PARTNER SERWISU
fvwyryop
10 11 12 13 14
pop
pop
0
Wpisów: 3 427
Wysłane: 28 października 2010 16:45:03 przy kursie: 2,18 zł
Zysk z Narzedzia.pl raportowany jest co każdy kwartał.Natomiast nie mam pewności kiedy wykażą zysk z Oponeo,na GPW spółki muszą wykazywać zyski/straty co kwartał,ale czy tak samo jest na NC -to nie wiem,choć logika wskazuje,że chyba też...W każdym razie najpóźniej będą musieć wykazać w sprawozdaniu rocznym,a przecież do końca roku już nie tak daleko...

orzech
98
Wpisów: 915
Wysłane: 29 października 2010 20:40:18 przy kursie: 2,23 zł
minął nam tydzień spokojniutko i pytanie czy to co się w nim działo nazwać korektą czy tylko ustabilizowaniem kursu na ta chwilę...jeśli to korekta to cieszą maleńkie na niej obroty i brak chętnych do oddania spółeczki...dzisiaj zerkałem trochę i mimo totalnego marazmu nikt nie oddał chętnym na kupno a przecież takowi powyżej 2,10 byli...BRAWO tak trzymać

mrk
mrk
26
Wpisów: 1 968
Wysłane: 29 października 2010 20:51:39 przy kursie: 2,23 zł
orzech napisał(a):
jeśli to korekta to cieszą maleńkie na niej obroty i brak chętnych do oddania spółeczki...

tak to korektathumbright na razie płaska
ja tu jestem bardzo spokojny, myślę że przy tym zysku który jest bardzo prawdopodobne że pokażą to kurs na koniec roku będzie jeszcze wyżej

pop
pop
0
Wysłane: 3 listopada 2010 13:27:34 przy kursie: 2,13 zł
Na Oponeo też na razie obroty mocno zmalały,ale tak to czasami jest po mocnych wzrostach,kursy muszą odpocząć,a wskaźniki wychłodzić.Ale do wyników już niedaleko,a wiemy,że źle nie będzie...salute
P.S.Generalnie przydałoby się jak najwięcej informacji ze spółki-np.co miesiąc raport o przychodach ze sprzedaży spółki Narzedzia.pl ...

del-20120227
0
Wpisów: 111
Wysłane: 3 listopada 2010 13:57:20 przy kursie: 2,13 zł
tylko oponeo w tej chwili jest w szczytach a nam brakuje ponad 10%... mam nadzieję, że Rysiu Nas nie opuści i tanio skóry nie oddaAnxious king Whistle
Edytowany: 3 listopada 2010 14:09

dolarman
0
Wpisów: 594
Wysłane: 5 listopada 2010 10:33:21 przy kursie: 2,12 zł
Teraz trzeba już czekać wyłącznie na wyniki, nie sądzę żeby w tzw. międzyczasie coś nam jeszcze wystrzeliło

Gerda
24
Wpisów: 530
Wysłane: 8 listopada 2010 10:05:37 przy kursie: 2,18 zł
Powiem szczerze że nie spodziewałem się takie obrotu sprawami.

Spółką nikt się nie interesuję i nic nie wskazuje na zmianę.Mimo naprawdę dobrych prognoz kurs opada co sesje a popyt coraz mniejszy.

Najbardziej boli fakt że inne spółki które nawet nie mogą myśleć o takim zysku są wyżej i ciągle się pną w górę.

Obawiam się że nawet po raporcie nie będzie dużego zainteresowania.Dość słabo prowadzony jest PR, ze świecą szukać jakiegoś artykułu w sieci a jeden wywiad w TVN nie wystarczy

3citrony
2
Wpisów: 243
Wysłane: 8 listopada 2010 10:13:23 przy kursie: 2,18 zł
Jak dla mnie może spadać, będzie okazja do zakupu dla chętnych. Kiedyś pamiętam jak WD wypowiadał się o fundamentach syntosu, jakieś pół roku, czy rok temu(już nie chce mi się sprawdzać), że spółka o dobrych fundamentach a wyceniana tak nisko, a dzisiaj? ponad 100% wyżej. Także dobre fundamenty, to dobra kasa, tylko czasami trzeba być cierpliwym i zaczekać, aż rynek to zweryfikuje king

pop
pop
0
Wysłane: 8 listopada 2010 10:50:46 przy kursie: 2,18 zł
Gerda napisał(a):

Spółką nikt się nie interesuję i nic nie wskazuje na zmianę.Mimo naprawdę dobrych prognoz kurs opada co sesje a popyt coraz mniejszy.

Najbardziej boli fakt że inne spółki które nawet nie mogą myśleć o takim zysku są wyżej i ciągle się pną w górę.Dość słabo prowadzony jest PR, ze świecą szukać jakiegoś artykułu w sieci a jeden wywiad w TVN nie wystarczy

Sądzę,że można to naprawić,po prostu napisz w tej sprawie do Spółki i podaj jakieś swoje propozycje jak pomóc w kreowaniu lepszego PR.Ja odnoszę wrażenie,że Spółka jest otwarta na propozycje akcjonariuszy,w każdym razie spróbowac nie zaszkodzi.
Pisz na adres: pr@marketeo.com
A co do kursu-to widać,że jestes nowym tu akcjonariuszem i jeszcze nie poznaleś specyfiki tutejszych notowań.Ja obserwowałem tę spółkę od pocz. roku przy kursie 0,80 pln.Widzialem super-raport ze sprzedaży w lipcu -i nie zareagowalem.Potem jak kurs w kilka dni wzrósł o 200%-to pozostalo mi tylko przeklinać pod nosem,bo wiedziałem,że była super-tania,a nie kupiłem...!d'oh!
Ale poszedłem po rozum do glowy i zacząłem polować na spadki.Pierwsze transakcje były małe,ale zyskowne po 15-30%,aż jak poznałem pierwsze prognozy mówiące o 11gr.na akcję,to dokupilem znaczącą liczbę akcji.I też nieco już mnie długi męczył marazm w przedziale 1,15-1,30.Ale im dłużej marazm trwał,tym akumulowałem coraz więcej papierów wciągając innych do akcjonariatu.Jak dziś widać cierpliwość się opłaciła.
Dziś wiemy,że spółka z core-business'u ma zarobić ok.15gr na akcję oraz ok.4-5 gr dodatkowego zysku z Oponeo.Oprócz tego wstępne szacunki na przyszły rok mowią o conajmniej podwojeniu zysku,z nadzieją nawet na potrojenie w wyniku wyższej marży wynikającej z efektu synergii z Oponeo.
Moja rada taka-cierpliwości,a jak kurs niski,to z tego korzystaj do akumulacji,póki firma realizuje wzrosty zysków,to "siła spokoju" i nie ma co przesadzać z zamartwianiem się kursem,wszystko w swoim czasie...!
Edytowany: 8 listopada 2010 10:52

Gerda
24
Wysłane: 8 listopada 2010 11:15:23 przy kursie: 2,18 zł
Nie martwię się o to że stracę na tej inwestycji mimo tego że mam tutaj najwyższą średnią gdyż kupowałem na samiutkiej góreczce ostatnimi czasy tzn 2,30,jednak nie macie takiego odczucia że gdyby trochę inaczej prowadzić PR to kurs byłby teraz w innym miejscu?

Nie będę pisał do spółki gdyż moje wykształcenie nie ma nic wspólnego z PR i dlatego wstyd byłoby mi pouczać kogoś co zrobić ale jako laikowi zdaje mi się że jeden wywiad w parkiecie czy pulsie nie zaszkodziłby ani trochę a dużo to nie kosztuje

Nie wiem również jak wygląda sprawa rekomendacji przez Domy Maklerskie, tzn czy spółki płacą im za analizę czy DM po prostu analizują same bez żadnego życzenia.

Jeżeli płacą to myślę że warto byłoby zlecić analizę bo chyba nikt nie boi się o rekomendacje "Sprzedaj" albo "Redukuj"

Patrząc rok do roku na kurs oraz zyski to proporcjonalnie nie powinniśmy być w tym miejscu.

Skupiłem 700 akcji do równego rachunku na koncie i ustawiłem kurs na 0,00

orzech
98
Wpisów: 915
Wysłane: 8 listopada 2010 14:02:07 przy kursie: 2,18 zł
gerda trochę optymizmu...z jednej strony rozumiem Twój niepokój,jeśli brałeś tak wysoko, ale ja też dokupywałem po 2,22..pamiętam też Twój wpis wykasowany już niestety, że masz tu zamiar pobyć z nami trochę dłużej i jeśli tej wersji się trzymasz to spokój jest tu najważniejszy...spółka na chwilę obecną jest mało płynna, co nie znaczy że tak jest tutaj zawsze..
ps.ja pamiętam jak oglądałem w tv wywiad z prezesem cityinter kiedy akcje spółki były po jakieś 2,50...prezes mówił wtedy że są bardzo tanie i niedowartościowane...co dalej było wiemy wszyscy, a wtedy nie zakupiłem bo kurs się totalnie kisił...drugi raz postanowiłem takiej wersji zdarzeń nie przepuścić i cierpliwie czekam na radosne dla nas dni...ja jestem spokojny, jak myślę wielu na tym forum również, czego i Tobie życzę..pozdrawiam

mrk
mrk
26
Wysłane: 8 listopada 2010 14:07:11 przy kursie: 2,18 zł
Gerda napisał(a):

Patrząc rok do roku na kurs oraz zyski to proporcjonalnie nie powinniśmy być w tym miejscu.

Podobno stan niedowartościowanie może trwać maks 3 lata. Jeżeli trwa dłużej to znaczy, że to my się mylimy a nie rynek, więc jest jeszcze trochę czasublackeye

Gerda napisał(a):

Nie wiem również jak wygląda sprawa rekomendacji przez Domy Maklerskie, tzn czy spółki płacą im za analizę czy DM po prostu analizują same bez żadnego życzenia.

Co do rekomendacji to też nie znam dm co wypuszcza takowe dla spółek z NC. Poza tym taka analiza jeśliby nawet powstała, to byłaby pewnie bardzo zachowawcza i nie uwzględniałaby prawdziwego potencjału.

Możesz napisać maila do cnbc żeby zaprosili prezesa.
Edytowany: 8 listopada 2010 14:08

Gerda
24
Wysłane: 8 listopada 2010 16:35:47 przy kursie: 2,18 zł
orzech napisał(a):
gerda trochę optymizmu...z jednej strony rozumiem Twój niepokój,jeśli brałeś tak wysoko, ale ja też dokupywałem po 2,22..pamiętam też Twój wpis wykasowany już niestety, że masz tu zamiar pobyć z nami trochę dłużej i jeśli tej wersji się trzymasz to spokój jest tu najważniejszy...spółka na chwilę obecną jest mało płynna, co nie znaczy że tak jest tutaj zawsze..

Nie chce być źle zrozumiany,zostaję tutaj tak jak powiedziałem,przynajmniej do czasu kiedy oponeo nie poinformuje o dacie przejęcie marketeo a później zadecyduje zależnie od parytetu wymiany.

Chodzi mi głównie o brak informacji ze spółki oraz dość słaby PR.

orzech napisał(a):

ps.ja pamiętam jak oglądałem w tv wywiad z prezesem cityinter kiedy akcje spółki były po jakieś 2,50...prezes mówił wtedy że są bardzo tanie i niedowartościowane...co dalej było wiemy wszyscy, a wtedy nie zakupiłem bo kurs się totalnie kisił...drugi raz postanowiłem takiej wersji zdarzeń nie przepuścić i cierpliwie czekam na radosne dla nas dni...ja jestem spokojny, jak myślę wielu na tym forum również, czego i Tobie życzę..pozdrawiam

Taka wersja raczej nie możliwa bo zysk trochę mniejszy ale 4 zł na początek spokojnie starczy :)

pop
pop
0
Wysłane: 8 listopada 2010 17:01:37 przy kursie: 2,18 zł
Gerda napisał(a):

orzech napisał(a):

ps.ja pamiętam jak oglądałem w tv wywiad z prezesem cityinter kiedy akcje spółki były po jakieś 2,50...prezes mówił wtedy że są bardzo tanie i niedowartościowane...co dalej było wiemy wszyscy, a wtedy nie zakupiłem bo kurs się totalnie kisił

Taka wersja raczej nie możliwa bo zysk trochę mniejszy ale 4 zł na początek spokojnie starczy :)

A dlaczego niemożliwa,myślisz,że ktokolwiek rok temu odważyłby się powiedzieć,że Citi wzrośnie 1000%-powiem w ciemno,że absolutnie nikt.
Poza tym akurat wzrosty w setkach,a nawet w tys. procent najczęściej występowały własnie przy spółkach internetowych-i to w zasadzie na wszystkich rynkach świata,nie tylko w USA,czy w Niemczech.Ale nawet u nas-przypomnij sobie min. i max.kurs Onetu,czy Interii...
Sprawdź po ile kupowano i sprzedawano takie spółki jak Gadu-Gadu,czy Nasza-Klasa-tylko najpierw siądź wygodnie w fotelu.
Edytowany: 8 listopada 2010 17:06

siekoo
0
Wpisów: 1 746
Wysłane: 8 listopada 2010 19:07:02 przy kursie: 2,18 zł
lubie szukac dziury w calym lazac po www danej spolki. moze mam wypaczony gust, ale forma marketeo bardzo mi odpowiada - prosta, czytelna, latwa w nawigacji.
niezupelnie konkurencja dla allegro i to wlasnie wydaje mi sie byc jej szansa.
Zawżdy znajdzie przyczynę, kto zdobyczy pragnie...

del-20120227
0
Wpisów: 111
Wysłane: 9 listopada 2010 12:57:55 przy kursie: 2,09 zł
Oponeo się korekci to i nam sie dostaje.

pop
pop
0
Wysłane: 9 listopada 2010 13:19:14 przy kursie: 2,09 zł
Nie zapominajmy,że Oponeo jest najdroższe wskaźnikowo z e-commerce,dlatego ma prawo się skorekcić,no chyba,że zarobi nie 6mln,a np.8mln...Think
Zarówno Marketeo,jak i wspomniana przeze mnie Netmedia wskaźniki mają ok.2,5 raza korzystniejsze,stąd emocje-emocjami,ale jak na chłodno przyjrzymy się tym wszystkim spółkom,to widać co jest bardziej atrakcyjne do kupowania...

dolarman
0
Wpisów: 594
Wysłane: 9 listopada 2010 20:59:32 przy kursie: 2,09 zł
Rzuciłem okiem na techniczną stronę kursu -wiem że na NC nie koniecznie się sprawdza- ale zarówno tu jak i na Oponeo; RSI 14 i MACD weszły w fazę podażową, a najlepszy moment na realizację zysków ( patrząc oczywiście krótkoterminowo) był jakiś tydzień temu ( na obydwu spółkach)

pop
pop
0
Wysłane: 9 listopada 2010 21:51:12 przy kursie: 2,09 zł
Kurs się cofnął spod oporu 2,40.i choć pierwsze mocne wsparcie na świecowym jest na 1,95,to nieprzypadkowo mamy obronę w strefie 2,00-2,04-tam jest istotne zagęszczenie,stąd póki co tam mamy dorzucanie popytu.
Sytuacja nieco przypomina wcześniejsze dojście do 1,80,a potem cofnięcie,przy drugim podejściu pod 1,80 nastąpiło przebicie z marszu,jak będzie teraz-tego jeszcze nie wiemy.
Wybicie oporu na 2,40 daje nowy, sygnał kupna.

kliknij, aby powiększyć
Edytowany: 10 listopada 2010 10:58

mrk
mrk
26
Wysłane: 10 listopada 2010 19:55:03 przy kursie: 2,10 zł
obejrzałem sobie właśnie ten wywiad z prezesem z cnbc: link. Prezes mówi że spodziewa się parytetu 6 do 8 akcji marketeo za jedną oponeo. To trochę mało bo przy obecnej cenie oponeo i parytecie 1 do 6 daje wycenę marketeo 2,28 za akcję. Nie sądzicie że ten parytet może być czynnikiem hamującym wzrosty?

Użytkownicy przeglądający ten wątek Gość

10 11 12 13 14

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 1,066 sek.

pcsepzfp
oxqptogb
jvgzioyq
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +75 454,67 zł +377,27% 95 454,67 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
otelnhhu
eowwyoku
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat