wzxzmvgr
Advertisement
PARTNER SERWISU
vkwjblfi
pietiap

pietiap

Ostatnie 10 wpisów
a to do walnego mają jakiś nieprzekraczalny plan aby sie dokopać?
olaboga
hello1

Scarry napisał(a):

[...]
Poza tym tak naprawdę i ja i spora większość drobnych akcjonariuszy trzyma te akcje do "tego" info, które roztrzygnie czy ropa jest (i jak dużo) czy nie.
[...]
Kod:
[usunięto zdania niezgodne z regulaminem]

to reakcja na sytuację w japonii
podobno tamtejszy producent który z powodu trzęsienia ma poważne problemy zapewnia aż 35% dostaw blach do chin

wkm3 napisał(a):
Przy takich pakietówkach jak dziś:
STALPROD 290,00 10000 i takich obrotach jak w ostatnich dniach te wzosty wyglądają na zmianę trendu bardziej niż na korektę, przynajmniej dla mnie.
To są grubsze zakupy, nie zdziwiłbym się gdyby w najbliższych dniach pojawił się komunikat o znaczącym zaangażowaniu/ kurs dryfował sobie w dół przy obrotach po 20 tys. dziennie ponieważ nie było chętnych do zakupów, teraz sytuacja się zmieniła, kupujący wrzucają ,,do wora'' sporo.

miliony się sypią z rękawa a kurs... Sick

widać jednak wyraźne przesilenie. spółka ma jednak kiepski pr zatem anale muszą przetrawić i sobie polecimy up
biotek był pomijany przez fundy a te po pierwszych dobrych informacjach wrócą tylko zarządzający muszą odbyć spotkania z zarządem. groclin najlepszym przykładem

a ja bym ją chętnie zobaczył na swoim rachunku

potem finansowi zobaczą że ja oraz inni dostali wypłatę i zaczną się baczniej przyglądać. o to przecież chodzi

atepel napisał(a):
Lepiej żeby dywidenda została w spółce.

wczorajsze zejście poniżej 70 g było sygnałem kupna
jeszcze nie wiem dlaczego ale tak mi to wygląda

zwykle patrzę na at a potem jesli nie znam spółki doszukuje się odpowiedzi "dlaczego?"
magnę znam słabo więc musi wystarczyć "pakiet startowy" Think

mamy
ładnie wdupiłem

lepszy byłby komentarz zarządu do wczorajszych wyników

nie tygodniami bo ostatnio czekałem 7 sesyjnych dni przy popycie na 40 mln i bardzo skromnym sesyjnym wolumenie w ostatnim czasie
zlecenia nie tylko wpadają ale są równiez wycofywane

szamot-kb napisał(a):
Pamiętaj o kolejce zleceń !Speak to the hand
Ludzie na realizacje czekaja tygodniami.

hahaha, czad
miałem to samo z taką różnicą, że zabrałem do austrii - gastein oprócz nart również laptopa /muszę przyznać, że rysikiem jednak handlować nie potrafię toothy10/. nie myślałem jednak nawet o handlowaniu, raczej zabrałem aby wysłac maila, sprawdzić co w okolicy zobaczyć można.

skuszony newsami wystawiłem wieczorem zlecenie na rano. udało się załapać na jakimś niskim poziomie, potem samo się sprzedało pod ustawione zlecenie i to po 39 (sic!)

zachłyśnięty sukcesem i niesamowitym szczęściem bo zarobiłem przecież nie siedząc ani minuty przed komputerem ładną kasę zacząłem wieczorem przy piwie obserwować, czytać. tak się nieszczęśliwie stało, że wróciliśmy - pamiętam - w piątek jakoś wcześniej. to był dzień ostatni, już nie każdy miał ochotę, siły a i zrobiło sie ciepło więc śnieg rozjeźdzony.

zaglądam - jeszcze dogrywka, cena 25,5 zatem co by nie mówić 60% taniej niż udało mi sie oddać cheers czad. pomyślałem tylko tyle, że coś takiego drugi raz mi sie nie trafi i faktycznie bandhead

czasu było mało więc nie posiłkując się analizą wciągnąłem dwa razy więcej niż wcześniej. niestety nie zreflektowałem się po powrocie w weekend oraz w poniedziałek siedząc już przy biurku. może dlatego że petrol rozpoczął z poziomu zamknięcia i jakoś w 15 min zrobił cenę 26 co mi bardzo odpowiadało tyle, że to była lokalna górka.

zreflektowałem się niestety po kilku dniach analizując sprawę dokładniej co powinienem zrobić jeszcze przed zakupem.

wniosek na przyszłość - na wyjazdach zero transakcji

też to zauważyłem i ubrałem się pierwszy raz na miedziaku zaraz przed "balem sylwestrowym".

nie jest źle, ale wsiadłem w shorta jak widać dzień za wczesnie jednak kolejnym argumentem było podciąganie pod wynik roczny

to co na wykresie ma jednak jedną wadę - za bardzo widać.
jeśli faktycznie ma spadać ostatni wieńczący ruch nie jest oczywisty, podobnie z pierwszą strukturą zmieniającą trend

daniel93 napisał(a):

Co o tym myślicie?

jak nie "wiszą" to ktoś ci ukradł Anxious

ps. "Postanowienie o umorzeniu postępowania upadłościowego Elektrimu wydał dziś warszawski sąd" salute

to już nie jest światełko w tunelu

Niebrzydowski zapewne był lepiej poinformowany niż drobni. Prawdopodobnie nie sprzedał lecz przeniósł do raju podatkowego i nadal jest włascicielem tego pakietu.
Transakcja miała miejsce bodaj we wrześniu a kanały Polsatu (Solorz) pojawiły się w ofercie CYFRY+ (Vivendi) w wakacje i już wtedy było wiadomo że dochodzi do topnienia lodów. Mam CYFRĘ+ od 12 lat i kanały Polsatu nigdy nie były tam dostępne początkowo z powodu konkurencji na rynku, potem z powodu trwającego sporu. To co stało się w wakacje było małym krokiem w kierunku porozumienia.

krishic napisał(a):
Ponizej struktura akcjonariatu:
www.elektrim.pl/akcjonariat.as...
Po wezwaniu Solorz mial 78,42%
Ostanio Niebrzydowski sprzedal ok 5% nie wiadomo komu.
Z tego co slyszalem, takze biura maklerskie dosc aktywnie "pomagaly" sprzedac akcje na rynku niepublicznym, nie wiem tylko jakie podmioty je skupowaly.
Do squeeze out'u potrzeba sporo bo min. 95%.

puls biznesu "wycenił" ostatnio sztukę na 19 pln ale jak się na to patrzy to widać gołym okiem, że wycena jest znacznie zaniżona.
same udziały w pak (porównując do wyceny konkurencji na gpw) warte są nie 20-30% ale kilka razy więcej

cena raczej niska, jeśli tylko coś ruszy to będzie mocno w górę. o tym że polska energetyka wymaga generalnego remontu wiedzą prawie wszyscy, tylko o tym się więcej mówi niż robi i to tak mniej wiecej od 5-7 lat zatem mogę z wami zakisić tu kasę na dłużej.

zakładam wątek bo go brak a w dniu dzisiejszym na rynek napłynęły informacje na tyle ważne dla dalszego istnienia spółki, że mogą mieć wpływ na jej powrót na gpw.

Wątku nie widzę zatem czas go założyć. Spółka regularnie co roku wypłaca dywidendę, systematycznie poprawia wyniki a te ostatnio wypracowane napawają jeszcze większym optymizmem. Jedyny problem to notowania na podwójnym fixingu a co za tym idzie niska płynność.

hostorię to ta spółka ma pokrętną i wałki na niej odstawiano nie raz nie dwa. z drugiej strony dzisiejsze komunikaty - sprzedaż prawie 100 mieszkań kwartalnie to nie jakiś sporadyczny sukces tylko stała, utrzymująca się tendencja.

nie wiem jak wy, ale ja od dzisiejszego poranka wciągam. korekta zaliczona, taniej nie będzie

przy 26 ubrałem się w pakiet startowy zawsze niewielki ale pozostawia ślad w portfelu zmuszając do obserwacji

widać wyraźnie, że wchodzimy powoli w fazę paniki, pytanie jak głęboka ona będzie pozostaje otwarte.

nie możliwe stało się możliwym i ustawione ponad tydzień temu zlecenie właśnie zrealizowało się na pierwszych dwóch poziomach 21 oraz 20,5. kolejne dwa czekają na 20 oraz 19,5

szansa na wygraną większa niż w totolotku

Informacje
Stopień: Ośmielony
Ostatnia wizyta: 16 kwietnia 2011 13:41:49
Liczba wpisów: 22
[0,01% wszystkich postów / 0,00 postów dziennie]
Punkty respektu: 0

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,405 sek.

cphqktbx
wfeyeqtb
biqzfmlc
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +75 454,67 zł +377,27% 95 454,67 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
rddgwujg
nywomwwh
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat