lcviuhzm
Advertisement
PARTNER SERWISU
lypvshjn
11 12 13
le rom
214
Wpisów: 2 209
Wysłane: 11 maja 2020 11:45:15 przy kursie: 3,96 zł
angry3 Cóż tu się dzieje, kurs o 20% w górę, menele spod budki ustawiają się po piwo, którego
akcjonariusze Ci starzy czy nowi napić by się też chcieli. Dyć wyborowe i z dobrego browaru.
Zwykły sąd tu nie da rady widzimy z kim we wtorek działać będzie sędzia SN Zaradkiewicz. - tu tylko wyspecjalizowana sekcja ekonomistów-sędziów spoza grona zainteresowanych bankowców zaznajomieni z rynkiem kapitałowym na świecie tj PROKURATURA GOSPODARCZA - jak to ma miejsce w cywilizowanych krajach szybko stopuje orłów i w zalążku układy wszelakiego kroju. Ten wirus bez przeszkód pochłonie najlepsze spółki na wgpw. Lekarstwem jest tu jak najszybsze powołanie rządowej prawdziwej PROKURATURY GOSPODARCZEJ i odebranie zwykłym sędziom możliwości decydowania o tym co upada i kiedy upada i dlaczego upada.

lucznik
5
Wpisów: 241
Wysłane: 11 maja 2020 13:41:01 przy kursie: 3,96 zł
"rządowej"...Liar a dyć to Kadłubku rządowa intryga jest. Zarząd z wyboru OFE blokuje emisje ratunkową+ skoordynowana wyprzedaz OFE ...do zera(!)+ wniosek o upadłość+ upadłość (w tydzień) + syndyk ma umowę z zarmenem (w tydzień) +rejterada zarządu = 500+ =>rządowe wywłaszczenie +

Sam sędzia to zaplanował Angel ?
The Dogs of deal.

le rom
214
Wysłane: 11 maja 2020 17:56:06 przy kursie: 3,96 zł
angry3 To sprawa dyskusyjna z tym oskarżaniem wszystkiego - to Rząd. Mam wrażenie, że obecna władza nie kontroluje terenu. Na pewno nie kontroluje Sądów. Nie kontroluje Giełdy. Nie kontroluje OFE i banków zwłaszcza konsorpcja bankowe w szczególności Banku Handlowego. Obajtek ma zarabiać i to robi, a że przy okazji podkopał ELb-e to nikt z rządu nawet nie zauważył. Zrobili to prawnicy a oni nic wspólnego z rządem nie mają. Zakładają być może do Kadłubka, że to rynek sam sobie poradzi.
Przy okazji powiem,że śledzę to co się tam działo i zda się ukrywano prawdziwe zamiary aż do końca, jak w GetBeck-u. Normalny człowiek to myślał , chcą dobrze!!.
Tu najbardziej należy obciążyć konkretne osoby, toć znane z imienia i nazwiska, a ostatni Prezes zbudował most do ewakuacji.
Sprawa Banku Handlowego, sprawa PKN -u , sprawa PZU OFE i wielu innych graczy. To zadanie specjalisty sądowego i ekonomiczno-ksiegowego, biegłego w li tylko w przekrętach na giełdzie.
Któż w obecnym rządzie rozezna temat lub nawet jest tego świadom. Pan Sasin? Pan Premier Morawiecki ma nagonkę zaganiany do konta za druk kart?.
Nadal uważam, że Skarb Państwa mając udziały w PKN Orlen -27,3%; w PZU- 34,1%, w BHW- 0%, powinien zachowywać się pasywnie jako akcjonariusz, a jako Państwo kontrolować całość procesów gospodarczych, ale do tego musi mieć narzędzia. Sądy, Samorządy, KNF. Prokuraturę gospodarczą, Aparat Skarbowy. Organy te mają prawny obowiązek ze sobą współdziałać. A jak jest w rzeczywistości -?? - widzieliśmy przed 10 maja 2020r
Wszystko jest w rękach ludzi i od nich należy wymagać przyzwoitości. A rząd to też ludzie.

le rom
214
Wysłane: 11 maja 2020 18:14:46 przy kursie: 3,96 zł
angry3 To sprawa dyskusyjna z tym oskarżaniem wszystkiego - to Rząd. Mam wrażenie, że obecna władza nie kontroluje Terenu, Sądów,Giełdy, OFE i Banków zwłaszcza tzw. konsorpcja finansujące!??. . Jeśli Obajtek ma zarabiać i to to robi, a że przy okazji podkopał ELb-e to nikt z rządu nawet nie zauważył. Czy jego prawnicy mają coś wspólnego z rządem- nie mają. Być może do Kadłubka, że to rynek niby sam sobie poradzi.
Śledzę to co się tam działo i zda się ukrywano prawdziwe zamiary aż do końca,( jak w GetBeck-u). Normalny człowiek to myślał , że chcą dobrze!!.
Winą należy obciążyć konkretne osoby, toć znane z imienia i nazwiska, a ostatni Prezes zbudował most do ewakuacji.
Sprawa Banku Handlowego, sprawa PKN -u , sprawa PZU OFE i wielu innych podmiotów nie musi być świadoma. To zadanie specjalisty sądowego i ekonomiczno-ksiegowego, biegłego w li tylko w przekrętach na giełdzie.Wszystko jest w rękach ludzi i od nich należy wymagać przyzwoitości. A rząd to też ludzie.
Któż w obecnym rządzie rozezna temat lub nawet jest tego świadom. Pan Sasin? Pan Premier Morawiecki którego straszą Trybunałem za niby nielegalny druk kart do głosowania? To stoi na głowie.
Nadal uważam, że Skarb Państwa mając udziały w PKN Orlen -27,3%; w PZU- 34,1%, w BHW- 0%, powinien zachowywać się pasywnie jako akcjonariusz, a jako Państwo kontrolować całość procesów gospodarczych, ale do tego musi mieć narzędzia. Sądy, Samorządy, KNF. Prokuraturę gospodarczą, Aparat Skarbowy. Organy te mają prawny obowiązek ze sobą współdziałać. A jak jest w rzeczywistości -?? - widzieliśmy przed 10 maja 2020r . Elb to taki sobie odprysk w niedopatrzeniu, gdyż atomówka być może da zarobić budowlance toć i szeregi się zwarły wobec słabej ręki emeryta.

addison
190
Wpisów: 3 286
Wysłane: 22 lipca 2020 18:36:43 przy kursie: 2,00 zł
Taką spółkę pozamiatali... brak słów.

Zarmen za to sporo przybrał, szczególnie, że kupił aktywa za grosze. Tak to jest, jak nie ma głównego akcjonariusza.
Edytowany: 22 lipca 2020 18:39

suwak123
11
Wpisów: 172
Wysłane: 16 lutego 2021 19:46:06 przy kursie: 1,298 zł
Po doprowadzenia do bankructwa m.in. przez Orlen spółka okazało się że miała rację i wygrywa w sadzie z Orlenem.
www.stockwatch.pl/komunikaty-s...

Ale oczywiście nikt w Polsce nie poniesie konsekwencję doprowadzenie do upadku spółki.
A już za chwilkę wielkie inwestycje w elektrownie atomową.

businessinsider.com.pl/firmy/e...

"W "Polityce Energetycznej" możemy przeczytać także, że budowa elektrowni jądrowej może być zrealizowana aż do 70 proc. wartości projektu przez polskie przedsiębiorstwa we współpracy z ośrodkami naukowo-badawczymi."

Jozef99
8
Wpisów: 84
Wysłane: 19 lutego 2021 03:18:42 przy kursie: 2,50 zł
Prawie fizycznie mnie to boli.
2016: kupiłem, po 115, "bo przecież będą budować atomówki". (silly me)
2020: sprzedałem, po 1.30 (100x mniej...), "pozamiatane, pewnie kupimy gotowe instalacje od Toshiby / GE".

Również 2020: odkryłem zagraniczne ETFy, All-World itd. Dziżas, czemu tak późno :/

le rom
214
Wysłane: 3 marca 2021 00:17:20 przy kursie: 5,26 zł
angry3 Spędziłem tu trochę czasu i trochę straciłem. Wierzyłem w ten biznes i dziś wiem, że byliśmy w bezczelny sposób oszukiwani. Cały splot rzeczy w rękach prawników i bankierów - na bakier z ekonomią.
Wdeptano w błoto akcjonariuszy i gdy zaklepano upadłość raczy się dziesiątki a może i setki mln zł odzyskiwać od ORLENU ?. Czy to jest przyzwoite? Może i w majestacie prawa zgodne z nim, ale o moralności to tu trudno nawet myśleć.
Na tym forum się wypowiadałem w oparciu o wiedzę ekonomiczną i przesłanki w dobrej wierze-- i normalnie spółka nie powinna upaść - ratowało ją ponoć 6 mln zł , których z emisji nie mogła uzyskać., a na PP naczalstwo się nie godziło!!-bo tak im się spieszyło -do czego? Dziś już wiemy. Tu robiono z ludzi głupków, bowiem gra jaką decydenci tu rozgrywali nadaje się na serial filmowy w stylu T. Dołegi-Mostowicza.
W rzeczy samej , mam nadzieje, że w Polsce elektrowni atomowej nigdy budować się nie będzie,
Jednak, odrobinę porządku prawnego w końcu, chciało by się tu zobaczyć, pozostanie to jedynie Hioba myślenie:
Cytat:
Hi.12.4-6
"
Przecież mąż sprawiedliwy i nienaganny bywa wystawiony na pośmiewisko;
przygotowany jest na czas wyznaczony, by upaść za sprawą innych i by jego mienie
zagrabione zostało przez niegodziwców.
Niech jednak nikt z tych, którzy zło czynią, nie myśli sobie, że uniknie kary,
-bo oni Pana pobudzą do gniewu- i że nie będzie sądu nad nimi."

addison
190
Wysłane: 3 marca 2021 11:20:04 przy kursie: 5,35 zł
teraz to już oddechy.

Byłem na walnych kiedy decydowano o emisjach z PP. Nie pamiętam, może pisałem wcześniej jak to wyglądało z boku.

Dodam tylko, że na walnych zarząd zaprosił przedstawiciela citibanku, który siedział obok przedstawiciela zarmenu. namawili na emisję akcji dla zarmenu.

Do teraz nie mogę pojąć dlaczego OFE nie zdecydowały się ratować tej firmy, może nie 6 a 36mln i spółka była do uratowania.

A tak wszystkie kąski po elbie od syndyku wykupione, Mostal zabrze, zarmen, biuro projektowe.

Kupione, rozdrapane, na szybko, tanio... Sąd w tym przypadku był bardzo, bardzo szybki. Pytanie dlaczego elba wciąż jest notowana, nie ma tam jeszcze prawomocnego wyroku o upadłości likwidacyjnej? Za chwilę okaże się, że nie ma tam nic bo ta kasa z pkn zaraz zostanie zabrane, gwarancje, wszystko się posypało.

Szkoda takiej firmy, z takimi kompetencjami, doświadczeniem. Fakt w środku było Bizancjum bo nie było głównego.

lucznik
5
Wpisów: 241
Wysłane: 4 marca 2021 10:59:58 przy kursie: 4,285 zł
le rom napisał(a):
angry3 To sprawa dyskusyjna z tym oskarżaniem wszystkiego - to Rząd. Mam wrażenie, że obecna władza nie kontroluje terenu. Na pewno nie kontroluje Sądów. Nie kontroluje Giełdy. Nie kontroluje OFE i banków zwłaszcza konsorpcja bankowe w szczególności Banku Handlowego. Obajtek ma zarabiać i to robi, a że przy okazji podkopał ELb-e to nikt z rządu nawet nie zauważył. Zrobili to prawnicy a oni nic wspólnego z rządem nie mają. Zakładają być może do Kadłubka, że to rynek sam sobie poradzi.
Przy okazji powiem,że śledzę to co się tam działo i zda się ukrywano prawdziwe zamiary aż do końca, jak w GetBeck-u. Normalny człowiek to myślał , chcą dobrze!!.
Tu najbardziej należy obciążyć konkretne osoby, toć znane z imienia i nazwiska, a ostatni Prezes zbudował most do ewakuacji.
Sprawa Banku Handlowego, sprawa PKN -u , sprawa PZU OFE i wielu innych graczy. To zadanie specjalisty sądowego i ekonomiczno-ksiegowego, biegłego w li tylko w przekrętach na giełdzie.
Któż w obecnym rządzie rozezna temat lub nawet jest tego świadom. Pan Sasin? Pan Premier Morawiecki ma nagonkę zaganiany do konta za druk kart?.
Nadal uważam, że Skarb Państwa mając udziały w PKN Orlen -27,3%; w PZU- 34,1%, w BHW- 0%, powinien zachowywać się pasywnie jako akcjonariusz, a jako Państwo kontrolować całość procesów gospodarczych, ale do tego musi mieć narzędzia. Sądy, Samorządy, KNF. Prokuraturę gospodarczą, Aparat Skarbowy. Organy te mają prawny obowiązek ze sobą współdziałać. A jak jest w rzeczywistości -?? - widzieliśmy przed 10 maja 2020r
Wszystko jest w rękach ludzi i od nich należy wymagać przyzwoitości. A rząd to też ludzie.

To podziekuj teraz OBAJTKOWI obrońco władzy bolszewickiej.Próbowałem Ci to przekazac 1/2 roku temu ale w końcu dotarłoBoo hoo!
The Dogs of deal.

decimus
19
Wpisów: 266
Wysłane: 8 kwietnia 2021 17:16:15 przy kursie: 0,435 zł
Pytam z ciekawości: czym mogą się kierować Ci co dzisiaj kupowali?

addison
190
Wysłane: 23 czerwca 2022 11:12:27
Spółki już nie ma, zostało forum, szkoda, że system czyści wejście w historię takiej spółki. Szczególnie byłoby to ciekawe do analizowania jak na przestrzeni lat wyglądała ich sytuacja. Mnie szczególnie interesuje drenaż spółki przez nasze OFE a potem spektakularny brak płynności, wypływające gwarancje i droga do upadłości likwidacyjnej.

Może jest szansa z automatu przywrócić historię danych finansowych tej spółki?

Użytkownicy przeglądający ten wątek Gość

11 12 13

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,295 sek.

aezchyrl
zvbhplzh
kspmzslm
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +75 454,67 zł +377,27% 95 454,67 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
oumgfqzh
kuackynv
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat