Dywergencja na wykresie złota. Cena do RSI
www.bankier.pl/inwestowanie/su...Dywergencja na wykresie WIG 20
www.stockwatch.pl/forum/defaul...Świeca na dziennym z 2010-11-10. Kolejne szczyty wszystkie wyższe, a RSI spadało z każdym kolejnym. Zobaczymy czy w tym tyg. zostanie przebite RSI z tamtego dnia.
Uważam, że dziś przebiliśmy poziom paro miesięcznej konsolidacji, ładna świeca, jednak nie potwierdza mi tego wolumen [: Jakoś za słabe zaangażowanie w kontynuacje hossy, tym bardziej, że konsolidacja trwała kawał czasu, to wyskok powinien być nader widoczny. Potwierdził by mi go wolumen na poziomie min 2,5 mld.
Cytat:
ad WIBOR - o co chodzi? Belka wyraznie powiedzial, ze fra sa przesadnie wysoko wobec zamiarow rpp
Mimo to jednak ma nastąpić podwyższka stóp. Co wiąże się z pewnym zduszeniem gospodarki.
Póki co muszę się zgodzić, że FAKTEM jest jedynie zamiar, więc dyskont póki co krąży wokół wskaźników makro, na które wpływa OBECNA polityka monetarna i patrzy w bliską przyszłość.
Cytat:Dopóki drukują zielone i wskaźniki gospodarcze się poprawiają możemy nadal mimo wszystko rosnąć. Jak skończy się dodruk $$ i gospodarka będzie się miała w miarę dobrze przyjdzie korekta.
Zgadza się to jest fakt. Drukowanie z programu dodatkowego zastrzyku będzie przynajmniej do czerwca jak powiedział FED , a później? Pewnie pozostanie inflacja a gospodarka będzie dreptała w miejscu i przyjdzie czas na sformatowanie ilości kasy do prawdziwego kapitału.
Druga sprawa to także to jak banki przykręcą kurek. Trudno wyczuć moment w którym przedsiębiorcą przestaną się opłacać przyszłe programy i zabraknie kasy na spłatę tanich zobowiązań przez co będą szukać kapitału w zapasach. Pewne jest to, że trzeba będzie gorliwie obserwować stany zapasów oraz CPI.
edit:
Póki co brak wybicia z konsoli może mi potwierdzić KGHM główny konik pociągowy Wig-u. Wykres ten pokazuje, że wraz ze wzrostem kursu wzmaga się dystrybucja. Niedźwiedzi objaw. Co to będzie

?