PARTNER SERWISU
fnzzdcgz
24 25 26 27 28

Kiedy szczyt hossy?

Taurus80
0
Wpisów: 2 936
Wysłane: 10 czerwca 2011 10:20:36
Frogu nie zapominaj ze Rogers i paru innych juz ze 2 lata temu przepowiadali ze najlepsza inwestycja to ziemia rolna blackeye zastanawialem sie dlaczego jednak ostatnio coraz bardziej sklaniam sie ku temu ze miali racje :) moze oni juz wtedy wiedzieli co sie swieci przeciez to m.in dzieki nim mamy to co mamy obojetnie co to nie jest blah5

Pamietam jak dzisiaj jak mowili ze najlepsza inwestycja bedzie ziemia rolna i nie dla tego ze zyska na wartosi a dlatego ze to oni czyli rolnicy beda najbogatsi.
Moze wlasnie mysla ze wrocimy do wymiany barterowej :P

Jezlei banki zaczna padac jak muchy to pieniadz naprawde bedzie mozna sobie w buty wsadzic Not talking jedyne co mnie ucieszy w takiej sytuacji to to ze bedziemy mieli szanse wrocic do normalnosci oczywiscie po paru latach, rowniez mozna sie spodziewac ze polityka i ludzie beda inni spodziewalbym sie rowniez zmiany ustrojow bo pseudodemokracja do nieczego dobego jak narazie nas nie zaprowadzila oczywiscie takie jest moje subiektywne zdanie.

Nie wiem ale tak mi to wyglada ze bedzie gorzej a nawet porownywany przez nas kiedys wykres wielkiego kryzysu mysle ze ma w pelni szanse sie powtorzyc :( czyli co teraz o ile pamietam 31wszy rok ?

plynacyzrynkiem
0
Wpisów: 1 344
Wysłane: 10 czerwca 2011 10:23:10
Taurus80 napisał(a):

Wiec jezeli brakuje nam inteligencji i tym nielicznym nie dorastamy do piet pozostaje nam psychologia lub AT.

w imieniu wszystkich nieortodoksyjnych niefundametalistow dziekuje za komplementy blah5

Frog
13
Wpisów: 5 508
Wysłane: 10 czerwca 2011 10:28:37
Taurus80 napisał(a):
Pamietam jak dzisiaj jak mowili ze najlepsza inwestycja bedzie ziemia rolna i nie dla tego ze zyska na wartosi a dlatego ze to oni czyli rolnicy beda najbogatsi.
Moze wlasnie mysla ze wrocimy do wymiany barterowej :P

Tylko tak logicznie na to patrząc, to jak padną banki i "miastowi" potracą oszczędności i źródła dochodu, to nie będą siedzieć w swoich blokach bezczynnie tylko ruszą na wieś "za jedzeniem". Nikt nie będzie wtedy stał na straży własności ziemii rolnej.

Armageddon Anxious
Follow me on Twitter
Zanim zaczniesz narzekać, że znikają Twoje posty, przeczytaj Regulamin Forum

Taurus80
0
Wysłane: 10 czerwca 2011 10:33:44
plynacyzrynkiem napisał(a):
Taurus80 napisał(a):

Wiec jezeli brakuje nam inteligencji i tym nielicznym nie dorastamy do piet pozostaje nam psychologia lub AT.

w imieniu wszystkich nieortodoksyjnych niefundametalistow dziekuje za komplementy blah5

Nie obrazaj sie :) ale miliarderem nie jestem mysle ze i ty rowniez Angel a o nich myslalem, chyba zgodzisz sie ze musza byc nieco bardziej inteligentni od nas, bo nie mozna zrzucac wszystkiego na farta wave

Frog
13
Wysłane: 10 czerwca 2011 18:49:42
S&P 500 zbliża się do marcowych dołków Think

Będzie ładne odbicie, albo... albo nie będzie i spełni się przepowiednia Taurusa Anxious
Follow me on Twitter

Frog
13
Wysłane: 13 czerwca 2011 19:29:14
Jestem bardzo ciekaw Waszych ocen zachowania S&P. Czy odbije od poziomu 1256, czy przebije marcowe dołki? Think
Follow me on Twitter

The Winner
0
Wpisów: 167
Wysłane: 13 czerwca 2011 21:04:18
Będzie odbicie. Od początku tej hossy prognozowałem jej koniec najwcześniej w okolicach Euro 2012.

siekoo
0
Wpisów: 1 746
Wysłane: 13 czerwca 2011 22:37:03
nie wiem czy zwrociliscie uwage na slowa Bernanke odnosnie chocby spadkow cen ropy w drugiej polowie 2011? prorok, czy co? blackeye
pomijajac to, mamy niecale 2,5 roku od momentu dna bessy. za szybko na kolejna. gospodarki dopiero zaczynaja zapominac o traumatycznych przezyciach, dodruk $ idzie pelna para, faza overinvestment dopiero sie zacznie (wszak wczesniej byla faza reanimacji).
owszem, ja patrze troche przez pryzmat mojej pracy, ilosci ofert, ilosci zlecen itp, ale to tez rodzaj lakmusowego papierka dla ogolnego stanu gospodarki.
ogolnie sadze, ze czekaja nas interesujace lata - mocno interesuje mnie, czy np. usiaki maja plan, bo watpie by mocarstwo ot tak podkopywalo swoje podwaliny (przeciez to w usa powstalo wiekszosc teorii optymalizacyjnych produkcji, ktore wybiegaly zbyt do przodu dla amerykanow i znalazly podatny grunt i rozwinely sie w powojennej Japonii). mysle, ze raczej maja dlugofalowy plan, by jednak pozostac numerem 1 i niedlugo bedziemy mogli to zaczac zauwazac. mysle, ze maja jeszcze jakiegos asa w rekawie i tak szybki powrot bessy bylby im bardzo nie na reke.
Zawżdy znajdzie przyczynę, kto zdobyczy pragnie...

szooler
0
Wpisów: 2 112
Wysłane: 13 czerwca 2011 22:39:32
Mnie co niepokoi to że na S-kach(amerykańskich),jest gruby miś.(bez pokazywania palcami)czy mi sie tylko zdaje...
Zwróćcie uwagę,że od kilku,kilkunastu sesji ostatnie pół godziny,godzina handlu to są zjazdy,i zazwyczaj zamykanie na dziennym minimum.angry3
Nasdaq wykres miesięczny ,trzydziestoletni-strach się baćAnxious .Wychodzi na to że,cały ten byznes nakręcany przez Bena Helikoptera od lata 2008 pozwolił,że indeks dociągnął jedynie do linii trendu.I zawraca.
"Fortuna favet fortibus"

nocnygracz
0
Wpisów: 2 104
Wysłane: 14 czerwca 2011 09:10:04
Rating Grecji obniżony z B do CCC (agencja ratingowa Standard & Poor's).

Inwestorzy się na tę Grecję od jakiegoś czasu zawzięli, finansowa pętla zaciskała się stopniowo i oddechu złapać nie pozwalała. Ale trochę z tej Grecji zrobiono kozła ofiarnego, nie sądzicie?
Oczywiście w tym ciepłym kraju ludzie robili źle itd., ale nie robili aż tak dużo gorzej niż reszta świata z USA na czele. Wszyscy grzeszyli (i nie zaprzestają tego procederu), ale tylko jednego delikwenta wypycha się przed szereg i pokazuje palcem, a że wątły kurdupel to i obronić się nie może.
Zróbmy eksperyment i zażądajmy od Usiaków czy Niemców 16 procent rocznie za obligacje, dajmy im nawet okres przejściowy i dochodźmy do tych procentów w dwa czy trzy lata, zobaczymy jak sobie będą radzić.

Taurus80
0
Wysłane: 14 czerwca 2011 09:16:11
Jak amerykanie mielib 16% to by oglosili upadlosc :) nie byliby wstanie splacac odsetek :) nawet ben by nie wydrukowal potrzebnej sumy bo drzew by nie starczylo na swiecie :)
Oczywiscie musialem sobie pozartowac :)
Ale na powaznie za USA wezma sie w przeszlym roku najpozniej.
Juz same amerykanskie banki zapowiadaja ze najdalej od sierpnia zaczna redukcje na amerykanskich obligacjach ciekawe kto kupi :) FED watpie bo komgres nie podwyzszy za duzo im poziomu zadluzenia king
Bedzie wesolo i darmozjady amerykanskie zerujace na reszcie swiata beda musialy zalozyc gorset bo przycisniecie pasa zwyklym paskiem nic nie da Angel

plynacyzrynkiem
0
Wpisów: 1 344
Wysłane: 14 czerwca 2011 10:18:02
nocnygracz napisał(a):
Rating Grecji obniżony z B do CCC (agencja ratingowa Standard & Poor's).

Inwestorzy się na tę Grecję od jakiegoś czasu zawzięli, finansowa pętla zaciskała się stopniowo i oddechu złapać nie pozwalała. Ale trochę z tej Grecji zrobiono kozła ofiarnego, nie sądzicie?

CCC to niemal D a wrecz wbrew pozorom jeszcze gorzej - bo jak jest D, to juz mamy upadlosc i najgorsze za nami;
Grecja tez na wlasne zyczenie pogarsza swoje problemy (nie mysle tu tylko o rzadach) - nie ma akceptacji i zrozumienia w ich spoleczenstwie dla ciec oszczednosciowych (austerity measures); nie wierze tez osobiscie, zeby latwo przyszla im sprzedac majatku, w ktorym pracujacy Grecy zapewne maja mase przywilejow i nikt efektywnoscia sie specjalnie nie przejmuja (a wiec polowa pracownikow potencjalnie do zwolnienia; dodatkowe owe zwolnienia w wielkich instytucjach jak Bank Pocztowy czy ichniejsza tepsa moga wywolac, ze wzgledu na skale kolejne problemy)

nie tak dawno widzialem artykul o emeryturach dla zmarlych grekow - to tylko pokazuje jak wielki maja balagan
www.parkiet.com/artykul/105541...

nie sadze, zeby na grecje sie uwzieli, mysle, ze niekoniecznie dobra inwestycja jest ich wspomaganie, a przynajmniej bardzo dyskusyjna (nie liczylem tego, wiec moge sobie gdybac, i sadze, ze malo kto potrafi to dobrze policzyc) - takie wspomaganie tylko zacheca innych do braku dyscypliny; to bardziej polityczna niz ekonomiczna rozgrywka

Frog
13
Wysłane: 14 czerwca 2011 10:25:44
Jak tak patrzę na DAX, to chyba bankructwo jest już w cenie.
Follow me on Twitter

ezechiel2517
0
Wpisów: 112
Wysłane: 14 czerwca 2011 14:38:13
Taurus80 napisał(a):
nawet ben by nie wydrukowal potrzebnej sumy bo drzew by nie starczylo na swiecie :)

Zielone banknoty są zrobione w 75% z bawełny i 25% z lnu. Całość daje produkt nazywany papierem czerpanym (crane paper). salute

BTW, druk 1 sztuki to niecałe 10centow (9.6 centa).

Frog
13
Wysłane: 14 czerwca 2011 19:16:02
The Winner napisał(a):
Będzie odbicie.

S&P500 1289.97 +1.43% 19:16

thumbright
Follow me on Twitter

Frog
13
Wysłane: 18 czerwca 2011 20:32:19
Ostatnio coraz więcej zacnych osobistości które wg mnie warto czasem poczytać wieszczy zbliżające się drugie dno kryzysu. Czyżby hossa miała się skończyć wcześniej niż zakładałem?
Follow me on Twitter

nocnygracz
0
Wysłane: 18 czerwca 2011 23:19:14
Jak wkrótce ma być drugie dno, to chyba raczej jesteśmy już blisko? Czy to czasem nie oznacza, że wkrótce znów wszystko odbije?

Frog
13
Wysłane: 19 czerwca 2011 17:41:40
biznes.onet.pl/schylek-ameryka...

Cytat:
Stany Zjednoczone mają poważne problemy. Co szósty obywatel musi korzystać z rządowej pomocy żywieniowej. Budżet, który jeszcze niespełna dekadę temu miał nadwyżkę, dziś notuje deficyt, który proporcjonalnie można porównać z tym, co się dzieje w Grecji. Tymczasem politykę Waszyngtonu ogarnął paraliż.

Ciekawy artykuł przedrukowany z brytyjskiego The Guardian
Follow me on Twitter

nocnygracz
0
Wysłane: 19 czerwca 2011 23:31:58
Cytat:
Stany Zjednoczone mają poważne problemy. Co szósty obywatel musi korzystać z rządowej pomocy żywieniowej. Budżet, który jeszcze niespełna dekadę temu miał nadwyżkę, dziś notuje deficyt, który proporcjonalnie można porównać z tym, co się dzieje w Grecji. Tymczasem politykę Waszyngtonu ogarnął paraliż.

Deficyt, dodruk pieniądza -> trzeba uciekać w coś realnego. Nieruchomości drogie i perspektywy przed nimi nie najlepsze. A może kupować firmy?

Kanoniers
1
Wpisów: 1 075
Wysłane: 20 czerwca 2011 08:35:26
No wlasnie to moze byc ciekawa dyskusja :) w co uciekac ???

ja jestem podobnego zdania jak Taurus co calkiem przypadkiem juz dawno odkrylismy :)

Moze to co pisze trzeba traktowac troche z przymruzeniem oka ale jak bedzie Armagedon to nic nas nie uratuje chyba ze ktos zainwestuje w ziemie rolna i swoje uprawy + piwnica pelna cukru, kawy i innych art. spozywczych - ten bedzie Panem swiata

Użytkownicy przeglądający ten wątek Gość

24 25 26 27 28

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,352 sek.

lqpjnkyr
vbgaqmfc
mulqwzip
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +75 454,67 zł +377,27% 95 454,67 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
mxrbgvqb
ibkpkwcs
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat