ypbtzrli
Advertisement
PARTNER SERWISU
mprhioku
48 49 50 51 52

BANKRUCIK portfelik

cad_man
0
Wpisów: 1 159
Wysłane: 26 lutego 2013 10:06:38
nooo i to bardzo ostra - komunikat jaki się pojawił przed sesją to praktycznie poinformowanie o niewypłacalności spółki...
Byki i niedźwiedzie mają swoje miejsce przy stole, a tylko osły zostają o suchym pysku...
Przyglądaj się jak upór walczy z oporem a zawziętość ze wsparciem - na końcu dołącz do wygranych i zarabiaj

gucio
0
Wpisów: 314
Wysłane: 26 lutego 2013 12:18:58
bankrucik napisał(a):
wzięte CEDC spekulacja ostraPray

Podziwiam Cię.Chyba że to ilość testowa /co to znaczy nie wiem,1szt czy 100/

bankrucik
141
Wpisów: 4 899
Wysłane: 26 lutego 2013 23:31:09
ilość "testowa" to zwykle 2-3 tys kapitału

dzisiaj wziałem CEDC (2,30) za "ciut" więcej ale bez szaleństw
polowałem na niemowlaki ale jakoś nic nie wpadłoThink

Brak kary w przeszłości rozzuchwala na przyszłość..

teraz również na twitter.com

bankrucik
141
Wysłane: 27 lutego 2013 19:02:31
jak patrzę jak są usuwane przez admina moje komentarze i innych użytkowników na wątkach poszczególnych spółek to tracę chęć do pisania czegokolwiek..Not talking
np: co było niewłaściwego w podaniu linka do wywiadu z szefem jednej ze spółek na temat ich nowej usługi.. z komentarzem moim, że warto przeczytać... gazeta branżowa więc zwykle nie czytana przez innych inwestorów..d'oh! Speak to the hand

Kod:
mod: trzymaj się regulaminu i nie rób sztucznego szumu. a jeśli masz jakieś wątpliwości, możemy porozmawiać o Twoich wyczynach na BMPAG

Edytowany: 27 lutego 2013 19:30

Ann
Ann
0
Wpisów: 703
Wysłane: 27 lutego 2013 22:50:01
No niestety...ale dołączając do użytkowników SW, miałam nadzieję, że będę mogła merytorycznie podyskutować o spółkach, które mnie interesują. Jako, że nie mam ich dziesięciu, a w tej chwili dwie, to moje wpisy ograniczyły się w sumie do jednej, o największym udziale.
To co pisałam było merytoryczne, z linkami i cytatami oraz moją opinią. Jakieś 60% moich wpisów zostało wykasowane, a ja sama zostałam uznana za "naganiacza". Dziwnie wygląda teraz ten wątek, gdzie Ktoś dziękuje mi za literaturę :
Cytat:
@ Ann
dzieki za literature

pozdro

której już dawno nie ma ...:)
No nic, początkowo byłam wściekła, a teraz tylko rozczarowana...
I jeśli można tu na Twoim wątku @bankrucik :
@Watch Dog, wiem że to Twój portal, ale czy przypadkiem to "banowanie" nie jest zbyt ostre ? Każdy ma prawo mieć własną opinię i jeśli jest poparta linkami i cytatami, to dlaczego są one kasowane?
Kurcze, no nie wiem, ale chciałabym się tu dobrze czuć, a tak nie jest :(
pozdrawiam

bankrucik
141
Wysłane: 27 lutego 2013 22:51:18
bankrucik napisał(a):
jak patrzę jak są usuwane przez admina moje komentarze i innych użytkowników na wątkach poszczególnych spółek to tracę chęć do pisania czegokolwiek..Not talking
np: co było niewłaściwego w podaniu linka do wywiadu z szefem jednej ze spółek na temat ich nowej usługi.. z komentarzem moim, że warto przeczytać... gazeta branżowa więc zwykle nie czytana przez innych inwestorów..d'oh! Speak to the hand

Kod:
mod: trzymaj się regulaminu i nie rób sztucznego szumu. a jeśli masz jakieś wątpliwości, możemy porozmawiać o Twoich wyczynach na BMPAG

@mod...

ponieważ na bmpie i paru innych spółkach miałem wrażenie ( może mylne), że usuwane jest praktycznie wszystko co napiszę to na tych spółkach już właściwie nie piszę... , jest to widoczne.
myślę również, ze nie ma sensu kontynuować tego tematu. dopóki zalety Stockwatch przeważają nad jego wadami to jestem to w stanie jakoś "ścierpieć"binky

podumowanie seji dzisiejszej:
wpadło ciut akcji dwóch niemowlaków
sprzedałem ciut MCI (7,02)

bankrucik
141
Wysłane: 27 lutego 2013 22:55:25
@Ann

da się do tego przyzwyczaić ( wiem to po sobie, dawniej też mnie to na maksa wkurzało a teraz tylko czasami mnie zirytujeShame on you , czasami jeszcze zapominam o regulaminie i jego wykładni ale... jakoś daję radę), główną zaletą portalu są ludzie tutaj piszący i ich wiedzahello1 z której staram się korzystać wszędzie tam gdzie mi jej brakuje, człowiek uczy się całe zycie

Edytowany: 27 lutego 2013 22:57

Ann
Ann
0
Wysłane: 27 lutego 2013 23:12:29
@Bankrucik
Bardzo Cię lubię, ale widzę, że dostałeś uspokajającego maila "z góry". To Twój tekst z przed trzech godzin :
Cytat:
Jak patrzę jak są usuwane przez admina moje komentarze i innych użytkowników na wątkach poszczególnych spółek to tracę chęć do pisania czegokolwiek..
np: co było niewłaściwego w podaniu linka do wywiadu z szefem jednej ze spółek na temat ich nowej usługi.. z komentarzem moim, że warto przeczytać... gazeta branżowa więc zwykle nie czytana przez innych inwestorów..

Również podoba mi się, że wypowaiadają się tu kulturalni i rozsądni ludzie, co jest przewagą tego forum, ale jeśli kasowane są ich merytoryczne wypowiedzi zgodne z regulaminem, to już nie :(

Spin
14
Wpisów: 364
Wysłane: 27 lutego 2013 23:24:30
A ja czasami odnoszę wrażenie, iż niektóre komentarze są zbyt przychylne wobec spółek. Wywodzi się to z emocji(posiadanie papieru, spełnianie przez rynek naszych założeń), a moderator stara się je schładzać - taka jego rola.
Edytowany: 27 lutego 2013 23:24

Ann
Ann
0
Wysłane: 27 lutego 2013 23:33:51
Oczywiście, zgadzam się z Tobą, jeśli kupiłam jakąś spółkę, to właśnie dlatego, że oceniam ją pozytywnie. Gdyby było odwrotnie, byłoby to nienormalne :) No i przykro mi, ale jako akcjonariusz nie będę "jechać po spółce", co najwyżej mogę mieć jakieś zapytania i wątpliwości. Czy schładzanie emocji = kasowanie postów ?

bankrucik
141
Wysłane: 27 lutego 2013 23:39:30
@Ann

spokojnie nie dostałem, żadnego maila z "góry", już mi minęła irytacja.. całe wytłumaczenie..

a prawdą jest, że to często ciężka sztuka odsiać "naganianie czyste" od pozytywnych komentarzy na temat danej spółki. granica jest cieniutka

pozdrawiam
wszystkich forumowiczów i moderatorów/administratorów też3some

Ann
Ann
0
Wysłane: 27 lutego 2013 23:53:57
Czyli co ? Skoro kasowali, znaczy, że naganiałeś ? i Ty się przyznajesz ?

bankrucik
141
Wysłane: 28 lutego 2013 00:02:01
@Ann

staram się też wczuć w rolę admina.. nie ma lekko... próbując odróżnić naganianie od zwykłego komentarza.
pozdrawim

Ann
Ann
0
Wysłane: 28 lutego 2013 00:16:34
OK
Rozumiem. Chociaż ja myślę, że użytkownicy tego forum, nie są durni i też sami potrafią odrużnić, naganianie od "fascynacji" spółką...dlatego notoryczne kasowanie postów i w związku z tym "uśmiesznianie" wątków o spółkach ( bo jeśli brakuje połowy wpisów, to nic nie trzyma się kupy ), też jest nie dobre...
pozdrawiam

anty_teresa
PREMIUM
523
Grupa: Zespół StockWatch.pl
Wpisów: 11 191
Wysłane: 28 lutego 2013 01:22:57
Bankrucik, przepraszam za zaśmiecanie kroniki, ale po prostu muszę binky

Szanowny właściciel wątku dotknął bardzo istotnego problemu. Wątki oczami moderów. Wieli osobom nie podoba się sposób prowadzenia przez nas forum, ale znaczącej większości userów to pasuje i między innymi z tego względu z nami są. Szczególnie osobnikom, którzy czytają a nie piszą. Można sobie zobaczyć w statystykach, że 90% użytkowników nie ma nawet jednego postu... Jak wspomniał Bankrucik granica jest bardzo płynna i subiektywna. Można, albo podejmować polemikę, jeśli wpisy są merytoryczne, ale tendencyjne, pokazujące podmiot w samych superlatywach itp, albo zareagować ostrzej, łącznie z kasowaniem postów. Jasne, że pierwszy sposób jest lepszy. Pokazać same minusy i przyjąć postawę kontra. Wtedy czytelnik może sobie wyrobić opinię. Tylko pozostaje kwestia pracy... Nas jest ograniczona ilość, a czas nie jest z gumy. Do tego nie każdy się na wszystkim zna. O plusach spółki piszą a minusy trzeba znaleźć samemu... Znalezienie wady, ryzyka, zagrożenia to naprawdę sporo czasu... OK. Jak jest jeden czy dwóch userów możemy się tak bawić, bo to jest wartość dla forum. Ale jeżeli jest ich więcej? Robi nam się casting na najfajniejszą spółkę. Ta bardzo dobra, tamta super i hiper. Słabych spółek nie ma :) A my nie ogarniemy wszystkiego. Jak pozwolimy tak pisać jednej czy dwóm osobom to dajemy argument kolejnym. A teraz sobie proszę wyobrazić co będzie jak powtórzy się rok 2006 czy 2007? Jak nad tym zapanować? Forum czytają także osoby kompletnie zielone i część z nich na bazie wpisów dokonuje pierwszych zakupów... Teraz takich osób jest jeszcze pewnie mało, ale to się kiedyś zmieni. To pewnego rodzaju moralne zobowiązanie, w szczególności na mniej płynnych spółkach.
A takich wątków jak Mabion i Ty Ann, to już parę było... Choćby KOV. Tam niemal wszystkie wpisy były merytoryczne. My ostrzegaliśmy, że nie wszystko jest czarnym złotem :) Ale masę osób umoczyło na tym pieniądze. Dziennie około 40-60 minut na samą moderację. Nic się nowego nie dzieje, ale wpisów 200 dziennie. I tak dzień w dzień. W końcu trzeba było to uciąć. Podobnie było kiedyś z Astartą i wieloma innymi spółkami. Te fale krytyki w stusunku do moderatorów mają pewną cykliczność :)
Ja zamiast pisać posty na temat moderacji, usuwać wypowiedzi itd, co też zabiera czas wolałbym opisać jedną spółkę dla wszystkich. Poważnie. Takie zachowania już mi się nawet zdarzały :)
My nie chcemy mieć po prostu nic sobie do zarzucenia. Spojrzeć w lustro i mieć satysfakcję, że wszystko jest tak jak powinno być.
Ja nie chcę, żeby było tak, że ktoś opisuje spółkę w samych superlatywach, roztacza świetlane perspektywy, nie ma reakcji, a 20 czy 30 procent wyżej karmi naiwnych początkujących akcjami. Takie rzeczy się dzieją i z pewnością zjawiska nie zlikwidujemy, ale możemy je tutaj chociaż ograniczyć, nawet jak kosztować to będzie wzrostem hurnu. Ja jestem na SW parę ładnych lat. I uwierz mi, że było parę takich spółek, gdzie ochy i achy od użytkowników padały, jakie to ma perspektywy itd. A potem nagle cisza. W zasadzie nikt nie pisze, że coś sprzedał, że zmienił perspektywę i opchnął akcje. Z tym walczymy, lepiej lub gorzej na miarę możliwości.

PS: Mnie też "zmoderowano" parę razy blah5

WatchDog
50
Grupa: Zespół StockWatch.pl
Wpisów: 8 588
Wysłane: 28 lutego 2013 07:32:11
Ann napisał(a):
@Watch Dog, wiem że to Twój portal, ale czy przypadkiem to "banowanie" nie jest zbyt ostre ? Każdy ma prawo mieć własną opinię i jeśli jest poparta linkami i cytatami, to dlaczego są one kasowane?

Z ostrożności. Forum regularnie czyta 90% rynku oraz ludzie z KNFu.
To nie Wy chodzicie potem zeznawać na policji i w prokuraturze, jak wpływają skargi na posty. Mam takich wycieczek kilka w roku, oraz kilkanaście żądań o skasowanie postów wraz z podaniem adresów IP użytkowników oraz straszeniem pozwami. Jestem odpowiedzialny za wszystkie treści, które rozpowszechnia SW w internecie, czy to pochodzą z redakcji czy od użytkowników.
Giełda jest takim mechanizmem, który płaci premię za asymetrię informacyjną. Wiele osób próbuje to wykorzystać dla zarobku. Niech to robi, ale bez lewara jakim jest zasięg i marka SW.
Edytowany: 28 lutego 2013 08:33

Ann
Ann
0
Wysłane: 28 lutego 2013 09:47:15
Ok, teraz rozumiem. Wpis o policji i prokuraturze mnie ostatecznie przekonał...Nie wiedziałam, że z tego są aż takie problemy Think

Scarry
193
Wpisów: 4 958
Wysłane: 28 lutego 2013 10:38:16
bankrucik napisał(a):

podumowanie seji dzisiejszej:
wpadło ciut akcji dwóch niemowlaków
sprzedałem ciut MCI (7,02)

bankruciku czasem przeglądam Twoją kronikę, i szczerze mówiąc to już nie wiem po co piszesz takie coś... rozumiem że prowadzi się kronikę żeby podzielić się z innymi swoimi inwestycjami. Część nie podaje sumy żeby zachować pewną dyskrecję, ok... ale to wyżej ?

podajesz że kupujesz ciut czegoś nieokreślonego, a potem co? napiszesz ze sprzedajesz ciut czegoś i zarobiłeś na tym ciut ciut ? Po co prowadzić kronikę, miejsca dzielenia się informacją, kiedy tej informacji nie ma nic a nic? Ciut akcji dwóch nieokreśloności za nieokreśloną sumę i wartość.

Tak jakbyś przemyślał sobie sposób informowania bo ten nie brzmi zbyt profesjonalnie Angel
* "Diversification is protection against ignorance, it makes little sense for those who know what they’re doing." W. Buffet.
* "The market can remain irrational longer than you can remain solvent"
* "scared money don’t make money"
aktualny portfel szacunkowo: 75% CRJ, 20% PDG, 5% THD
Edytowany: 28 lutego 2013 10:49

bernie
43
Wpisów: 603
Wysłane: 28 lutego 2013 10:51:46
dużo rzeczy wygląda dziwnie np CEDC które zbierałeś bardzo długo jeszcze powyżej 10zł nawet chyba 15zł a na koniec roku srednia coś koło 5 pln czyli granice mniej więcej ówczesnego kursu

oczywiście każdy robi jak chce, ale Ja również jak czasem tu wejdę to mam wrażenie że tu same niemowlaki albo sprzedaż z 30% zyskiem ale za bardzo nie wiadomo co, gdzie kiedy i dlaczegoWhistle

tack
0
Wpisów: 180
Wysłane: 28 lutego 2013 10:59:14
Całe szczęście że forum SW jest moderowane tak uważnie i rygorystycznie hello1 wielkie dzięki !!
Po tym co piszą w sieci na większości forum , to relaks i przyjemność a do tego merytorycznie .
Tak trzymać , za to m.in. płacimy abonamenty !

Użytkownicy przeglądający ten wątek Gość

48 49 50 51 52

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,715 sek.

inpsxfzv
gdafhoeu
norpjdfi
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +77 405,22 zł +387,03% 97 405,22 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
leglatdo
nqgjeewz
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat