Obiecany komentarz posesyjny do nowych pozycji:
1. Żałowałem nieco jak FPGE mi uciekł ale po sesji już nie wygląda tak obiecująco - po wyłamaniu wsparcia na 13,4 zamiast spadać kurs utworzył obronną świecę co świadczy o sporych ciągle możliwościach popytu. Dlatego póki co tylko obserwuję dalej.
2. FTPE wygląda słabiej (czyli lepiej od strony short)
TPE week

kliknij, aby powiększyćNie lubię rysować trójkątów bo ta formacja często się nie chce sprawdzać, na TPE jednak oprócz wybicia z takowego wybita została konsolidacja 2,8-2,6 zł. Dziś była widoczna reakcja kursu na kolejne wsparcie na 2,53. Zakładając pogłębienie dzisiejszych minimów na kolejnych sesjach jasnym się stanie kierunek 2,36 czyli historycznego dołka. SL wstępnie nad 2,7 (dość ciasny w sumie).
3. DAX day

kliknij, aby powiększyćMożliwe że na DAXie z tym shortem nieco się pośpieszyłem w szukaniu końca korekty wzrostowej. Eliottowcy pewnie widzą 5 falową strukturę spadkową więc teraz pewnie i mały potencjał do spadków. Kurs odbił się od dawnego wsparcia na 9573 które stało się oporem i dotarł do 9300 które wydaje się obecnie kluczowym poziomem dla byków. Zobaczymy co będzie się w poniedziałek działo z pozycją - asekuracyjnie zakładam SLa ponad 9573 z możliwością powrotu tu później.
4. Na W20 zakładając "prawdziwość" wybitego oRGRa źle nie wyglądałby powrót jeszcze do 1800 i tam dalsze odbicie (do 2000 ?!).
5. Na NC przyglądałem się AQUAPOZ - wybicie prawie książkowe z konsolidacji, słaba jednak płynność i trudno o sensownego SLa obecnie. Do obserwacji.