1 Dołączył: 2008-10-09 Wpisów: 1 410
Wysłane:
22 kwietnia 2009 20:44:15
przemek_f napisał(a):Ja mam rachunek w mBanku. W sumie nie ma dużo możliwości ale mi wystarczał do tej pory.
Teraz jednak chciałbym spróbować gry na kontraktach. Możecie coś polecić, gdzie są małe koszty na wejściu? W sumie podoba mi się bossa, ale nie podoba mi się opłata za "dodatkowe zabezpieczenie sprzętowe". Czy opłata ta jest konieczna do składania zleceń przez internet, czy jest dodatkową opcją?
Też zastanawiałem się nad tą opłatą przed otworzeniem konta ale jak się okazało opłaty takiej nie poniosłem. Nawet nie wiem o co z w niej chodzi  , może ktoś wyjaśni? Jakieś programy antywirusowe czy może aplikacje do składania zleceń? Czy może zupełnie błądzę? You can't judge a fish by lookin' in the pond You can't judge right from looking at the wrong You can't judge one by looking at the other You can't judge a book by looking at the cover Oh can't you see, oh you misjudge me I look like a farmer, but I'm a lover!
|
|
0 Dołączył: 2008-11-08 Wpisów: 477
Wysłane:
24 kwietnia 2009 08:16:38
TheBlackHorse napisał(a):przemek_f napisał(a):Ja mam rachunek w mBanku. W sumie nie ma dużo możliwości ale mi wystarczał do tej pory.
Teraz jednak chciałbym spróbować gry na kontraktach. Możecie coś polecić, gdzie są małe koszty na wejściu? W sumie podoba mi się bossa, ale nie podoba mi się opłata za "dodatkowe zabezpieczenie sprzętowe". Czy opłata ta jest konieczna do składania zleceń przez internet, czy jest dodatkową opcją?
Też zastanawiałem się nad tą opłatą przed otworzeniem konta ale jak się okazało opłaty takiej nie poniosłem. Nawet nie wiem o co z w niej chodzi  , może ktoś wyjaśni? Jakieś programy antywirusowe czy może aplikacje do składania zleceń? Czy może zupełnie błądzę? Token - kiedyś tak było - opcja - dodatkowe potwierdzanie transakcji numerkiem z niego. Ale czy teraz znaczy to samo, to nie wiem.
|
|
0 Dołączył: 2009-05-07 Wpisów: 127
Wysłane:
7 maja 2009 23:38:49
Ja od początku listopada siędzę w DI Bre Banku - platforma to ePromak 10. Płacę prowizję na poziomie 0,35%, kontrakty 8,5, konto z 1 mam za darmo. Z tego co zdążyłem sprwadzić platforma NOL3 jest nieco bardziej rozbudowana ;) Aczoklwiek czuje jakieś przywiązanie do grupy Bre i - tutaj muszę poprawić - przez te pół roku nie miałem żadnego problemu technicznego (zero problemów z logowaniem, trzymaniem połączenia przez cały dzień, zlecenia wchodzą w kilka sekund, można je modyfikować bez problemu), a w razie problemu merytorycznego panowie z lokalnego biura cierpliwie mi wszystko tłumaczyli.
Jako tzw. leszcz DI BRE mogę genrealnie polecić ;]
|
|
|
|
0 Dołączył: 2008-12-12 Wpisów: 936
Wysłane:
11 maja 2009 00:25:38
mkk napisał(a):TheBlackHorse napisał(a):przemek_f napisał(a):Ja mam rachunek w mBanku. W sumie nie ma dużo możliwości ale mi wystarczał do tej pory.
Też zastanawiałem się nad tą opłatą przed otworzeniem konta ale jak się okazało opłaty takiej nie poniosłem. Nawet nie wiem o co z w niej chodzi  , może ktoś wyjaśni? Jakieś programy antywirusowe czy może aplikacje do składania zleceń? Czy może zupełnie błądzę? Token - kiedyś tak było - opcja - dodatkowe potwierdzanie transakcji numerkiem z niego. Ale czy teraz znaczy to samo, to nie wiem. Ja mam rachunek w DM PEKAO SA i jeżeli chodzi o zabezpieczenia no to za darmo przychodzą mi smsy z kodem autoryzacyjnym, usługa jest darmowa. Jedyny dodatkowy koszt jaki ponosze to 40 zł roczne prowadzenie rachunku. Nawet nie płacę za notowania bo obroty mnie zwalniają. Infolinia jest darmowa i działa od 7 do 22. Nie którzy konsultanci są na prawdę zorientowani w rynku i warto popytać ich o analizy itd. Dodatkowo kasa która zostaje mi na rachunku idzie na lokatę overnight. 0 problemów 0 stresu i nawet jest opcja negocjacji prowizji. Ja jestem zadowolony. System notowań nie jest idealny. Ale mi wystarcza. Co chwilę mają jakieś usprawienia także wygląda to coraz lepiej.
|
|
0 Dołączył: 2009-01-05 Wpisów: 336
Wysłane:
25 maja 2009 13:13:21
WatchDog napisał(a):Kłopot jest taki, że mało kto z nas zna więcej niż jedno biuro maklerskie. A jeśli już zna, to pewnie najwyżej dwa. Dlatego proponuję coś takiego: nasz redaktor otworzy rachunek w każdym biurze maklerskim i będzie trejdował przez trzy miesiące, a potem zrobi solidne porównanie atrybutów. Potrzebuję tylko, żeby wspólnie spisać kategorie, w jakich te biura mamy oceniać, tj. co oprócz prowizji ma być sprawdzane. Proszę o sugestie. jak tam przebiegaja testy?..moze sa juz jakies spostrzezenia wstepne.. „Inwestorzy nie planują przegrywać. Przegrywają, bo nie planują”... "Taka jest moja koncepcja Tak ja to widzę"
|
|
1 Dołączył: 2009-01-12 Wpisów: 1 182
Wysłane:
26 maja 2009 13:57:25
Widze że rachunek w Alior banku znowu sie wyłozyl, od jakiegoś czasu widać komunikat "System maklerski niedostępny" i tyle ze sprawdzania stamu rachunku i skladania nowych ofert na dziś To jest gra. Zabawa na pieniądze.
|
|
297 Dołączył: 2008-11-23 Wpisów: 7 675
Wysłane:
26 maja 2009 14:10:21
u mnie działa. właśnie złożyłem zlecenie.
Edytowany: 26 maja 2009 14:10
|
|
50 Grupa: Zespół StockWatch.pl
Wysłane:
26 maja 2009 15:10:48
kubajjk napisał(a):jak tam przebiegaja testy?..moze sa juz jakies spostrzezenia wstepne..
Bardzo trudno przebiegają przez... kłopoty z testującym(i). Gniota z ręki nie wypuścimy.
|
|
Wysłane:
26 maja 2009 15:12:50
Vox napisał(a):u mnie działa. właśnie złożyłem zlecenie. Mi tez juz dziala, ale była przerwa dzisiaj. To jest gra. Zabawa na pieniądze.
|
|
Wysłane:
26 maja 2009 15:30:37
WD, nie wydam opinii o Aliorze, jak przez rok nie potestuje. A podejrzewam że skoro niedawno ruszyli, to będzie ciężko o obiektywną opinię. Co do oferty to nie jest źle: NOL3 z jedną ofertą za darmo, strona szybko chodzi. Pierwsze wrażenie pozytywne - tyle można na razie o nich powiedzieć.
|
|
|
|
0 Dołączył: 2009-01-15 Wpisów: 7
Wysłane:
26 maja 2009 19:43:53
witam wszystkich, pierwszy wpis na tym forum wiec standardowo juz chyba pogratuluje zalozycielowi/om, jest czego.
przechodzac do tematu watku, na gieldzie jestem od kilku miesiecy, bawie sie tylko akcjami, dla poczatkujacych graczy i pewnie nie tylko napewno polecam rachunek w BOSIu
przegladalem oferty kont maklerskich glownie pod katem oplat stalych i oplat za zlecenia. z tego co pamietam bralem pod uwage MBank, BeskidzkiDM i Bossa, gdzie oplaty sa porownywalne. o Mbanku sporo ludzie pisalo odnosnie problemow z platforma internetowa.
otworzylem w BOSiu - oplata od zlecenia 0.39% min 5zl - brak oplat za prowadzenie rachunku (pakiet zolty) - NOL3 w pakiecie darmowym bez funkcji wykresow jak dotad zadnych problemow
obecnie jestem w trakcie otwierania drugiego rachunku wlasnie we wspomnianym juz Aliorze, oplaty podobne, brak stalych, za zlecenie chyba 0.38% min 3zl, rowniez na NOL3, chyba z aktywna funkcja wykresow. To co mnie sklonilo do zalozenia rachunku to wlasciwie ich konta rozliczeniowe z lokata nocna.
zakladam konto maklerskie i konto rozliczeniowe z lokata nocna (srodki na noc ida na ok 3% lokate, rano wracaja na konto). z tego co sie dowiedzialem na infolinii istnieje mozliwosc `zintegrowania` maklerskiego z rorem tak aby pieniadze na zakup akcji pobierane byly automatycznie z Roru przy zakupie akcji. w teorii wyglada ladnie, ciekawe jak w praktyce.
ostatnio przygladalem sie tez ofercie Xtrade brokers. bardzo niskie prowizje przy zakupie akcji, 0.25gr. jednak tam bardziej interesuje mnie dostep do innych rynkow, waluty, towary. dom chyba nowy, przynajmniej w polsce. oferta na pierwszy rzut oka wyglada ciekawie, zwlaszcza dla tych ktozy bawia sie na roznych rynkach.
pozdrawiam
|
|
0 Dołączył: 2009-05-26 Wpisów: 50
Wysłane:
26 maja 2009 19:51:00
Od okolo pol roku jestem klientem ING Securities :) Nie moge narzekac. Mam ten luksus, ze korzystam z konta studenckiego, wiec 0,25% lub 6zł (od paczki 2400zł zaczyna sie opłacać). Z platforma nie ma wiekszych problemow, jest calkiem intuicyjna. Duzym plusem jest "livechat" z pomoca techniczna dot. platformy i regularne czaty z analitykami :) Prawdopodobnie najlepsza oferta dla studentów =)
|
|
Wysłane:
27 maja 2009 11:39:19
w Aliorze dzis nieciekawie. SMS-y potwierdzające transakcje opóźnienie ponad 20 minut. Masakra
|
|
Wysłane:
27 maja 2009 18:34:46
Vox napisał(a):w Aliorze dzis nieciekawie. SMS-y potwierdzające transakcje opóźnienie ponad 20 minut. Masakra Ja uzywam tego rachunku jakoś od lutego i na poczatku nie miewalem zadnych problemów, ale z czasem widac przybywa raptownie uzytkowników, bo jest to oferta tania, bardzo wygodna i bogata więc ludzi przybywa a widac system czasem niewyrabia, ostatnio coraz czesciej, zwlaszcza w godzinach okolo 15:00 sa problemy. To jest gra. Zabawa na pieniądze.
|
|
Wysłane:
27 maja 2009 18:45:17
jak sytuacja będzie się powtarzać, to podziękujemy za współpracę.
Coż z niskich opłat, jak w sytuacji krachu np -20% dziennie, wiemy na pewno że z powodu dużej liczby użytkowników nie złożymy zlecenia?
Chytry zawsze dwa razy traci, ale dam im jeszcze szansę.
|
|
0 Dołączył: 2008-10-03 Wpisów: 1 086
Wysłane:
27 maja 2009 19:02:28
Vox napisał(a):w Aliorze dzis nieciekawie. SMS-y potwierdzające transakcje opóźnienie ponad 20 minut. Masakra Pociesz się faktem iż w wychwalanym bossiu 95% smsów nie dochodzi nigdy! He he ...
|
|
Wysłane:
27 maja 2009 20:14:47
serio? A piszesz na podstawie własnych niemiłych doświadczeń?
|
|
Wysłane:
28 maja 2009 19:31:14
Uzywa się zlecen bez potwierdzen sms-ami i problemu nie ma To jest gra. Zabawa na pieniądze.
|
|
0 Dołączył: 2009-05-11 Wpisów: 52
Wysłane:
4 czerwca 2009 15:10:57
morfeusz napisał(a): Ja mam rachunek w DM PEKAO SA i jeżeli chodzi o zabezpieczenia no to za darmo przychodzą mi smsy z kodem autoryzacyjnym, usługa jest darmowa. Jedyny dodatkowy koszt jaki ponosze to 40 zł roczne prowadzenie rachunku. Nawet nie płacę za notowania bo obroty mnie zwalniają. Infolinia jest darmowa i działa od 7 do 22. Nie którzy konsultanci są na prawdę zorientowani w rynku i warto popytać ich o analizy itd. Dodatkowo kasa która zostaje mi na rachunku idzie na lokatę overnight. 0 problemów 0 stresu i nawet jest opcja negocjacji prowizji. Ja jestem zadowolony. System notowań nie jest idealny. Ale mi wystarcza. Co chwilę mają jakieś usprawienia także wygląda to coraz lepiej.
też mam rach w pekao... ile musi byc obrotów by było zwolnienie za notowania ? osobiście bardzo zastanawiam sie nad pozostaniem w pekao, gdzie obecnie opłata wzrosła do 60zł na rok za prowadzenie  (po II połowie roku opłata z tego co sie orientuje wynosi chyba 30zł) albo zmiana na boś nie wiem co lepsze i co korzystniejsze biorąc pod uwage wszelkiego rodzaju opłaty, dostęp do analiz, pomocy- to dla mnie jest najważniejsze interfejs dla mnie jest sprawą drugoplanową, bo tu sie zarabia, a rewia mody szyku i francji
Edytowany: 4 czerwca 2009 15:11
|
|
0 Dołączył: 2009-01-05 Wpisów: 336
Wysłane:
28 czerwca 2009 15:12:16
Vox napisał(a):jak sytuacja będzie się powtarzać, to podziękujemy za współpracę.
Coż z niskich opłat, jak w sytuacji krachu np -20% dziennie, wiemy na pewno że z powodu dużej liczby użytkowników nie złożymy zlecenia?
Chytry zawsze dwa razy traci, ale dam im jeszcze szansę. No i co z tą awaryjnością?..bo się przymierzam do alior banku w nadchodzącym tygodniu.. coś odrzuca od tego rachunku czy można brać? „Inwestorzy nie planują przegrywać. Przegrywają, bo nie planują”... "Taka jest moja koncepcja Tak ja to widzę"
|
|
Czy na pewno chcesz przesłać zgłoszenie do moderatora?
Poniżej potwierdź lub anuluj swój wybór.