PARTNER SERWISU
jevvrcgc
115 116 117 118 119
Mieszko
0
Wpisów: 431
Wysłane: 8 marca 2011 16:49:03 przy kursie: 18,70 zł
Portal Money.pl zwykle podaje informacje dotyczące KOV w tonie chłodnego profesjonalizmu
www.money.pl/gielda/wiadomosci...
Jednak ich zakres oddziaływania jest niepomiernie węższy od Pudelka, Parkietu i Gali czy Nowin Konińskich.

Tymczasem moja propozycja sondy:
Czy rozumiesz coś z komunikatów spółek paliwowych?
a. Mam problemy z czytaniem
b. Czekam aż Puls Biznesu wytłumaczy mi, co tam jest napisane.
c. Nie rozumiem, ale tym się nie przejmuję, bo przecież inni inwestorzy też nic nie rozumieją.
Edytowany: 8 marca 2011 16:49

maciek999
0
Wpisów: 27
Wysłane: 8 marca 2011 16:51:27 przy kursie: 18,70 zł
Redface napisał(a):
Ja wiem, czemu ;-)
Dostałem od nich pytania, dlaczego KOV (ale bardziej Petrol) w komunikatach posługują się takim 'hermetycznym' językiem itd. Więc pewno na jutro wysmażą artykulik jak to nie chcemy, do spółki z 'klasykiem rynku', edukować rynku i zależy nam na zaciemnianiu obrazu. Dziwne myślenie, ale taki już Pudelek jest.
Pozdrawiam,
JKorczak /KOV/

Witam serdecznie,

To będzie taki lekki offfff. Jak pójdzie do wywalenia to się nie obrażę Angel

Spędziłem właśnie chwilę na Linkedin przeglądając profile dziennikarzy z PB i nagle stało się jasne, dlaczego są tacy, którzy uważają, że komunikaty są "hermetyczne". Ciężko się pewnie rozmawia z dziennikarzem ekonomicznym, który ekonomię miał jako przedmiot dodatkowy na studiach. Z drugiej stronym tłumaczy to po części dlaczego są inaczej nastawieni do OILa - plotkę, wywiad czy nieoficjalny komunikat (który nie musi spełniać pewnych wymogów) zdecydowanie łatwiej zrozumieć, zinterpretować i o nim napisać.

Mam też przeczucie, że poza Investor Relation, w OIL'u jest jeszcze "Public Relations" (w sumie logiczne, jeśli założyć, że tak samo jak sprzedaje się samochody, jogurty czy kosmetyki można sprzedawać i akcje). Jeśli niektórzy z grupy, do której skierowane są komunikaty IR oczekiwali czegoś na poziomie PR, wtedy mają problem jaki sam miałem w liceum starając odpowiedzieć na pytanie "co poeta miał na myśli?". Mogą pisać to co piszą, bo nie rozumieją informacji...

Ale może wykorzystać okazję i pójść tym tropem, którym mówisz, że wydaje Ci się pójdzie PB: zorganizować jakąś akcję komunikacyjno - edukacyjną w temacie giełdy, rynku kapitałowego, etc. Kto inny w Polsce jak nie dr Jan Kulczyk i jego spółka miałby "psychiczny komfort" zajmując się taką tematyką? W ten sposób spółka mogłaby pójść krok dalej - budować swoją pozycję jako przejrzystej i transparentnej nawet dla "raczkującego" uczestnika rynku.

Pozdrawiam,

Maciek Szelewicki

del-201504191
0
Wpisów: 854
Wysłane: 8 marca 2011 20:06:33 przy kursie: 18,70 zł
Redface napisał(a):
PB jest dla mnie cennym źródłem informacji - tak jest od czasów, kiedy byłem analitykiem - bo publikuje sporo rzeczy, których inne gazety nie chcą tknąć. Ale dochodzi do tego kwestia rzetelności i bezstronności. I na tym polu mnie po prostu rozjuszyli... Całostronicowe artykuły o tym, jak to nasza jeszcze-nie-konkurencja 'dochodzi', w porównaniu z króciutkimi wzmiankami o KOV. Do tego z wiadomości o tym, że np. w Lempuyang jest gaz, do tytułu idzie 'dalsze problemy'. Chcesz się wykazać i pomyśleć, jaki byłby tytuł w przypadku konkurencji?

To są "tylko" dziennikarze. Sposób prezentacji informacji i przyjęta taktyka profesjonalizmu w kontakcie z inwestorem sprawdzi się w przypadku graczy instytucjonalnych, z którymi z pewnością ma Pan olbrzymie doświadczenie. Jednak aby kurs rósł potrzeba wykorzystać umiejętnie te 100 000 inwestorów indywidualnych, którzy często są niedouczeni, niewykształceni, nie mają ani chęci ani czasu na zgłębianie wiedzy nt. spółki, branży czy perspektyw. Do tego z całym szacunkiem potrzebny Wam marketingowiec, "sprzedawca kredytów z OPEN FINANCE" albo były "agent ubezpieczeniowy", ostatecznie "zwykły handlowiec" z hurtowni papierniczej, który to wszystko opakuje i cały dzień nie będzie robił nic innego (może ze dwóch ;-) jednak) poza bieganiem po redakcjach i TV z broszurkami uświadamiającymi przedstawianymi w prostym, zrozumiałym dla "dziennikarza" języku.

PETROLINVEST wykorzystuje to umiejętnie mimo, że nikt z instytucjonalnych poza otoczeniem Krauzego deklaruje, że nie rusza tego waloru. Wszyscy się go brzydzą, ale ... 100 000 ludzi po 10 000 zł (ulubiona kwota ministra Grada) to jest 1 mld PLN, aktywnych rachunków na GPW jest 300-350 tys., wszystkich ok. miliona.

Może jednak należy oddzielić te dwie kwestie i w kontakcie z PB zachowywać się jak OIL?
Nie przyniesie to chluby w otoczeniu klasy średniej, ale przyniesie "drobnych" i płynność, która sama przyciągnie instytucje. One podejmą ryzyko tylko pod warunkiem możliwości natychmiastowego opuszczenia okrętu w razie czego, a do tego potrzebna jest płynność. Nie 1-2 mln średniego obrotu dziennie.

Dodatkowo szkodzi w moim odczuciu brak zainteresowania Kulczyk Investments, lepiej byłoby gdyby aktywnie "rozgrywał" walor niż tak jak teraz nie robił nic, na to oczywiście KOV nie ma wpływu, ale bez "dużego patrona" trwały wzrost nie jest możliwy. Choćby ze względu na fakt, że tzw. "ulica" musi myśleć, że "ONI" (Ci mityczni oni, czyli nie my :-)) wiedzą więcej i dlatego rośnie. Ja wiem, że to jest żałosne, śmieszne i strasznie dołujące, ale tak jest. Na OIL się sprawdza.

Z drugiej strony nie jest tak źle, ponieważ tak jak wspomniano w ciągu tego roku KOV jest mniej więcej na poziomie debiutu (1,89 zł), a OIL do 400,00 zł za akcje ma baaaaaardzo daleko.

Problemem tutaj jest to, że mało kto z tej paczki ludzi operujących po 10k obserwuje notowania online, Ci gracze potrzebują się zastanowić, swing trading na dziennych robią po fakcie, zanim decyzję podejmą minie tydzień. A u nas po dobrej wiadomości wzrost trwa 5 minut, ewentualnie godzinę ... to zanim dojdzie do szerszego grona jest już po wszystkim. A utrzymanie wysokiego poziomu cały tydzień to już w ogóle wymagało by chyba 2-krotnej wymiany akcjonariatu i obrotu na tygodniówce ponad 500 mln zł, normalnie paranoja :-/.
W moich wypowiedziach staram się zachować zarówno umiar jak i obiektywizm. Jestem otwarty na konstruktywną krytykę każdego postu. | Polecam: http://www.ampfutures.pl
Edytowany: 8 marca 2011 20:14

daab007
0
Wpisów: 449
Wysłane: 8 marca 2011 21:32:32 przy kursie: 18,70 zł
Hej Panowie, bez nerwów. Sam jestem poirytowany biegiem wydarzeń, ale spokojnie - rośniemy (bez żadnych kresek/formacji/analiz):

kliknij, aby powiększyć

Aż sam się lepiej poczułem..
I never think of the future - it comes soon enough.
A. Einstein

Tytan
0
Wpisów: 464
Wysłane: 8 marca 2011 21:58:46 przy kursie: 18,70 zł
Brawo lukch Twój post z 20:36 to sedno sprawy.
Brak marketingu doskwiera od samego początku istnienia KOV.
Mamy przedstawiciela KOV na tym forum, to za maaało!
Gdy to podkreślałem na forum, inni rzucili się na mnie jak sępy.
Podkreślano, że wieść gminna rozniesie sławę
i szlachetność KOV z altruistycznym podejściem pracowników do firmy
po cichu i bez rozgłosu. Śmieszne prawda.
I to miało dać efekt w postaci stałych wzrostów.
"Nie widzieli, nie słyszeli a uwierzyli"angry3
Dokładnie zawarłem te same myśli co lukch,
może mniej syntetycznie, lecz równie obrazowo.

Panie dyrektorze J.Korczak czy byłby Pan tak łaskaw,
i zechciłby się się odnieść do b.interesujących, a zarazem sugerujących
co nieco, uwag inwestora "lukch"?

Kolega opisał tutaj "wrzód", który nabrzmiewa i zaczyna pękać.
Nie da się tego wyjaśnić w krótkich słowach na tym forum.
Sam Pan zauważył p. Dyrektorze że problem dość poważny jest.
Nie da się tego problemu rozwiązać z pewnością bez pomocy dr J.Kulczyka, tak myślę.
Na pewno trzeba zatrudnić kogoś, kto czuje bluesa w tym zakresie.
I zapewniam że ta osoba urobi się po pachy.
Czasu straconego się nie nadgoni, ale będzie musiał nawet udowadniać,
po tym co widzimy co i jak się dzieje, że "białe nie jest czarne".
Panie Korczak, jak zauważyłem jest Pan człowiekiem zbyt delikatnej konstrukcji
i ma Pan zbyt miękkie łokcie na naszą sierściastą "watahę dziennikarską".

ARWENA
0
Wpisów: 383
Wysłane: 8 marca 2011 22:11:20 przy kursie: 18,70 zł
Tytan pozwól że sie z Toba nie zgodzę. Uważam że to czy Pan Prezes ma twarde czy miękkie łokcie nie ma znaczenia. Tu chodzi o ludzi(dużych graczy)którzy w tej właśnie chwili chcą sprzedać lub kupić nasze akcje. Czego oczekujesz że Pan Prezes ogłosi że Kov ma prawie ropę i wzrostów nic nie zatrzyma? Że będzie latał od stacji do stacji i prosił o dobry artykuł to nie Ten Gość i za to szacu. Nas za miesiąc, dzien, rok, nie będzie a On musi zostać z twarzą.I nie mów mi że jestem jakimś pochlebcą bo zdażało mi się obrażać za co przepraszałem.

kastalto
0
Wpisów: 434
Wysłane: 8 marca 2011 22:20:52 przy kursie: 18,70 zł
3 grosze ode mnie n/t dzisiejszej sesji - rozczarowująca, za przyczyną części spośród drobnicy (czyli nas) która rzuciła się żeby zrealizować parę grosików - oraz - przede wszystkim braku popytu. Doskonała informacja z wczoraj o wartości 20-30 groszy nie wygenerowała popytu u drobnicy bo nie mogła - raz że brak jej pieniędzy a dwa - motywacji "bo i tak zaraz się cofnie". Na dodatek być może wciąż OZzy sypie... A instytucjonalni - czekają. Dla nich to wciąż za duże ryzyko. Ukraina - ok, ale skala przychodowa nie ta, Brunei to wciąż wielki znak zapytania. Jeśli wyniki testów będą pozytywne to i (przynajmniej ja tak zakładam) doczekamy się poważniejszych zakupów ze strony instytucji. Jeśli tak się stanie, dodatkowo notowania kov zyskają na stabilizacji - każde nieuzasadnione wyprzedawanie będzie po prostu okazją do tańszych zakupów.

Nie wydaje mi się natomiast że winny jest któryś z czynników poniżej:
- kursowstrzymywacz
- 400 milionów akcji po 2 złote, zamiast 4 milionów po 200 złotych confused2
- zły marketing: bo niby co, mamy przeciągnąć spekułę z petrola na naszą stronę, po co? chyba po to żebyśmy mieli taką samą jazdę? może część z nas by tego chciała ale jak powyżej - kov brak przede wszystkim instytucji w akcjonariacie a nie krótkoterminowców
- spekulanci narodowości: niemiec, rusek, angol - jak dotychczas średnie obroty na kov nie uzasadniają hipotezy o masowym najeździe obcego kapitału

Bardzo spodobała mi się uwaga forumowicza lukcha:
"Z drugiej strony nie jest tak źle, ponieważ tak jak wspomniano w ciągu tego roku KOV jest mniej więcej na poziomie debiutu (1,89 zł), a OIL do 400,00 zł za akcje ma baaaaaardzo daleko.".
To jest właśnie kwintesencja różnicy między tymi spółkami. Petrol to jest klasyczny "pink sheet", czyli śmieć, moim zdaniem operacje kupna/sprzedaży na gpw na nim nie różnią się niczym (może prócz obrotu) co można było obserwować ostatnio na np Techmexie. Powiedzmy to jasno: petrol to bankrut i jako taki jest wymarzonym celem dla krótkoterminowej spekulacji.

A tak w ogóle to jestem pod wrażeniem ilości odjechanych teorii na forum. Gdyby spełniały podstawowe kryteria logiki to mogłoby to być nawet ... inspirujące. Minimum dyscypliny umysłowej - zalecane!

Pozdrawiam,

k.

Mieszko
0
Wysłane: 8 marca 2011 23:00:41 przy kursie: 18,70 zł
Krzysiek9 napisał(a):
(...)

Jeśli założymy, że spółka KOV jest w kręgu zainteresowania dużych graczy to możemy przyjąć, że wszystkie atuty KOV powodują, że jednak kiedyś duzi gracze będą chcieli ją kupić. Jest jednak druga strona medalu...ryzyko. Ktoś kto dysponuje dużym kapitałem nie wejdzie w taką spółkę na całego przed tym jak udowodni ona swój potencjał. Pomijam póki co Ukrainę, gdyż daje ona solidne fundamenty spółce ale tutaj gra się toczy na znacznie większą skalę. Generalnie odwierty w Brunei charakteryzują się dość dużym ryzykiem. Obecnie po potwierdzeniu, że gaz można wydobyć na powierzchnię już z pierwszego odwiertu, który był nawet skazywany na porażkę przez występującą w złożu wodę, ryzyko to zdecydowanie się zmniejszyło. Mamy jednak czas na to, aby ktoś z dużym kapitałem akumulował akcje, które nadal są relatywnie tanie w stosunku do zmniejszającego się ryzyka....

Twoja teoria jest nieco wątpliwa, a to z nastepujących powodów:
1. To duży kapitał, a nie maluchy, podniósł kurs ze 1,5x na obecne poziomy. Gdyby ktoś chciał trzymać go nisko, to przecież dusiłby go tam - im niżej tym lepiej.
2. PO wynikach na żer rzuci się masa spekulantów i nie sposób będzie skupić z rynku 10 mln akcji. To nie jest dobry sposób na rozegranie tej partii.
Dla mnie rozwiązanie jest proste - OZ Managament sypie do końca. Zauważ, że podaż pojawia się powyżej ceny debiutu. Wychodzą z lekkim zyskiem.

Co do emisji akcji jestem spokojny, bo nie wierzę, żeby wszystko poszło w rynek. Nie po to Kulczyk dał spółce tyle (kapitał i nazwisko) żeby teraz pozwolić objąć tanie akcje i tym samym zmniejszyć swój udział w spółce.

Tytan
0
Wysłane: 9 marca 2011 00:01:32 przy kursie: 18,70 zł
@Kastalto, masz rację.
Ogólnie prezentujesz , nie tylko Ty zresztą,
pewien rodzaj filozofii zdarzeń.
A jak w Brunei będzie bardzo średnio?
Podaj do tego scenariusz. Spółka KOV ma przestać istnieć?
Potrzebny jest jej cały anturaż, do realizacji różnych zdarzeń.
Zobacz, Krauze wije się jak piskorz, tfu tfu,choć wyników nie ma.
My mamy na forum Przedstawiciela KOV d/s Relacji Inwestorskich.
Wykorzystujmy to bardziej intensywnie, podsuwajmy propozycje,
naciskajmy, zaszczepiajmy pomysły, niech coś się z tego rodzi dla nas.
Reface weryfikuje nasze myśli i pomysły.
Do niektórych się powraca, bo ich brak daje znać o sobie.
Nas inwestorów interesują w spółce dwie rzeczy,
fundamenty i cena akcji spółki.
Jeżeli cena akcji jest bee,
to mamy umysły zamulone sowieckim infantylizmem.
Jest kapitalizm, jak kapitalizm to kapitalizm,
sentymentów w interesach nie ma.
Tutaj na tym forum jest wielu łebskich ludzi,
korzystamy z ich usług, ale najważniejszy jest przedstawiciel KOV.
Rozmowa miedzy nami powinna zawsze budzić zainteresowanie tegoż Przedstawiciela
i jakby pośrednio do Niego kierowana,
bo wtedy zawsze coś z tego wynika dla niego i nas.
I to jest ten wirtualny business na tym forum,
który w jakimś stopniu może się zrelatywizować.
Pozdrawiam.

del-201504191
0
Wysłane: 9 marca 2011 00:43:26 przy kursie: 18,70 zł
Mieszko napisał(a):
Twoja teoria jest nieco wątpliwa, a to z nastepujących powodów:
1. To duży kapitał, a nie maluchy, podniósł kurs ze 1,5x na obecne poziomy. Gdyby ktoś chciał trzymać go nisko, to przecież dusiłby go tam - im niżej tym lepiej.
2. PO wynikach na żer rzuci się masa spekulantów i nie sposób będzie skupić z rynku 10 mln akcji. To nie jest dobry sposób na rozegranie tej partii.

Dla mnie rozwiązanie jest proste - OZ Managament sypie do końca. Zauważ, że podaż pojawia się powyżej ceny debiutu. Wychodzą z lekkim zyskiem. Co do emisji akcji jestem spokojny, bo nie wierzę, żeby wszystko poszło w rynek. Nie po to Kulczyk dał spółce tyle (kapitał i nazwisko) żeby teraz pozwolić objąć tanie akcje i tym samym zmniejszyć swój udział w spółce.

Przeceniasz OZ Management, spółka KOV jest młoda, niesie ze sobą wiele ryzyk (choć mniej niż podczas debiutu). Przypomnę tylko, że podczas debiutu:

Cytat:
Ze 166,4 mln walorów sprzedanych w publicznej ofercie, aż 96,6 proc. trafiło do instytucji. Z tej puli ponad 82 mln papierów (połowa emisji) objął Kulczyk Investments, który jest kontrolowany przez znanego inwestora Jana Kulczyka.

A poza Kulczyk Investment tylko OZ Management ujawnił się w akcjonariacie. Instytucje są, ale nie przekroczyły 5% co jest wygodne i daje im duże pole manewru bez konieczności informowania rynku. Obecnie na spółce mamy dwóch animatorów, którzy również swoje dokładają wbijając z pewnością syte zlecenia w obie strony. Przypomnę tylko, że u nas jest to PKO BP i DM BZ WBK (Źródło dla młodzieży: http://www.gpw.pl/animatorzy_rynku)

Tak więc OZ po prostu ma teraz zupełną swobodę zarówno skupu jak i sprzedaży. Nie muszę nikogo informować, że dzisiaj możliwości kupowania na wszelkiego rodzaju fundusze offshore są nieograniczone więc nikt się nie wychyli na KOV. Wiadomo jak pójdzie info o przekroczeniu progu to kurs podjedzie wyżej.

Drugim powodem nikłego zainteresowania poza brakiem konieczności informowania do 5% kapitału może być właśnie ryzyko projektu, scenariusze zarządzania ryzykiem nie pozwalają pakować się po uszy w tym miejscu, każdy trzyma 3-5% i się nie wychyla. Jeśli projekt będzie udany stopa zwrotu podbije cały portfel, jeśli nie to strata nie wyrządzi mu dużej szkody.
W moich wypowiedziach staram się zachować zarówno umiar jak i obiektywizm. Jestem otwarty na konstruktywną krytykę każdego postu. | Polecam: http://www.ampfutures.pl
Edytowany: 9 marca 2011 00:44

del-201504191
0
Wysłane: 9 marca 2011 00:47:58 przy kursie: 18,70 zł
Warunki animowania: www.gpw.pl/plik?ph_content_sta...

PS
Pozdrowienia dla Pawła Burzyńskiego! :-)
(Kto pamięta dlaczego dla KOV był/jest ważny? - QUIZ)
Edytowany: 9 marca 2011 00:51

Krzysiek9
0
Wpisów: 706
Wysłane: 9 marca 2011 07:25:23 przy kursie: 18,70 zł
@Mieszko

Lukch wyjaśnił to co właśnie bardziej do mnie przemawia. Nie ma sensu przeceniać OZ ze względu na to, że skoro wytrzymali na spółce 8 miesięcy to dlaczego nagle chcę się z niej ewakuować zasypując nas akcjami. Oczywiście zmniejszyć zaangażowanie tak tak na prawdę na tej inwestycji zarobili stosunkowo niewiele w porównaniu do ryzyka jakie podjęli inwestując powyżej 5% podczas IPO. Wiadomo, przebudowa portfela itp ale jest jeszcze jedna moim zdaniem istotna rzecz, która przemawia za trzymaniem się poniżej progu 5%. Mianowicie, będąc powyżej progu 5% chyba każda transakcja musi być przekazywana do informacji rynku. Ogólnie może być to trochę niewygodne biorąc pod uwagę dzienne obroty. Załóżmy hipotetycznie, że taki OZ ma powyżej 5%, pierwszy odwiert w Brunei okazał się pusty albo go zalało. OZ chce sprzedać akcje ale mimo wszystko kurs nie jest na tyle wysoko od IPO, aby można było bez problemu wyjść bez straty. Jeśli OZ w przypadku pustego odwiertu chcąc się ewakuować informował by jeszcze rynek o tym, że zmniejszył zaangażowanie (a nie jest w stanie sprzedać wszystkich akcji od razu), musiał by się liczyć z efektem kuli śnieżnej i na każdej sesji, na której by się "wysypywał" kurs by się bardzo mocno osuwał. Jeśli są poniżej progu 5% nie ma potrzeby aby informować rynek o swoich poczynaniach. Teraz równie dobrze mogą dokupywać akcje lub je sprzedawać. Widząc, że sytuacja w Brunei mogła by nie wyglądać obiecująco, mieli by czas na to aby spokojnie sprzedawać akcje po wyższych cenach bez wywoływania paniki. Możliwe, że po prostu się w ten sposób zabezpieczyli.

Nie twierdzę w swoim przykładzie, czy OZ obecnie sprzedaje czy kupuje tylko jest to jeden z przykładów na to, że korzystniej jest się trzymać póki co poniżej progu 5% w spółce o takim profilu działalności i takim ryzyku inwestycyjnym jak KOV.

Mieszko
0
Wysłane: 9 marca 2011 12:45:12 przy kursie: 18,60 zł
@ LUKCH I KRZYSIEK
Wydaje mi się, że chcąc kontynuować dyskusję i dojść do jakichś wniosków musimy zacząć od początku, tz. od faktycznej struktury akcjonariatu na dzień dzisiejszy.
Widzę bowiem rozbieżności tu i ówdzie. Na przykład
www.kulczykoilventures.com/str...
mówi, że na OZ Master Fund (zarządzany przez OZ Management) przypada 4,88%, podczas gdy komunikat ESPI
gielda.onet.pl/kulczyk-oil-ven...
mówi o 4,86%.
Niby niewiele, ale jednak różnica. Ktoś musi się mylić.
Tutaj z kolei mamy jeszcze co innego:
www.money.pl/gielda/spolki_gpw...
4,85 w rękach OZ Master Fund i ani słowa o OZ Management.
Czy ktoś ma pomysł gdzie szukać faktycznych danych?

Grizzo
0
Wpisów: 8
Wysłane: 9 marca 2011 20:17:30 przy kursie: 18,60 zł
Uważam, że świetną promocję dla KOV jak i samego dr Kulczyka wykonał Forbes w najnowszym raporcie 100 najbogatszych polaków. Kulczyk w rankingu jako nr 1 z obszernym opisem wszystkich prowadzonych inwestycji.

www.forbes.pl/artykuly/sekcje/...

Tytan
0
Wysłane: 10 marca 2011 10:06:04 przy kursie: 18,30 zł
Z artykułu j. Pochopienia na FORBES wynika,
Ze KOV chce pozyskać z polskiej giełdy 100mln euro.
Skąd to wie? Mamy punkt zaczepienia.
Czy Redface mógłby to potwierdzić?
Czyli można domniemywać jaka będzie nowa emisja.Think
Kto spróbuje na forum podać liczby jako pierwszy?

macgregor
0
Wpisów: 163
Wysłane: 10 marca 2011 10:28:58 przy kursie: 18,30 zł
Przy obecnych cenach akcji to byłoby z grubsza 200mln akcji, chyba żeby zrobili emisję z pp 400mln 1:1 po 1zł.

Redface
PREMIUM
0
Grupa: Emitent
Wpisów: 391
Wysłane: 10 marca 2011 10:53:09 przy kursie: 18,30 zł
Tytan napisał(a):

Taaa... Taki mamy standard komunikacji, że dajemy niusy o emisji do Forbsa ;-)
Informacja na ten temat będzie komunikatem giełdowym, a nie sprawą schowaną gdzieś wsród innych tematów.
Powtarzam: decyzja o finansowaniu nie zapadła i dopóki nie zobaczycie informacji oficjalnej ze spółki w tej sprawie, wszystkie informacje w mediach bedą tylko i wyłącznie spekulacjami.
Pozdrawiam,
JKorczak /KOV/

MaximusMinimus
0
Wpisów: 344
Wysłane: 10 marca 2011 11:48:13 przy kursie: 18,30 zł
Grizzo napisał(a):
Uważam, że świetną promocję dla KOV jak i samego dr Kulczyka wykonał Forbes w najnowszym raporcie 100 najbogatszych polaków. Kulczyk w rankingu jako nr 1 z obszernym opisem wszystkich prowadzonych inwestycji.

Czy oby czasem nie komentujemy artykułu z kwietnia 2010? Forbes mówi tutaj o 100 mln EUR z IPO, tak mi się wydaje.

To jest najświeższa notka forbse'a na temat Doktora.

Redface
PREMIUM
0
Grupa: Emitent
Wpisów: 391
Wysłane: 10 marca 2011 11:57:30 przy kursie: 18,30 zł
maciek999 napisał(a):

(...)
Jednocześnie zastanawiam się czy może zamiast sztabu marketingowców i specjalistów od PR z "twardymi łokciami" o których było kilka / kilkanaście postów wyżej, nie wystarczyłoby gdyby KOV równolegle wrzucał ESPI i jednocześnie komunikat prasowy, będący tłumaczeniem z ESPI polskiego na "łatwiejszy polski"?
Maciek

Witam,
Dokładnie tak robimy - zapraszam do naszego centrum prasowego na http://www.kulczykoil.com
Komunikaty 'suche' z ESPI zwykle idą tam z szerszym kontekstem, wypowiedzią przedstawiciela spółki itd. Zajmuje sie tym moja wspolpracownica, Monika, profesjonalistka od PR. Tak, tak, mamy w spółce służby PR. Tyle, ze nasza strategia nie polega na tym, żeby z 'z hukiem' rosnąć i spadać w ciagu kilku dni, ale dlugoterminowo budować wizerunek odpowiedzialnej firmy. Pisałem o tym, ale nie chcecie tego słyszeć. Te pomysły o zainteresowaniu dziennikarzy dużym story o KOV... I tylu chętnych dziennikarzy, którzy marzą o łatce 'ten, który dobrze pisze o Kulczyku', prawda?
Projekt KOV to projekt profesjonalny, pod każdym względem. Przemyślany, także pod katem strategii komunikacji.
Pozdrawiam,
JKorczak /KOV/

GDA66TY
0
Wpisów: 154
Wysłane: 10 marca 2011 16:55:48 przy kursie: 18,30 zł
figofago napisał(a):
Redface napisał(a):
Tytan napisał(a):

Taaa... Taki mamy standard komunikacji, że dajemy niusy o emisji do Forbsa ;-)
Informacja na ten temat będzie komunikatem giełdowym, a nie sprawą schowaną gdzieś wsród innych tematów.
Powtarzam: decyzja o finansowaniu nie zapadła i dopóki nie zobaczycie informacji oficjalnej ze spółki w tej sprawie, wszystkie informacje w mediach bedą tylko i wyłącznie spekulacjami.
Pozdrawiam,
JKorczak /KOV/

Panie Prezesie, niech Pan nie daje się podpuszczać i spojrzy na datę tego artykułu.hello1
Pozdrawiam.

Proszę bardzo masz najnowszy.
www.pb.pl/2/a/2011/03/10/Ranki...

www.tvn24.pl/12692,1695423,0,1...
Edytowany: 10 marca 2011 17:06

Użytkownicy przeglądający ten wątek Gość
WIADOMOŚCI O SPÓŁCE SERINUS

115 116 117 118 119

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,561 sek.

ofalntas
wzlekfky
ntkgzvil
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +75 454,67 zł +377,27% 95 454,67 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
ytvydwje
zocodupd
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat