0 Dołączył: 2010-09-07 Wpisów: 88
Wysłane:
6 stycznia 2011 20:28:43
przy kursie: 3,06 zł
Kod:[cenzura] ...stan posiadania przekazuejmy na Indywidualnych Kronikach Giełdowych w kazdym razie wracam do sedna postu, ktory zamierzalem napisac. probowalem sobie cos tam porysowac na wykresie dziennym i wyglada to mniej wiecej tak, ze cena dobila do linii trendu. poniewaz jednak AT to nie moja dobra strona, prosilbym kogos bardziej bieglego o zweryfikowanie moich podejrzen. no i mam nadzieje ze jutro nastapi odbicie :)
Edytowany: 6 stycznia 2011 21:08
|
|
0 Dołączył: 2010-08-22 Wpisów: 7
Wysłane:
7 stycznia 2011 17:28:14
przy kursie: 3,00 zł
witam, Izns konsekwentnie realizuje swoje plany (dzisiaj Zastal).
|
|
0 Dołączył: 2008-11-17 Wpisów: 210
Wysłane:
21 stycznia 2011 19:50:58
przy kursie: 3,59 zł
Opor na 3,5zl przelamany, na niezlym obrocie. Warto bedzie to poprzec w poniedzialek jeszcze wiekszym obrotem. Wydaje mi sie ze nie ma tu wiary w te wspomniane przeze mnie 5pln. Uwazam, ze zrobimy ten poziom w miesiac.
|
|
|
|
0 Dołączył: 2008-11-17 Wpisów: 210
Wysłane:
26 stycznia 2011 23:20:35
przy kursie: 3,64 zł
Podaje link do dzisiejszego wywiadu z nowo nominowanym v-ce prezesem. Gdzie cala ekipa, nikt juz nie ma tych akcji? Akurat te chyba warto na najblizsze miesiace miec. www.tvncnbc.pl/firmy,21,wszyst...
Edytowany: 26 stycznia 2011 23:20
|
|
10 Dołączył: 2010-11-22 Wpisów: 175
Wysłane:
27 stycznia 2011 00:16:44
przy kursie: 3,64 zł
 kliknij, aby powiększyćAczkolwiek może się mylę, ale sądzę, że najbliższe dni pokażą co będzie dalej.
|
|
0 Dołączył: 2010-09-07 Wpisów: 88
Wysłane:
28 stycznia 2011 19:08:44
przy kursie: 3,54 zł
Jeżeli masz na myśli trójkąt symetryczny, bo coś takiego mniej więcej wynika z wyrysowanych na wykresie linii, to przytoczę schematyczny rysunek. Na poparcie tezy przydałby się mocniejszy ruch na północ z dużo większym wolumenem. Póki co dla mnie wygląda na konsolidację w okolicy 3,55. Poza tym warto zwrócić uwagę na wspominane już kilkukrotnie w tym wątku powiązanie z walorem Zastal, gdzie dzisiejszy dzień ciężko nazwać udanym - kurs poleciał ponad 8% do dołu...
|
|
98 Dołączył: 2009-11-11 Wpisów: 915
Wysłane:
29 stycznia 2011 19:54:45
ciekawie wygląda faktycznie najbliższa przyszłość...jesteśmy WOJTAS, bynajmniej ja pozostałem, ale uczciwie przyznaję, że papier iznsu jest teraz doskonałym walorem do pogrywania... z jednej strony zgadzam się z Tobą, że to chyba zdecydowanie nie koniec wzrostów, z drugiej zaś, jeśli faktycznie one będą to przeplatać się mogą jak dotychczas ze spadkami, które pozwolą zbierać z rynku na niższych poziomach...dalej też nie do końca rozgryzłem współzależność z zastalem, ale nie sugerował bym się piątkową obsuwą bo i tam chyba wciąż zbierają...cóż resumując wygląda to,moim zdaniem, na dalsze wzrosty, ja jednak staram się kupować na spadkach i oddawać jak zbierają...dlatego obecny pakiet trochę już mniejszy ale gotóweczka w pogotowiu oczekuje...pozdrawiam
|
|
0 Dołączył: 2009-01-31 Wpisów: 757
Wysłane:
30 stycznia 2011 11:24:42
wariat i sławek wr: tam nie ma żadnego trójkąta (przynajmniej w mojej ocenie). Fotki i wykres który macie to raczej myślenie życzeniowe, oderwane od podstaw klasycznej AT. Poza tym nie ma dla mnie możliwości wyznaczenia ruchów (jeżeli rzeczywiście miałby tu być taki trójkąt) 1-2-3-4 wewnątrz formacji. Z mojego punktu widzenia mamy kanał wzrostowy od ostatnich dołków z jesieni 2010r (moje fotki są kilkanaście postów wyżej) - jesteśmy w trendzie wzrostowym od tamtych poziomów (2.15PLN)
|
|
10 Dołączył: 2010-11-22 Wpisów: 175
Wysłane:
12 lutego 2011 15:21:22
przy kursie: 3,12 zł
Fakt, masz rację misza. Ważniejsze od kresek będzie to co się niedługo wydarzy na WZA w Zastalu i zaliczenie do wartości księgowej : gruntu po przekształceniu ( ok. 25 mln zł), niemal 50 % akcji w RSY i CSY, wartości akcji Zastalu. Wartość księgowa wzrośnie i to bardzo. Fundamentalnie zaczyna to ładnie wyglądać. A jak technika pomoże , to tylko się cieszyć.
|
|
Wysłane:
13 lutego 2011 13:18:04
przy kursie: 3,12 zł
prawdą jest ,że wszystkie komunikaty o walnym zastalu szykują kolejną rozgrywkę o wpływy w spółce i nie jest to pierwsze podejście...zastanawia determinacja z jaką reformatorzy starają się dopiąć swego, sprawa wydaje się na dzisiaj priorytetowa dla IZNS...cóż, a na ten czas w obrocie akcjami spółki zerowe zainteresowanie, kurs delikatnie się cofnął na bardzo maleńkim volumenie, utrzymując się wciąż w kanale...póki co z tego całego ambarasu skorzystali drobni akcjonariusze zastalu, gdzie kurs mocno odbił w górę w ostatnich miesiącach, choć aktualnie charakteryzuje się dużą zmiennością...zgadzam się , że fundamentalnie niby wszystko ok, pamiętajmy jednak, że jeśli toczy się jakaś wojenka ,to czasem zachowanie kursu bywa irracjonalne...z jednej strony trzeba być czujnym, z drugiej odważnym bo ugrać być może można sporo, ale i stracić także...ja spokojnie obserwuję i nie ukrywam, że troszkę akumuluję...pozdrawiam
|
|
|
|
0 Dołączył: 2011-02-02 Wpisów: 7
Wysłane:
24 lutego 2011 10:41:27
przy kursie: 2,95 zł
Ja tylko napiszę, że IZNS to spółka dla inwestorów a nie dla graczy. Wszystkie znaki na niebie i ziemii wskazują na to że IZNS to spółka na której można spodziewać się ponad przeciętnych wzrostów:
- zmiana wartości gruntów z 4 mln na 20 mln w związku ze zmianą planu zagospodarowania gruntów - w zarządzie są ekonomiści i specjaliści od rynków kapitałowych z PTI S.A - 2 nowe spółki na NC - duży udział w zastalu - większość spółek grupy IZNS ma niszowy charakter działalności - plany inwestycyjne w budowę nieruchomości - plany związane z budową szyn kolejowych przez Zastal
Coraz lepiej o IZNS wypowiadają się Domy maklerskie - oto dzisiejszy komunikat
DM BZ WBK stawia na maluchy i średniaki
Kamil Zatoński Puls Biznesu, pb.pl,24.02.2011 06:35
Korekta powinna być krótka, a okazji należy szukać wśród małych i średnich spółek — radzą analitycy DM BZ WBK w opublikowanej właśnie strategii dla rynków akcji. "Inwestorzy uparcie czekają na gwałtowny zwrot na amerykańskich giełdach. Taki scenariusz zrealizuje się, ale później i będzie to jedynie krótkoterminowa korekta. Mając to na uwadze, zalecalibyśmy nawet przeważanie akcji w portfelach, gdyby nie alarmujące sygnały wysyłane przez obliczany przez OECD Composite Leading Index dla Polski [CLI — indeks agregujący wskaźniki wyprzedzające dla poszczególnych gospodarek — red.]" — piszą analitycy DM BZ WBK.
Wskaźnik ten — choć dla gospodarki światowej utrzymuje się wciąż w trendzie wzrostowym — w przypadku Polski spadł po raz drugi z rzędu.
DM BZ WBK nie zaleca na razie zajmowania dużych pozycji w akcjach firm z WIG20. Okazji do zarobku radzą szukać wśród małych i średnich spółek. W zalecanym portfelu są akcje Azotów Tarnów, Mirbudu, Synthosu, MNI, PZ Cormay, Amiki, IZNS Iława, a także Eurocash, Grajewa i Sadovaya Group. Trzy ostatnie to nowość w portfelu. Spółki te zastąpiły City Interactive, Action i Protektora.
|
|
Wysłane:
24 lutego 2011 23:20:20
przy kursie: 2,95 zł
Ciekawe tylko czy będą oficjalnie rekomendować te spółki czy tylko wypowiadając się w Pulsie ;). Jeśli wydali by oficjalną rekomendację kupuj na IZNS to na pewno popyt by nam się zwiększył. Wg mnie do wzrostu tutaj potrzebny jest tylko popyt bo mamy bardzo niską podaż. Nikt nie wywala, nie schodzimy poniżej 2,90, mały obrót.
|
|
Wysłane:
1 marca 2011 16:46:41
przy kursie: 2,83 zł
jutro walne ZASTALU...obserwując dzisiejsze zachowanie kursu i obrót obu spółek mam mieszane myśli, co do sukcesu reformatorów z IZNSem na czele, trudno było oczywiście oczekiwać fajerwerków, ale szczerze mówiąc sądziłem, że jakieś ruchy przed nim mogą być prognostykiem na przyszłość...może się mylę, ale troszkę mnie to niepokoi...
|
|
0 Dołączył: 2011-01-26 Wpisów: 24
Wysłane:
1 marca 2011 18:48:36
|
|
Wysłane:
1 marca 2011 20:56:38
zauważyłem pewną zależność z przeszłością. Pomiędzy sierpniem a połową października kurs swobodnie opadał(bez jakiś gwałtownych ruchów) do kolejnego dołka (2.05PLN), obecnie od poziomu 3.60 można zauważyć to samo-konsekwentnie w dół, niezależnie od wzrostów/spadków reszty rynku.  kliknij, aby powiększyćPrzyznam, że dzisiejszy fix bardzo mnie zaskoczył. Do dzisiaj nie dawałem wiary iż poziom 2.65 mógłby być znów osiągnięty - tam jest zniesienie 61,8% fibo fali wzrostowej 2.05-3.60. Nie bierzcie tego poważnie, bo to tylko luźne przemyślenia. Na razie patrzę z boku,pozdrawiam
|
|
0 Dołączył: 2010-02-27 Wpisów: 383
Wysłane:
1 marca 2011 22:09:07
ten fix to zrobiony zostal na 20" przed koncem, nagle wszystkie zlecenia powyzej 2,83 zostaly wycofane i pojawilo sie zlecenie z prawej. W ten sposob 2,85 peklo, ktore od grudnia powstrzymywalo dalsze spadki.
|
|
Wysłane:
2 marca 2011 09:35:39
przy kursie: 2,88 zł
Misza - nic na giełdzie nie dzieje się 2 razy.
|
|
Wysłane:
2 marca 2011 15:15:24
no to jednak reformatorzy dopięli swego-zmiany w ZASTALU-reformatorzy z IZNS i RUBICONU wprowadzili swoich 5 kandydatów do rady nadzorcze spółki-Mariusz Staszak, Paweł Sobków z IZNS,Piotr Karmelita z Rubiconu oraz dwoje niezależnych Paweł Korzeniowski i Monika Hałupczak...starym akcjonariuszom pozostały 3 miejsca w radzie, było to trzecie podejście reformatorów do zmian w radzie i zakończyło się zgodnie z zamierzeniami reformatorów żródło parkiet
|
|
Wysłane:
2 marca 2011 15:39:49
papaSmerf napisał(a):Misza - nic na giełdzie nie dzieje się 2 razy. nie napisałem, że tak będzie tylko, że widać pewne podobieństwo
|
|
0 Dołączył: 2010-02-27 Wpisów: 383
Wysłane:
2 marca 2011 21:29:21
orzech napisał(a):no to jednak reformatorzy dopięli swego-zmiany w ZASTALU-reformatorzy z IZNS i RUBICONU wprowadzili swoich 5 kandydatów do rady nadzorcze spółki-Mariusz Staszak, Paweł Sobków z IZNS,Piotr Karmelita z Rubiconu oraz dwoje niezależnych Paweł Korzeniowski i Monika Hałupczak...starym akcjonariuszom pozostały 3 miejsca w radzie, było to trzecie podejście reformatorów do zmian w radzie i zakończyło się zgodnie z zamierzeniami reformatorów żródło parkiet
teraz powinni zapodac jakies newsy o co tak walczyli i jak sie to bedzie mailo do wyceny iznsu.
|
|
Czy na pewno chcesz przesłać zgłoszenie do moderatora?
Poniżej potwierdź lub anuluj swój wybór.