PARTNER SERWISU
rmrycfcx
113 114 115 116 117
daab007
0
Wpisów: 449
Wysłane: 7 marca 2011 19:44:31 przy kursie: 18,50 zł
ARWENA napisał(a):
Ja wiem że zamiast marudzić powinienem sprzedać akcje i już, ale ja mam takie szczęście że jak się pozbywam jakiegoś papiera to jego akcje zaraz rosną. Dlatego zostaję z Wami wiernie czekając na to co przyniesie jutro

Daj znać, jak zamkniesz pozycję thumbright

Edit:
Co do trzymania kursu: sam kiedyś w to wierzyłem. Teraz skłaniam się bardziej w stronę Dapiego i Arweny..

Ktoś wspominał, że mamy milion akcji.. i co z tego? Przyjdą obroty solidne, to nie będzie miało znaczenia (obecnie mamy je na mizernym poziomie, więksi faktycznie muszą się bujać, żeby sprzedać swoje akcje..).
I never think of the future - it comes soon enough.
A. Einstein
Edytowany: 7 marca 2011 20:02

ARWENA
0
Wpisów: 383
Wysłane: 7 marca 2011 20:25:42 przy kursie: 18,50 zł
I dlatego jeżeli fundusze nie wejdą z większym zaangażowaniem to ciężko będzie o duze wzrosty. A chodzi mi o naprawde duże bo na takie zasłużył sobie Kov a przedewszystkim My drobni inwestorzy marzący od miesięcy o godziwym zysku.

Redface
PREMIUM
0
Grupa: Emitent
Wpisów: 391
Wysłane: 7 marca 2011 21:09:56 przy kursie: 18,50 zł
MaximusMinimus napisał(a):
Mam pytanie do Pana Prezesa.
Po wykonaniu badań sejsmicznych, 2d oraz 3d, podejmowana jest decyzja, w którym miejscu należy wykonać odwiert. Czy mógłby nam Pan przybliżyć proces podejmowania decyzji, a dokładniej czy odpowiedzialny za jej podjęcie jest tylko operator, czy zbiera się "sympozjum" specjalistów wszystkich uczestników Joint Venture? Precyzując jeszcze bardziej, czy osoby odpowiedzialne za wybranie miejsc odwiertów na Ukrainie miały wpływ na decyzje podejmowane w Brunei?
Dziękuje i pozdrawiam.

Witam,
Decyzję podejmują geolodzy. To specyficzny 'naród', lubią wspierać się opiniami innych, równie jak oni szanowanych kolegów po fachu, więc do procesu konsultacji przed odwiertem jest włączona całkiem spora grupa specjalistów.

(Tutaj proszę czytających forum geologów o wyrozumiałość - to taka moja obserwacja nowego jeszcze dość dla mnie świata fachowców spoza bankowości ;-)

Jeśli chodzi o Brunei - decyzja o odwiertach w Bloku L była podjęta wspólnie, także przy udziale naszych specjalistów. Tych samych, którzy pracują nad planem prac na Ukrainie.
W Bloku M - w chwili, gdy sfinalizowaliśmy przejęcie Tritona, plan pierwszych odwiertów był już zatwierdzony, więc nie mieliśmy tutaj możliwości decydowania.
Pozdrawiam,
JKorczak /KOV/

Mieszko
0
Wpisów: 431
Wysłane: 7 marca 2011 21:30:16 przy kursie: 18,50 zł
Witam,
Innymi słowy, produkcja KUB Gazu a z nią i przychody zwiększą o się o około 50%.
Raport za drugi kwartał, a w pełni za trzeci, wykaże spory skok w przychodach.

Możemy więc uaktualnić nasze Kalendarium: druga połowa kwietnia - wstępne wyniki nowego odwiertu 0-9. Koniec marca lub kwiecień - wyniki testów na O-8.
Do tego przeoczyliśmy jeszcze (tak mi się zdaje, proszę mnie poprawić, jeśli się mylę) nadchodzące badania 3D North Belait.

Co do zachowań kursu i wydarzeń na parkiecie: Michael Cohen który zarządza portfelem OZ Management na rynki Europy może nas jeszcze trzymać poniżej 2 złotych przez długi miesiąc. Jeśli ktoś ma sporo wiary w siebie, to może go zapytać, kiedy skończy wyprzedaż akcji KOV. Wydaje mi się, że kiedy tylko zdejmie nogę z hamulca, kurs ruszy. Ale to tylko moje przeczucia.
Z drugiej jednak strony widać też, że akcje przejmuje inny (lub inni) duzi gracze - dziś w kilku transakcjach około 11 i potem około 16 skupiono z rynku naprawdę sporą ilość.
(www.money.pl/gielda/spolki_gpw...:00,17:00.html)
Edytowany: 7 marca 2011 21:31

ARWENA
0
Wysłane: 7 marca 2011 21:48:14 przy kursie: 18,50 zł
Ale może Pan Michael Cohen ma juz zdarte klocki hamulcowe(kończy się te 19mln akcji) lub też z umie oszczędzac tarcze hamulcowe i zacznie mniej hardcorowo puszczać akcję na GPW?

Mieszko
0
Wpisów: 431
Wysłane: 7 marca 2011 22:02:32 przy kursie: 18,50 zł
Wedle moich szacunkowych obliczeń ma jeszcze sporo ponad 10 milionów.
Może jednak zechce poczekać na większe wzrosty. A może nie. Jeśli nie, to będzimy zgrzytać zębami jeszcze niejedną sesję.
Jest jeszcze młody (ma tylko 39 lat) stąd może jego metody inwestowania są nieco gorączkowe ;-)

MaximusMinimus
0
Wpisów: 344
Wysłane: 7 marca 2011 22:02:56 przy kursie: 18,50 zł
Dziękuje Panie Prezesie za odpowiedź. Będę spał spokojniej.

Wiem, że było to już liczone na forum, ale tak dla przypomnienia:
9,5 mmcf/d x 0,03 = 285000 m3/d
Przy aktualnej stawce około 280USD/ 1000m3 daje nam to około 80000 USD dziennie.
Przy średniej stawce 3zł za dolca - około 240000 zł dziennie.
Rocznie daje nam to przychód 87,5 mln zł. Po odjęciu opłat koncesyjnych, podatków (około 70% - liczone w oparciu o poprzedni raport) w kasie pozostaje nam 26 mln złotych czystego zysku.

Jeszcze tak myśl na trochę inny temat. Otóż coś mi nie pasuje w tym wyskakiwaniu OZ-u z akcji. Na początek warto się zastanowić co podkusiło ten wysoko oceniany fundusz (amrykańskie top 3 pod względem wyników) do zainwestowania w KOV. Wątpie, by chodziło im o tę mizerną podbitkę i kurs dolara. Jeżeli ładowali się w poszukiwaczy, to raczej dla ich pozytywnych wyników, pakiet był całkiem spory. Goldman Sachs i jego pochodne znani są z raczej luźnego podejścia do etyki biznesowej. Wydaje mi się, że OZ ogłaszając zejście poniżej progu 5% tuż przed wynikami chciał wywołać lekką panikę wśród instytucjonalnych na KOV, a inne słupy Goldmana powoli skupują sobie akcje. Podsumowując, głupie jest wchodzić w spółkę poszukiwawczą na samym początku i wyskakiwać z niej tuż przed oficjalnymi wynikami testów, które zresztą zapowiadają się obiecująco. Nie wierzę, że OZ postawił kreskę na KOV, nie taki cwaniak.

Tytan
0
Wpisów: 464
Wysłane: 7 marca 2011 22:14:17 przy kursie: 18,50 zł
No tak,bardzo to pięknie wyjaśniane przez Redface.
Niestety, jakimś cudem w tej chwili, gdy KOV ma coś dla nas,
ponowiono ( z wielką asekuracją) obiecanki przybliżające
nadzieje inwestorom Petrola na wielką ropę.Not talking
Proszę nie pisać że to spiskowa teoria,
wygląda to na wyrafinowaną grę interesów Krauzego.
Cała nasza radość zostanie skonsumowana przez najbliższe dni,
przez hura optymizm ludzi marzących o wygranym losie,
który podsuwa im w tym właśnie momencie, nie przypadkowo, Krauze.
Pewna grupa romantyków w pośpiechu zwieje z naszego waloru na rzecz Petrola.
Zobaczymy jutro ilu usłużnych Rysiowi dziennikarzy
zacznie nakręcać farmazonowe wizje inwestorom.Think

ARWENA
0
Wysłane: 7 marca 2011 22:16:38 przy kursie: 18,50 zł
Obyś miał rację Maximus. Żeczywiście jest wiele racji w tym co piszesz a przynajmniej logiki. Ale to jest nasza logika a gdzie nam do Tych wielkich inwestorów i kto wie co w Ich głowach siedzi. Mam nieodparte wrażenie że jutrzejszy dzień da nam odpowiedz. Bądzmy dobrej myśli. Aed też jakoś tak lekko optymistycznie, może nie są tak do końca nieudolniPray

ARWENA
0
Wysłane: 7 marca 2011 22:24:29 przy kursie: 18,50 zł
Tytan napisał(a):
No tak,bardzo to pięknie wyjaśniane przez Redface.
Niestety, jakimś cudem w tej chwili, gdy KOV ma coś dla nas,
ponowiono ( z wielką asekuracją) obiecanki przybliżające
nadzieje inwestorom Petrola na wielką ropę.Not talking
Proszę nie pisać że to spiskowa teoria,
wygląda to na wyrafinowaną grę interesów Krauzego.
Cała nasza radość zostanie skonsumowana przez najbliższe dni,
przez hura optymizm ludzi marzących o wygranym losie,
który podsuwa im w tym właśnie momencie, nie przypadkowo, Krauze.
Pewna grupa romantyków w pośpiechu zwieje z naszego waloru na rzecz Petrola.
Zobaczymy jutro ilu usłużnych Rysiowi dziennikarzy
zacznie nakręcać farmazonowe wizje inwestorom.Think

Tytan lubię czytać Twoje wpisy, ale mam taka propozycję dla poprawienia sobie nastroju, nie piszmy o petrolu, malo tego ja mam taką metodę że postanowiłem nie śledzić jego kursu żeby się nie denerwować. Polecam Wsyzstkim.

del-201504191
0
Wpisów: 854
Wysłane: 7 marca 2011 23:01:41 przy kursie: 18,50 zł
Cytat:
Tytan lubię czytać Twoje wpisy, ale mam taka propozycję dla poprawienia sobie nastroju, nie piszmy o petrolu, malo tego ja mam taką metodę że postanowiłem nie śledzić jego kursu żeby się nie denerwować. Polecam Wsyzstkim.

Kiedy obserwacja kursu przestanie mieć wpływ na "odczucia" to zapisz sobie tą datę.
W moich wypowiedziach staram się zachować zarówno umiar jak i obiektywizm. Jestem otwarty na konstruktywną krytykę każdego postu. | Polecam: http://www.ampfutures.pl

andriusha
0
Wpisów: 24
Wysłane: 7 marca 2011 23:44:33 przy kursie: 18,50 zł
jedno Wam tylko napiszę...czytajcie UWAŻNIE posty Redface (serdecznie dziękuję)...wszystkie...tylko teorie spiskowe odrzućcie...i trzeźwo myślcie...
coś tam w PS., 1 marca małymi literkami (by niepotrzebnych emocji nie wzbudzać) napisałem...świadomie całkowicie...

P.S. każdy ma swoje podejście do giełdy...ja akurat psychologiczne...więc nie nawracajcie mnie na AT, fundamenty, raporty, długo- bądź krótkoterminowość...ja Was do swoich przemyśleń całkowicie pewnie nie przekonam (zbyt duży hazard dla poważnych Panów Inwestorów), ale przyjmijcie czasem ten "nierozumny" pierwiastek do swoich dywagacji nad kursem...zawsze pozostanie to "coś" niewytłumaczone...
a rozważanie "technika" czy "psychologia", ma się jak odwieczny dylemat przewagi Świąt Wielkanocy nad Świętami Bożego Narodzenia...
każdy ma rację...swoją...

kastalto
0
Wpisów: 434
Wysłane: 8 marca 2011 06:20:20 przy kursie: 18,50 zł
Jeszcze tylko mała uwaga bo nikt, wydaje mi się, wprost tego nie napisał:

komunikat espi dotyczący M19 z 10 stycznia:
"[...]
Oczekuje się, że regularne wydobycie z szybu M-19
rozpocznie się w drugim kwartale 2011 r., z planowanym wydobyciem na poziomie około 2
MMscf/d w kolejnych miesiącach 2011.W porównaniu do średniej produkcji KUB-Gas w grudniu
2010 r., wynoszącej 6,2 MMscf/d, udane podłączenie M-19 może o ponad 30 proc. zwiększyć łączną
produkcję z wszystkich odwiertów KUB-Gasu."
[...]"

komunikat espi dotyczący M19 z wczoraj:
"[...]
Produkcja z odwiertu szacowana jest na poziomie 3 do
3,5 MMcf/d (czyli 2,1 do 2,45 MMcf/d netto dla Kulczyk Oil proporcjonalnie do 70% zaangażowania
w KUB-Gas). Obecna produkcja KUB-Gas wynosi ok. 6 MMcf/d (4,2 MMcf/d netto przypada na
Kulczyk Oil).
[...]"

Czyli w stosunku do bardzo pozytywnych wyników testów M19 (które swoją drogą nie zostały w zasadzie przez rynek zdyskontowane) mamy jeszcze lepszą informację - faktycznie wzrost wydobycia będzie nie 30 a 50-58%!

Ten post jest adresowany głównie pod malkontentów...

Walec, na razie tylko ukraiński, ruszył...

k.

Tytan
0
Wpisów: 464
Wysłane: 8 marca 2011 09:52:50 przy kursie: 18,70 zł
[quote=sonnyg]cos na poprawę humoru:www.bankier.pl/forum/temat_re-...

-to żeby lepiej zrozumiec polityke informacji w firmie w stosangry3 unku do konkurenta ;-) pewnie wykasuje wymiatacz ale chociaż na chwilkę warto ;-)
No tak, artykuł wysmażony i przygotowany przez Petrola 23lutyangry3 .
Więcej argumentów nie trzeba.
Sieci przygotowane na kasę klientów KOV, a zarzucone wczoraj.
Mafia pruszkowska przy Krauze to pikuś.
Panie dyrektorze Korczak,
czy ten rodzaj metodyki Krauzego nie kwalifikuje się aby do KNF?
Ta powtarzalność nieuczciwych działań,
powiązana z korelacją KOV daje wiele do myślenia.
Warto by przyhamować te kryminalne metody Petrola.
KOV oprócz własnych problemów ma dodatkowo na głowie
nieuczciwą konkurencje manipulującą w jawny sposób kursem.

del-20160301
0
Wpisów: 1 491
Wysłane: 8 marca 2011 10:14:17 przy kursie: 18,70 zł
@Tytan

Ależ drogi Tytanie. Manipulacja kursem nie istnieje. Przecież prawo zabrania tego 3some . Nie ma co się oburzać. Już wczoraj pisałem jak to się skończy. Choćby cała szarańcza z OIL wsiadła na KOV to 2 zeta są po za zasięgiem. Nawet nie chce myśleć co będzie jak OZ wejdzie w nową emisję i kupi więcej niż 20 baniek akcji. Rozwinę przed domem czerwony dywan i zatańczę ze szczęścia blah5 . Parafrazując pewien dobry polski film powinna wisieć w siedzibie KOV gablota z napisem tych klientów nie obsługujemy.

kereig
0
Wpisów: 198
Wysłane: 8 marca 2011 10:42:50 przy kursie: 18,70 zł
Cóż, petrol ma lepszą reklamę. Przewaliło się na nim 8 razy więcej kasy dzisiaj i to chyba o czymś świadczy. Gdyby i u nas tyle było to i fundusz by nie robił takiej rozwałki. Nie wygląda to dobrze, bo zdaje się, że po każdej kolejnej dobrej informacji podbitka na KOV coraz słabsza, a więc amatorów szybkiego zysku coraz mniej. Nie mamy wyjścia, musimy poczekać aż przestaną robić wyprzedaż...

ARWENA
0
Wysłane: 8 marca 2011 11:06:37 przy kursie: 18,70 zł
Tylko cierpliwości już brak.

lancet
0
Wpisów: 188
Wysłane: 8 marca 2011 11:25:01 przy kursie: 18,70 zł
Sporo lat siedzę na giełdzie ale z takim sposobem rozgrywania spółki jeszcze się nie spotkałem. Ponieważ trudno dopatrzeć się kto tu robi interes, wysoce prawdopodobnym jest szeroko zakrojona zmowa i manipulacja kilku mocnych podmiotów inwestycyjnych. Nieprawdopodobnymi zaczynają być różnice w adekwatności obrotów, wzrostów i poziomu ryzyka pomiędzy siostrzanymi spółkami. To wszystko zaczyna być tak nieprawdopodobne, że reguła o nieprzewidywalności zachowania giełdy zaczyna nabierać monstrualnego wymiaru a pieniądze, które są instrumentem giełdy w rozgrywce na tych dwóch spółkach w moim odczuciu , mają zupełnie drugorzędne znaczenie. Paranoja!!!!

marcius
0
Wpisów: 4
Wysłane: 8 marca 2011 11:31:10 przy kursie: 18,70 zł
czyli info dodaje tylko pary żeby wystawiac na sprzedaż.
cóż za chwile nasza spółeczka będzie miała roczek. a tu urodzinki, nie zapowiada się że będą bardzo udane..

sicc
0
Wpisów: 550
Wysłane: 8 marca 2011 11:37:41 przy kursie: 18,70 zł
Groteska Panowie. Jest info, niezwykle pozytywne, a tu co? Skończymy na czerwieni :-)

Ktoś tutaj stwierdził kiedyś, że to wina ilości i niskich cen akcji, postulował scalenie. Patrząc na to co się dzieje, jestem jak najbardziej za. Kto mi wytłumaczy, kiedy ta spółka zacznie rosnąć? Jakie infa spodziewa się rynek?

Użytkownicy przeglądający ten wątek Gość
WIADOMOŚCI O SPÓŁCE SERINUS

113 114 115 116 117

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,358 sek.

mkpdasfw
sjsmixvp
dvmqlfwr
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +75 454,67 zł +377,27% 95 454,67 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
fjpfhike
ohgqkpwo
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat