generalnie macie rację, ale nie ma co się oszukiwać: póki spółka nie pozbędzie się chwilowego nawisu spekulantów, którzy weszli tutaj 2-3 tygodnie temu, to raczej niewiele się zmieni - ja też obstawiam że
teraz akurat technika (a przez nią psychologia) gra największą rolę, tak będzie prawie 1.5 miesiąca.
Wiele osób siedzi na spółce nie mając zielonego pojęcia o gamedevie, po prostu kupili coś co rosło. CI ambitniejsi kojarzą walor z pozycją na Steam. Spada-sprzedawać, rośnie-kupować (choć mi się np. wydaje że obecna sprzedaż Steam nie jest gorsza niż okres z top 10 TWOM przed świętami). Mamy typowe zachowania ludzi którzy późno weszli i słabo się orientują w branży, więc łatwo panikują. Chyba wszyscy wiedzieliśmy że tak będzie. Wiemy też od paru lat jak 11bit niechętnie komunikuje się z rynkiem ponad standardowe obowiązki i wiemy że taki sukces przyciąga masy ludzi karmiących się właśnie "infami" i w sumie niczym innym :)
Pamiętajcie że jeszcze rok temu bardzo nam się podobało to że 11bit skupia się na pisaniu gier i koncepcjach kolejnych, a nie na produkcji "fajnych info" dla giełdy. Nie wiem jak dla Was, dla mnie nic się nie zmieniło, nadal cieszę się że panowie z 11bit zamiast podniecać się spekulacją na giełdzie jak Stif "też mam prawo do zysku", wypuszczą ciekawsze updaty do gry.
11bit wracają z przerwy świąteczno-noworocznej i z targów gier w USA pare dni po nowym roku, przez ok. 20-30 dni nie spodziewałbym się zmian na kursie jakichś drastycznych. Raczej faktycznie kanał 50-75 (40-75?) , czasem zjazdy realizacji zysków i odreagowania zjazdów.
Przełomem będzie tak naprawdę 12.02, i wyłożenie przez spółkę kart, które prawdopodobnie odmienią ją już bez gdybania, potężnie. Wczesniej możliwe jest i 40 zł i 80, ale raczej kanał 50-75.
moje emocje wywoła dopiero pierwszy konkretny raport
* "Diversification is protection against ignorance, it makes little sense for those who know what they’re doing." W. Buffet.
* "The market can remain irrational longer than you can remain solvent"
* "scared money don’t make money"
aktualny portfel szacunkowo: 75% CRJ, 20% PDG, 5% THD