oddania czegokolwiek !!

Sytuacja z Oleksym jest faktycznie smieszna ale kazdy kto pcha ryj do koryta musi sie zachowywac w taki sposob, wlasnie dlatego polityka smierdzi i budzi w nas wszystkich odraze bo my takich zachowan na codzien nie znamy...

Nie zapominaj o tym jak Tusk ze swita oskarzali Belke i domagali sie wyroku skazujacego w 2005 roku a teraz Pan Marek stal sie ich idolem ... to jest dopiero hipokryzja...Anxious

bartekm
0
Wpisów: 213
Wysłane: 22 czerwca 2010 22:32:11
Kanoniers szanuję Twoje poglądy polityczne.
Nie jestem zagorzałym zwolennikiem PO ale czytając Twoje wypowiedzi tutaj (vide. POjeby, ryży kłamca etc. etc. ) utwierdzam się w przekonaniu że PiS to partia dążąca do skłócenia społeczeństwa uprawiająca swoją politykę na skrajnie negatywnych emocjach.

więcej szacunku dla oponentów.
to nie forum GW i innych.

Kanoniers
1
Wysłane: 22 czerwca 2010 23:13:10
Ale ja nie jestem fanatykiem Pis-u, bo gdyby tak bylo to uwazalbym ze politycy tej partii sa czysci jak lza i tylko oni moga zapewnic dobrobyt Polsce a prawda jest niestety taka ze budza we mnie podobne odruchy Anxious

Po prostu wybieram moim osobistym zdaniem mniejsze zlo ale to juz ocena obiektywna kazdego z nas !!!

DarthUnreal
0
Wpisów: 228
Wysłane: 22 czerwca 2010 23:28:00
Widać co niektórzy mają słabą pamięć co do obietnic i też słabą pamięć co do kłamstw.PiS również obiecywało znieść podatek Belki.Pamiętam jakbym dzisiaj czytał wypowiedzi polityków i oglądał ich wypowiedzi w TV.Pamiętam fajną tabelkę we Wprost i Newsweek gdzie były pokazywane różnice w poglądach/obietnicach między partiami.I jak byk grubymi czarnymi literami u jednych i drugich - zniesienie podatku Belki.Mało tego PiS rządził dwa lata i miał jeszcze prezydenta po swojej stronie.Wszyscy kłamią ale kłamstwa PiSu nie są wcale mniejsze i bardziej niewinne.

Vox
Vox
297
Wpisów: 7 675
Wysłane: 22 czerwca 2010 23:47:28
mnie boli to że platforma "liberalna" przez 2+ lata rządów,
nie zrobiła nic.

Nie ruszyła emerytur, nie ruszyła ZUS-u, nie ruszyła KRUSU, nie ruszyła służby zdrowia.
zajmuje się wyłącznie walką o stołki i obserwacją sondaży.
za co oni biorą pensje?

pomijam to co pisze Taurus na temat $$$ dla Grecji, i słabiutkiej polityce zagranicznej.

rusza eksploatacja łupków i co? koncesje wzięły firmy zagraniczne,
tak jakby nie było PGNiG, PKN, Lotosu... I żadnej politechniki w Polsce.
koncesjami i wydobyciem zarządza Państwo podwójnie: raz w/w firmy są państwowe,
dwa państwo kontroluje koncesje.

etc.. etc..

zamiast działania - występy Palikota. żałosne
na pewno na nich głosować więcej nie będę. nigdy.
mam nadzieję że odejdą w nicość. i ich miejsce zajmie partia ludzi którzy chcą
i potrafią coś robić.
Edytowany: 22 czerwca 2010 23:50

siekoo
0
Wysłane: 23 czerwca 2010 00:45:13
ooo! Vox zmienil obrazek! Whistle czyzby czas zwijac zagle?

Kanoniers - ja po prostu nie wierze, zeby Jarek jako prezydent cokolwiek pozytywnego dla Polski zrobil, bo niby co przy rzadzie PO+przystawka? za 1,5 roku ponowne wybory, w ktorych PIS ma raczej nedzne szanse, zwlaszcza jesli Jarek zostalby prezydentem i zaczalby pokazywac ponownie swe prawdziwe oblicze. tu juz nawet nie chodzi o to kto klamal, chociaz gajowemu klamstwa do tej pory chyba nie mozna zarzucic, a Jarkowi owszem i to nie jedno i nie dwa. chodzi o logiczny wybor z perspektywa na kolejne 5 lat - lepsze 'nasz prezydent wasz rzad' i stagnacja tak dla zasady, bo Tusk z czyms sklamal? wole dac na 4 lata pelnie wladzy w rece jednej partii, zwlaszcza w miare stonowanej, bo jak widac na przykladzie innych panstw - swiat sie od tego nie zwali, a moze majac komort 'poparcie spoleczenstwa' odwaza sie na popelnienie mniej popularnych reform? zwroc uwage, ze PIS nie ma w ofercie reform poza 'zeby bylo dobrze i rownosci sprawiedliwosc spoleczna dla wszystkich' - czyli niby co?
dla mnie PIS to gwarancja ciemnogrodu i izolacji w polityce, oraz centralnego sterowania w gospodarce, ale glosuj jak uwazasz - obys za 5 lat nie plul sobie w brode.

Vox - jaka partie masz na mysli w ostatnim akapicie swojej wypowiedzi?

oczywista sprawa - lupki. tyle, ze PO wcale nie rozni sie od poprzednikow, wiec co to za zarzut? ja mam lepsze - brak liniowego, brak kas fiskalnych dla lekarzy i prawnikow (skoro taksiarz musi), dlaczego nie zrobia porzadku ze zwiazkami zawodowymi, prawem pracy, sluzba zdrowia, sluzba zdrowia, bezpieczenstwem energetycznym kraju, 'zielonymi' dotowanymi przez EU inwestycjami, brakiem zainteresowania rodzimymi wynalazkami itp, itp.

Vox
Vox
297
Wpisów: 7 675
Wysłane: 23 czerwca 2010 00:54:17
Cytat:
Vox - jaka partie masz na mysli w ostatnim akapicie swojej wypowiedzi?

mojej partii jeszcze nie ma. Angel
ale mam nadzieję że prędzej czy później powstanie.

a teraz pozostaje głosować na mniejsze zło, lub darować sobie.
i platforma nie jest tym mniejszym złem. druga strona wzięła się
za porządek w sądownictwie (dostęp do zawodów prawniczych). chociaż tyle.

gdybym miał obstawiać, myślę że Komorowski wygra anyway, dzięki poparciu SLD.
(przekupili ich wyborem M. Belki). Ot taki mały handelek

Cytat:
Rzeczpospolita to postaw czerwonego sukna, (...). A my z księciem wojewodą powiedzieliśmy sobie, że z tego sukna musi się i nam tyle zostać w ręku, aby na płaszcz wystarczyło; dlatego nie tylko nie przeszkadzamy ciągnąć, ale i sami ciągniemy.

i tak się to kręci.

Cytat:
oczywista sprawa - lupki. tyle, ze PO wcale nie rozni sie od poprzednikow, wiec co to za zarzut? ja mam lepsze - brak liniowego, brak kas fiskalnych dla lekarzy i prawnikow (skoro taksiarz musi), dlaczego nie zrobia porzadku ze zwiazkami zawodowymi, prawem pracy, sluzba zdrowia, sluzba zdrowia, bezpieczenstwem energetycznym kraju, 'zielonymi' dotowanymi przez EU inwestycjami, brakiem zainteresowania rodzimymi wynalazkami itp, itp.

no więc czemu chcesz na nich głosować? nie robią nic dla dobra kraju, tylko walczą o stołki
i poparcie w sondażach. Nie da się uprawiać polityki chcąc się nikomu nie narazić i jak najlepiej przypodobać wyborcom. a taka jest polityka platformy.
Edytowany: 23 czerwca 2010 01:06

mrk
mrk
26
Wpisów: 1 968
Wysłane: 23 czerwca 2010 01:02:11
bartekm napisał(a):
Kanoniers szanuję Twoje poglądy polityczne.
Nie jestem zagorzałym zwolennikiem PO ale czytając Twoje wypowiedzi tutaj (vide. POjeby, ryży kłamca etc. etc. ) utwierdzam się w przekonaniu że PiS to partia dążąca do skłócenia społeczeństwa uprawiająca swoją politykę na skrajnie negatywnych emocjach.

więcej szacunku dla oponentów.
to nie forum GW i innych.

To o czym piszesz to jest dla mnie właśnie ciekawe zjawisko promowane w mediach, które ja traktuję jako stereotyp. Mianowicie PO to partia miłości, ludzi otwartych na "dialog i porozumienie" za to PiS to partia narwańców, którzy tylko jątrzą i chcą skłócić naród. Nijak nie mogę tego dostrzec, bo to co wymieniłeś to nie jest argument po pierwsze dlatego, że kolega Kanoniers jak sam napisał nie jest zwolennikiem pis, po drugie zwolennicy Po mają swoje określenia typu pisuary, pisd itp. Wydaję mi się, że to nawet PO jest tu bardziej wrogie i coby nie być gołosłownym to wymienię tu rożne wybryki Palikota odsyłające Kaczyńskiego do psychiatry, "dożynanie watahy", piękne wypowiedzi członków komitetu honorowego Komorowskiego - "hodowca zwierząt futerkowych", liczne dowcipy o Kaczyńskich i ich wzroście. Można jeszcze trochę tego znaleźć. Wiem, że pis też nie odstaje w takich wypowiedziach, chcę tylko zwrócić uwagę jaki obraz pisu i Kaczyńskich jest kreowany przez media.

siekoo
0
Wysłane: 23 czerwca 2010 08:04:43
Vox napisał(a):
no więc czemu chcesz na nich głosować? nie robią nic dla dobra kraju, tylko walczą o stołki
i poparcie w sondażach. Nie da się uprawiać polityki chcąc się nikomu nie narazić i jak najlepiej przypodobać wyborcom. a taka jest polityka platformy.

Wybor jest taki – 1. bezczelni i nieudolni klamcy, niby liberalowie (a naprawde lewactwo umiarkowane I cwaniaki) postrzeganie za granica jako partia rozsadna I stabilna, oraz 2. bezczelni I nieudolni klamcy, niby prawica (a naprawde lewactwo skrajne i populisci), postrzeganie za granica jako skrajni nacjonalisci I ‘stabilni inaczej’.
No to co jest lepsze?
Powtarzam, tak to widac z zewnatrz (chwilowo D w moim przypadku), ale zapytaj znajomych z wysp, Francji, Holandii czy skadkolwiek (chyba jedyny wyjatek to amerykanska cepelia, rodem z Kargulow I Pawlakow - kazdy wie co mam na mysli).

Taurus80
0
Wysłane: 23 czerwca 2010 08:16:29
Panowie nie ma co sie sprzeczac :) wiekszosc ludzi wie ze ani PIS ani PO nie powinni rzadzic ci ludzie powinni gdzies sprzatac ulice albo nie wim co oni kompletnie honoru nie maja z geby dupe zawsze robia wiec po co nam oni??
Beda za rok nastepne wybory to spoleczenstwo zamiast ogladac tv i sluchac jak nami manipulaja powinni pojsc po rozum do glowy i zaglosowac na kogos zupelnie z zewnatrz :) wiem ze bedzie to trudne bo te same ryje przy korycie siedza juz 20lat i nie chca odejsc :)
Ale jakas alternatywa zawsze sie znajdzie.

A jezeli chodzi o 2ga ture to osobiscie kompletnie zaden kandydatow mi nie pasuje wiec albo oleje wybory co jest najbardziej prawdopodobne albo bede glosowal na krzykacza, jak juz mowilem nie bedzie rudy plul mi w twarz.

Kaczynski kazdy wie jaki jest zawsze i wszedzie tylko spiski widzi :) nawet samolot mu ktos z bratem na pokladzie stracil, i na pewno sie nie zmieni,
a Komorowski to moze zarzadzac jakims kolkiem pedalskiej adoracji, uwazam go za faceta bez jaj i marionetke ryzego.
Innej alternatywy nie mamy niestety, wiec wybieramy albo pieniacza albo marionetkowego prezydenta, ktory to po wyborach parlamentarnych moze tez sie w pieniacza zmienic nie zapominajmy ze PO nie ma wylacznosci na wladze i moze tez sie przejechac.

iktorn
0
Wpisów: 687
Wysłane: 23 czerwca 2010 08:28:19
Kanoniers napisał(a):
Pamietam jak podczas ostatnich wyborow parlamentarnych nie mialem latwego zycia bo jako jeden z naprawde nielicznych z mojego srodowiska glosowalem przeciw PO, od poczatku nie dalem sie zwiesc falszywej mordzie rudego, ktory wymachujac notorycznie rekoma wyglaszal piekne slowa ulozone przez pijarowcow ...

Mozemy tutaj wymieniac zarowno bledy Pis jak i PO bardzo , bardzo dlugo bo to nie jest zbyt trudne zadanie ale tak jak wtedy tak i teraz nie zawacham sie zaglosowac przeciw PO czyli mowiac prosto na Jarosława Kaczynskiego choc to wcale nie moja bajka ale nie chce patrzec na rozkradanie panstwa w bezczelny sposob i lizanie dupska mowiac brzydko wszystkim wokol !!

Taka jest wlasnie strategia POjebkow ktorzy nie majac za grosz honoru robia wszystko zeby sie przypodobac wszystkim sasiadom bez wzgledu na cene jaka za to musza poniesc

Nie zrozum mnie źle, ale czemu ma wyglądać inaczej polska scena polityczna z jednej jak i drugiej strony, skoro słowa jakich używasz (dla podkreślenia przekazu zapewne) wpisują się dokładnie w to, czym charakteryzuje się polska polityka w najgorszym wydaniu.
To tyle odnośnie języka :-)

Co do kampani politycznej - przecież takie są zasady gry - "ciemny lud to kupi" dotyczy każdej strony, która ma zamiar zdobyć większe niż parę procent poparcia.

Ja będe głosował na Komorowskiego (handelek z żoną za jej głos na Korwina w I turze) - wymówką PO był wetujący prezydent, dostaną ciapowatego prezydenta (który i tak wiele nie może) to w następnych parlamentarnych wyborach im się wymówki skończą (jak będą się tłumaczyć koalicjantem to raczej ludzie ich wyśmieją (?)).

Wygrana Kaczyńskiego moim zdaniem dla samego PiS niewiele da. Nie mają innych polityków z charyzmą zdolnych utrzymać partię w ryzach jak Jarek. Dorn poleciał, Ziobro musiałby wrócić z Brukseli, reszta z ekipy Brudziński, Lipiński, Suski czy Kuchciński są dobrymi wykonawcami poleceń, ale to nie wystarczy jak prezydent będzie zajęty swoimi sprawami. Tak więc jeśli nie lubisz PO, nie wiem czy lepszym wyjściem nie będzie oddanie głosu na ...Komorowskiego
Teraz prędko, zanim dotrze do nas, że to bez sensu.

Kanoniers
1
Wysłane: 23 czerwca 2010 09:11:39
siekoo caly czas widze przejawia sie u Ciebie jeden argument ktory nie daje Ci spokoju ... a mianowicie jak postrzega nas zagranica ?! Piszesz ze PO postrzegaja jak rzad stabilny i zrownowazony a ciekawe czy potrafiliby to zargumentowac w 3 punktach Angel
Odpowiem Ci prosto ze nie bo to tylko gra pod wzbudzenie nienawisci do PIS, zagranica zajeta jest swoimi zabawkami a zreszta oglupienie takiego narodu jak Hiszpania juz prawie siega zenitu, inne kraje mysle ze tez intelektualnie od nas odstaja wiec dla mnie to zaden autorytet.
Po prostu pojawil sie taki Kaczynski w jakiejs Polsce i smial probowac im psuc misternie uknuty plan, wogole jakim prawem Polska mialaby miec cos do powiedzenia ???
Ale za rzadow Rudego to nie grozi bo na wszystko sie bedziemy zgadzac bez problemu !!!!

iktorn zgadzam sie z Toba ze PIS w wyborach parlamentarnych za duzych szans nie ma i wlasnie dlatego nie oddam wladzy w jedne lapska angry3
Masz racje wymowki juz nie bedzie mialo PO jesli beda mieli prezydenta po swojej stronie ale jakie tego beda konsekwencje to az boje sie pomyslec i co wtedy zrobisz ???
Media tak wypiora ludziom mozgi ze i tak zaglosuja na PO, nie zapominaj ze zyjemy w szczycie mediokracji gdzie wszystko jest manipulowane i pokazywane w taki sposob jaki ma to zobaczyc widz.
Dlaczego o deklaracji Rostowskiego jest tak cicho i nikt o tym nie mowi ????????????

Ciekaw ilu obywateli ma tego swiadomosc ????? 5% ?? oj chyba przesadzilem a moze to nie jest az tak istotne ??? Shame on you

Frog
13
Wysłane: 23 czerwca 2010 09:24:20
Zgłaszam swoją kandydaturę na Prezydenta RP w kolejnych wyborach.
Coś czuję że to jedyny sposób żeby odpędzić obecny estabilishment od koryta...
Follow me on Twitter

Taurus80
0
Wysłane: 23 czerwca 2010 09:33:32
Frog napisał(a):

Jezeli jestes mlody, ladny, inteligentny, znasz kilka jezykow obcych, do tego w twoim programie bedzie zmniejszenie wieku emerytalnego o kilka lat, podniesienie minimalnej pensji o 100%, obnizenie podatkow o polowe, zwiekszenie emerytur o 100% itd
To masz szanse wygrac :)
Jeszcze musisz otworzyc wlasna TV bo nikt cie nie bedzie promowal king

Frog
13
Wysłane: 23 czerwca 2010 09:38:48
Taurus80 napisał(a):
Frog napisał(a):

Jezeli jestes mlody, ladny, inteligentny, znasz kilka jezykow obcych, do tego w twoim programie bedzie zmniejszenie wieku emerytalnego o kilka lat, podniesienie minimalnej pensji o 100%, obnizenie podatkow o polowe, zwiekszenie emerytur o 100% itd
To masz szanse wygrac :)
Jeszcze musisz otworzyc wlasna TV bo nikt cie nie bedzie promowal king

A nie wystarczy młody, ładny, inteligentny, znający jeden język obcy, a w programie liberalna gospodarka rynkowa? Eh?

Follow me on Twitter

Kanoniers
1
Wysłane: 23 czerwca 2010 09:40:22
Zakladam ze 2-3 dni po tym jak okazaloby sie ze masz jakiekolwiek szanse zostal bys skompromitowany we wszystkich dostepnych stacjach za jakas afere, z udzialem Twoim lub Twojej rodziny...

Nawet na kilometr nie pozowoliliby Ci powachac koryta wave

Użytkownicy przeglądający ten wątek Gość

5 6 7 8 9

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,511 sek.

olgtmbwe
qfbiffec
joefqwba
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +76 827,68 zł +384,14% 96 827,68 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
rxopsymp
tahkcvua
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat