PARTNER SERWISU
yuqizfaw
10 11 12 13 14
Kamil Gemra
0
Wpisów: 3 001
Wysłane: 8 kwietnia 2010 09:15:10 przy kursie: 41,50 zł
Kreski dla Almy:

kliknij, aby powiększyć

Alma znajduje się w długoterminowym trendzie wzrostowym. Dodatkowo 22 marca po pojawieniu się na wykresie formacji młota, której towarzyszyły duże obroty trend przyśpieszył. Najbliższym poziomem wsparcia dla notowań będą okolice 37 złotych czyli szczyty z początków marca.

W ostatnich dniach wzrosty wyhamowały. Martwić może oscylator RSI, który znajduje się na poziomach wskazujących na wykupienie. Na pocieszenie można dodać, że wcześniej gdy RSI był w podobnych okolicach nie dochodziło do nagłych spadków. Patrzyłem również na średnie jednak póki co nie generują one żadnego sygnału.

JAG
JAG
0
Wpisów: 533
Wysłane: 8 kwietnia 2010 13:30:39 przy kursie: 41,50 zł
Bardzo mocny papier. Sprzedaż w delikatesach i szczególnie przez internet idzie znakomicie. Spółki portfelowe - Vistula i Krakchemia tez radzą sobie coraz lepiej.
Największy potencjał wzrostu w branży. Alma nadal jest relatywnie niedowartościowana w stosunku do Bomi, EKO, Emperii czy Eurocashu.

lajkonik
0
Wpisów: 1 308
Wysłane: 8 kwietnia 2010 18:27:17 przy kursie: 41,50 zł
JAG napisał(a):
Bardzo mocny papier. Sprzedaż w delikatesach i szczególnie przez internet idzie znakomicie. Spółki portfelowe - Vistula i Krakchemia tez radzą sobie coraz lepiej.
Największy potencjał wzrostu w branży. Alma nadal jest relatywnie niedowartościowana w stosunku do Bomi, EKO, Emperii czy Eurocashu.

@JAG,

W zarządzie Almy pracujesz ? Skąd dane o znakomitej sprzedaży przez internet ? Część planów otwarć nowych sklepów wstrzymana, co oznacza, że firma nie generuje nadmiaru środków. Vistula radzi sobie coraz lepiej, ale Mazgaj, czytaj Alma, wchodził w nią po ponad 8 zł. Dziś raczej poniżej 3 zł niż powyżej. I to dopiero ostatnie czasy. A odsetki od kredytu na te akcje trzeba płacić. O zwrocie kasy do banku z tak gigantyczną stratą nie ma co myśleć. Stąd moja prośba. Jak wrzucasz ocenę fundamentalną podrzuć jakieś liczby na poparcie głoszonych tez.
O relatywnej sile nie dyskutuję, bo tu też trzeba by zrobić tabelkę dla wszystkich 5 firm i porównać wskażniki plus jakaś dyskusja przyszłości.

Jeszcze jedno: co to znaczy mocny papier ? Na serio. Jakie masz kryteria ?

JAG
JAG
0
Wysłane: 8 kwietnia 2010 19:57:18 przy kursie: 41,50 zł
lajkonik napisał(a):
JAG napisał(a):

@JAG,

W zarządzie Almy pracujesz ? Skąd dane o znakomitej sprzedaży przez internet ? Część planów otwarć nowych sklepów wstrzymana, co oznacza, że firma nie generuje nadmiaru środków. Vistula radzi sobie coraz lepiej, ale Mazgaj, czytaj Alma, wchodził w nią po ponad 8 zł. Dziś raczej poniżej 3 zł niż powyżej. I to dopiero ostatnie czasy. A odsetki od kredytu na te akcje trzeba płacić. O zwrocie kasy do banku z tak gigantyczną stratą nie ma co myśleć. Stąd moja prośba. Jak wrzucasz ocenę fundamentalną podrzuć jakieś liczby na poparcie głoszonych tez.
O relatywnej sile nie dyskutuję, bo tu też trzeba by zrobić tabelkę dla wszystkich 5 firm i porównać wskażniki plus jakaś dyskusja przyszłości.

Jeszcze jedno: co to znaczy mocny papier ? Na serio. Jakie masz kryteria ?

Nie pracuję w Zarządzie Almy hello1 ale nie mam nic na przeciw. Poczytaj troche wypowiedzi Mazgaja na temat Almy. Liczby i porównanie spółek z tego sektora podałem kilkanaście postów wcześniej.

Co to znaczy mocny papier - najlepszą odpowiedzią bedzie ten wykres:

mojeinwestycje.interia.pl/gie/...

O Almie pisałem jak kosztowała kilkanaście złotych i nadal wierzę w tą spółkę.

lajkonik
0
Wpisów: 1 308
Wysłane: 8 kwietnia 2010 20:34:58 przy kursie: 41,50 zł
@JAG,
To, że wierzysz w spółkę to widać ze wszelkich postów po drodze thumbright .
Po zestawieniu, które podałeś też się odezwałem i przeczytaliśmy porządną analizę Kasi Stefańskiej. Wielkie dzięki Kasiu salute . Tam już nie jest tak różowo.
W zestawieniu podałeś praktycznie jeden wskażnik dla tych firm, z tego część to prognozy.

O mocy papieru nie świadczy fakt, że od kilku miesięcy rośnie. Bo przedtem spadał, by mógł wrócić i dalej rosąć. O mocy może np. świadczyć, że co roku firma wypłaca dywidendę.
Rosnący kurs i dobre inne wskażniki też. Wykres kursu przede wszystkim świadczy o trendzie. Mocnym trendzie wzrostowym tu zgoda Dancing . Mnie też on cieszy.

Co do zarządu to może dla mnie też by znależli miejsce blackeye ?

Na serio z faktu, że Mazgaj liczy na sprzedaż internetową żywności nie wynika, że uzyskuje z niej przychody pokrywające koszty. Jak jest ze sprzedażą w sklepach ? Sądząc po ilości klientów w warszawskich Almach, które odwiedzam blackeye (2 po praskiej stronie) klientów ostatnio jakby mniej. Ale i ja rzadziej je odwiedzam, więc może to mylne wrażenie. Tyle, że nie o wrażenia tu chodzi tylko o realne liczby. Te zna zarząd, nie my. Ale jakbyśmy byli w zarządzie ...Shhh
Edytowany: 8 kwietnia 2010 20:37

Versace
0
Wpisów: 268
Wysłane: 8 kwietnia 2010 21:50:27 przy kursie: 41,50 zł
@ JAG
ja też wierze że Alma ma już najgorsze za sobą, nowe sklepy zyskują klientów i "lada dzień wykażą rentowność", a wtedy kurs będzie już prawdopodobnie znacznie wyżej.

Pozytywne wrażenie zrobiły na mnie także działania marketingowe przed Świętami Wielkanocnymi, a mianowicie stoisko ze staropolskim jadłem i znakomitym chlebem.

Ja niestety wyprzedawałem się przed wynikami, myślałem że rynek zareaguję bardziej panicznie. Kupowałem po średnio 24.5 więc i tak miałem tu udany zysk.
Niestety zauważam u siebie jako u początkującego gracza skłonność do zbyt szybkiego realizowania zysków. Łatwiej mi przeczekać ciężkie chwilę jak wierze w spółkę i nie wyprzedawać ze stratą. Ale jak tylko zysk przekroczy 20% to aż mnie "rzuca na wszystkie strony" aby zrealizować... d'oh!

JAG
JAG
0
Wysłane: 8 kwietnia 2010 23:12:35 przy kursie: 41,50 zł
Versace napisał(a):
@ JAG
ja też wierze że Alma ma już najgorsze za sobą, nowe sklepy zyskują klientów i "lada dzień wykażą rentowność", a wtedy kurs będzie już prawdopodobnie znacznie wyżej.

Pozytywne wrażenie zrobiły na mnie także działania marketingowe przed Świętami Wielkanocnymi, a mianowicie stoisko ze staropolskim jadłem i znakomitym chlebem.

Ja niestety wyprzedawałem się przed wynikami, myślałem że rynek zareaguję bardziej panicznie. Kupowałem po średnio 24.5 więc i tak miałem tu udany zysk.
Niestety zauważam u siebie jako u początkującego gracza skłonność do zbyt szybkiego realizowania zysków. Łatwiej mi przeczekać ciężkie chwilę jak wierze w spółkę i nie wyprzedawać ze stratą. Ale jak tylko zysk przekroczy 20% to aż mnie "rzuca na wszystkie strony" aby zrealizować... d'oh!

Versace trafnie zauważyłeś kilka waznych spraw. Marketingowo bardzo widać ostatnio Alme. Reklamy TV i w prasie są OK. Kolejna sprawa to jakość oferty w sklepach i z tym też jest całkiem nieźle. Sprzedaż przez internet to jeden z lepszych pomysłów na zwiekszenie przychodów i to skokowo. W wiekszych aglomeracjach dużo ludzi zamawia zakupy za 300-400 zł, miły pan przywozi i wnosi wszystko do domu.

Obecnie spodziewam się info o zwiększeniu posiadania Almy przez OFE lub TFI.

Poza tym pojawiają się informacje odnośnie sprzedaży pakietu kontrolnego Krakchemii przez Alme. (Alma ma 50% Krakchemii)

W 2007 r. Alma była po 160 zeta a była to dużo mniejsza spółka. Ja spokojnie czekam i zobaczymy za rok ile będzie kosztowała Alma.

Edytowany: 8 kwietnia 2010 23:20

Versace
0
Wysłane: 9 kwietnia 2010 15:23:49 przy kursie: 41,48 zł
JAG napisał(a):

Poza tym pojawiają się informacje odnośnie sprzedaży pakietu kontrolnego Krakchemii przez Alme. (Alma ma 50% Krakchemii)

Przegapiłem gdzieś te informacje o których piszesz. Ale to było by według mnie rozsądne rozwiązanie.
Załatwiło by problem z gotówką o którym wcześniej Forumowicze pisali bez rozwodnienia kapitału nową emisją i bez sprzedaży Vistuli ze stratą.

JAG
JAG
0
Wysłane: 12 kwietnia 2010 16:43:02 przy kursie: 43,00 zł
Bardzo ładne zamknięcie potwierdzone obrotami. Wszystko co pojawia się po prawej stronie jest konsekwetnie zbierane.

tmsglc
PREMIUM
45
Wpisów: 381
Wysłane: 12 kwietnia 2010 17:23:56 przy kursie: 43,00 zł
JAG napisał(a):
Bardzo ładne zamknięcie potwierdzone obrotami. Wszystko co pojawia się po prawej stronie jest konsekwetnie zbierane.

Zgadza sie - wszystko to bardzo ladnie wyglada. Rowniez uwazam, ze w akcjonariacie niedlugim czasie pojawia sie OFE lub TFI. Czekam teraz na takie info.

JAG
JAG
0
Wysłane: 19 kwietnia 2010 13:11:16 przy kursie: 41,48 zł
Alma dobrze performuje na słabym rynku. Mała podaż i wszystko co się pojawia jest sukcesywnie zbierane.

Kasia Stefanska
4
Wpisów: 1 251
Wysłane: 17 maja 2010 02:05:20 przy kursie: 38,99 zł
Omówienie sprawozdania finansowego Alma Marke za 1 kwartał 2010 roku

Przychody ze sprzedaży wzrosły w porównaniu do 1q2009 o 26% ale ich rentowność na poziomie zysku brutto ze sprzedaży nie zmieniła się. Udało się też mocno ograniczyć stratę operacyjną. Wyniosła ona 0,5 mln PLN w porównaniu do ponad 6 mln PLN rok wcześniej.

Rośnie zarówno działalność detaliczna jak i hurtowa, jednak ta pierwsza cały czas pozostaje podstawą działalności Almy. Spółka otwiera nowe lokale – w tym głównie nowe delikatesy pod marką Alma, więc wartość przychodów powinna w tym zakresie rosnąć automatycznie. Do tego bardzo dużą uwagę przywiązuje się do kontroli kosztów – wzrosły jedynie koszty sprzedaży i marketingu oraz wynagrodzenia. I w rezultacie także marżę udaje się utrzymywać pod stałą kontrolą.

W porównaniu do 4q2009 wartość przychodów spadła o ledwie 2 mln PLN. Jest to jednak wynikiem cykliczności działalności w segmentach wyższej półki lub luksusowych. Jednak w porównaniu do pozostałych kwartałów 2009 roku widać znaczący lub nawet skokowy wzrost przychodów.

Wartość gotówki utrzymuje się na zbliżonym poziomie ale nieznacznie spada. Zarówno działalność inwestycyjna jak i finansowa generują ujemne przepływy. Działalność operacyjna ratuje sytuację ale nieznacznie – przepływy operacyjne są dodatnie ale nie wystarczyły na pokrycie innych wydatków.

Przy tego typu działalności najważniejsze znaczenie ma jednak działalność operacyjna. Jak pokazują poniższe wskaźniki rotacja zapasów nie jest zbyt wysoka – pamiętajmy, że to średnia z różnych segmentów: żywność, odzież, itd. Dość dobrze wyglądająca rotacja należności trzeba jednak analizować przez pryzmat tego, że większość działalności Almy to sprzedaż detaliczna, a więc gotówkowa. Długi cykl spłaty zobowiązań cieszy.

Cykl rotacji zapasów....... 40
Cykl rotacji należności.... 26
Cykl rotacji zobowiązań.... 62
Cykl operacyjny............ 67
Cykl konwersji gotówki...... 5

Wskaźniki: www.stockwatch.pl/gpw/alma,wyk... (te, które nie pokazują ujemnej wartości) wskazują na niedowartościowanie Almy na tle sektora. Wzrost przychodów i znaczące ograniczenie straty powinno być lub może zostało docenione. Wydaje mi się jednak, że spółka musi się jeszcze trochę postarać, żebyśmy ją pozytywnie ocenili. Przede wszystkim takie wzrosty przychodów powinny utrzymać się w dłuższym okresie. Dzięki temu powinna pojawić się rentowność.

Powyższa treść przez 21 dni była zarezerwowana tylko dla osób posiadających abonament.

Versace
0
Wysłane: 17 czerwca 2010 09:12:33 przy kursie: 32,40 zł
Ważne wsparcie w grze. Trend długoterminowy jest rosnący.
Teraz ważne jest czy obroni te ok. 32PLN

Po pierwsze wsparcie na tym poziomie z 1.10.2009, które nie zostało przebite, ale było testowane - przedostatni młot na świeczkach no i ostatnia świeczka na wykresie - spinning bottom: także testuje tylko linie oporu. I młot i ten spinning bottom równocześnie testują linie wsparcia trendu (te na czerwono co narysowałem).

Z formacji na świeczkach, to:
- przedostatni jest młot, a on oznacza odwrócenie danego trendu, czyli UP będzie,
- rozpoznaje z tych 4 ostatnich świeczek typowa formacje bykowa: bullish three methods (biała, 3 małe czarne w dol, a następna będzie biała i trend pójdzie na UP)

ParabolicSAR narazie jeszcze pokazuje w dół, ale jak dziś będzie ładnie, to już niebieska kreseczka będzie na dole - no i potwierdzi się wszystko, że pójdzie na gore.

Momentum mówi, ze trend w dol jest wykończony, slaby, RSI to samo, Stochastic mówi tez to samo.

kliknij, aby powiększyć
Edytowany: 17 czerwca 2010 11:32

JAG
JAG
0
Wysłane: 28 lipca 2010 18:49:52 przy kursie: 38,15 zł
Kolejna wzrostowa sesja na Almie. Kurs dyskontuje pozytywne wyniki za 2Q i poprawę sytuacji finansowej Spółki. Dla przypomnienia Alma poza delikatesami posiada 50% akcji Krakchemii, Krakowski Kredens i Paradise Group.

Spółka, na którą warto zwrócić uwagę...

addi
0
Wpisów: 1 086
Wysłane: 1 sierpnia 2010 11:23:44 przy kursie: 39,90 zł
Wykres wygląda prawie książkowo. Rzadko zdarzają się 3 idealne punkty wsparcia:

kliknij, aby powiększyć

Jako ciekawostkę warto zauważyć całkiem sensowne sygnały K/S wygenerowane przez przecięcie sma15/45. Z kolei macd i rsi dają duuużo fałszywek blackeye

Kasia Stefanska
4
Wpisów: 1 251
Wysłane: 28 sierpnia 2010 19:22:44 przy kursie: 36,50 zł
Omówienie półrocznego sprawozdania finansowego spółki Alma Market

Pisaliście na forum, że ostatnio notowane niewielkie wzrosty kursu mogą dyskontować dobre wyniki za 2q2010 i poprawę ogólnej sytuacji Almy. Trochę się to sprawdziło.

www.stockwatch.pl/gpw/alma,wyk... - tutaj umieszczone są oczywiście wskaźniki.

Faktycznie ogólnie przychody ze sprzedaży wzrosły w porównaniu do pierwszego półrocza 2009 roku o prawie 22%. Jednak ich rentowność na poziomie zysku brutto ze sprzedaży się w ogóle nie zmieniła i wynosi cały czas 21%. Dzięki temu niewielki wzrost (o 9%) kosztów sprzedaży spowodował, że „prawie” udało się osiągnąć break even na poziomie operacyjnym. Strata operacyjna wyniosła na koniec tego półrocza bowiem „jedynie” 458 tysięcy w porównaniu do 13 mln rok wcześniej. W związku z tym strata netto jest mniejsza o 56%.

Te wyniki cieszą, bo oznaczają, że plany zwiększania podstawowej rentowności zaczynają przynosić efekty. Ograniczenie ekspansywnego rozwoju pozwoliło ograniczyć koszty. Jednocześnie wzrost sprzedaży został odnotowany przy odpowiednio mniejszym przyroście kosztów sprzedaży. Z pewnością działania restrukturyzacyjne przyniosłyby większe efekty przy większym wzroście gospodarczym. Mimo iż Polska miała być zieloną wyspą w Europie, to jednak ograniczyliśmy wydatki na produkty luksusowe. Dopóki nie nastąpi wyraźnie odbicie nie ma co liczyć na bardziej znaczące wzrosty sprzedaży.

Kolejne wzrosty sprzedaży są konieczne, aby wszystkie sklepy osiągnęły rentowność i były w stanie pokryć całość kosztów ogólnych. Dotyczy to w szczególności sklepów otwieranych od 2007 roku na fali wzrostu gospodarczego, które jeszcze są w fazie rozwojowej. Alma nie osiągnęła wystarczającej masy krytycznej sprzedaży a ograniczanie kosztów ogólnych jest dużo trudniejsze. Dlatego właśnie zahamowane zostały kolejne inwestycje (o czym niżej).

Analiza segmentowa wskazuje, że największy procentowo wzrost odnotowała sprzedaż hurtowa. Niestety żadnej większej informacji o segmentach już nie ma. Jest jedynie informacja o wzroście sprzedaży w segmencie żywnościowym o 9%. Paradise Group ma odnotować niższą sprzedaż, ponieważ spółka dokonywała ostatnio znacznych wyprzedaży w celu ograniczenia wielkości zapasów.

Paradise Group obecnie zawiesiła otwieranie kolejnych sklepów z odzieżą. Ta grupa koncentruje się na zwiększaniu efektywności poszczególnych placówek. Z kolei Alma Market oraz Krakowski Kredens jak najbardziej rozwija sieć sprzedaży. Wzrost planowany jest także w zakresie sprzedaży internetowej żywności, która ma w tym roku osiągnąć poziom 30 mln PLN. Krakchemia rozwija z kolei sieć dystrybucji. Co ciekawe, w sprawozdaniu zarządu napisano, że Alma nie wyklucza pozbycia się Krakchemii, która jako jedyna działa w innym segmencie branżowym niż pozostałe spółki.

Wynik na działalności finansowej wyniósł w tym półroczu prawie 7 mln straty. W znacznej wielkości dotyczyły one kosztów odsetek. Co ciekawe: nie wyszczególniono w nich żadnych przychodów ani kosztów związanych z różnicami kursowymi. Jest to o tyle intrygujące, że spółka zdecydowaną większość swojej sprzedaży realizuje w PLN ale za to koszty najmu powierzchni sklepowej opłacane są w EUR. Alma tego ryzyka w żaden sposób nie zabezpiecza a jedynie „monitoruje” bieżące zmiany w kursie tych walut. Z pewnością nie jest to najskuteczniejsza metoda zabezpieczenia się przed ewentualnymi stratami z tego tytułu. Jeśli mamy tylko 2 waluty i w każdej określone operacje, to chyba nic prostszego?

Wszystkie przepływy były w tym półroczu ujemne. Dotyczy to nawet przepływów inwestycyjnych, mimo deklarowanego ograniczenia nowych inwestycji. Ujemne przepływy z działalności operacyjnej pojawiły się po raz pierwszy od dłuższego czasu. Nie spodziewałam się tego, ponieważ znaczna część sprzedaży całej grupy realizowana jest za gotówkę. Natomiast terminy płatności za towary negocjowane są jak w działalności hurtowej. W związku z tym Alma powinna korzystać na tej różnicy. Jeśli to nie następuje, to oznacza, że spółka ma poważne problemy z zarządzaniem bieżącą płynnością.

W segmencie żywnościowym najważniejszym wskaźnikiem wydaje mi się obrotowość zapasów. Poniżej przedstawiam te najważniejsze:
Cykl rotacji zapasów 39
Cykl rotacji należności 27
Cykl rotacji zobowiązań 64
Cykl operacyjny 66
Cykl konwersji gotówki 1

Wzrosła w spółce jej suma bilansowa ale jednocześnie ograniczyła się wartość księgowa przez odnotowaną stratę. Wskaźniki, o ile nie są ujemne, wskazują na niedowartościowanie Almy na tle sektora. Wątpię jednak, aby stanowiło to przyczynek do wzrostu kursu akcji. Cieszyć mogą natomiast poprawiające się wyniki, dające efekty działania oszczędnościowe.

Powyższa treść przez 30 dni była zarezerwowana tylko dla osób posiadających abonament.

Kamil Gemra
0
Wpisów: 3 001
Wysłane: 28 sierpnia 2010 21:48:53 przy kursie: 36,50 zł
Sytuacja techniczna:

kliknij, aby powiększyć

Zakres 6M. Interwał 1D. Alma od dołka na początku lipca mocno odbiła. Zwyżka dotarła w rejony 41 zł i nastąpiła korekta. Wydawało się, że mamy do czynienia z korektą prostą i dojdzie do dalszych wzrostów. Jednak bykom starczyło sił tylko do okolic 40 zł. Od tego momentu rozpoczęły się mocne spadki. Ostatnie trzy sesje mogą świadczyć o budowaniu się formacji związanej z lukami. Optymiści powiedzą, ze buduje się wyspa i dojdzie do dalszych wzrostów. Pesymiści powiedzą, że właśnie obserwujemy lukę startową trendu spadkowego. Osobiście radziłbym poczekać co się wydarzy bo nie wykluczałbym żadnego ze scenariuszy.

JAG
JAG
0
Wysłane: 6 września 2010 16:04:15 przy kursie: 39,38 zł
Kumulacja i duże obroty na Almie. Zbliża się sprzedaż Krakchemii, w której Alma ma 50%. Również Vistula rośnie co pozytywnie wpłynie na Almę (Alma ma 10% VST).

Wzrost popytu konsumenckiego i rosnąca sprzedaż przy jednoczesnym stabilnym kursie EURo pozwoli osiągnąć Almie dużo lepsze wyniki finansowe w drugiej połowie 2010.

plynacyzrynkiem
0
Wpisów: 1 344
Wysłane: 6 września 2010 18:55:50 przy kursie: 39,38 zł
@JAG rozpisz sie prosze odnosnie EUR, jaka pozycje ma Alma i dlaczego?

technicznie wyglada naprawde ciekawie, jestesmy na dole kanalu wzrostowego i widac zarowno impet jak i wolumen

kliknij, aby powiększyć

plynacyzrynkiem
0
Wpisów: 1 344
Wysłane: 7 września 2010 15:35:24 przy kursie: 41,20 zł
juz przeszedlem (do czynow), wiec moze nie bede tutaj wiecej analizowal, bo bedzie wygladalo na racjonalizacje ;P

dosc ciezko sie w ta spolke wchodzi, mam nadzieje, ze nieduzo trudniej wychodzi
Edytowany: 7 września 2010 15:35

Użytkownicy przeglądający ten wątek Gość

10 11 12 13 14

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,758 sek.

rwgmjzhx
fnsesgvd
mwgzvcol
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +75 454,67 zł +377,27% 95 454,67 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
scvcyktt
qpdtrawd
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat