PARTNER SERWISU
nmgjunad
45 46 47 48 49
Sinuhe
0
Wpisów: 121
Wysłane: 14 kwietnia 2011 13:02:17 przy kursie: 8,39 zł
W związku kontynuacją działań zmierzających do ujednolicenia struktury grupy kapitałowej, Zarząd Optimus S.A. z siedzibą w Warszawie przy ul. Jagiellońskiej 74 ("Optimus", "Spółka" ) informuje o podjęciu uchwały w przedmiocie skierowania do Walnego Zgromadzenia wniosku w zakresie zmiany Statutu Spółki poprzez zmianę firmy spółki z obecnego brzmienia: "Optimus Spółka Akcyjna" na nową firmę w brzmieniu "CD Projekt Spółka Akcyjna".
Na podstawie podjętej uchwały Zarząd postanowił podjąć wszelkie niezbędne działania w granicach swoich kompetencji, zmierzające do zmiany firmy Spółki, o której mowa powyżej, w tym zgłosić projekt stosownej uchwały do porządku obrad najbliższego Walnego Zgromadzenia Akcjonariuszy.
W ocenie Zarządu marka CD Projekt jest wysoce rozpoznawalna i ma uznaną renomę w branży elektronicznej rozrywki zarówno w Polsce jak i zagranicą. Według Zarządu prowadzenie działalności pod firmą CD Projekt S.A. wpłynie pozytywnie na dalsze plany rozwojowe Spółki. Ponadto celem przeprowadzenia wspomnianej zmiany jest podkreślenie nowego wizerunku Spółki związanego ze zmianą profilu prowadzonej działalności.
www.gpwinfostrefa.pl/palio/htm...

Buziek
0
Wpisów: 100
Wysłane: 14 kwietnia 2011 13:06:37 przy kursie: 8,39 zł
W KOŃCU! Firma będzie się nazywała tak jak powinna. Co prawda już się przyzwyczaiłem do Optimusa, ta marka ma za sobą długą historię, ale raczej kojarzy się z bankrutującą firmą... CD Projekt jest bardziej rozpoznawalny w branży, może przyciągnie więcej inwestorów z zagranicy? ;)

rafallbn1981
0
Wpisów: 83
Wysłane: 14 kwietnia 2011 13:19:06 przy kursie: 8,39 zł
www.parkiet.com/artykul/7,1041...

jaki bedzie to mialo wplyw na kurs akcji, oraz czy nie bedzie zamiany akcji ??

Sinuhe
0
Wysłane: 14 kwietnia 2011 17:32:14 przy kursie: 8,39 zł
Zmiana firmy (nazwy spółki) to kwestia w istocie techniczna, pozostaje bez wpływu na jej podmiotowość, więc nie będzie żadnej "zamiany akcji".

Sinuhe
0
Wysłane: 14 kwietnia 2011 22:47:56 przy kursie: 8,39 zł
Prezentacja biznesowej części konferencji na http://www.optimus.pl (najlepiej oglądać w fullscreen)

www.optimus.pl/relacje-inwesto...

daab007
0
Wpisów: 449
Wysłane: 15 kwietnia 2011 21:08:06 przy kursie: 9,00 zł
Ekipa CD Projekt-u zakłada, że 210k Wiedźmin-ów w Polsce zejdzie.

Biorąc pod uwagę na rozmiar kampanii reklamowej jaka się nam zapowiada, ta ilość powinna zejść bardzo szybko.

Jeżeli dobrze zapamiętałem z konferencji, na reklamę 6mln ma pójść. Ja się teraz pytam - czy biorąc pod uwagę, że ponad 30 baniek w grę/silnik już włożono, 50mln to realne szacowania co do zysków? Jak dla mnie - są ona baaaardzo ostrożne...

Edit:
Cytat:
W Empiku „Wiedźmin 2” już od dawna okupuje pierwsze miejsce takiego zestawienia.

W największym na świecie e-sklepie - Amazon.com - polska gra, w kategorii gier na PC, znajduje się na 15 miejscu ale jest druga, jeśli chodzi o produkty, które jeszcze nie miały premiery.
W podkategorii gier strategicznych na PC (również na Amazon.com) „Wiedźmin 2” zajmuje piąte miejsce ogółem i pierwsze w rankingu produktów, które jeszcze nie trafiły do sprzedaży.

W serwisie Steam, największej na świecie platformie dystrybucji gier przez Internet, w kategorii produktów, które jeszcze nie miał premiery, „Wiedźmin 2” zajmuje 11 miejsce.

Źródło
I never think of the future - it comes soon enough.
A. Einstein
Edytowany: 15 kwietnia 2011 21:29

thorin61
0
Wpisów: 47
Wysłane: 16 kwietnia 2011 17:58:48 przy kursie: 9,00 zł
Cytat:
Czwartkowa konferencja prasowa Optimusa (planuje zmianę nazwy na CP Projekt), na której spółka prezentowała strategię na przyszłość oraz plany związane z „Wiedźminem 2” przełożyła się na wzrost notowań na piątkowej sesji. Od otwarcia papiery Optimusa radzą sobie zdecydowanie lepiej niż rynek. Przejściowo drożały nawet 5,8 proc. do 8,88 zł. To oznacza, że do przeszło trzyletniego rekordu (ustanowionego 9 lipca 2007 r. na poziomie 9,15 zł) brakowało im tylko 3-proc. zmiany kursu. Obecnie (godz. 14.45) akcje kosztują 8,8 zł co oznacza blisko 5-proc. wzrost. Właściciela zmieniło już 2,3 mln akcji (ok. 2,5 proc. kapitału) za przeszło 20 mln zł.
.

Ten parkiet to ma chyba tendencję do publikowania błędnych informacji. Może ja czegoś nie wiem ale OPT nigdy nie był wart 9.15 !!!!

daab007
0
Wpisów: 449
Wysłane: 16 kwietnia 2011 18:06:59 przy kursie: 9,00 zł
Był już po 10zeta, był po 20, był nawet po 200... i tak do ponad 375zł :)

Inna sprawa, że z CD Projekt nie mieli wtedy nic wspólnego ;)

kliknij, aby powiększyć

I never think of the future - it comes soon enough.
A. Einstein

Robin2011
0
Wpisów: 3
Wysłane: 18 kwietnia 2011 15:29:57 przy kursie: 9,23 zł
gry.onet.pl/zapowiedzi/wiedzmi...

Powinno zainteresować.

hitman82
0
Wpisów: 28
Wysłane: 19 kwietnia 2011 21:18:31 przy kursie: 9,41 zł
www.rp.pl/artykul/645649_Polsk...

Polskie gry wideo na światowym rynku.
“Ludzie, którzy stawiają sobie mierne cele życiowe, zazwyczaj osiągają to co zamierzali:
nie dążą do niczego i niczego nie zdobywają.”

Richard M. Devos

constant
7
Wpisów: 278
Wysłane: 20 kwietnia 2011 01:49:27 przy kursie: 9,41 zł
varden napisał(a):

czemu sadzicie, ze jest konsola przed kolejnym wybiciem? chodzi o obrone wsparcia, przekroczenie szczytow? jaki moze byc potencjal wzrostowy? i czego oczekujecie? ostudzenie nastrojów zaraz po premierze?

Proste to dosc - uspokojenie kursu i obrotow, w niczym nie zagrozonym trendzie
wzrostowym technicznym, plus wysyp fundamentalnie waznych i bardzo
dobrych wiadomosci nadchodzacych ze strony spolki, mogly oznaczac tylko jedno.

Tak wiec te 8.30 do sporo ponad 9 nie bylo specjalnie trudne do przewidzenia.
Optimus coraz bardziej przekonuje mnie do tego co bylo dla mnie tylko wizja
prawie rok temu - ze staje sie firma globalna. I co tam TW2, jak sie patrze
na przychody Steama, i zastanawiam sie gdzie za pare lat moze byc GOG, to ...
zastanawiam sie tylko czy beda jeszcze takie smiechy i kpiny, jak z tych co przy kursie 2.50
uwazali ze jest smiesznie tanio, choc "balonami" w nich rzucano. ;-)

666
666
0
Wpisów: 319
Wysłane: 20 kwietnia 2011 14:53:11 przy kursie: 9,68 zł
constant napisał(a):

Tak wiec te 8.30 do sporo ponad 9 nie bylo specjalnie trudne do przewidzenia.
Optimus coraz bardziej przekonuje mnie do tego co bylo dla mnie tylko wizja
prawie rok temu - ze staje sie firma globalna. I co tam TW2, jak sie patrze
na przychody Steama, i zastanawiam sie gdzie za pare lat moze byc GOG, to ...
zastanawiam sie tylko czy beda jeszcze takie smiechy i kpiny, jak z tych co przy kursie 2.50
uwazali ze jest smiesznie tanio, choc "balonami" w nich rzucano. ;-)

Ja jak patrzę na przychody CocaColi i zastanawiam się gdzie może być Advadis za kilka lat mam podobnieAngel Ostatnio stało się modne nowe słowo, a mianowicie "globalna". Nie wierzę w tą spółkę, ani w świetlany scenariusz który się zrealizuje, ale to nie ma nic do rzeczy, jak widać rynek w to wierzy i to kupuje, co jest potwierdzone w trendzie.
Edytowany: 20 kwietnia 2011 14:56

constant
7
Wysłane: 20 kwietnia 2011 20:22:27 przy kursie: 9,68 zł
>Ja jak patrzę na przychody CocaColi i zastanawiam się gdzie może
>być Advadis za kilka lat mam podobnie

Oh, LOL :-D Moze ciezko Ci bedzie w to uwierzyc, ale gdzies na
przelomie lat 2006/2007 gdy Strzelec rozwijal swoje plany przed
inwestorami, zastanawialem sie dokladnie nad tym tematem, widzac
potezny potencjal w produkcji i dystrybucji napojow i odebraniu choc czesci
rynku w Polsce glownym dystrybutorom, zdajac sobie sprawe ile kosztuje
produkcja jednej butelki "Bonaqa" (spektakularna porazka KO, nawiasem mowiac),
a po ile sie sprzedaje. Bardzo ciekawy temat, ale nie sledze ADS od
czasow bessy, zdaje sie ze nie daja rady, ja tam gdzies na zero wyszedlem,
o ile pamietam, choc wizje mialem super, i cos tam wysmazalem o tym
nawet posty na forum bankiera, przekonujac siebie i innych :-)

Jednak to porownanie jest kompletnie pozbawione sensu, i nieadekwatne.
Nijak ADS do KO, jest miedzy nimi przepasc wielkosci Atlantyku.

A tymczasem GOG zaczyna byc, i ma szanse zostac, jednym z najwiekszych
konkurentow Steama w sprzedazy gier online. Inna rzeczywistosc.

Nestor
30
Wpisów: 200
Wysłane: 21 kwietnia 2011 09:15:54 przy kursie: 9,70 zł
Ja tylko pragne przypomniec ze GoG, jak sama nazwa wskazuje, jest w zupelnie innym segmencie rynku sprzedazy online.

Coprawda na Steamie sa tez paczki starszych gier, ale jest ich proporcjonalnie tyle co nowych gier niedlugo na GoG.

To ze GoG ma teraz uzytkownikow, to dobrze. Calosc niestety ciagnie nostalgia factor, ktory moze sie skonczyc lada chwila. Na steamie jest wysyp nowych, bardzo duzych produkcji, jak i glowny rynek wszystkiego co mozna okreslic jako 'indie'.
Jesli by wprowadzic wlasnie indie games na GoGa, to moglby sie oderwac od ziemi, bo sektor cenowy jest ten sam, wiec mamy efekt synergii.

Wiedzmin z pewnoscia przyciagnie nowych klientow do goga (chociaz W2 jest tez na steamie), ale z racji braku innych 'duzych' pozycji na gogu w okresie przed/po premierze wiedzmaka, bedzie ciezko ich tam zatrzymac na dluzej.

Ja, mimo wszystko, podchodzilbym do sukcesow goga z pewnym dystansem Boo hoo!

constant
7
Wysłane: 21 kwietnia 2011 09:49:18 przy kursie: 9,70 zł
>Calosc niestety ciagnie nostalgia factor, ktory moze sie skonczyc lada chwila

Nie znasz ludzkiej psychiki, stary. Z wiekiem kazdy robi sie nostalgiczny.
Ja dostalem ostatnio jakis spam od GOGa, kliknalem sobie, i widze ze
Another World sprzedaja. Odczulem dzika potrzebe kupna tego, bo pamietam
jaka radosc mi to dalo z ponad 15 lat temu na mojej Amidze, i tylko wkurzalo
mnie ze ten pirat byl po francusku ;-) A teraz moge przejsc poprawnie :-)

666
666
0
Wpisów: 319
Wysłane: 21 kwietnia 2011 16:49:25 przy kursie: 9,70 zł
Rynek domaga się kolejnych fantazji pod które może grać. Każdy wie kiedy premiera gry, więc musi być coś w zastępstwie, najlepiej odległe w przyszłości, tym razem to fantazjowanie na temat przyszłości GOG np za kilka lat, które pomalutku zastępuje Wiedźmina 2 i zyski z tegoż, które w opinii rynku stoją za wzrostami. Pod fantazje gra się najlepiej, ponieważ nie można ich zweryfikować w momencie, kiedy gra się toczy.

Janus Corvinus
0
Wpisów: 171
Wysłane: 23 kwietnia 2011 14:41:33 przy kursie: 9,70 zł
Niedługo premiera, zabawmy się więc w przewidywanie przyszłości.

Obstawiam, że Wiedźmin 2 w wersji na PC będzie miał średnią ocen na Metacritic i Game Rankings na poziomie 90% a sprzeda się w nakładzie co najmniej 8 milionów. 2 mln na PC i 6 na X360 i PS3.

Co więcej, przez przynajmniej 10 dużych zagranicznych serwisów zostanie okrzyknięty grą roku z gatunku RPG a przez co najmniej 3 grą roku 2011.

volky
0
Wpisów: 245
Wysłane: 23 kwietnia 2011 16:00:52 przy kursie: 9,70 zł
@ janus
jak masz jakiś dostęp do zagranicznych serwisów lub kontakt z graczami np z USA
zapytaj się najpierw czy słyszeli coś o witcher 2 ?

W2 jest znany głównie tylko w Polsce dzięki reklamom ...i wszelkim zabiegom marketingowym.Dobrze @666 napisałeś że rynek domaga się kolejnej fantazji pod którą mogłoby rosnąć.
Doskonałym przykładem jak premiera może być dźwignią dla kursu jest 11 bits. Rosło ... rosło ...rosło a po premierze z niewielkimi podbitkami popuściło w dół. Produkt który miał być ekstra hitem niestety chyba za wiele kasy nei przyniósł i nikt z spółki nie ujawnia tych "cudownych danych". W2 może i ogólnie zrobi 2 mln sprzedaży przez cały swój żywot ale 8 mln to zapomnij.... (chyba, że kopii w chinach)

Zarkan
0
Wpisów: 145
Wysłane: 23 kwietnia 2011 16:09:07 przy kursie: 9,70 zł
@volky

Dość pesymistyczne podejście. Weźmy pod uwagę że W1 w ilu się sprzedało? 1,5mln? czy trochę więcej? A teraz będzie gra na kilka platformy + mimo wszystko wyrobiona marka jest, może bym nie liczył na 8 mln egzemplarzy na całym świecie ale do 4 mln mam nadzieje że dobije. Mimo wszystko nie ma co gdybać i snuć domysły, tylko czekać na pierwsze informacje o sprzedaży.

seal6
0
Wpisów: 5
Wysłane: 23 kwietnia 2011 17:19:35 przy kursie: 9,70 zł
Wystarczy, ze bedzie lepszy niz DA2 a na to wyglada i 90% ludzi, ktorzy w to grali kupi W2. Bedzie na steamie w TOP i to bedzie bardzo dobra reklama.
Wydaje mi sie, ze 1 mln szykowany na premiere to bedzie malo, rozejdzie sie szybko a w momencie zachwytu graczy i pozytywnych opinii serwisow, kolejne miliony beda tloczone:), kazdy bedzie chcial go miec.
Edytowany: 23 kwietnia 2011 17:24

Użytkownicy przeglądający ten wątek Gość
WIADOMOŚCI O SPÓŁCE CDPROJEKT
  • Sesja pod znakiem decyzji RPP i danych z USA, w grze Allegro, Vercom i Asseco
    Sesja pod znakiem decyzji RPP i danych z USA, w grze Allegro, Vercom i Asseco

We wtorek giełda w Warszawie wykonała zdecydowany zwrot w górę i wybroniła się przed 5. spadkową sesją z rzędu. W środę strona popytowa idzie za ciosem i ale finalnie o losach całej sesji i tak najprawdopodobniej zdecyduje reakcja na decyzję RPP i na dane z rynku pracy w USA. W centrum uwagi są dziś Allegro, Vercom i Asseco Poland.

• 10 mocnych spółek na wrzesień wg BM BNP Paribas
    10 mocnych spółek na wrzesień wg BM BNP Paribas

We wrześniowej odsłonie portfela BM BNP Paribas analitycy stawiają na dotychczasowe spółki, czyli liderów i czołowych graczy w swoich branżach. Oto jak oceniają wyniki za II kwartał poszczególnych top picks i ich perspektywy.

45 46 47 48 49

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,357 sek.

peewgvib
dlukqesk
wjnqdxoz
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +75 454,67 zł +377,27% 95 454,67 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
qmkqxjha
quaoseqx
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat