0 Dołączył: 2008-11-17 Wpisów: 637
Wysłane:
13 września 2009 17:45:10
Ha świetne, szkoda tylko że nie wymyślili tego rok wcześniej  W lutym '09 to już nie byłoby z czego rozbierać Teraz ciekawiej by było jakby tendencja była odwrotna. No ale puma reklamuje ciuchy a nie goliznę, więc to zrozumiałe. Aktualnie: MRB(100%)
|
0 Dołączył: 2009-03-06 Wpisów: 3 042
|
1 Dołączył: 2008-10-09 Wpisów: 1 410
Wysłane:
20 września 2009 12:57:11
 kliknij, aby powiększyćYou can't judge a fish by lookin' in the pond You can't judge right from looking at the wrong You can't judge one by looking at the other You can't judge a book by looking at the cover Oh can't you see, oh you misjudge me I look like a farmer, but I'm a lover!
|
0 Dołączył: 2008-11-23 Wpisów: 498
Wysłane:
20 września 2009 16:31:46
Edytowany: 20 września 2009 16:32
|
Wysłane:
20 września 2009 16:41:47
A teraz konkurs!!! Gdzie widzicie analogie z polską GPW lub spółkami które są na niej notowane? Jan Brzechwa Cytat:(..) IV
W czas zimnej chłodnej pory Wyszedł lis ze swojej nory: - Do mnie, wszystkie głodomory, Do mnie, z lasów, z kniei, z chaszczy! Mam ja coś dla każdej paszczy! Kto nie dojadł, ten się naje! Znam zwierzęce obyczaje, Znam zwierzęce apetyty I mam pomysł znakomity, Żeby każdy z was był syty.
Zewsząd zbiegły się zwierzęta, Bo dla zwierząt to przynęta, Pokąd iskra życia tli się. - Gadaj, lisie Witalisie, Przybywamy całą zgrają, Bo nam kiszki marsza grają. Opowiadaj, lisie, ściśle O niezwykłym swym pomyśle!
Lis tych słów uważnie słuchał, Po czym rzekł zdejmując z ucha Swój kapelusz zawadiacki: - Umiem piec ze śniegu placki. Mam do tego obok, w lasku, Piec własnego wynalazku. Kto dostarczy kupę śniegu I dorzuci mi do tego Połeć sadła lub słoniny, Ten w niespełna pół godziny Prosto z pieca na śniadanie Placków tłustych niesłychanie Pełny taki wór dostanie.
Mówiąc to potrząsnął worem, Że aż z wora nad otworem Buchnął, mile łechcąc w chrapach, Pieczonego ciasta zapach. Zaś Witalis prawił dalej:
- Mnie bynajmniej się nie pali, Takie placki stale jadam, Ale sobie trud ten zadam, By wyżywić was do wiosny, Bo wasz wygląd jest żałosny.
Co za placki! Szkoda gadać! Mógłbym tydzień opowiadać O ich cudnym aromacie, O ich smaku! Otóż macie.
Z tymi słowy wyjął z wora Placków tuzin czy póltora I sam zjadł je z apetytem, Pomlaskując sobie przy tym.
Po szelmowskim tym popisie Padły głosy: - Witalisie, Co się zjadło, to przepadło, Dostarczymy śnieg i sadło, Uczta będzie wyśmienita, Chcemy najeść się do syta, Chcemy placki mieć - i kwira!
Lis przyczesał sobie ogon: - Placki jutro być już mogą.
Więc nazajutrz bardzo wcześnie, Gdy las tonął jeszcze we śnie, Tłumy zwierząt szły w szeregu, Wlokąc całe góry sniegu, A do tego jeszcze sadło - Tyle, ile go przypadło.
Lis już stał przed swoją norą. Spojrzał: owszem, sadła sporo! Pełen werwy i ochoty Wziął się zaraz do roboty, Zdjął kapelusz, duchem skoczył, Z pięćset snieżnych kul utoczył, Każdą spłaszczył szybkim ruchem, Tak jak robi się z racuchem, Schwycił sadło i rzetelnie Wysmarował nim patelnię;
I choć jest to rzecz kobieca, Placki wkładać jąl do pieca.
Z pieca wnet buchnęłą para, A Witalis już się stara, Już dorzuca nowe placki, Taki z niego kucharz chwacki.
Przyglądają się zwierzęta, Pilnie chodzą mu po piętach, Wprost doczekać się nie mogą! A Witalis pręży ogon, Zda się, wącha cudny zapach, Aż zwierzętom kręci w chrapach, Aż zwierzętom skręca kiszki. A Witalis zbiera szyszki I do ognia je dorzuca, Krąży, krząta się, przykuca. - Sadła jeszcze! Sadła! Prędzej! No, bo placki wam uwędzę!
Po upływie pól godziny, Niewyraźne strojąc miny, Z pieca wyjął lis patelnię I do zwierząt rzekł bezczelnie: - A to dziwna jest przygoda! proszę, spójrzcie, sama woda! Z takim śniegiem trudu szkoda: Rozpuszczony, mokry, sypki - Mogłyby w nim pływać rybki! A mówiłem, że to nie to! Śnieg powinien być jak beton - Zamarznięty i w kawałkach. Taki właśnie jest w Suwałkach, W Augustowie, w Ostrołęce... A to co! Umywam ręce! Poszło całe wasze sadło, Tyle pracy mej przepadło! Nie nabiorę się powtórnie, Mam was dosyć, boście durnie!
Zawstydziły się zwierzęta. Racja! Nikt z nich nie pamiętał, Że przed samym świtem jeszcze Padał śnieg zmieszany z deszczem. A śnieg z deszczem jest wodnisty - Fakt dla wszystkich oczywisty.
Na nic całe przedsięwzięcie!
Lis wykręcił się na pięcie, Spuścił ogon na znak smutku I do nory powolutku Poszedł, by się zamknąć w norze, Bo był w bardzo złym humorze.
Lecz gdy już odeszli goście, Wtedy z pieca jak najprościej Wyjął sadło, włożył w garnki, Garnki schował do spiżarki, Po czym, dumny z tego zysku, Krzyknął: - Brawo, Witalisku! (..) Powoli do celu
|
0 Dołączył: 2008-10-03 Wpisów: 1 086
Wysłane:
23 września 2009 21:19:44
Pewnemu maklerowi udało się otworzyć biuro doradcze na Wall Street ... na swojej witrynie umieścił napis: "Nallepszy makler w USA" ... z czasem udało się podobne biuro otworzyć na tej ulicy innemu maklerowi ... na swoim szyldzie umieścił napis reklamowy: "Najlepszy makler na świecie" ... po pewnym czasie udało się otworzyć biuro następnemu maklerowi ... myśląc nad hasłem reklamowym ... podrapał się w głowę, po czym zapodał: "Proszę napisać ... najlepszy makler na tej ulicy".
|
Wysłane:
28 września 2009 19:23:12
Hymn państwa Gazprom. Powoli do celu
Edytowany: 28 września 2009 19:24
|
Wysłane:
29 września 2009 15:02:23
To o piłce nożnej teraz: Boniek Powoli do celu
|
0 Dołączył: 2009-02-02 Wpisów: 2 104
Wysłane:
2 października 2009 12:09:47
|
0 Dołączył: 2009-06-04 Wpisów: 12
|
0 Dołączył: 2009-03-06 Wpisów: 3 042
Wysłane:
6 października 2009 00:40:38
Ten demotywator, jak ulał pasuje do moich poczynań na GPW w miesiącu (uff, już minął) wrześniu, z tą różnicą, że jeszcze nie dostałem dwói  kliknij, aby powiększyćI jeszcze klasyk, jeśli chodzi o dowcipy: Cytat:Po budowie biega robotnik z pustą taczką. Przechodzień obserwuje go przez chwilę i przygląda się, jak robotnik biega od betoniarki na plac, gdzie powinien być wylewany beton. Zdziwiony w końcu woła do robotnika: — Panie, czemu pan tak biegasz z tą pustą taczką? Robotnik mu na to: — Chłopie, mam taki zapie..., że nie mam czasu załadować. Klika się i sprzedaje ;-)
Edytowany: 6 października 2009 00:41
|
6 Dołączył: 2008-09-16 Wpisów: 2 876
Wysłane:
28 października 2009 14:40:53
|
Wysłane:
28 października 2009 19:18:16
Kurka flak światem rządzi przypadek  . You can't judge a fish by lookin' in the pond You can't judge right from looking at the wrong You can't judge one by looking at the other You can't judge a book by looking at the cover Oh can't you see, oh you misjudge me I look like a farmer, but I'm a lover!
|
Wysłane:
28 października 2009 19:21:37
Stare ale jare:  kliknij, aby powiększyćYou can't judge a fish by lookin' in the pond You can't judge right from looking at the wrong You can't judge one by looking at the other You can't judge a book by looking at the cover Oh can't you see, oh you misjudge me I look like a farmer, but I'm a lover!
|
1 Dołączył: 2009-01-12 Wpisów: 1 182
|
Wysłane:
1 listopada 2009 16:43:49
Kliknij aby powiększyć  kliknij, aby powiększyć Powoli do celu
Edytowany: 1 listopada 2009 16:45
|
Wysłane:
4 listopada 2009 11:50:33
Haha! Prawdziwa kocia natura... Genialne  . You can't judge a fish by lookin' in the pond You can't judge right from looking at the wrong You can't judge one by looking at the other You can't judge a book by looking at the cover Oh can't you see, oh you misjudge me I look like a farmer, but I'm a lover!
|
1 Dołączył: 2009-01-12 Wpisów: 1 182
Wysłane:
8 listopada 2009 13:05:03
Można znaleźć na youtube sporo wyjaśnien reguł rynku i kryzysu :) www.youtube.com/watch?v=sA7lUR...edit: Najlepsze dla mnie jest wytłumaczenie wysokich pensji analityków giełdowych To jest gra. Zabawa na pieniądze.
Edytowany: 8 listopada 2009 13:07
|
Wysłane:
21 listopada 2009 20:16:32
W Wielkiej Brytanii kryzys na całego, pożywienie trzeba zdobywać wszelkimi sposobami i w każdym miejscu! Powoli do celu
|
Wysłane:
1 grudnia 2009 20:49:11
Genialny wpis naszego kolegi na forum Bankiera... You can't judge a fish by lookin' in the pond You can't judge right from looking at the wrong You can't judge one by looking at the other You can't judge a book by looking at the cover Oh can't you see, oh you misjudge me I look like a farmer, but I'm a lover!
Edytowany: 1 grudnia 2009 20:49
|