PARTNER SERWISU
mikgvwwu
41 42 43 44 45

TECHMEX [TEX]

JAG
JAG
0
Wpisów: 533
Wysłane: 23 lipca 2009 10:40:52 przy kursie: 7,13 zł
Witam na pokładzie, Techmex jest zdecydowanie niedowartościowany. Idą lepsze czasyDancing

TomAl
0
Wpisów: 143
Wysłane: 23 lipca 2009 11:01:27 przy kursie: 7,13 zł
To że niedowartościowany to wszyscy wiemy... ale fundusze mają tu ze 2 mln papieru do wysypania...

A w sprawie dzisiejszych obrotów... Wow.. Whistle dwa razy większe niż na lotosie (sic!) jeszcze parę takich sesji i po wynikach będziemy mieli 15 zeta... ciekawy tylko jestem kto kupuje, bo drobnica takiej fali popytu przecież nie wywołała...
"Dollar will fall like a stone" - Peter Schiff
"I'm selling all my dollars" - Jim Rogers
Edytowany: 23 lipca 2009 11:09

Bosman
0
Wpisów: 155
Wysłane: 23 lipca 2009 11:19:08 przy kursie: 7,13 zł
Oby to nie było przygotowywanie gruntu pod kolejną salwę Templetona np jutro albo na początku przyszłego tygodnia d'oh!

mirekkK
0
Wpisów: 23
Wysłane: 23 lipca 2009 11:31:32 przy kursie: 7,13 zł
Bosman napisał(a):
Oby to nie było przygotowywanie gruntu pod kolejną salwę Templetona np jutro albo na początku przyszłego tygodnia d'oh!

To potrzebujący dokupią, mnie jeszcze uwiera pare groszy w kieszeni, chętnie je zamienię w papier po dobrej cenie.
Pozdrawiam forumowiczów i powiem Dzień Dobry, bo zdaje się, że pierwszy raz na forum zabieram głos, a już tu trochę bywam.

WatchDog
50
Grupa: Zespół StockWatch.pl
Wpisów: 8 588
Wysłane: 23 lipca 2009 11:45:35 przy kursie: 7,13 zł
Witaj, miło zobaczyć nowego aktywistę w działaniu king

Bosman
0
Wpisów: 155
Wysłane: 23 lipca 2009 12:39:18 przy kursie: 7,13 zł
Na BZWBK pojawiła się analiza i rekomendacja dotycząca Techa - cena docelowa 14-16 zł (metoda DCF i porównawcza ) ważny opór w okolicach 8.80 - 8.90, wsparcie 5.70 -5.80. Szans w poprawie sytuacji spółki upatrują w restrukturyzacji sektorowej, więcej GIS mniej INFO, co powinno przełożyć się na redukcję kosztów finansowych dość w znacznym stopniu umniejszających wynik.

mihara
0
Wpisów: 218
Wysłane: 23 lipca 2009 17:17:58 przy kursie: 7,13 zł
Bosman napisał(a):
Na BZWBK pojawiła się analiza i rekomendacja dotycząca Techa - cena docelowa 14-16 zł (metoda DCF i porównawcza ) ważny opór w okolicach 8.80 - 8.90, wsparcie 5.70 -5.80. Szans w poprawie sytuacji spółki upatrują w restrukturyzacji sektorowej, więcej GIS mniej INFO, co powinno przełożyć się na redukcję kosztów finansowych dość w znacznym stopniu umniejszających wynik.

my wszyscy to wiemy juz dawno, nie zmienia to faktu ze panowie z Templetona jeszcze troche maja do opylenia, no chyba ze dzis poszla niezla paczka:)

Edytowany: 23 lipca 2009 17:18

95147
0
Wpisów: 82
Wysłane: 23 lipca 2009 18:45:05 przy kursie: 7,13 zł
mihara napisał(a):
Bosman napisał(a):

my wszyscy to wiemy juz dawno, nie zmienia to faktu ze panowie z Templetona jeszcze troche maja do opylenia, no chyba ze dzis poszla niezla paczka:)

Można stwierdzić że ZAWSZE ktoś ma akcje hipotetycznie do "opylenia"
Jednak nie przeceniałbym znaczenia redukowania przez fundusz... oni miewają powody
kompletnie oderwane od fundamentów spółek.
W sumie: dzisiejszy wolumen wskazuje jednoznacznie na siłę waloru.
Osobiście siedzę w Techmexie z 15% portfela i jeśli tylko spadnie poniżej 7 zł będę akumulować.

JAG
JAG
0
Wpisów: 533
Wysłane: 24 lipca 2009 13:11:23 przy kursie: 7,60 zł
Templeton jesli wysypywal to juz pozinien to zrobić. Obecnie nic nie stoi na przeszkodzie żeby nastąpił znaczny wzrost w górę.
Wzrosty są poparte istotnym obrotem. A tutaj kilka słow analizy BZ WBK:

Na przestrzeni ostatnich kilkunastu miesięcy akcjonariusze Techmexu zostali poddani prawdziwej próbie wytrzymałości. Jakkolwiek nie bez znaczenia dla giełdowego performance spółki był rozpoczęty w 2007 roku okres rynku niedźwiedzia, o tyle falę pesymizmu na walorach dodatkowo spotęgowała wykazana strata operacyjna w 2008 roku, jak również wydarzenia, które doprowadziły do zmian w Zarządzie spółki. Negatywny sentyment doprowadził to spektakularnej przeceny walorów Techmexu – od historycznego szczytu z sierpnia 2007 kapitalizacja spółki skurczyła się o ponad 80%! Handlujący się obecnie na mnożniku P/BV w okolicach 0,4x, Techmex jest w naszej ocenie skrajnie niedoszacowany, co wobec podjętych przez Zarząd spółki decyzji o zmianie koncepcji prowadzenia biznesu, jak również perspektyw rozwoju głównej nitki biznesu (GIS) skłania nas do sformułowania pięciogwiazdkowej Oceny spółki w kontekście wyznaczonej wartości akcji na bazie metody DCF na poziomie 14,6 zł.

karpecik
0
Wpisów: 16
Wysłane: 24 lipca 2009 15:48:43 przy kursie: 7,60 zł
W II kw Tex podał info tylko o 2 milionach z ARMIRu. "Zero" nie kontrakt - zwłaszcza w stosunku do 2008 roku. Żadnych innych nowych kontraktów. Rekomendację WBK znałem od 4 tygodni, ale nie kupiłem. Nie ma żadnych podstaw do utrzymania tego wzrostu kursu. Długi, obietnice mitomana Studenckiego, zła opinia o firmie, duża konkurencja, wychodzenie Mobiusa i innych. Poczytajcie raporty z 2008 r. gdzie Studencki pieprzył te same farmazony co teraz: tylko GIS bo to biznes, IT nie bo małe marże itd.
Uważam, że wyniki za II kw. będą gówniane i dalej też nie będzie lepiej. Dziadek Mobius sprzedaje tak szybko, że mało mu się "enter" nie spali, a wy kupujecie. No, może wam sie uda zarobić. Powodzenia.

SlawekW
0
Wpisów: 878
Wysłane: 24 lipca 2009 16:44:43 przy kursie: 7,60 zł
karpecik napisał(a):
W II kw Tex podał info tylko o 2 milionach z ARMIRu. "Zero" nie kontrakt - zwłaszcza w stosunku do 2008 roku. Żadnych innych nowych kontraktów. Rekomendację WBK znałem od 4 tygodni, ale nie kupiłem. Nie ma żadnych podstaw do utrzymania tego wzrostu kursu. Długi, obietnice mitomana Studenckiego, zła opinia o firmie, duża konkurencja, wychodzenie Mobiusa i innych. Poczytajcie raporty z 2008 r. gdzie Studencki pieprzył te same farmazony co teraz: tylko GIS bo to biznes, IT nie bo małe marże itd.
Uważam, że wyniki za II kw. będą gówniane i dalej też nie będzie lepiej. Dziadek Mobius sprzedaje tak szybko, że mało mu się "enter" nie spali, a wy kupujecie. No, może wam sie uda zarobić. Powodzenia.

Hmm, pewnie gdybys nieco zmienil rejestr swoich wypowiedzi - wiesz o czym mowie? - to latwiej byloby sie z Toba zgodzic, albo polemizowac.

Mitoman, pieprzenie, gowniane, dziadek... to nie jest jezyk rzeczowej dyskusji.
Mnie tez dopadł kryzys.. jem spleśniały ser, pije stare wino i jeżdżę autem bez dachu....

markuz12
0
Wpisów: 354
Wysłane: 24 lipca 2009 16:45:10 przy kursie: 7,60 zł
moje doswiadczenia z techmexem ..spolka za podwykonawstwo zalegala mi z platnoscia ...wczoraj otrzymalem od sadu klauzule wykonalnosci ....poszlo do komornika ,ktory pewnie wejdzie im na konto ....a kwota jaka mi sa winni ? 26 tys zł! smieszna kwota smieszna historia ..smieszna spolka ....
Edytowany: 24 lipca 2009 16:51

SlawekW
0
Wysłane: 24 lipca 2009 16:51:32 przy kursie: 7,60 zł
markuz12 napisał(a):
moje doswiadczenia z techmexem ..spolka za podwykonawca zalegala mi z platnoscia wczoraj otrzymalem od sadu klauzule wykonalnosci ....poszlo do komornika ..ktory pewnie wejdzie im na konto ....a kwota jaka mi sa winni ? 26 tys zł! smieszna kwota smieszna historia ..smieszna spolka ....

Ani kwota smieszna, ani historia... Skoro masz w reku wyrok, to moze zdradz szczegoly? Wielokrotnie na watku sie pojawialy sugestie dotyczace nierzetelnosci TEX, moze czas cos konkretnego powiedziec w tej kwestii?
Mnie tez dopadł kryzys.. jem spleśniały ser, pije stare wino i jeżdżę autem bez dachu....

markuz12
0
Wysłane: 24 lipca 2009 17:16:22 przy kursie: 7,60 zł
SlawekW napisał(a):
[quote=markuz12]moje doswiadczenia z techmexem ..spolka za podwykonawca zalegala mi z platnoscia wczoraj otrzymalem od sadu klauzule wykonalnosci ....poszlo do komornika ..ktory pewnie wejdzie im na konto ....a kwota jaka mi sa winni ? 26 tys zł! smieszna kwota smieszna historia ..smieszna spolka ....

Ani kwota smieszna, ani historia... Skoro masz w reku wyrok, to moze zdradz szczegoly? Wielokrotnie na watku sie pojawialy sugestie dotyczace nierzetelnosci TEX, moze czas cos konkretnego powiedziec w tej kwestii?

tak kwota dla mnie nie jest smieszna ale dla techmexu..jest.... powinna byc..

wykonalem swoja prace podpisalem protokol i wystawilem fakture ..czekalem 2 miesiace i wystapilem do sadu o nakaz zaplaty..nakaz sie uprawomocnil....
prace jakie wykonywalem dotyczyly projektow dla ARiMR
Techmex jest nierzetelnym platnikiem to jest fakt i nie dotyczy to tylko mego podmiotu...

Jakie Cie jeszcze szczególy interesuja Slawku?

Edytowany: 24 lipca 2009 17:20

mihara
0
Wpisów: 218
Wysłane: 24 lipca 2009 17:19:30 przy kursie: 7,60 zł
markuz12 napisał(a):
moje doswiadczenia z techmexem ..spolka za podwykonawstwo zalegala mi z platnoscia ...wczoraj otrzymalem od sadu klauzule wykonalnosci ....poszlo do komornika ,ktory pewnie wejdzie im na konto ....a kwota jaka mi sa winni ? 26 tys zł! smieszna kwota smieszna historia ..smieszna spolka ....

wlasnie z tego powodu dzis definitywnie opuszczam spolke -swoje ladnie zarobilem, jazda z 6,5 zl na 7.55 mi wystarczy, i nie nielubie gdy ktos kombinuje za mocno. bo co to za kwota 26 tys? ciekawe ilu takich poszkodowanych

moze jeszcze wroce, ale poki co amosfera nie tegas, bo jak to prawda i firma nie placi 26 tys to to juz w moich oczach jest zenujace i nie zasluguje na moje zanagazowanie w spolke.
Edytowany: 24 lipca 2009 17:20

SlawekW
0
Wysłane: 24 lipca 2009 17:46:14 przy kursie: 7,60 zł
markuz12 napisał(a):

Nie zrozum nie zle, nie chce sie jakos strasznie wglebiac w sprawe. Troche mnie zmylilo to, ze chyba zamiast "za podwykonawstwo" napisales 'za podwykonawca" - nie bylo to do konca jasne i bylem ciekaw, czy jakas trzecia strona byla po drodze.

Z drugiej jednak strony, jak na tego typu umowy, to termin platnosci 60 czy nawet 90 dni wcale nie jest zly. Sam mam wolny zawod i znam to troche z doswiadczen.

markuz12
0
Wysłane: 24 lipca 2009 17:54:55 przy kursie: 7,60 zł
SlawekW napisał(a):
markuz12 napisał(a):

Nie zrozum nie zle, nie chce sie jakos strasznie wglebiac w sprawe. Troche mnie zmylilo to, ze chyba zamiast "za podwykonawstwo" napisales 'za podwykonawca" - nie bylo to do konca jasne i bylem ciekaw, czy jakas trzecia strona byla po drodze.

Z drugiej jednak strony, jak na tego typu umowy, to termin platnosci 60 czy nawet 90 dni wcale nie jest zly. Sam mam wolny zawod i znam to troche z doswiadczen.

termin platnosci byl 21 dni ..nie bylo trzeciej osoby po drodze... napisalem o techmexie w formie ciekawstki i przblizenia tej spolki..

"Z drugiej jednak strony, jak na tego typu umowy, to termin platnosci 60 czy nawet 90 dni wcale nie jest zly. Sam mam wolny zawod i znam to troche z doswiadczen. [/quote]"
nie jest zły o ile wynika to z umowy..ustalen....rozmow..natomiast nie w przypadku kiedy uciekamy sie do egezekucji wynagrodzenia przed sadem..
acha i jeszcze dodam ze nie jestem jakims porywczym gosciem nie potrafiacym wykazac sie pewna elastycznoscia ..rowniez w terminach rozliczen..
Edytowany: 24 lipca 2009 18:00

pio355
0
Wpisów: 237
Wysłane: 24 lipca 2009 19:52:51 przy kursie: 7,60 zł
jezztem zdzduuumiony, dopraawdy....
jak sprawa niezapłaconego w terminie wynagrodzenia miałaby się przekładać na wycenę/wartość akcji firmy?
czy naprawdę jest ktoś na tym forum władny sprawdzić ( i chcieć tego) prawdziwe okoliczności sprawy? czy nie bardziej nadaje się do takich skargodonosów forum b.......?
czy to przypadkiem nie BIEDRONKA jest jedną z bardziej dochodowych sieci dyskałntów?
czy wolicie jak wasze żony/mężowie ciężką ręką wyjmują zaskórniaki dla hydraulika, czy wręcz przeciwnie - płacą chętnie, najlepiej jeszcze przed wykonaniem pracy?
czy Rockefeller nie był przypadkiem skurczybykiem?
Piękne słowa nie zawsze są prawdziwe, a prawdziwe nie zawsze są piękne...

shrek81
0
Wpisów: 34
Wysłane: 24 lipca 2009 20:04:58 przy kursie: 7,60 zł
moim skromnym zdaniem ta kwestia czy zalega ci pieniadze czy nie nic nam nie daje.tzn to tak jak spekula ktos moze nagadywac ze bedzie dobrze i ludzie kupuja i rowniez odwrotnie choc nie twierdze ze to nie jest prawda ,ale nam ta firma nie zalega a jak narazie zarabia nam pieniadze.mimo tego dziekij za podzielenie sie ta informacja pozdrawiam wszystkich wytrwalych i milego weekendu wave

markuz12
0
Wysłane: 25 lipca 2009 01:04:56 przy kursie: 7,60 zł
pio355 napisał(a):
jezztem zdzduuumiony, dopraawdy....
jak sprawa niezapłaconego w terminie wynagrodzenia miałaby się przekładać na wycenę/wartość akcji firmy?
czy naprawdę jest ktoś na tym forum władny sprawdzić ( i chcieć tego) prawdziwe okoliczności sprawy? czy nie bardziej nadaje się do takich skargodonosów forum b.......?
czy to przypadkiem nie BIEDRONKA jest jedną z bardziej dochodowych sieci dyskałntów?
czy wolicie jak wasze żony/mężowie ciężką ręką wyjmują zaskórniaki dla hydraulika, caczy wręcz przeciwnie - płacą chętnie, najlepiej jeszcze przed wykonaniem pracy?
czy Rockefeller nie był przypadkiem skurczybykiem?

masz racje moja mala historyjka nie powinna zaklucac rytmu tego forum..pewnie nie jej tu miejsce
ale nie moja przygda powinna klasc cien na ucziwosc tej spolki a moze inna..
rok temu doszlo do aresztowan... Pan byly czlonek Andrzej G. i Gabriel J. -pracownik Techemex i pracownicy ARiMR na Pomorzu...Oficjalne pismo Techmex odcina sie od sprawy...chodzilo o lapowki .ale polaczmy kilka faktow w poprzednich latach Techmex realizowal projekty na polnocy Polski i na Mazowszu gdzie wartosc kontraktow siegala nastu milionow..dzis Techmex realizuje malutki projekcik na poludniu Polski ..
przypadek??

napisalem o swoich platnosciach z techmexem w dosc delikatnej formie nie chcac drazyc tematu, forma anegdotki ..bawie sie na gieldzie od jakiegs czasu ..i inwestuje w rozne spolki ..rowniez w te o szemranej przeszlosci ..do nich zaliczam techmex..i idm ..jedna z nich posiadam w portfelu..
Edytowany: 25 lipca 2009 01:12

Użytkownicy przeglądający ten wątek Gość

41 42 43 44 45

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,770 sek.

ydaacutl
xkgwxrqw
dkfyawnk
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +75 454,67 zł +377,27% 95 454,67 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
ysiewcsc
airnxgvz
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat