PARTNER SERWISU
xyduscfo
33 34 35 36 37
quark62
0
Wpisów: 113
Wysłane: 16 listopada 2010 11:09:05 przy kursie: 16,50 zł
Jeśli zarząd czy też jego członkowie nie mają wpływu, to kto ma? Kto jest zleceniodawcą testów? Może by tak zredukować koszt zarządu, skoro nie mają wpływu na kluczowe sprawy w biznesie?

Każdy wie, że czas to pieniądz. W naszym przypadku to pieniądz w akcjach, który jest coraz mniej warty.

GDA66TY
0
Wpisów: 154
Wysłane: 16 listopada 2010 11:13:16 przy kursie: 16,50 zł
Masz rację Krzysiek9. Pan Jakub Korczak na forum to skarb i powinniśmy
go szanować. Na szczęście to forum jest solidnie kontrolowane przez moderatora.

hazard
0
Wpisów: 86
Wysłane: 16 listopada 2010 11:26:43 przy kursie: 16,50 zł
Krzysiek9 napisał(a):
Radziłbym aby powstrzymać się z wypluwaniem jadu i pokazywaniu swojego zniecierpliwienia bo za chwilę stracimy jedyny kontakt z zarządem spółki i wtedy o niczym nie będziemy informowani, nie będziemy mogli zadać pytań czy rozwiać wątpliwości. Czy tego chcecie? Take praktyki, że ktoś ze spółki w ogóle rozmawia na forum są rzadkością więc prosiłbym o pohamowanie okazywania swojej złości. Temat dlaczego wyniki testów będą później niż zostało nam to przekazane nieoficjalnie na forum został od razu wyjaśniony, że na tamtą chwilę wszystko wskazywało na to, że zdążą z testami. Oficjalnego komunikatu nie było a myślę, że Pan Jakub nie na wszytko przecież ma wpływ tym bardziej na partnerów w Brunei a zapewne od nich również dużo zależy. Też liczyłem na wyniki testów przynajmniej bloku L, ale poczekam cierpliwie. Przed nami jeszcze RPS.

Trochę spokoju i bardziej wyważonych opinii...

Moze jeszcze zaspiewasz piosenke do szafy jak w "Misiu" salute ? Primo - dostep do forum jest publiczna, wiec oficjalna czy nie - miała wpływ na decyzje biznesowe wielu osób - w tym moje, gdybym nie dotarł do tego forum i do informacji przekazywanych przez pana Korczaka - podjąłbym inną decyzję, ergo nie narażałbym sie w tamtym momencie na dalsze straty, zakładam że nie jestem jedyny. No chyba że uważasz że mam obowiazek podziekować panu K. za możliwość straty w jego miłym toważystwie? Boo hoo!

Secundo - ja tu nie widze jadu tylko rozczarowanie zachowaniem osoby reprezentującej spółkę jak i samej spółki, z reszta rozczarowanie uprawnione. Natomiast jesli to forum uznaje jedynie pieśni pochwalne na temat spółki i żadnych wątpliwości wyrażac tu nie można - to moderator na pewno skrupulatnie zajmie się niepożadanymi wpisami, nie musisz wtedy nikogo uciszać, prawda?

GDA66TY napisał(a):
Masz rację Krzysiek9. Pan Jakub Korczak na forum to skarb i powinniśmy
go szanować. Na szczęście to forum jest solidnie kontrolowane przez moderatora.

A wiec według Ciebie krytyka i zadawanie niewygodnych pytań mijają sie z szacunkiem? A myślałem że czasy komuny już dawno za nami...

GDA66TY
0
Wpisów: 154
Wysłane: 16 listopada 2010 11:36:34 przy kursie: 16,50 zł
Twierdzę tylko że wypowiedzi pana Korczaka cenie najbardziej na tym forum.
Gdyby zamilkł była by to wielka strata i wchodzenie tu straciło by sens.

Gonu
0
Wpisów: 8
Wysłane: 16 listopada 2010 11:41:34 przy kursie: 16,50 zł
Krzysiek9 napisał(a):
Radziłbym aby powstrzymać się z wypluwaniem jadu i pokazywaniu swojego zniecierpliwienia bo za chwilę stracimy jedyny kontakt z zarządem spółki i wtedy o niczym nie będziemy informowani, nie będziemy mogli zadać pytań czy rozwiać wątpliwości. Czy tego chcecie? Take praktyki, że ktoś ze spółki w ogóle rozmawia na forum są rzadkością więc prosiłbym o pohamowanie okazywania swojej złości. Temat dlaczego wyniki testów będą później niż zostało nam to przekazane nieoficjalnie na forum został od razu wyjaśniony, że na tamtą chwilę wszystko wskazywało na to, że zdążą z testami. Oficjalnego komunikatu nie było a myślę, że Pan Jakub nie na wszytko przecież ma wpływ tym bardziej na partnerów w Brunei a zapewne od nich również dużo zależy. Też liczyłem na wyniki testów przynajmniej bloku L, ale poczekam cierpliwie. Przed nami jeszcze RPS.

Trochę spokoju i bardziej wyważonych opinii...

Proszę wyjaśnij mi przez co rozumiesz "wypluwanie jadu",gdzie w mojej wypowiedzi okazałem swoją złość?
Zwracam tylko uwagę na fakty, które miały miejsce na tym forum. Okazałem jedynie swoje rozczarowanie, z tak chwalonego na tym forum pr spółki.
Nie mam zwyczaju nikogo obrażać i radzę to samo, bo to do niczego dobrego nie prowadzi.

Hazard, nic dodać, nic ująć.

Krzysiek9
0
Wpisów: 706
Wysłane: 16 listopada 2010 11:43:30 przy kursie: 16,50 zł
Mnie chodzi tylko o to, żeby nie oskarżać prezesa Korczaka o kłamstwa i mataczenie bo to zachowanie poniżej poziomu. Niewygodne pytania są wskazane jak najbardziej i wiele takich padło tutaj i jakoś nigdy nikt nic nie miał przeciwko.

drokom
2
Wpisów: 42
Wysłane: 16 listopada 2010 11:44:04 przy kursie: 16,50 zł
[quote=GDA66TY]... Pan Jakub Korczak na forum to skarb i powinniśmy

...wycisnąć Go jak cytrynę z informacji, które posiada

newsletter, to krok w dobrym kierunku, zobaczymy co tam będzie
osobiście oczekiwałbym czegos w rodzaju harmonogramu prac uaktualnianego w razie zmian terminów na bieżąco, dostępnego na stronie internetowej
co Pan na to panie Jakubie?

kefirkiller
0
Wpisów: 47
Wysłane: 16 listopada 2010 11:47:14 przy kursie: 16,50 zł
moim skromny zdaniem uwazam ten papier za długoterminowy i nawet obecny kurs jest mi na reke bo mozna bez stresu dobierac akcyjki a zarabiac na krotko mozna na innych spolkach!!! Nie ma co sie podniecac spadkami ani wzrostami ja dobieram systematycznie a czy kosmos bedzie za ro czy dwa nie ma to dla mnie żadnego znaczeniasalute

quark62
0
Wysłane: 16 listopada 2010 11:51:02 przy kursie: 16,50 zł
Hazard, dokładnie nic dodać nic ująć.

Tu chodzi o nasze pieniądze a nie o kurtuazję i ukłony. Jak już wcześniej wspominałem Pan Jakub z całym szacunkiem nie powiedział nic co nie byłoby wcześniej opublikowane, ponieważ nie może.

Bardziej bym sobie cenił tłumaczenie sytuacji spółki w mediach biznesowych niż na forum.

Od razu chcę sprostować, że obecność Pana Jakuba jest bardzo miła i pokazuje pewne zaangażowane.

Niestety, to czego potrzebujemy to więcej poważnego PR w poważnych mediach a mniej przejawów klubu wzajemnej adoracji między akcjonariuszami a zarządem na forum.

Edytowany: 16 listopada 2010 11:56

Gonu
0
Wpisów: 8
Wysłane: 16 listopada 2010 11:58:36 przy kursie: 16,50 zł
Krzysiek9 napisał(a):
Mnie chodzi tylko o to, żeby nie oskarżać prezesa Korczaka o kłamstwa i mataczenie bo to zachowanie poniżej poziomu. Niewygodne pytania są wskazane jak najbardziej i wiele takich padło tutaj i jakoś nigdy nikt nic nie miał przeciwko.

Ja nie oskarżałem nikogo o kłamstwo. Napisałem, że zapewnienia Pana Jakuba okazały się nieprawdziwe (wyniki w tym roku). Kłamstwo miałoby miejsce, gdyby z premedytacją obiecywał nam coś, co już wtedy wiedział, że na pewno się nie sprawdzi.

kefirkiller
0
Wpisów: 47
Wysłane: 16 listopada 2010 12:00:07 przy kursie: 16,50 zł
to dla pocieszenia poczytajcie sobie jak mamili ludzi na petrolu!!Dancing
Edytowany: 16 listopada 2010 12:09

zabapinkfloyd
0
Wpisów: 514
Wysłane: 16 listopada 2010 12:09:29 przy kursie: 16,50 zł
Czepiliście się człowieka jakby to on osobiście miał robić te testy.
Może powiedział za dużo, ale jest człowiekiem jak każdy a nie złotą rybką.

Tu jest giełda a nie plac zabaw, jak ktoś tu ma się wyżalać i płakać to chyba pomylił miejsce.
Jasne chodzi o żywe pieniądze i niektórzy zainwestowali być może wszystko co mieli.
Ale to była ich decyzja i nie powinni teraz szukać innego winnego.
A kurs jak to na giełdzie ma swoje drogi i nikomu nic do niego.

Przedstawiciel KOV był, jest i będzie tu zawsze bardzo mile widziany i proszę go nie obrażać bo nie zasłużył sobie na to.

A to że akcja nie kosztuje 2.00 a 1.63 to nie jego wina.

andrzej72
0
Wpisów: 278
Wysłane: 16 listopada 2010 13:01:34 przy kursie: 16,50 zł
zabapinkfloyd napisał(a):

A to że akcja nie kosztuje 2.00 a 1.63 to nie jego wina.

A kto mówi, że to jego wina?
A jeśli chodzi tu o winę, to z całą pewności winę ponosi KOV jako spółka, która po raz kolejny przesuwa termin publikacji wyników testów. Pytanie moje jest ciągle takie samo - ile jeszcze raz terminy te będą przesuwane i kiedy KOV skończy wodzić nas za nos?
Napisałem to wcześniej i powtórzę po raz kolejny - nie zdziwi mnie ani trochę, kiedy na początku przyszłego roku KOV uraczy nas informacją o kolejnej obsuwie.
Nie wiem, nie znam się...
www.stockwatch.pl/blog/andrzej...

quark62
0
Wysłane: 16 listopada 2010 13:01:45 przy kursie: 16,50 zł
zabapinkfloyd, co ty człowieku mówisz?

Za powodzenie lub niepowodzenie firmy odpowiada zarząd. Mam prawo ich rozliczać zadając pytania skoro powierzyłem im swoje pieniądze w drodze emisji a nie kupiłem ich z rynku wtórnego jak inni.

Chcę usłyszeć dlaczego dopiero teraz dowiadujemy się, że testy nie zostały zaczęte?
Dlaczego KOV nie powiadomił wszystkich, że są problemy z ich rozpoczęciem?

Tak samo jak ja wiedziałem w co się pakuję wchodząc w KOV, tak samo Pan Korczak wiedział w co się pakuje wchodząc na to forum. Z resztą sam o tym pisał :

Redface napisał(a):
Dzięki za 'kredyt'. Rozumiem, że zostanę z niego rozliczony. ;-)

Tutaj tez został zaciągnięty kredyt zaufania i my nie robimy nic jak tylko rozliczamy.

Dla mnie to gra PR za którą prawdopodobnie kryje się brak konkretów lub być może nawet fiasko komercyjne tego przedsięwzięcia. Tzn. Prawdopodobnie coś tam jest ale nie będzie opłacalne komercyjnie i tyle.

Do tej pory słyszeliście tylko komentarze już opublikowanych informacji i nic innego się nie dowiecie.

A co do czepiania się człowieka. Nie czepiam się człowieka tylko pracownika firmy, której powierzyłem moje ciężko zapracowane pieniądze. Nie oczekuję zysków od razu ale nie cierpię kiedy się mnie mami i robi w balona. Chciałbym być rzetelnie informowany o terminach o postępie prac i przygotowaniach do komercjalizacji. Każdy projekt ma w założeniach tzw, "slack time" czyli czas uwzględniony (rezerwa czasowa) na wszelkie niepowodzenia. Rozumiem, że mówiąc o końcówce roku Pan Jakub już uwzględnił pewne obsuwy czasowe, bo tak robi każdy szef projektu. Poza tym Pan Korczak nie wchodzi tutaj z nudów ale to jet część jego pracy

Chciałbym aby PR nie był prezentowany na forum ale w poważnych mediach bo tylko wtedy jest to zobowiązujące. Tu można napisać wszystko i nic z tego nie wynika.

zabapinkfloyd napisał(a):
A to że akcja nie kosztuje 2.00 a 1.63 to nie jego wina. A to że akcja nie kosztuje 2.00 a 1.63 to nie jego wina.

Napewno to nasza wina bo rynek nie wie co robi, prawda? Rynek nie zna się i w ogóle. Rynek nie wierzy. Dlaczego? Bo tej wiary nikt w nich nie tchną. Dlaczego? Bo nie ma polityki informacyjnej tylko rozmowy na forum. Dlaczego? Tego to i ja nie wiem.

Mieszko
0
Wpisów: 431
Wysłane: 16 listopada 2010 13:21:49 przy kursie: 16,50 zł
kefirkiller napisał(a):
to dla pocieszenia poczytajcie sobie jak mamili ludzi na petrolu!!Dancing

Chyba można znaleźć lepszy punkt odniesienia, prawda? To, że są gorsze spółki i gorsze zarządy wszyscy wiemy.
Cytat:
Przedstawiciel KOV był, jest i będzie tu zawsze bardzo mile widziany i proszę go nie obrażać bo nie zasłużył sobie na to.

Nikt nikogo nie obraża. Pan Jakub jest między innymi odpowiedzialny w KOV za relacje inwestorskie i to nie jest tylko jego dobre serce, że z nami rozmawia. Jako akcjonariusze mamy prawo domagać się informacji. Koledzy, którzy żadają wyjasnień mają do tego święte prawo. Zwłaszcza, że wcześniej słyszeli, że terminy testów opóżnią się o 6 do 8 tygodni w stosunku do przełomu września pażdziernika. Jasne, że Pan Jakub sam tych badań nie robi, ale przecież stoi nad tymi, którzy je robią.

bmf
bmf
0
Wpisów: 27
Wysłane: 16 listopada 2010 13:23:48 przy kursie: 16,50 zł
hazard napisał(a):
Moze jeszcze zaspiewasz piosenke do szafy jak w "Misiu" salute ? Primo - dostep do forum jest publiczna, wiec oficjalna czy nie - miała wpływ na decyzje biznesowe wielu osób - w tym moje, gdybym nie dotarł do tego forum i do informacji przekazywanych przez pana Korczaka - podjąłbym inną decyzję, ergo nie narażałbym sie w tamtym momencie na dalsze straty, zakładam że nie jestem jedyny. No chyba że uważasz że mam obowiazek podziekować panu K. za możliwość straty w jego miłym toważystwie? Boo hoo!

Każda decyzja finansowa jest zależna od Ciebie, TY i tylko TY za to odpowiadasz, więc nie obwiniaj kogoś innego, że zaangażowałeś się w jakiś "papier", w tym przypadku KOV. Takie gdybanie "gdybym nie dotarł do forum podjąłbym inną decyzję" jest śmieszne, nikt za Ciebie nie złożył zlecenia kupna ani też nie podjął decyzji. To był Twój Wybór!

lancet
0
Wpisów: 188
Wysłane: 16 listopada 2010 13:41:12 przy kursie: 16,50 zł
A narazie pocieszeniem jest brak sypania przez dużych, raczej następuje zbieranie. Jeżeli w cenie zamknięcia będziemy mieli 1,66 to na dzisiaj utrzymalibyśmy się w dolnej linii kanału wzrostowego od ostatniego dołka. Może wreszcie jak nie ma spektakularnych wiadomości i wzrostów - zadziała technika.

Mikeegoo
0
Wpisów: 53
Wysłane: 16 listopada 2010 13:43:04 przy kursie: 16,50 zł
Panie Jakubie,

nie wiem czy w newsletter'ze znajde odpowiedzi na moje pytania, wiec zadam je na forum:

1. czy moge uzyskac dokladniejsza informacje dlaczego testy w Brunei sie nie rozpoczely? Odpowiedz, ze jest to bardziej skomplikowane itp. mnie nie satysfakcjonuje.
2. czy zostal juz wybrany wykonawca testow w Brunei? Jesli tak, czy moze podac Pan jego nazwe? Jesli nie, to czy mozemy oczekiwac informacji o jego wylonieniu i podanie jego nazwy?
3. czy ta sama firma bedzie wykonywac testy w Bloku L oraz M?

dziekuje

andrzej72
0
Wpisów: 278
Wysłane: 16 listopada 2010 13:47:48 przy kursie: 16,50 zł
bmf napisał(a):
hazard napisał(a):

Każda decyzja finansowa jest zależna od Ciebie, TY i tylko TY za to odpowiadasz, więc nie obwiniaj kogoś innego, że zaangażowałeś się w jakiś "papier", w tym przypadku KOV. Takie gdybanie "gdybym nie dotarł do forum podjąłbym inną decyzję" jest śmieszne, nikt za Ciebie nie złożył zlecenia kupna ani też nie podjął decyzji. To był Twój Wybór!

Kolego bmf - niektóre decyzje podejmujemy na podstawie informacji jakie pozyskujemy m.in poprzez czytanie tego forum. A wiele z tych informacji pochodzi z "pierwszej ręki", czyli od insidera. Czy tego chcesz czy nie, każda informacja publikowana czy to na forum, czy gdziekolwiek indziej jest informacją dla jednych mniej, dla innych bardziej znaczącą. Każda informacja ma bezpośredni lub pośredni wpływ na decyzje kupna/sprzedaży.
Mówienie o tym, że to ja podejmuję decyzje a nie kto inny jest prawdziwe, jednak obowiązkowo należy dodać, że to ja podejmuję decyzje ale na jakiejś podstawie, tu na podstawie informacji jakie są publikowane (także na tym forum). Innymi słowy - gdybyś nie miał dostępu do żadnych informacji, nie byłbyś w stanie podjąć decyzji.
Nie wiem, nie znam się...
www.stockwatch.pl/blog/andrzej...
Edytowany: 16 listopada 2010 13:49

MaximusMinimus
0
Wpisów: 344
Wysłane: 16 listopada 2010 13:51:59 przy kursie: 16,50 zł
Trochę się zaczynam wstydzić tych ostatnich dwóch stron tego forum. Głupia sprawa.

Panowie, męskie decyzje. Może jakaś mała dywersyfikacja, trochę odsprzedać, kupić coś innego na chwilę. Ja, na przykład, na poprawę humoru wsiadłem sobie na debiut Biomeda i cośtam zarobiłem.

Może sprzedać teraz i odkupić koło 1,60...

Pan Jakub to tylko posłaniec, ma swoje zobowiązania. A jeżeli wyniki rzeczywiście przywalą z nienacka? A jeżeli mimo wyników i tak nikt nie kupi? Znowu będzie uskarżanko..

Ja tam wiem, że coś jest na rzeczy, komuś zależało, żeby był suchy raporcik i akcjonariuszom zrobiło się smutno. Mogliby chociaż napisać, że mają taki super system wiertniczy, że gdzie nie kopią, to coś ustrzelą. Jak narazie zero "dusterów".

Ja osobiście stracę zaufanie, jeżeli się dowiem, że tak naprawdę to im sie tylko "wydawało", że są tam węglowodory.

A teraz trochę merytoryki:

Panie Prezesie, czy można liczyc na odswieżenie akcjonariatu na stronie, czy narazie się nie opłaca tego robić, bo się szykują jakieś poważniejsze zmiany? Shhh

Użytkownicy przeglądający ten wątek Gość
WIADOMOŚCI O SPÓŁCE SERINUS

33 34 35 36 37

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,444 sek.

kgvzpjuw
vbrppefr
vvvlhpld
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +75 454,67 zł +377,27% 95 454,67 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
zmmbsnlv
pjewkyve
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat