0 Dołączył: 2008-10-04 Wpisów: 572
Wysłane:
6 października 2011 19:56:23
Jeśli nie będę miał teraz racji (tj. że dołek został osiągnięty), to już nigdy nic nie napiszę na tym forum . Ostatnie moje zdanie, które stawia na szalę moje imię: cena KGHM = IQ mankomaniaka Co cię nie zabije, to cię udziwni
[**usunięto zakazaną treść**]
Edytowany: 6 października 2011 20:00
|
|
193 Dołączył: 2011-02-28 Wpisów: 4 958
Wysłane:
6 października 2011 20:34:24
mankomaniak napisał(a):Jeśli nie będę miał teraz racji (tj. że dołek został osiągnięty), to już nigdy nic nie napiszę na tym forum . Ostatnie moje zdanie, które stawia na szalę moje imię:
cena KGHM = IQ mankomaniaka
znam takich. To gra o zerowej szansie powodzenia. Nic nie ryzykujesz, bo jesteś anonimowy, wygrasz: to podniecenie na maxa, przegrasz - to nowe konto założysz i dalej bedziesz pisał to samo @sss56dobre ;) * "Diversification is protection against ignorance, it makes little sense for those who know what they’re doing." W. Buffet. * "The market can remain irrational longer than you can remain solvent" * "scared money don’t make money" aktualny portfel szacunkowo: 75% CRJ, 20% PDG, 5% THD
Edytowany: 6 października 2011 20:37
|
|
0 Dołączył: 2009-02-21 Wpisów: 5 068
Wysłane:
6 października 2011 20:51:35
KGHM to mocna firma i nie mam wątpliwości że kiedyś słowa Manko się spełnią. Jeżeli rzeczywiście zobaczymy skoordynowane europejskie QE i do tego Benek dorzuci swoje trzy grosze, koperek wystrzeli a KGH szybko nadrobi korektę. Indeksom pewnie będą ciążyły uwikłane w grecka tragedię banki, ale to nie znaczy, że KGH bedzie im w boczniaku towarzyszył. Bezpieczniej jednak - wg mnie - było by poczekać na oficjalną plajte Greków.
|
|
|
|
Wysłane:
6 października 2011 20:56:59
@buldiwiadomo czy będzie hossa czy tylko odreagowanie w bessie, to spokojnie jest prawdopodobieństwo że do 200 może dojechać. Więc tym bardziej bez sensu zakład. * "Diversification is protection against ignorance, it makes little sense for those who know what they’re doing." W. Buffet. * "The market can remain irrational longer than you can remain solvent" * "scared money don’t make money" aktualny portfel szacunkowo: 75% CRJ, 20% PDG, 5% THD
Edytowany: 6 października 2011 20:57
|
|
Wysłane:
6 października 2011 21:18:46
Jak by nie patrzeć - z perspektywy długoterminowej - fibo 61,8 zniesienia hossy wciąż nie tknięte. Na poziomie 1850 łatwiej byłoby mi podjąć decyzję. Obecnie brakuje mi do szczęścia jeszcze jednej fali paniki podobnej do tej sierpniowej (jeżeli przebiła by ona fibo spodziewał bym się trzeciej fali spadków w dalszej przyszłości, jeżeli nie - potraktował bym te spadki jak głęboką korektę trendu) dlatego bykiem krótkoterminowym to ja - póki co - mogę być, ale na pochodnych z krótkim stopem.
Edytowany: 6 października 2011 21:22
|
|
98 Dołączył: 2009-11-11 Wpisów: 915
Wysłane:
6 października 2011 21:41:56
a oglądaliście Panowie i Panie wywiad z premierem Tuskiem na polsacie news. tam mniej wiecej premier rzecze tak - czeka nas druga fala kryzysu, dużo gorsza od poprzedniej i to są fakty. Teraz pozostaje tylko pytanie czy to przedwyborcze dolewanie oliwy do ognia, czy może jednak polityczna elita wie już więcej co nas naprawdę czeka. ps. brzmiało to cholernie wiarygodnie
|
|
0 Dołączył: 2009-09-21 Wpisów: 4 615
Wysłane:
6 października 2011 21:51:52
Mam nadzieję, że to urabianie społeczeństwa pod konieczne reformy, bo jeśli za nic się nie wezmą, to sam przyjadę z taczkami pod Sejm. The recovery in profitability has been amazing following the reorganization, leaving Barings to conclude that it was not actually terribly difficult to make money in the securities market.
|
|
0 Dołączył: 2009-01-07 Wpisów: 2 936
Wysłane:
6 października 2011 21:58:09
orzech napisał(a):a oglądaliście Panowie i Panie wywiad z premierem Tuskiem na polsacie news. tam mniej wiecej premier rzecze tak - czeka nas druga fala kryzysu, dużo gorsza od poprzedniej i to są fakty. Teraz pozostaje tylko pytanie czy to przedwyborcze dolewanie oliwy do ognia, czy może jednak polityczna elita wie już więcej co nas naprawdę czeka. ps. brzmiało to cholernie wiarygodnie Ja tak twierdze od dlugiego czasu a premierem nie jestem na dodatek jestm ułomkiem i nieudacznikiem  wiec moze jest nas wiecej
|
|
Wysłane:
6 października 2011 22:06:22
A jednak mimo wszystko USA przeszły linię trendu z ostatniego miesiąca:  kliknij, aby powiększyćJak ktoś dziś nie zamknął S, to życzę powodzenia  Jutro identyczną linię przerwie W20. The recovery in profitability has been amazing following the reorganization, leaving Barings to conclude that it was not actually terribly difficult to make money in the securities market.
|
|
0 Dołączył: 2009-04-18 Wpisów: 200
Wysłane:
6 października 2011 23:14:03
Widzę, że ucichła brać niedźwiedzia, czas więc zapodać kilka kresek, które może nieco podbudują publikę oczekującą spadków ;-) Kod:[wycięto link do bloga - od tego jest blogbook] Dziś na S&P500 rzuciły mi się w oczy pewne figury techniczne, które mogą sygnalizować, że mamy szczytowanie, po którym powinno nastąpić spore odreagowanie.  kliknij, aby powiększyćNa powyższym wykresie (świeczka godzinowa) widać, że notowania wyszły z korekcyjnego kanału wzrostowego, przechodząc w kanał spadkowy. Spore wzrosty, jakie notujemy w ostatnich dniach na S&P500, mają zatem sporą szansę zakończyć się na górnym ograniczeniu tego kanału. Jako, że mamy do czynienia z trendem spadkowym w tym czerwonym kanale, wykres notuje coraz niższe dołki i górki. W konstrukcji tych górek, które są rysowane jako krótkoterminowe korekty wzrostowe, można liczyć na jeszcze jedną zależność, która przemawia za tym, że kończymy obecną falę wzrostową.  kliknij, aby powiększyćSą to zniesienia fibo, a konkretnie poziom 76,4%, który zatrzymał poprzednią falę wzrostową. Obecnej już niewiele brakuje, by osiągnąć ten pułap, który w punktach naznaczyć możemy wartością ~1167. Bliskość oporów, które zapowiadają problemy dla byków, obserwować możemy również na WIG20:  kliknij, aby powiększyćPowyższe pozostawiam ku rozwadze rozentuzjazmowanym bykom oraz ku pociesze niedźwiedzi, które mogą się czuć nieswojo w ostatnich dniach.
Edytowany: 7 października 2011 08:08
|
|
|
|
Wysłane:
6 października 2011 23:31:13
Zielony, niestety w USA przeszli tę linię... Narysuj ją dokładnie na wykresie 15m to zobaczysz. A to totalnie zmienia postać rzeczy. Teraz się tak łatwo nie cofną. The recovery in profitability has been amazing following the reorganization, leaving Barings to conclude that it was not actually terribly difficult to make money in the securities market.
|
|
0 Dołączył: 2009-03-06 Wpisów: 3 042
Wysłane:
6 października 2011 23:35:40
Ciekawe wykresy Zielony. Mathu, linia trendu jest z gumy  Z resztą kawałek dalej jest następna - trend wyższego rzędu. Na KGH padł dzisiaj sygnał K Klika się i sprzedaje ;-)
|
|
Wysłane:
6 października 2011 23:47:47
Tą dyskusje na BBC widzieliście? . Koniec świata za 2-3 tygodnie? ;p * "Diversification is protection against ignorance, it makes little sense for those who know what they’re doing." W. Buffet. * "The market can remain irrational longer than you can remain solvent" * "scared money don’t make money" aktualny portfel szacunkowo: 75% CRJ, 20% PDG, 5% THD
|
|
Wysłane:
6 października 2011 23:56:30
Jakie to ma znaczenie? Dyskusje rzadko wyprzedzają rynek. To raczej rynek wywołuje dyskusje na BBC. Ciekawe o czym dyskutowano kiedy WIG20 był na 2900?
|
|
Wysłane:
7 października 2011 00:13:47
Scarry taka dobra rada, nie czytaj tyle Zero Hedge, bo to jest skrajnie nieobiektywny serwis. Pokazują tylko to, co pasuje do ich wizji świata, często kłamią i manipulują danymi rynkowymi. To fajna strona, ale tylko do wyłapywania surowych informacji z pierwszej ręki, natomiast ich ichniejsza interpretacja jest często naciągana i kłamliwa. Wywiadów o byczym nastawieniu u nich po prostu nie zobaczysz. I jeszcze jedno, czym więcej takich wywiadów, tym większa szansa, że spadków nie będzie. Muszą się pojawić wywiady, że wszystko jest już opanowane, dopiero wtedy będzie można spadać na serio. Jeszcze raz przypominam, że wielka zwała sierpniowa przyszła dzień po byczym rezultacie głosowania w senacie USA. Bessa jest faktem, natomiast ja się coraz bardziej przekonują do tego, że paradoksalnie ta bessa będzie normalna, to znaczy powstanie stabilny trend spadkowy o łagodnym nachyleniu, natomiast nie będzie żadnej wielkiej zwały  No bo skoro wszyscy patrzą na 2008 i widzą wodospad, to i wszyscy grają agresywnie na S, a to jest paliwo do takich wzrostów, jakie teraz obserwujemy. Rynek musiałby być zaskoczony, a ulica zasadzona na L, żeby panika odwracania się spowodowała lawinę. Ponad miesiąc temu pisałem na odwrót (że wszyscy będą uciekać w panice), ale wtedy jeszcze nie rozumiałem jak się zachowuje skrajnie shortowany rynek. Ale nie będzie już nowych szczytów, bo Grecja w przyszłym roku doprowadzi do spowolnienia akcji kredytowej w bankach i to musi się odbić na gospodarce. The recovery in profitability has been amazing following the reorganization, leaving Barings to conclude that it was not actually terribly difficult to make money in the securities market.
Edytowany: 7 października 2011 00:21
|
|
1 Dołączył: 2009-06-25 Wpisów: 1 075
Wysłane:
7 października 2011 00:20:47
Jezeli chodzi o ogolna sytuacje i ostatnie wzrosty to zgadzam sie w 100% z teoria Taurusa ze rynek jest wyciagany za uszy i przygotowywany do bankructwa Grecji bo gdyby ogloszono to wczesniej to szorowalibysmy po dnie i ostatnie denka bylyby jedynie wspomnieniem ... A jak bedzie zobaczymy , nikt z nas nie ma patentu na prawde, mozemy jedynie starac sie wspolnie wypracowac jakis scenariusz ktory Nam wszystkim pomoze spelnic nasze oczekiwania
|
|
0 Dołączył: 2010-06-02 Wpisów: 469
Wysłane:
7 października 2011 00:22:31
Mamy po prostu podejście do górnego ograniczenia konsoli, czyli do 2400. Nie wiem co potem, ale wydaje mi się, że tłuste Ski  Albo S&P zrobi prawe ramie wielkiego RGRa, o którym ktoś tu pisał
Edytowany: 7 października 2011 00:23
|
|
Wysłane:
7 października 2011 00:30:29
Rynek został wyciągnięty za uszy we wtorek, jednak dokładnie w taki sam sposób wyciągnięto rynek za uszy na korekcie 5. lutego 2010, doskonale pamiętam tamtą sesję, na 2h przed końcem włączył się magiczny zasysacz, który wyciągnął indeks z otchłani i narysował młot. Później na ZH pisali, że rynek wyciągały za uszy zlecenia wychodzące z JP Morgan, poszła wtedy w rynek naprawdę olbrzymia kasa. I potem już tylko rosło i rosło przez kolejne sesje. Teraz mieliśmy to samo. Jest takie fajne powiedzonko rodem z P., "nie po to gruby zapakował tyle do wora, żebyś ty teraz miał zarobić na eskach". No i mamy potwierdzenie, trzeci dzień bardzo silnych wzrostów bez cienia słabości. Więc tak, to jest manipulacja, ale co my możemy zrobić, brać S i patrzeć, jak nas smażą, bo mamy moralną rację, a oni oszukują? The recovery in profitability has been amazing following the reorganization, leaving Barings to conclude that it was not actually terribly difficult to make money in the securities market.
Edytowany: 7 października 2011 00:32
|
|
0 Dołączył: 2009-03-06 Wpisów: 3 042
Wysłane:
7 października 2011 00:32:38
Dzisiaj na FW20 na fixie poszły dwa zlecenia na równo 600 elek. Klika się i sprzedaje ;-)
|
|
141 Dołączył: 2011-03-26 Wpisów: 4 901
Wysłane:
7 października 2011 02:07:13
Taurus80 napisał(a):orzech napisał(a):a oglądaliście Panowie i Panie wywiad z premierem Tuskiem na polsacie news. tam mniej wiecej premier rzecze tak - czeka nas druga fala kryzysu, dużo gorsza od poprzedniej i to są fakty. Teraz pozostaje tylko pytanie czy to przedwyborcze dolewanie oliwy do ognia, czy może jednak polityczna elita wie już więcej co nas naprawdę czeka. ps. brzmiało to cholernie wiarygodnie Ja tak twierdze od dlugiego czasu a premierem nie jestem na dodatek jestm ułomkiem i nieudacznikiem  wiec moze jest nas wiecej tak ale cały bajer tego straszenia polegal na tym ...głosujcie na sprawdzoną ekipę która z tego kryzysu was wyprowadzi:-)))
Brak kary w przeszłości rozzuchwala na przyszłość..
teraz również na twitter.com
|
|
Czy na pewno chcesz przesłać zgłoszenie do moderatora?
Poniżej potwierdź lub anuluj swój wybór.