PARTNER SERWISU
tjfdzwfa
Solosoft

Solosoft

Ostatnie 10 wpisów
Raven napisał(a):
19r20 napisał(a):
debiut w okolicach zera na +0,86% marnie
co to za ludzie sprzedają po cenie zakupu, a gdzie prowizje i inne koszty?

Czyżby inwestorzy doczytali, że nie dostaną superświetnej dywidendy...? ;)

Zeby dostać dywidendę akcje sobie moge kupic na kilka sekund przed zamknieciem odpowiedniej sesji.

Ludzie wyrzucaja papier poniewaz liczyli na udany debiut. Nie ma plus 5, 10% do widzenia, szkoda kasy a troche spolek na gieldzie jest.

Papier miał wzięcie, żeby utrzmac jako taki kusr dla skarbu panstwa. Typowy uklad z funduszami. Ciekawe po ile pojdzie te rządowe 11%. To dopiero wyznaczy przyszlosc kursu, na razie z daleka, ale zaczaic sie warto.

plynacyzrynkiem napisał(a):
no tak, ale:
- kto musi sprzedac, jesli spolka nie jest w wigu20? najwieksi akcjonariusze - polskie fundusze - raczej nie
- kto musi sprzedawac ostatniego dnia, skoro bylo na to sporo czasu?

Czasu moze było i sporo ale tylko ostatnia godzina notowan decyduje o rozliczeniu kontraktow.
Ja spokojnie czekałem, choc ceny na poziomie 3,60 już mnie kusiły, ale wytrzymałem i zaoparzyłem się w papier po taniości thumbright

Kwiecień to najlepszy miesiąc dla kursu spółki. Bynajmniej tak było osatnimi laty.

Zgadza się, ten raport to może być tylko "dorżnięcie watachy".

Ważne jest teraz to, co mówi rynek, a rynek mówi - czekam...

Uchwały walnego niewiele zmieniły, poza odroczeniem terminu PP. Konia z rzędem także temu, kto wyliczy dziś wartość odcięcia i cenę nowych akcji (tylko nie pisac ze wynosi ona 0,10, bo to nie forum Bankiera).

Greg_OR napisał(a):
Witam, wspaniałe forum i cały portal, śledzę wątki posiadanych i obserwowanych spółek już od jakiegoś czasu, w końcu nieśmiało (;)) się odezwę.
Wszedłem w Asseco na początku stycznia po 55.8 błędnie przewidując wyjście górą z kanału spadkowego, teraz uśredniłem po 49.2 licząc na to, że jesteśmy na dolnym ograniczeniu tego kanału i się od niego odbijemy, ponowną walkę z górnym ograniczeniem powinniśmy mieć przy 54.8-55.0 (jeśli się mylę to mnie poprawcie)
pozdrawiam

Dokładnie tak. To kanał o bardzo niskim nachyleniu spadkowym, ale zejscie niżej pociagnelo by nas chyba w okolice 45 zł. Mam nadzieję, ze do dnia ogloszenia wynikow jakos dociągniemy. W tych dniach kurs bardzo czesto zachowywal sie pozytywnie bo... byl juz porzadnie zdolowany. Angel

Taurus80 napisał(a):
REhunter napisał(a):
Mnie najbardziej w tym wszystkim interesuje ile to wszystko potrwa. Czas pracuje na niekorzyść wszystkich a zamieszanie wokół spółki szkodzi kursowi spółki. Emisja przy obecnej cenie akcji raczej nie opłaca się ulicy. Do odcięcia został miesiąc.

Ciekaw jestem treści najbliższych komunikatów.

Dlaczego tak uwazasz ??
Dla nas czas nie ma znaczenia dzisiejszy wyrok WSA jest nieprawomocny wiec moby nadal dysponuje czestotliwoscia a jak juz wielokrotnie mowilem im wiecej pan Solorz zainwestuje tym wiecej odzyska wrazie utraty czestotliwosci dzisiaj spodziewam sie jeszcze szybszego inwestowania w infrastrukture :)

A tak pozatym wydaje mi sie ze wystarczy do NSA dostarczyc papierow potwierdzajacych zmiane nazwy Moby Ale tutaj jakis prawnik powinien wyrazic swoja opinie.

Dla mnie PTC jednoznacznie ponioslo porazke chcieli uniewaznienia calego przetargu a tu niespodzianka, mamy czesciowe i z innego powodu.

Bajzel jest i dlatego z niewielka strata ucieklem juz jak podali info w zeszlym tygodniu, co nie znaczy ze sie tym walorkiem nie pobawie. wave

A gdzie masz transakcję nabycia Midasa przez pana Solorza?

Info jest fatalne w obliczu emisji akcji dla Mobylandu i to jest fakt niezaprzeczalny.

Jak już wcześniej jeden z kolegów napisał. Baza Huston, mamy problem...

addw napisał(a):
Czas przypomnienia!
6.03.2009 - cena otwarcia kursu wynosiła 3,61 PLN i zarazem dzienne minimum. Na zamknięciu miała 3,85 (max 3,88).
10.03.2009 - już 4,61 PLN.
20.03.2009 - 5,56 PLN.
16.04.2009 - 10,68 PLN.
W niespełna półtora miesiąca (tyle ile zostało do odcięcia!) urosło prawie 200%Whistle
[cenzura...]
Tak w ogóle to do
25.05.2009 - było 15,80 PLN (max 16,00).

Nic dwa razy się nie zdarza, ktos tak kiedyś śpiewał. Też mamn ten papier więc mądrzył się nie będę, ale gdyby było tak pięknie i cudownie to rynek by to dyskontował, a nie ustanawiał nowe 2 letnie minima.

Kopiemy się z koniem niestety, bo trend jest nad wyraz widoczny.

Czy ktoś się zastanowił, dlaczego tej wspaniałej wiadomości spółka nie opublikowała w komunikacie, tylko puściła artykuł prasowy? Będzie płacz...

Odbicie pod emisje prospektu bedzie z pewnoscia, bo potwierdzi to tylko realizacje projektów spółki. Pytanie brzmi tylko z jakiego poziomu ono nastąpi. Skoro rzeczywiscie przed 15 lutym nie nalezy sie zatwierdzenia spodziewac, to z kursem moze bardzo ale to bardzo roznie. Kapital jak wiadomo plynie i plywa po spolkach, z reguly na tych na ktorych koncentruje sie kapital spekulacyjny.

Posiedzenie to posiedzenia, natomiast komunikaty z KNF to komunikaty. Info o prospekcie nie wymaga posiedzenia i moze sie pojawić w każdej chwili. Popatrz sobie na daty publikacji komunikatów.

v3nom napisał(a):
Krótkoterminowy obraz techniczny Midasa jest negatywny. Wsparcie w okolicach 3,80 będzie testowane ponownie. Przy czym negatywne jest to, że dołki począwszy od dołka z grudnia są na tym samym poziomie, a wzrosty kończą się coraz niżej (pierwsze na 5,20, a drugie dotarło już tylko do 4,50). Pokazuje to jak silna jest presja sprzedających i ryzyko wybicia dołem jest w moim odczuciu niestety wysokie.

kliknij, aby powiększyć

Przy dojściu do 3,80 z hakiem widze jeszcze piekną RGR. Pozdro!

Śmierdzi bankrutem, niestety.

Nigdy nie zastanawiałem się dlaczego ktoś kupuje i sprzedaje akcje, choć odpowiedź jest pewnie bardzo prosta. Akcje kupuje się zawsze żeby zarobić, natomiast sprzedaje z wielu róznych powodów. To drugie nigdy mnie za bardzo nie intertesowało, ponieważ ja zawsze myślę wyłącznie o własnej dupie i na tym się skupiam. Siedząc przed komputerem musicie sobie zdać sprawę, że po drugiej stronie na przeciw was stoją całe armie przeszkolonych, doświadczonych, chytrych i przebiegłych traderów, insiderów, spekulantów, hochsztaplerów i nie rzadko zwykłych oszustów. Oni zrobią wszystko, by wydoić was z kasy. Nie raz grałem na OIL, bo to bardzo ciekawa spółka. Akcji nie miałem nigdy dłużej niż jedną sesję i obojętne jest mi też czy kosztują one 200 czy 5 zł, ponieważ na tym walorze WYŁĄCZNIE spekuluję a nie inwestuję!

Jak to co sie dzieje? Zachcialo sie przejmowac spolki, tworzyc parytety wymiany to i efekt jest. Diabli wiedza kto ile i po ile tych papierow dostal i co kto komu obiecal, bo podaz na tym papierze jest kolosalnych rozmiarow. To pewno jeszcze nie koniec.

Nie potrzebne nowe akcje z tak miernym dyskontem wobec rynku wiec wywalanko na całego. A zbierac niema komu bo jutro odetna PP.

Pozostało tylko obserwowac tez rzeźnie.

Ile odetną jutro od dzisiejszego kursu?

Wszystko to co piszesz jest logiczne, ale ja doprawdy nie wiem jak ta spólka ma wypracowac ten zysk. Fastfoody niszczą takie spółki a pomysłu oprócz sprzedaży tanich pierogów pan Kościuszko zbyt wielu nie ma. No i jeszcze ten pan z rady nadzorczej - wiadomo o kim mowa, ale to juz temat na zupełnie inna dyskusję. Wykluczam znaczące odbicie kursu, nawet obecnosc ostatnio prezesa i jego obiecanki w studiu TVN-CNBC wyciągnęla kurs tylko na chwilę. Mysle ze zahamowanie bardzo soczystej fali spadkowej byloby duzym sukcesem dla kursu.

Teresa napisał(a):
Solosoft napisał(a):
Podwyżki cen prądu były, są i będa podobnie jak sera, mleka i kawy.

Czyli jak sam mówisz podwyżki jednak będą :(

Wyrwane z kontekstu - nie bawię się tak.

WatchDog napisał(a):
Brniesz w zaparte co? RWE ze Stoenem czy bez nie są notowane na GPW. Za to miejsce jest jak najbardziej słuszne, w końcu rozmawiamy o cenach prądu, prawda?

Skan miał udowodnić, że 12 grudnia 2009 o godzinie 12:16:14 napisałeś bzdurę, że podwyżek nie będzie, do tego w nieprzyjemnej dla otoczenia formie.

Miałem na myśli podwyżki cen prądu przez PGE - nic więcej. Po co więc mi skany dokumentujące polirtyke energetyczną innych dostawców. Podwyżki cen prądu były, są i będa podobnie jak sera, mleka i kawy.

Kasia Stefanska napisał(a):
RWE kupiło Stoen, więc potem było RWE Stoen a teraz ostało się samo RWE.

Z tego co mnie pamięć nie myli jestem na wątku PGE, a nie RWE czxy Stoen... Co więc miał udowodnić ten skan?
Dla pewnści sprawdzę jeszcze raz gdzie jestem.
Please wait...

A co tojest RWE - Radio wolna europa? d'oh!

kurka_wolna napisał(a):
PGE - Wprowadzenie do obrotu 1.470.576.500 akcji serii A i 259.513.500 akcji serii B. 15.12.09
----czy macie trochę więcej info na ten temat. Taka ogromna ilość to rozwodnienie wartości...

To sa imienne akcje na okaziciela. Beda mogly wejsc do brotu za jakies 2 lata.

owner napisał(a):
tak jakby wyszło już z tego trójkąta dzisiaj i w sumie na niemałym obrocie. teoretycznie osiągalne 14zł Think

Wyszło, wyszło... jutro jak się zamknie powyżej 13,30 będzie już całkiem ok. Pozdro!

Jest takie narzędie, jqak np. Google wpisz proszę "nie będzie podwyżek cen energii", ale link także dam.

biznes.interia.pl/news/nie-bed...

2mek99 napisał(a):
Cytat:
Stadion nazywa się PGE Arena Gdańsk! Za 35 mln zł

Budowany na Euro 2012 stadion w Gdańsku zacznie zarabiać zanim jeszcze powstanie. Prawa do jego nazwy chce kupić PGE Polski Koncern Energetyczny, który za pięcioletnią umowę zapłaci 35 mln zł

Źródło: trojmiasto.gazeta.pl/trojmiast...

Najśmieszniejsze jest, że władze Gdańska tłumaczyły jak wspaniałe jest to rozwiązanie dla podatników bo nie dopłaci budżet państwa.
No to gratuluję odbiorcom energi wyższych rachunków!

Głupoty gadasz chłopie. Myślisz jak baba na straganie. A tak do tematu, to podwyżek cen energii nie będzie - podcztaj sobie trochę prasę.

pplk napisał(a):
Mobius ma racje. To jest d*****e.
49% za 188 mln EUR. Czyli cala N jest warta 384 mln EUR * 4,14 = 1,59 MILIARDA PLN.
Ludzie....!! Za cos, co do tej pory przynosi starty i ma potezna konkurencje - CP, TP, Vectra, Aster vod, MM, UPC...

Czy ty czytac nie umiesz? Nikt jeszcze nie kupił tych 49% i nie wiadomo czy wogóle kupi. Sa scisłe warunki na których TVN przejmie cala "n" wiec nie siej defetyzmu. Nia pasuje Ci strategia firmy - wywal akcje i kup inne!

Pisząc nie jest źle, mam na myśli przejrzystość te transakcji. Do tej pory rynek zdyskontował już ten "zakup" w ciemno. Natomiast zachowanie się kursu to już całkiem inna sprawa. Pozdr!

TVN kupi 49 proc. udziałów w platformie cyfrowej "n", zwiększając udział do 100 proc (update)
PAP - Biznes
10 Gru 2009, 21:45

10.12. Warszawa (PAP) - Zarząd TVN zawarł z ITI Media Group umowę nabycia 49 proc. udziałów w Neovision Holding, będącej wyłącznym właścicielem ITI Neovision Sp. z o.o. - operatora platformy cyfrowej "n" zwiększając tym samym swoje zaangażowanie do 100 proc. Łączna cena za te udziały została ustalona na 188 mln euro - podała spółka w komunikacie.
"Jednocześnie z nabyciem udziałów spółka nabędzie wierzytelności w stosunku do ITI Neovision Sp. z o.o., spółki Dom Cyfrowy Sp. z o.o. i Neovision Holding B.V. wynikające z pożyczek udzielonych tym spółkom przez ITI Media Group NV oraz inne podmioty z grupy ITI. ITI Media Group NV i zbywcy wierzytelności należą do grupy ITI, która posiada również większość akcji TVN S.A." - napisano w komunikacie.

TVN podał, że zapłata za udziały nastąpi poprzez emisję na rzecz ITI Media obligacji o wartości nominalnej odpowiadającej powyższej cenie, które zostaną wyemitowane przez spółkę zależną TVN, z siedzibą w Szwecji.

"Przy zamknięciu transakcji, obligacje o łącznej wartości nominalnej 148.000.000 euro zostaną wyemitowane na rzecz ITI Media Group N.V. bezpośrednio, zaś obligacje o łącznej wartości nominalnej 40.000.000 euro będą zatrzymane na rachunku zastrzeżonym (...) z którego to rachunku zostaną one zwolnione na rzecz ITI Media Group N.V. po spełnieniu się warunków określonych w Umowie (w szczególności, w przypadku osiągnięcia przez ITI Neovision Sp. z o.o., wartości EBITDA na poziomie 0 lub dodatnim (EBITDA break-even) przez dwa kolejne kwartały)" - napisano w komunikacie.

Jednocześnie zobowiązanie do zapłaty dodatkowej kwoty (earn-out) wynikającej z umowy zawartej 31 marca 2009 r. pomiędzy ITI Media Group N.V., Neovision Holding B.V. i TVN, zostanie anulowane.

Spółka poinformowała, że wykonanie zobowiązań wynikających z umowy uzależnione jest od spełnienia się szeregu warunków, a w szczególności uzyskania zgody banków kredytujących grupę ITI na emisję obligacji i jeżeli te warunki nie spełnią się do dnia 31 marca 2010 roku umowa wygaśnie". (PAP)

ana/

Nie jest źle.

1.470.576.500 akcji dla pracowników, a to dobre. Czy to aby nie są właśnie te akcje, którymi handlujemy, a 16 grudnia notowane będą już nie jako PGEA tylko PGE? salute salute

Informacje
Stopień: Oswojony
Ostatnia wizyta: 19 maja 2011 15:29:33
Liczba wpisów: 35
[0,01% wszystkich postów / 0,01 postów dziennie]
Punkty respektu: 0

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,384 sek.

cfhmvgvc
ccjkhoyo
zzbxbrme
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +75 454,67 zł +377,27% 95 454,67 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
ibhlcufk
btrblpgm
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat