0 Dołączył: 2009-04-09 Wpisów: 1 143
Wysłane:
21 marca 2011 20:56:10
przy kursie: 2,60 zł
Moim zdaniem tutaj żadna informacja o kontrakcie nie będzie na razie odbierana jako pozytywna. Gdyż jak wynika z raportu - ilość kontraktów ma zdecydowanie ujemne przełożenie na zyski. Im więcej kontraktów, tym większe straty. Idąc tym tokiem rozumowania można pokusić się o tezę, że akcjonariusze, na widok kontraktu na dziewiętnaście baniek rzucili się do panicznej sprzedaży;) Dopóki nie pokażą, że potrafią zarabiać, to nawet kontrakt na kontenery dla libijskich uchodźców nie ruszy tu kursem.
|
|
0 Dołączył: 2009-02-21 Wpisów: 5 068
Wysłane:
24 marca 2011 09:03:59
przy kursie: 2,70 zł
Masz racje, w świetle pokazanych zysków, z samej informacji o kontraktach nie wiele wynika. Jest natomiast jeden temat, na który można zwrócić uwagę. Mimo, że nie mamy jeszcze oficjalnej informacji o zmniejszeniu udziałów i nie wiemy kto tak intensywnie pozbywał się ostatnio akcji, warto pamiętać o tym że 22 lutego Jago posiadało ok 3,25 mln akcji a od tego czasu sumaryczny wolumen wyniósł już ok 10 mln szt. Pierwszy raz od niepamiętnych czasów rysuje sie nadzieja, że odwieczny sypacz się wypstrykał i w tej intencji po raz niewiadomo który ponownie zasiliłem sfrustrowany akcjonariat.
Wsparcia na 0,51 już nawet nie próbuję rysować, by nie zapeszyć.
|
|
0 Dołączył: 2008-12-30 Wpisów: 3 427
Wysłane:
24 marca 2011 09:12:57
Buldi,ja Cię rozumiem,bo mam podobne ruchy... Od 2 lat ciężko znaleźć na wątku cokolwiek pozytywnego ode mnie dotyczącego tej spółki,a fakt faktem,że tylko w zeszłym roku wchodziłem w akcje z 10-12 razy... Co prawda nie trzymałem więcej ,niż kilka dni,bo papier po prostu śmieciowy i trzeba mieć tego pełną świadomość,bo ci, co go uwielbiali i zawzięcie walczyli o jego dobre imię-sam widzisz jak na tym wyszli,chyba nie lepiej jak legendarny Zabłocki... Może Jago wywaliło już wszystko,może nie,ja nie wiem. W każdym razie pamiętaj,że inni też mogą wywalać,jeśli nie zmieni się sytuacja ekonomiczna w samej firmie.
|
|
|
|
0 Dołączył: 2009-04-02 Wpisów: 687
Wysłane:
24 marca 2011 14:26:51
pop napisał(a):Z wolumenem-zgoda,jest ogromny,tylko czemu wg Ciebie jest to pozytywne info,skoro w razie zamknięcia chociażby na 0,52 doszłoby do wyłamania na dużym obrocie poprzedniego minimum close,które było na 0,53...? Przecież to byłby bardzo negatywny sygnał,ale jesli coś widzisz innego,to próbuj mnie przekonać,cenię sobie Twoje spostrzeżenia... Z tym wolumenem to właściwie chodziło mi o jedną rzecz: kurs od 4 dni pukał o 51 groszy i tak duży wolumen go nie przebił. Więc od biedy można było założyć, że jest jakaś tam szansa, że te 51 groszy to takie miejsce, w którym można cos tam zaryzykować. Pomijając fakt, że 50 groszy to w końcu pół złotówki więc jakaś tam kolejna psychologiczna bariera ;-) Patrząc wstecz, kurs po dojechaniu do 0.8 wracał na 0.9. Po zaliczeniu 0.72 na 0.82. Po spadku na 0.62 zaliczał 0.69. Po spadku na 0.51 te 10% dawałoby jakiś target 0.56 dla groszołapów  Na więcej tutaj nie liczę, są inne fajne spółki, niepowiązane z Niebrzydowskim, które zarabiają, rozwijają się itd. Tutaj mamy papier dla masochistów, którzy koniecznie chcą w trendzie spadkowym pokazać jacy są cacy, że zarabiają nawet jak kurs spada Teraz prędko, zanim dotrze do nas, że to bez sensu.
|
|
0 Dołączył: 2009-11-23 Wpisów: 82
Wysłane:
30 marca 2011 19:18:08
przy kursie: 2,80 zł
Znikną głowny sprzedający... moim zdaniem w najbliższych dniach możliwy jest pull-up do poziomu 0,62, który niegdyś był wsparciem. pozdrawiam Contraria sunt Complementa
|
|
Wysłane:
1 kwietnia 2011 12:49:28
przy kursie: 3,00 zł
Szkoda, że nie da się wrzucić aktualnych notowań, bo wg poniżeszego wykresu jesteśmy w tej chwili powyżej oporu. Oby do zamknięcia wytrzymali.  kliknij, aby powiększyćOdnośnie moich przypuszczeń zawartych w poprzednim poście - pożegnaliśmy Jago. www.stockwatch.pl/gpw/zremb,ak...
|
|
0 Dołączył: 2009-05-04 Wpisów: 250
Wysłane:
12 kwietnia 2011 21:21:20
przy kursie: 2,80 zł
Od dłuższego czasu nastąpiła cisz  odnośnie Stoczni Tczew Mimo że na jej temat klika dni temu był istotny komunikat a mianowicie Zarząd "ZREMB-CHOJNICE" S.A. informuje, iż w dniu 06 kwietnia 2011 roku otrzymał Postanowienie Sądu Rejonowego Gdańsk-Północ w Gdańsku, VIII Wydział Gospodarczy KRS z dnia 29 marca 2011 roku, o wpisaniu likwidacji spółki zależnej tj. STOCZNI TCZEW S.A. i wpisaniu firmy pod którą spółka działa tj. STOCZNIA TCZEW Spółka Akcyjna w likwidacji, oraz o wpisaniu Likwidatora w osobie Pana Jana Gąsowskiego.
|
|
Wysłane:
27 kwietnia 2011 21:13:31
przy kursie: 3,15 zł
Warto jeszcze raz powtórzyć tę samą kreskę:  kliknij, aby powiększyćNie pamiętam bym widział tu podobny obrót na białej świeczce. Pewnie Jago wchodzi.
Edytowany: 27 kwietnia 2011 21:14
|
|
0 Dołączył: 2009-01-31 Wpisów: 757
Wysłane:
27 kwietnia 2011 21:38:37
buldi: mam nadzieję,że masz papier. Chyba następuje zmiana średnioterminowego kierunku na wzrostowy (wg twojej fotki obroty b. duże, nawet można się tu dopatrzeć podwójnego dna) ps. w tabelce konkursowej Froga też mamy awans
|
|
Wysłane:
27 kwietnia 2011 21:58:55
Ciężko mi samemu w to uwierzyć, ale rzeczywiście wygląda to na zmiane średnioterminową. Mentalnego stopa mam poniżej 0,50 i póki nie tknie tego poziomu - nie puszczę. Nie mam jednak na razie odwagi by go podciągnąć w górę.
Edytowany: 27 kwietnia 2011 22:00
|
|
|
|
0 Dołączył: 2009-05-04 Wpisów: 250
Wysłane:
27 kwietnia 2011 22:28:07
Grunt to aby kurs przebij znaczący opór na 0,65 który jest najbliższym oporem opór ten wynika wprost z dzisiejszej świeczki oraz z poprzedniego wsparcia które to właśnie przebicie sprowadziło kurs na dno tworząc zarazem opór. Cytat:Pewnie Jago wchodzi.
|
|
Wysłane:
28 kwietnia 2011 17:57:51
przy kursie: 3,55 zł
Ciekawe, po co kupuje? Z tego co widziałem ten sam osobnik przekroczył też próg 10% w Jago, czego już zupełnie nie pojmuję. Przynajmniej wyjaśniło się, skąd te wzrosty, pewnie brał wprost z rynku, albo ja przeoczyłem jakiś komunikat o większej pozagiełdowej pakietówce:)
|
|
Wysłane:
28 kwietnia 2011 18:03:01
Cytat:Ciekawe, po co kupuje? Po to,by stracić jak prezes zrembu... Ale przy okazji zarobi np. Buldi-gratulacje zakupów,tylko w razie czego realizuj zyski,nie żałuj tego...
|
|
Wysłane:
28 kwietnia 2011 19:32:12
Oczywiście jeżeli się okaże że za obecnym wzrostem nie pojawią się przesłanki fundamentalne daleko Zrembaty nie odleci. Samo wejście Pana Bibrowskiego to żaden argument prowzrostowy, gdyz on nie tylko w Jago nieszcześliwie wdepł, nieszczęśliwie też w 2010 pozbywał się Optimusa. Ja jednak jestem większym optymistą niż moi przedmówcy i ufam że poznamy niebawem fundamentalne powody obecnych wzrostów. W każdym razie na tym poziomie nie myślę nawet o czmychaniu. Ze zbyt wielu spółek przedwcześnie czmychałem. Irfy, Pop - głowy do góry.
Edytowany: 28 kwietnia 2011 19:35
|
|
0 Dołączył: 2009-01-18 Wpisów: 22
Wysłane:
28 kwietnia 2011 23:52:49
Witam .... delikatnie kupiłem.... z techniką nie ma co walczyć. Ja tu widzę że obecnie tworzy się historia  Na wykresie tygodniowym (jeszcze mamy jeden dzień do jego zakończenia i to tydzień tylko 4 sesyjny) jak jutro powtórzymy obroty z ostatnich 2ch dni -to mamy przy białej świeczce w co nie wątpię, a jak jeszcze zamkniecie będzie na maxach to tylko wzmocni sygnał- najwyższe tygodniowe obroty w historii (od kwietnia 2008), jest również szansa na najwyższe miesięczne obroty w historii... Sygnał kupna na MACD, RSI & ROC również bardzo pro-wzrostowe zachowanie... hmmm... wygląda jakby 1zł miało byc w zasięgu w tym kwartale, jak nie w maju... Kurs przy obecnym wybiciu-cały czas wykres tygodniowy- przebił zdecydowanie SMA-15 i zbliżył się do SMA-45 która znajduje się na poziomie 0,82 z którą walczył już 3 krotnie podczas obecnego trędu spadkowego trwającego od maja 2009.... na dziennnym wczześniej może być walka na SMA-200 (obecnie na poziomie 0,76)... w obecnym trendzie były już wybicia ponad tą linię więc większą wagę bym przywiązywał do tygodniowego SMA-45 i... obecnego wolumenu. Po trwały pokonaniu SMA-45 a w dalszej perspektywie przecięciu 45 przez 15 (albo utrzymywaniu się powyżej dziennej 200 sesyjnej) będzie można mówić o zmianie trendu.... ale ile % do wyjęcia od dziś to jest to trudno powiedzieć. Tak ja to widzę
|
|
Wysłane:
29 kwietnia 2011 09:53:00
@Tasior Wszystko co napisałeś bardzo ładnie brzmi, problem polega tylko na tym, że prowodyrem sygnałów był nie szeroki rynek, tylko jeden większy gracz, który z niewiadomych przyczyn postanowił zasilić akcjonariat. Może wie coś, o czym nie wiedzą pozostali, a może po prostu traktuje inwestycję w Zremb jako inwestycję długoterminową. Wykupił więc z rynku trochę akcji, powodując gwałtowną zwyżkę kursu, czym pewnie przyciągnął też trochę drobnicy, ale na tym na razie koniec. Więc twój scenariusz ma szansę na realizację tylko wtedy, kiedy nasz potentat zdecyduje się na kolejne zwiększenie udziału. Jeśli nie, kurs znów skiśnie, bo jak na razie ta firma nie ma żadnych fundamentów i nie opłaca się w nią inwestować. Może Bibrowskiemu się nie spieszy. Mi tak. Dopóki nie zobaczę godnych wyników, nie tykam, bo poza wyskokiem z ostatniego tygodnia płynność jest tu taka, że kilkunastoma tysiącami można udupić kurs o kilka groszy. Niemniej jednak - powodzenia. Tutaj też można się wiele nauczyć:)
|
|
0 Dołączył: 2010-08-23 Wpisów: 29
Wysłane:
29 kwietnia 2011 17:48:25
dodac jedynie moge ,iz walor wybil sie z trendu spadkowego o zmianie trendu nie mozna na razie mowic ,ale jest duza szansa  Kod:[mod: umieszczanie informacji z pełnej treści bez linku odsyłającego do źródła jest niezgodne z regulaminem forum; info powinno zawierać zajawkę, link i komentarz wklejającego; forum nie jest agregatorem treści internetowych]
Edytowany: 10 maja 2011 15:09
|
|
0 Dołączył: 2009-01-31 Wpisów: 757
Wysłane:
29 kwietnia 2011 21:25:41
Co prawda artykuł jest bardziej o Jago, ale wspomniany jest tu "bohater" ostatniego komunikatu Zrembu Cytat:- Mam też pakiet akcji Zrembu Chojnice. Ta spółka też jest niedowartościowana - twierdzi Robert Bibrowski. - Cieszę się, że ktoś docenił Zremb - komentuje Krzysztof Kosiorek-Sobolewski, prezes Zrembu. www.pb.pl/2/a/2011/04/29/Rynek...
|
|
0 Dołączył: 2009-01-18 Wpisów: 22
Wysłane:
2 maja 2011 00:26:47
@irfy. Zgadzam sie z Tobą ze nie jest to obecnie spółka fundamentalna, tak samo jak po jednej świeczce miesięcznej i/czy tygodniowej nie można mówić o zmianie trendu. Odnośnie płynności to bym nie demonizował- najniższe obroty dzienne w tym roku to 67k ale średnia jest pewnie sporo powyżej tego... no i dlatego też miałem na myśli ze miniony tydzień był dobry by małym pakietem zająć pozycję i w zależności od rozwoju sytuacji dokupić i cieszyć się potencjalnie wysokim wzrostem, albo zrealizować bez strachu kilku % stratę. Obecnie stosunek zysk do ryzyka jest kuszący :) Udanego tygodnia zyczę
|
|
Wysłane:
16 maja 2011 23:03:34
misza napisał(a):Cytat:- Mam też pakiet akcji Zrembu Chojnice. Ta spółka też jest niedowartościowana - twierdzi Robert Bibrowski. - Cieszę się, że ktoś docenił Zremb - komentuje Krzysztof Kosiorek-Sobolewski, prezes Zrembu. "Ło matko",czy ten zremb już nawet nie może wyjść na 0...???! Sorry,ale wynik TRAGEDIA... wyniki do bani/kontenera...
|
|
Czy na pewno chcesz przesłać zgłoszenie do moderatora?
Poniżej potwierdź lub anuluj swój wybór.