PARTNER SERWISU
fxkjxwzv
82 83 84 85 86
Redface
PREMIUM
0
Grupa: Emitent
Wpisów: 391
Wysłane: 3 lutego 2011 16:44:40 przy kursie: 21,90 zł
Witam,
No to macie na ESPI komunikat o O-8.
Teraz widzicie, dlaczego tyle czasu to zajęło - do analizy było ponad 30 stref. Podanie samego info o zakończeniu odwiertu bez informacji o wskazaniach do testów byłoby tylko czczym gadaniem. My zawsze podajemy konkrety.
Czekam na Wasze komentarze.
Pozdrawiam,
JKorczak /KOV/

Videoyogi
0
Wpisów: 134
Wysłane: 3 lutego 2011 17:02:02 przy kursie: 21,90 zł
taki mały cytacik na tą sytuację i kilka następnych związanych z pozostałymi komunikatami kov w tym roku : Cierpliwość jest gorzka, ale jej owoce są słodkie.

Kapitalista
0
Wpisów: 14
Wysłane: 3 lutego 2011 17:47:10 przy kursie: 21,90 zł
Redface napisał(a):
Witam,
Teraz widzicie, dlaczego tyle czasu to zajęło - do analizy było ponad 30 stref. Podanie samego info o zakończeniu odwiertu bez informacji o wskazaniach do testów byłoby tylko czczym gadaniem. My zawsze podajemy konkrety.
Pozdrawiam,
JKorczak /KOV/

I właśnie to odróżnia KOV od PETROLA, nie podają informacji bez potwierdzenia po których kurs wykonuje niemalże "beczkę" (w żargonie lotniczym)!
Jak dla mnie takie podejście jest w pełni profesjonalne i powinno zadowalać prawdziwych inwestorów a nie spekulantów. Również czułem że info z Ukrainy się ukaże w tym tygodniu chociaż przyznam szczerze myślałem o jutrzejszym dniu, a tu miłe zaskoczenie Angel

Gratuluje zatem spółce i pozostałym akcjonariuszom - długoterminowym (którzy może jak są ze spółką od września, a może wcześniej...) i oby więcej takich informacji w najbliższych dniach hello1

marban76
0
Wpisów: 38
Wysłane: 3 lutego 2011 17:53:29 przy kursie: 21,90 zł
Pozwólcie, że zacytuję słowa Doktora Jana po niezbyt udanym IPO - "inwestorzy którzy szli za mną NIGDY nie stracili" thumbright

fidelio77
0
Wpisów: 745
Wysłane: 3 lutego 2011 18:15:38 przy kursie: 21,90 zł
Wydawało mi się, że historyczne maximum jest na 2,40 pln?

Warto by się raczej zastanowić co tak naprawdę wynika z dzisiejszego raportu.

Kapitalista
0
Wpisów: 14
Wysłane: 3 lutego 2011 18:17:45 przy kursie: 21,90 zł
Przy pozytywnych informacjach zarówno tych z Ukrainy które się dziś pojawiły, jak również tych które mają się pojawić z Brunei a może nawet z Syrii uważam że cena rekomendacji BZWBK zostanie przebita i nikt już o niej nie będzie pamiętać, podejrzewam, że większość osób które kupowało pod rekomendacje już sprzedało swój walor przy okazji ostatnich wzrostów.
Spółka ma dużo większy potencjał!

hazard
0
Wpisów: 86
Wysłane: 3 lutego 2011 18:53:29 przy kursie: 21,90 zł
Redface napisał(a):
Witam,
Pozdrawiam,
JKorczak /KOV/

Ktoś tu ostatnio pytał czemu spółka marketingowo nie podchodzi do sprawy... nie dość że podaliście fakty, to w dodatku z idealnym timingiem i... w apelujący do wyobraźni sposób.

Wiem że jest moment euforii gratulacji i wyczekiwania na wieści z Brunei, ale jako zadeklarowany długoterminowiec... mam pytanie : ile z tych 35 stref zamierzacie testować? (bo zakładam że nie jest tak że każda ze stref ma po 3,8 m i jest tak samo interesująca z punktu widzenia wydobycia, czy może się mylę?)

Pozdrawiam
Edytowany: 3 lutego 2011 19:05

lewsey
0
Wpisów: 137
Wysłane: 3 lutego 2011 19:04:08 przy kursie: 21,90 zł
chyba dziwniejszej teorii bym nie wymyślił:) Zobacz jak zachował się kurs operatora bloku LNOTOWANIA AED OIL Ukraina to tylko inwestycja KOV. Pustą dziurę nawiercało się po koniec XIX wieku. Powtarzam po raz n-ty Jeśli spółka poszukiwawcza trafia 6/10 odwiertami na złoże możliwe do wydobycia to jest to porażka. Gazu jest tam dużo i pod dużym ciśnieniem, wszystko zależy tylko jaki przepływ uda się uzyskać.

AED i TAP NIE MAJĄ NIC WSPÓLNEGO Z UKRAINĄ director
Pan Korczak pisał 2 tygodnie temu,że w badanym odwiercie w Bloku L jest gaz.

sicc jeśli jutro będzie info to jedynie o rozpoczęciu testów. Wczoraj lało, dzisiaj była ładna pogoda. Prawdopodobnie zaczęli testy.

Kod:
/moderator: Połączyłem parę postów w jeden/
Edytowany: 4 lutego 2011 22:32

daab007
0
Wpisów: 449
Wysłane: 3 lutego 2011 19:18:23 przy kursie: 21,90 zł
Ok, rynek ostatnimi czasy słabo reagował na info o gazie, teraz dzięki OIL-ovi się to zmieniło. Wiem, że Ukraina nie jest tutaj kluczowa, ale mam pytanie (geologia jest mi zupełnie obca):

co to info właściwie znaczy?
I never think of the future - it comes soon enough.
A. Einstein

fidelio77
0
Wysłane: 3 lutego 2011 19:24:22 przy kursie: 21,90 zł
Redface napisał(a):
Witam,
Pozdrawiam,
JKorczak /KOV/

To ja mam pytanie, na kiedy spodziewane jest uruchomienie produkcji z O-8? Ewentualnie ile jeszcze etapów nas czeka aż to nastąpi.

fidelio77
0
Wysłane: 3 lutego 2011 19:40:33 przy kursie: 21,90 zł
Czy ktoś wie na jakim etapie są prace na Lukut-1 w Brunei?

Może Pan Jakub udzieli jakichś informacji?

Arkuos
1
Wpisów: 212
Wysłane: 3 lutego 2011 19:52:52 przy kursie: 21,90 zł
Potrafi ktoś ocenic wpłayw tego info ( tzn. tego gazu) na wartość spólki ?

Krzysiek9
0
Wpisów: 706
Wysłane: 3 lutego 2011 20:07:31 przy kursie: 21,90 zł
Ależ głowy gorące ... spokojnie. Póki co jeszcze nawet nie doszliśmy do poziomu rekomendacji nie uwzględniającej ani odwiertu O-7 ani M-19 ani O-8. Mamy lepszy niż zakładałem poziom startowy pod informacje z Brunei - osobiście liczyłem, że zaczniemy z poziomu maks 1,90. Miła niespodzianka :) Jutro może być mocniejsze otwarcie, potem realizacja zysków bo widzę, że sporo gorących głów się pojawiło ,takich, którzy chyba nawet nie do końca orientują się w temacie naszej spółki i dziś kupili pod wpływem emocji. Koniec sesji jednak obstawiam na plus i to może całkiem spory powyżej 2,40 ze względu na możliwe poniedziałkowe informacje o pierwszych wynikach testów przepływu z Brunei. W między czasie jednak polecą jednak akcje ze słabych rąk... W dłuższym terminie tutaj zostaną najwytrwalsi i ci zarobią najwięcej. Jednak na najbliższych sesjach może mocno bujać ze względu na tych, którzy będą wchodzić i wychodzić tylko pod wpływem emocji. Osobiście jednak nie zakładam scenariusza jak na Petrolinvescie i jest mało prawdopodobne aby to był jednorazowy wystrzał. Weszliśmy na rekordowych obrotach w trend wzrostowy, który mam nadzieję trochę u nas zagości.

lewsey
0
Wpisów: 137
Wysłane: 3 lutego 2011 21:03:15 przy kursie: 21,90 zł
Arkuos napisał(a):
Potrafi ktoś ocenic wpłayw tego info ( tzn. tego gazu) na wartość spólki ?

Potrafię tylko powiedzieć, że info dodało wiatru w żagle. Nie znamy ilości zasobów, więc nawet ciężko jest szacować o ile w przybliżeniu zwiększy to aktywa spółki. Nie wiemy również jaki można osiągnąć przepływ i ile stref nadaje się do wydobycia. Interesuje mnie jedynie kiedy rozpoczną się testy jak długo potrwają i czy w drugim półroczu gaz popłynie już rurociągiem. Wszyscy czekamy tu tak naprawdę na ropę i to jest priorytet. Ukraina jest w stanie sama się finansować, a kluczowymi raportami w ty m roku będą:

Skonsolidowany raport za 2010r
Raport za 2Q 2011r.

Ponek
6
Wpisów: 213
Wysłane: 3 lutego 2011 21:08:11 przy kursie: 21,90 zł
Rozumiem już dlaczego nikt nie odpowiedział na moje pytanie dotyczące efektywności tego złoża, jaki może być zysk.
www.parkiet.com/artykul/101555...
Przecież nie wiadomo czy nadaje się ono do gospodarczego wykorzystania
Szkoda że w art. Parkietu nie było wzmianki o Brunei

Krzysiek9
0
Wpisów: 706
Wysłane: 3 lutego 2011 21:47:21 przy kursie: 21,90 zł
W ciągu ostatnich sesji poszło kilkadziesiąt milionów akcji - w tym tygodniu około 50mln a biorąc pod uwagę, że pod koniec stycznia obroty nie spadały niemalże codziennie poniżej miliona możemy liczyć może nawet na jakieś 80mln akcji co daje 20% wszystkich akcji KOV. Jeśli FF był na poziomie 42% to obecnie spadł może nawet do 20-25%. Biorąc pod uwagę że sporo ludzi liczy na ogromne zyski i będą trzymali papier do końca roku albo i dłużej a duża cześć nerwowego akcjonariatu sprzeda akcje jutro i przy pierwszych informacjach z Brunei może się okazać, że rzeczywista płynność jest jeszcze niższa. Tak mi się nasunęło obserwując wolumeny ostatnich sesji...

Redface
PREMIUM
0
Grupa: Emitent
Wpisów: 391
Wysłane: 3 lutego 2011 21:48:01 przy kursie: 21,90 zł
Sluchajcie, proponuje trochę ostudzić głowy.
Reakcja rynku na info z Ukrainy byla dziś mało adekwatna, bardzo nerwowa. Możemy się domyślać, dlaczego.
Co wiecej poprzednie info tego typu (M-19, O-7) było przez rynek zupełnie bagatelizowane.
Co dalej z O-8? Teraz testy (pewnie chcielibyście datę zakończenia, wybaczcie, ale powiem tak -początek będzie w Q1, kiedy koniec zobaczymy). Testy wskażą możliwy do osiągnięcia przepływ (flow rate), a ostateczna informacja o dziennym wydobyciu będzie dostępna po rozpoczęciu i ustabilizowaniu produkcji. Oba te etapy i ich komunikację mogliscie juz śledzić przy okazji M-19 i O-7. Czy będziemy testować wszystkie 35 stref? Jeszcze nie wiem, program testow nie został jeszcze zatwierdzony.
Brunei idzie swoim torem, tutaj nie będzie zadnej 'gry' - dostaniemy informacje, która będzie konkretna - przekażemy ja rynkowi. Nie bardzo rozumiem te oczekiwania, ze info będzie juz po weekendzie - a kiedy geolodzy i geofizycy mieliby informacje uzyskane z perforacji pierwszej strefy przeanalizować? Ale oczywiście wszystko tutaj w rękach naszego operatora - AED jest spółką publiczna, wiec będziecie mieli info z pierwszej ręki.
Pozdrawiam,
JKorczak /KOV/

figofago
0
Wpisów: 5
Wysłane: 3 lutego 2011 23:07:16 przy kursie: 21,90 zł
Krzysiek9 napisał(a):
W ciągu ostatnich sesji poszło kilkadziesiąt milionów akcji - w tym tygodniu około 50mln a biorąc pod uwagę, że pod koniec stycznia obroty nie spadały niemalże codziennie poniżej miliona możemy liczyć może nawet na jakieś 80mln akcji co daje 20% wszystkich akcji KOV. Jeśli FF był na poziomie 42% to obecnie spadł może nawet do 20-25%. Biorąc pod uwagę że sporo ludzi liczy na ogromne zyski i będą trzymali papier do końca roku albo i dłużej a duża cześć nerwowego akcjonariatu sprzeda akcje jutro i przy pierwszych informacjach z Brunei może się okazać, że rzeczywista płynność jest jeszcze niższa. Tak mi się nasunęło obserwując wolumeny ostatnich sesji...

No nie bardzo z tym ff.Zerknąłem teraz na akcjonariat KOV www.kulczykoilventures.com/str... i o ile dane są aktualne to dodając te 3 polskie fundusze,które się ujawniły (czyli ok.6%?,o ile dobrze pamiętam), to ff w tej chwili byłby na poziomie 22%, ale może się mylę.
I jeszcze takie coś mi wpadło do głowy,że przecież ci wszyscy poniżej 5% mogą również być w grze czyli grać swoimi akcjami.
Pzdr.All
Edytowany: 3 lutego 2011 23:17

Taurus80
0
Wpisów: 2 936
Wysłane: 4 lutego 2011 00:15:06 przy kursie: 21,90 zł
Widze ze euforia trwa :) posluchajcie pana Redface bo dobrze prawi :) jak ciezko cos zrozumiec czytajcie nawet 100 razy i jego zdanie i oficjalne komunikaty.
A na pewno wyprzedzicie ruchy kursu, a co do wzrostow to pewnie bedzie rano mala pompka ale close nie widze za dobrze jedyna roznica miedzy infem z KOV a Petrola jest taka ze pojawilo sie na espi reszta niczym sie nie rozni te same konkrety salute

A na prawdziwe konkrety trzeba poczekac jak na OILU od paru tyg do paru miesiecy.

Exar
11
Wpisów: 336
Wysłane: 4 lutego 2011 11:50:01 przy kursie: 20,80 zł
zabapinkfloyd napisał(a):
Oil spadł z 842 zł do 5 zł, czyli 10 czy 20 % to tyle co nic, mało tego wzrost do 13 zł w porównaniem z 842 zł to też tyle co nic :)
Kov obecnie ma cenę kilkanaście % niższą od max, ponadto nie ma jeszcze ropy i myślę że chyba to trzyma kurs na takich poziomach
Wydaje mi się że nawet jak nie znajdzie ropy a dużo gazu to i tak kurs poszybuje w górę.

Akcji jest 400M, a będzie więcej najprawdopodobniej. W hołdzie Polakowi mamy do 10 na głowę i to z emigracją licząc. Petrol spadł, ale nadal ma 8 razy mnie akcji niż KOV i kapitalizacja jest podobna. Obie spółki nie mają tego na co czeka ulica czyli ropy.
Brunei które niesie wg wszelkich dostępnych informacji 'tylko' gaz, może spowoduje nowy strzał.
Dopóki nie będzie ropy będą upadki i wzloty, będzie ropa - sky is the limit.

EDIT: żeby nie było Oil to trup, ale korelacja nadal istnieje - do czasu ropy.
Ludzie nie śledzą namiętnie raportów z ASX.
Edytowany: 4 lutego 2011 11:52

Użytkownicy przeglądający ten wątek Gość
WIADOMOŚCI O SPÓŁCE SERINUS

82 83 84 85 86

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,280 sek.

okmdxxhw
ydeohrjn
tecknfoo
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +75 454,67 zł +377,27% 95 454,67 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
vtxozero
fwobfzyh
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat