PARTNER SERWISU
baggfsho
49 50 51 52 53
dadek
0
Wpisów: 190
Wysłane: 3 lutego 2011 23:15:10 przy kursie: 16,00 zł
Tak czy inaczej dla mnie to duży skok przy tak dużym ryzyku.

BigLot
1
Wpisów: 371
Wysłane: 4 lutego 2011 00:32:57 przy kursie: 16,00 zł
zjk napisał(a):
Tylko 20% ksiegowo, bo sztuka bylo kupic po 14gr, i sprzedac po 17... kupic mozna bylo latwo po 15 a sprzedac po 16... a to juz tylko 100/15 %

To oczywiste, jednak 16gr na zamknięciu było wymuszone - rynek kupował wyżej, ponadto ja piszę o wzroście a nie o DT.
Albo czas albo pieniądz. ...
Edytowany: 4 lutego 2011 00:35

Amphibious
6
Wpisów: 495
Wysłane: 4 lutego 2011 06:37:17 przy kursie: 16,00 zł
dadek napisał(a):
Tutaj podobnie jak i na Petrolu ruletka. Gdybym wiedział, że pojawi się info o tym, że się dogadali i dostaną przynajmniej 300mln to by wszedł całą wolną kasą. A tak ryzyko ogromne . Znając spółki RK stwierdzam, że dalej może się toczyć gra. Info może być takie, że znowu mamy miesiąc - leci zwałka i zaczyna się zbieranie przez grubasów. W marcu o ile się nie mylę mamy raport za 4Q podobno ma być dobry dodatkowo dochodzi info o kasce i mamy rakietę jak kilka dni temu na Oilu :)
Jedyne co mnie niepokoi, to fakt, że zaczęło się skupowanie pod info i akcje już poszły prawie 20% do góry (nie wierzę, żeby spekuła tak wywindowała kurs). Oj weekend będzie ciekawy.

przypomina mi sie chyba styczniowy komentarz jednego zarzadzajacego funduszem ( nie pamietam juz jakim ) w tvn cnbc ktory przyznal na antenie ze niedawno kupowali Bioton, ale po slabych wynikach wszystko sprzedali, n a pytanie czy nie jest juz tanio ( 16 gr ) powiedzial ze nie ma ta cena zasnego znaczenia bo jak sytuacja sie zmieni w Biotonie i cena podrosnie kilka groszy to i tak bedzie bardzo duzo do odrobienia. Innymi slowy jezeli spolka bedzie przewidywalna i rentowna to bedzie naprawde ciekawie bo wejda w nia funduszw ( malo kto pamieta ze koedys nawet ofr mialy akcje Biotonu ) i jest to moim zdaniem wazniejsze info niz jednorazowa wplata actavisa.
Water=70% Land=30% Its a Divers World !!!

dadek
0
Wysłane: 7 lutego 2011 13:10:27 przy kursie: 17,00 zł
Panowie może ktoś mnie uświadomi ile czasu ma spółka na podanie informacji mającej wpływ na cenę ? Ja wiem - mogą się tłumaczyć, że ostatnia taka informacja ze stycznia nie miała wpływu na wartość akcji ale wydaje mi się, że obecna będzie miała i to znaczący a tu już tydzień mija Think
Edytowany: 7 lutego 2011 13:11

addison
190
Wpisów: 3 286
Wysłane: 8 lutego 2011 10:39:03 przy kursie: 18,00 zł
nie ma infa a spółka przeskoczyła w górę kilka poziomów. Jeszcze niedawno 15 - 16 gr na podaży a dzisiaj już 17 rozebrali i kolejna zmiana półki.

Info będzie, ktoś już wie.

dadek
0
Wysłane: 9 lutego 2011 09:02:14 przy kursie: 16,00 zł
Też mi się wydaje, że ktoś wie i to od dłuższego czasu. My szaraczki albo wrzucimy kasę teraz z duużym ryzykiem ale możliwie sporo zarobimy, albo poczekamy na infa i zarobimy niewiele lub wcale Anxious gdy grubasy wyrzucą :)
Tak czy inaczej, wiem, że śmiesznie to brzmi ale rysuje się na tej spółce krótkoterminowy trend wzrostowy

Ps. Po dzisiejszym otwarciu wydaje mi się, że istnieje jeszcze opcja podbicia kursu pod wyrzucenie akcji przed infem. Wolumen przez ostatnie dni nie był jakiś oszałamiający.
Edytowany: 9 lutego 2011 09:07

Miras
PREMIUM
4
Wpisów: 303
Wysłane: 9 lutego 2011 13:27:24 przy kursie: 16,00 zł
Widać ,ze w zeszłym tygodniu pojawił sie jakiś kapitał. Aby mówić o poprawie musimy wrócić przynajmniej do ostatniej konsolidacji na 0,20.

dadek
0
Wysłane: 9 lutego 2011 21:29:22 przy kursie: 16,00 zł
Kapitał kapitałem ale tutaj rozgrywane są dalej gierki, bo jak inaczej można odczytywać rzucenie 5 akcji po 0,16 na zamknięcie lub fakt, że 21 mln akcji do sprzedaży pochodzi ze 100 zleceń natomiast 40 mln na kupnie to aż 513 zleceń (proporcja 1:2,5).
Normalnie wyglądałoby na to że drobnica kupuje a więksi dyktują warunki.

Amphibious
6
Wysłane: 16 lutego 2011 08:09:57 przy kursie: 16,00 zł
Ciekawy artykuł, chociaż dla osób interesujących się Biotonem chyba nic nowego...ciągle czekamy Shhh

www.parkiet.com/artykul/27,102...

Cytat:
W naszym kraju oraz w Rosji i w Turcji ma do wydania w sumie od 400 do 500 mln euro – powiedział Claudio Albrecht, prezes koncernu Actavis, w wywiadzie dla niemieckiej gazety „Handelsblatt”. Kto może znaleźć się na celowniku Islandczyków?

Koncern prowadzi m.in. zaawansowane rozmowy z Biotonem o sprzedaży jego insuliny na światowych rynkach. Przedstawiciele Actavisu dobrze znają polską spółkę oraz często odwiedzają zakład w Macierzyszu pod Warszawą. Czy są zatem zainteresowani przejęciem Biotonu? Wszystko wskazuje na to, że większość wydatków Actavisu w Polsce pójdzie na prywatyzowaną Polfę Warszawa. – W ciągu najbliższych kilku tygodni przeprowadzimy badanie Polfy – zapowiada Albrecht. Wartość stołecznej spółki jest szacowana na około pół miliarda złotych. Oprócz Islandczyków o państwową firmę walczy również rodzima Polpharma i Adamed, a także chiński Harbin Gloria oraz ukraińskie Arterium. Badanie Polfy Warszawa przez wszystkich zainteresowanych ma się zakończyć do końca pierwszego kwartału.
Edytowany: 16 lutego 2011 11:04

torent
0
Wpisów: 24
Wysłane: 21 lutego 2011 11:40:03 przy kursie: 17,00 zł
dadek napisał(a):
Kapitał kapitałem ale tutaj rozgrywane są dalej gierki, bo jak inaczej można odczytywać rzucenie 5 akcji po 0,16 na zamknięcie lub fakt, że 21 mln akcji do sprzedaży pochodzi ze 100 zleceń natomiast 40 mln na kupnie to aż 513 zleceń (proporcja 1:2,5).
Normalnie wyglądałoby na to że drobnica kupuje a więksi dyktują warunki.

Dudek, zgadzam sie z Toba... bardzo ciekawe ...

Mnie wychodzi ze Optimus wlasnie wyliczy trend UP na WE... teraz czeka nas korekta tam wlasnie (pytanie czy to bedzie tylko krotka, ale "pelna w zakresie" korekta jak ten ostatni ruch w dol? czy poprostu duza korekta rozciagnieta w czasie, i jesli tak to kasa ma szanse przeskoczyc na biotka)... ja osobiscie zakladam ze te 3 spolki sa "powiazane" i do Biotona i Optimusa dokladam jeszcze Mostostal Zabrze ...
Sytuacja jest bardzo ciekawa bo Bioton ostatnio "wyliczyl" trend spadkowy na WE, nastepnie wystartowal i potwierdzil trend UP, ale czasem taki ruch nalezy interpretowac jak korekta trendu glowmnego down... taki jest stan na ostatni piatek 18-02. Z tym ze dopiero obecny tydzien zachowa sie tak jak to przewiduje szablon bedzie 100% trend UP... na WE... zaburzenie tylko odsuwa/rozciaga w czasie to co nieuniknione,
a najciekawsze jest to ze Mostostal jest o 1-2 tygodnie za Biotonem... ciekawe ktory wystaruje pierwszy... ?
Istnieje szansa ze Optimus zrobi szybka korekte w dol i wroci na tapete... w taki przypadku Bioton i Mostek beda "czekaly"...
W ten weekend przemierzylem sobie wybrancow z WIG20 Polimex i BRE... i co wyszlo...wlosy mi sie zjezyly na glowie... bo tylko 1 trend na WE na obu papierach w ciagu ostanich kilku lat sie w miare wpasowal... reszta jest calkiem rozjechana... to tak wyglada jakby wielki bogaty rezyser probowal ("budowac zielona wyspe") - cos swiatu pokazac i wszystko pompuja do gory .... powstaje pytanie dlaczego i czy zaraz nie dostana zadyszki.... bo to co sie wlasnie dzieje - mianowicie, z rzedu 2-3 trendy UP bez minimalnych wymaganych korekt pomiedzy nie jest ogladane na normalnych wykresach... mysle ze idziemy na gore lodowa i kapitan ja widzi, ale z jakiegos powodu, w tym swoim szalenstwie nie zmienia kursu ...
poczekajmy do Euro 2012 wtedy wyjdzie na jaw kto, dokad i dlaczego kieruje.
PS
jakies 2-3 tygodnie temu napisalem sobie takie wolne rozwazania na temat przyczyn podnoszenia minimalnej pensji (co za tym idzie ZUS) i jak emigracja 2004 roku wplynela wtedy na wzrost minimalnej pensji (czytaj ZUS) ... i o tym o ile teraz planowane jest podniesienie tej pensji (czytaj zusu) na skutek "spodziewanej liczby" emigrantow do NIemiec... i ze o to co zabraknie w worku trzeba podniesc... i co wychodzi... ze proporcje pasuja... i co ... cenzura sciagnela moj wpis na WP.PL... !!!!
Nie bylo tam wulgaryzmow ani obrazliwych tekstow...
Ech tam kraj rezyserow... moze dlatego krotka sprzedaz nie funkcjonuje jak trzeba ... bo by sie rezyser nie byl w stanie polapac - zbyt wiele zmiennych....

takie firmy jak OPtimus czy Bioton z jakiegos powodu zachowuja sie "zgodnie z trendem" nie wazne czy w gore czy w dol ... ale maja jakies mozliwe do zmierzenia zasady .... co innego Polimex czy BRE... one wszystkie wygladaja tak samo i tak samo lamia trendy jak im sie podoba... zawsze jest powod... moze poprostu fundusze musza pokazac zyski .... i gdzies to trzeba zrobic... bo nie chodzi o wyniki ale o cyfre...
Make up the plan and go for it... ;-)
i taka zlota mysl z podrecznika dla akwizytorow:
"you are as good as your last job"...

Amphibious
6
Wysłane: 21 lutego 2011 13:32:26 przy kursie: 17,00 zł
Kolejna opinia o Biotonie, chociaż z ust tego człowieka nigdy nie słyszałem złych wiadomości dotyczących tej spółki.

www.pb.pl/2/a/2011/02/21/6_cie...

,, Maruderem hossy, na którego zwracają uwagę analitycy, jest Bioton.
— Przecena spółki może być związana z brakiem zaufania do głównego akcjonariusza. Sprzedaż do Chin ruszyła w listopadzie, lecz nie spodziewałbym się początkowo znaczących przychodów z tego tytułu (za to będzie ona bardzo dynamicznie wzrastać). Negocjacje Biotonu i Actavisu przedłużają się, lecz wkrótce mogłoby dojść do podpisania umowy o współpracy na największych i wysoko rentownych rynkach USA, UE, Japonii — ocenia Tomasz Jachowicz, analityk BM DnB Nord.
Analityk zauważa, że wraz ze zbliżaniem się terminu publikacji wyników z IV kwartału (1 marca) może dojść do podpisania umowy o współpracy z GlaxoSmithKline na rynkach WNP, Azji i Pacyfiku (z wyłączeniem Chin i Japonii), Bliskiego Wschodu, Ameryki Łacińskiej oraz Afryki.
— Spodziewałbym się realizacji prognozy przedstawionej przez zarząd — dodaje analityk BM DnB Nord. ,,

BigLot
1
Wysłane: 26 lutego 2011 10:54:18 przy kursie: 17,00 zł
Jaki cel ma przyspieszenie publikacji raportu o jeden dzień?
Czytając ten artykuł, który ma wydźwięk negatywny (zbiera do kupy większe potknięcia biotka),
dochodzę do wniosku że spółce zależało aby rzucić jakiś pozytyw (mam nadzieję) dla równowagi.
Bo chyba informacji o kolejnej porażce nie przyspiesza sięSick, ona sama wychodzi np. z raportu.

czeko
0
Wpisów: 80
Wysłane: 26 lutego 2011 13:07:59 przy kursie: 17,00 zł
BigLot napisał(a):
Jaki cel ma przyspieszenie publikacji raportu o jeden dzień?

Jaki prezes takie wszystkie spółki ja generalnie nie stawiałbym na Krauzego, a wkońcu to jego spółka, dlatego też liczę ze podadzą jakies info przed rozpocząciem sesji, czyli z samego rana. Cała hołota będzie juz czekać i rzuci sie na akcje jak wyglodniałe hieny.

Później będzie jak zwykle płacz i lament tych co weszli za późno oraz tych co wyszli za późno, a reszta zarobi jak zwykle. Moje zdanie i nie zmienie go za nic - przynajmniej do poniedziałku.

daniel93
0
Wpisów: 469
Wysłane: 26 lutego 2011 14:38:06 przy kursie: 17,00 zł
Tak się zastanawiam czy możliwe jest wykorzystanie nominału 1 akcji i łapanie 1 groszowych różnic? Think

jeśli np. kurs waha się pomiędzy 16 i 17gr, to można zapolować i jak 3 sek przed końcem fixa jest 16gr to puszczamy kupuj PKC, a potem tak samo polujemy na zamknięcie przy 17gr.

W teorii mogło by to działać

szamot-kb
0
Wpisów: 444
Wysłane: 26 lutego 2011 16:06:12 przy kursie: 17,00 zł
Pamiętaj o kolejce zleceń !Speak to the hand
Ludzie na realizacje czekaja tygodniami.

wrobel_Cwirek
0
Wpisów: 1
Wysłane: 26 lutego 2011 16:20:53 przy kursie: 17,00 zł
Ja tak kombinowałem, ale często kurs zmienia się w ostatniej chwili

pietiap
0
Wpisów: 22
Wysłane: 28 lutego 2011 00:04:23 przy kursie: 17,00 zł
nie tygodniami bo ostatnio czekałem 7 sesyjnych dni przy popycie na 40 mln i bardzo skromnym sesyjnym wolumenie w ostatnim czasie
zlecenia nie tylko wpadają ale są równiez wycofywane

szamot-kb napisał(a):
Pamiętaj o kolejce zleceń !Speak to the hand
Ludzie na realizacje czekaja tygodniami.

wazar
0
Wpisów: 72
Wysłane: 28 lutego 2011 18:27:40 przy kursie: 18,00 zł
I co teraz? Bioton-rakieta? Eeee... przecież to bioton.

BigLot
1
Wysłane: 28 lutego 2011 18:28:37 przy kursie: 18,00 zł
Choć wydaje się to nieprawdopodobne, biotek rzeczywiście osiągnął trzycyfrowy (wyrażony w mln) wynik finansowy Eh? DODATNI.
Co prawda na poziomie operacyjnym nie jest tak dobrze, ale zawsze to coś.
Przepływy finansowe netto DODATNIE.
No i prawdziwa perełka: zysk na akcję to ok. 10% jej wartości księgowej.Think
Wszysko jak w "normalnej" firmie, co Wy na to?

Amphibious
6
Wysłane: 28 lutego 2011 18:36:50 przy kursie: 18,00 zł
no jak co ? ja tam czekam na dywidende 3some

Użytkownicy przeglądający ten wątek Gość
WIADOMOŚCI O SPÓŁCE bioton
  • 3 ciekawe spółki z obszaru technologii medycznych pod lupą analityków
    3 ciekawe spółki z obszaru technologii medycznych pod lupą analityków

Zdaniem Katarzyny Kosiorek z Trigon DM warto obserwować akcje Pure Biologics, prezes Genomtecu natchnął akcjonariuszy swojej spółki optymizmem, a zdaniem Krzysztofa Radojewskiego z Noble Securities Bioton może skorzystać na niedoborach insuliny wywołanych przez popularny Ozempic.

• Prognozy wyników za III kwartał dla pięciu giełdowych maluchów
    Prognozy wyników za III kwartał dla pięciu giełdowych maluchów

Sezon wyników za III kwartał nabiera tempa, a listopad pod względem liczby publikacji zapowiada się niezwykle gorąco. W przyszłym miesiącu kilkaset spółek z GPW podsumuje wyniki osiągnięte tego lata. Analitycy Noble Securities i DM BOŚ w ramach Giełdowego Programu Wsparcia Pokrycia Analitycznego 4.0 przygotowali prognozy dla pięciu parkietowych maluchów.

49 50 51 52 53

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,536 sek.

iwvuwzos
sckgqtav
bvjsslyt
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +75 454,67 zł +377,27% 95 454,67 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
lqnciwzs
jpcsjvji
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat