PARTNER SERWISU
ljcnooke
196 197 198 199 200
zabapinkfloyd
0
Wpisów: 514
Wysłane: 13 maja 2011 14:02:35 przy kursie: 17,20 zł
Tylko o czym tu jest mowa ?
O kasie za licencje czy kasie za ropę ?

Ja pytam o ropę a nie licencje.

Nie wiem po co ktoś skasował mój post rrr

Guru
0
Wpisów: 73
Wysłane: 13 maja 2011 14:08:53 przy kursie: 17,20 zł
Ja mimo tej odpowiedzi nie rozumiem...d'oh!

Właścicielem koncesji jest Necode czyli po części (9%) KOV, musi za to zapłacić w późniejszym terminie KI (do 31 października) które to wyłożyło kase i będzie domagało się spłaty z procentem (nie było gdzieś napisane że z 15%?).

Obecnie pole jest zarządzane "przejściowo" ale i tak nic bez decyzji KOV, rozumiem że wznowiono produkcję(tak?), logiczne wydaje się że kasa idzie dla Necode => KOV, ale dostanie ją dopiero kiedy spełnione zostaną warunki tj. podpis odpowiedniego Nigeryjskiego urzędnika.

Czy dobrze rozumiem?

Lubię sobie wszystko na prosty rozum przetłumaczyć;)

kfahoo
0
Wpisów: 122
Wysłane: 13 maja 2011 14:12:23 przy kursie: 17,20 zł
ja zrozumialem to tak:
kasa za rope idzie jeszcze do shella a kasa za licencje lezy na rachunku i czeka na roztrzygniecia
Edytowany: 13 maja 2011 14:13

lancet
0
Wpisów: 188
Wysłane: 13 maja 2011 14:18:42 przy kursie: 17,20 zł
Krzysiek9 napisał(a):
zabapinkfloyd napisał(a):
Krzysiek9 napisał(a):
Co więcej pieniądze z produkcji tych 9% z 21 tys Boe dziennie już chyba są akumulowane po stronie KOV (zostaną przekazane KOV po uprawomocnieniu się umowy

Czyli jeśli umowa zostanie podpisana to już praktycznie mamy pieniądze z wydobycia które się tam teraz odbywa ?

Tak mi się wydaje z tego co Redface nam napisał:

Redface napisał(a):
lancet napisał(a):
Czy ktoś z forum wie, kto zgarnia kasę za te wydobywane obecnie 20 tyś. baryłek ropy dziennie w Nigerii. Może to być pytanie do P. Korczaka.

Jak to kto? A kto jest właścicielem licencji na dziś?
Kasa leży na rachunku escrow (zastrzeżonym), umowa jest warunkowa. Warunki się spełniają, kas idzie do sprzedającego, udziały w koncesji do kupującego.
Natomiast już od wczoraj Shell, Total i Agip nie mogą nic robić przy OML 42 bez naszej zgody. Powołany został niezależny 'transition manager', który ma za zadanie dbać o interesy obu stron. Nasz zespół jest na miejscu i pracuje nad harmonogramem prac, przede wszystkim w zakresie przekazania danych niezbędnych do raportu niezależnego eksperta.
Pozdrawiam,
JKorczak /KOV/

@menager
Nikt tu nie produkuje wycen z kosmosu tylko w oparciu o posiadane oficjalne dane i analogicznie choć w uproszczeniu jak to było wyceniane przez DM BZ WBK. I nie porównuj nas do bankiera...

@menager
To są wyceny robione na podstawie aktywów a dlaczego cena rynkowa jest taka jaka jest...?
Już raz pisałem o doprecyzowanie w tej sprawie ale jasnej odpowiedzi nie uzyskałem. Może jestem ciemny, nie rozumiem co to dokładnie znaczy - rachunek zastrzeżony przy warunkowej umowie i dalszy kontekst odpowiedzi P. Korczaka. Oceniam to niejednoznacznie. Jeżeli obecne wydobycie tych 20 tys.odkłada się na ten warunkowy rachunek w odpowiedniej ilości kasy do posiadanych udziałów i spłata po zatwierdzeniu warunków będzie o tą wartość pomniejszona, to jest O.K. Jeżeli jednak jest inaczej to w moim odczuciu złoże w wyniku ciągłego wydobycia ulega zubożeniu i im dłużej będzie trwała ta procedura zatwierdzajaca tym jego wartość będzie mniejsza. Była mowa nawet do pół roku a to w końcu 20tyś dz x 180 dni. Sporo kasy.

Gim
Gim
2
Wpisów: 300
Wysłane: 13 maja 2011 14:19:21 przy kursie: 17,20 zł
Krzysiek9 napisał(a):

Wartość aktywów na akcję = 1,47 USD / akcję = 4,01 PLN

A czy przypadkiem rynek nie wycenia juz emisji na rynku w Londynie? Jeśli tak, to chyba trzeba zwiększyć kapitalizację spółki (może przyjąć x2 - nie wiem jak wielka będzie emisja)i dopiero prowadzić obliczenia.

kastalto
0
Wpisów: 434
Wysłane: 13 maja 2011 14:27:40 przy kursie: 17,20 zł
lancet napisał(a):
Już raz pisałem o doprecyzowanie w tej sprawie ale jasnej odpowiedzi nie uzyskałem. Może jestem ciemny, nie rozumiem co to dokładnie znaczy - rachunek zastrzeżony przy warunkowej umowie i dalszy kontekst odpowiedzi P. Korczaka. Oceniam to niejednoznacznie. Jeżeli obecne wydobycie tych 20 tys.odkłada się na ten warunkowy rachunek w odpowiedniej ilości kasy do posiadanych udziałów i spłata po zatwierdzeniu warunków będzie o tą wartość pomniejszona, to jest O.K. Jeżeli jednak jest inaczej to w moim odczuciu złoże w wyniku ciągłego wydobycia ulega zubożeniu i im dłużej będzie trwała ta procedura zatwierdzajaca tym jego wartość będzie mniejsza. Była mowa nawet do pół roku a to w końcu 20tyś dz x 180 dni. Sporo kasy.

Nie przesadzasz trochę? Z tych 20 tys 9% należy do KOV, do tego dochodzą koszty. Złoże jest eksploatowane od 25 lat i wciąż jest tam kupa ropy. Nie wariujmy.

k.

zabapinkfloyd
0
Wpisów: 514
Wysłane: 13 maja 2011 14:38:04 przy kursie: 17,20 zł
Licząc baryłkę na 30 dolarów, miesięcznie mamy przeszło 4.400.000.00 złotych :)

Mieszko
0
Wpisów: 431
Wysłane: 13 maja 2011 14:45:07 przy kursie: 17,20 zł
@@@ Krzysiek
Świetna robota, wielkie dzięki. Jestem pod wrażeniem.
Spróbujmy może to teraz porównać ze spółką notowaną na AIM o zbliżonym do KOV profilu.
Spółka Mediterranean Oil & Gas PLC, o której pisałem wcześniej wydaje mi się dobrym porównaniem.
Oto dane dotyczące ilości akcji i kapitalizacji: (za bloombergiem www.bloomberg.com/apps/quote?t...:LN )
AKCJE Shares (Millions) ----------------------- 429.118
KAPITALIZACJA Market Cap (GBP) (Millions)------ 50.958
Co do ich rezerw i zasobów, wszystkie dane są na ich stronie:
www.medoilgas.com/operations/r...
Tak więc Proved plus Probable Reserves (to klasa 2P o ile się nie mylę) tej spółki to:
Gaz - 17,23 Bcf
Ropa - 40,25 Mbbl
Edytowany: 13 maja 2011 14:59

del-20160301
0
Wpisów: 1 491
Wysłane: 13 maja 2011 15:56:12 przy kursie: 17,20 zł
Ale co do wykresu to wypisz wymaluj Petrol love4 . Od bohatera prawie do zera. Spółka warta ponad 200 funtów za akcję spadła do 25. Naprawdę nie ma innej do porównania. Jakoś źle się z tym czuję.
Edytowany: 13 maja 2011 15:58

lancet
0
Wpisów: 188
Wysłane: 13 maja 2011 16:01:26 przy kursie: 17,20 zł
Żle to oceniasz menager. Wszyscy jesteśmy na tej polskiej giełdzie i dokładnie widzimy z jakich powodów spółki potrafią niebotycznie rosnąć. Jesteśmy tu po to by zarabiać a nic tak nie boli jak niesprawiedliwość, nadmierna spekulacja. Wielu uczestników tego forum nie rozumie takiego zachowania spółki choćby w kontekście starej giełdowej zasady, że giełda dyskontuje przyszłość, ludzie są rozgoryczeni, bo mija rok a cena niższa niż IPO. Z wyjątkiem zamknięcia jednego odwiertu w Brunei nic złego na spółce się nie wydarzyło. Dlatego to wszystko wałkuje się wielokrotnie bo nikt tego do końca nie rozumie. Ja zresztą też ale uparcie swój zamiar i przemyślenia realizuję być może kosztem zarobku na innych spółkach. W życiu też nie zawsze się żenisz i z tą najpiekniejszą i jednocześnie z najbogatszą. Te często nie do końca zrozumiałe sprawy kierują emocjami i decyzjami.

rabbit
0
Wpisów: 1 202
Wysłane: 13 maja 2011 16:18:39 przy kursie: 17,20 zł
Dziękuję za wzystkie wyliczenia,powiem szczerze że to z odpisaniem kosztów zakupu Nigerii jest dla mnie na dzisiaj bardziej realne.
Nie ma co się podniecać emisją i Nigerią.Wariantów jest kilka i jeżeli coś z OML 42 nie wyjdzie to emisji nie będzie.
Następna możliwość to taka że uruchomią wszystkie możliwe studnie i za 3 miesiące będą wydobywać 100 tys. baryłek dziennie.KOV dostanie kredyt i emisji nie będzie.
Wydobywając takie ilości ropy może KI przełoży nam spłatę o rok a emisja będzie na kupno 20% dodatkowych udziałów od KI.
Może też być że OML to lipa i zostaniemy z Ukrainą,nadziejami w Syrii i 3 odwiertami w Bruneii,a na to nie potrzebujemy emisji bo te inwestycję sfinansują się z ukraińskiego gazu.
Wariantów jest na pewno jeszcze kilka,musimy czekać i śledzić bieg wydarzeń.
"Żeby wygrać trzeba grać"

kastalto
0
Wysłane: 13 maja 2011 16:28:21 przy kursie: 17,20 zł
Panowie, przestańcie pisać głupstwa że nie będzie emisji na AIM. Niezależnie nawet od Nigerii, pieniądze są potrzebne do kontynuacji prac w Syrii i Brunei. Jeśli Nigeria dojdzie do skutku, model rozwoju tej koncesji ma być mniej więcej taki sam jak na Ukrainie - kapitał z emisji na rozruszanie, po osiągnięciu jako takich perspektyw (w innej skali oczywiście) - finansowanie kredytem. To jest oficjalne stanowisko firmy, które zakomunikowano na rynek. Zdejmijcie różowe okulary.

Według mnie jest to bardzo sensowne, niech będzie emisja w takiej wysokości żeby temat przestał wracać co roku i firma zajęła się raczej generowaniem wartości i cash - flow.

k.
Edytowany: 13 maja 2011 16:35

Fierce
0
Wpisów: 72
Wysłane: 13 maja 2011 16:54:33 przy kursie: 17,20 zł
Wartość akcji policzona przez kolege, można podzielić przez dwa, minus dyskont ipo i mamy odzwierciedlenie aktualnego kursu ?
Pozdrawiam,

rabbit
0
Wpisów: 1 202
Wysłane: 13 maja 2011 17:13:05 przy kursie: 17,20 zł
Nie wiem czy było to wklejam;

nafta.wnp.pl/kov-wydal-ponad-1...

nafta.wnp.pl/kulczyk-oil-ventu...
"Żeby wygrać trzeba grać"

hazard
0
Wpisów: 86
Wysłane: 13 maja 2011 20:42:11 przy kursie: 17,20 zł
Funkytown napisał(a):
A nie przyszlo ci do glowy, ze ten przelicznik 0,25 wynika z tego ze takie okreslenie ewenutalnych zasobow oznacza, ze jest szansa 1:4 ze te zasoby moliwe do eksploatacji tam sa? Czyli 3/4 ze ich tam nie ma?

Tu kolega raczy się zdecydowanie mylić podane wcześniej wartości są wartościami Best Estimate - czyli istnieje 50% szansa że odkryte tam ilości ropy/gazu będą większe lub mniejsze niż wartość wskazana. Przelicznik 0,25 nie ma nic do określenia prawdopodobieństwa występowania jakichkolwiek ilości ropy gazu - jest częścią modelu mającego pomóc przełożyć Analitykowi te ilości w konkretną wartość.

Funkytown napisał(a):
Taka kalkulacja ma sens ww portfelach laczacych dziesiatki takich zasobow, gdzie zgodnie z prawami statystyki ta szansa 1 do 4 sie zrealizuje, a nie w przypadku pojedynczej koncesji poszukiwawczej.

Każda koncesja poszukiwawcza z osobna ma swoje własne prawdopodobieństwo odnalezienia określonej ilości ropy/gazu. Ale, prawdopodobieństwo to nie jest obliczane zero-jedynkowo tak jak Ty to sobie wymyśliłeś (czyli pomysł w stylu: 25% w bloku Z jest 1BLN baryłek a na pozostałe 75% tam nie ma nic...). Dodatkowo szanse na udany odwiert czyli realne zasoby na konkretnym oszacowanym wcześniej polu nie zwiększa ilość posiadanych innych pól - tylko ilość odwiertów wykonanych na danym polu - a nie tego dotyczyły wcześniejsze obliczenia kolegów. Po prostu to do czego się odnosisz to już suma potencjałów.

Funkytown napisał(a):
Przy 11 mln przychodow za caly kwartal (bardzo niewiele) spolka osiagnela 5,4 mln straty. Spolka ma straty na dzialalnosci i nie ma gotowki na rozwoj koncesji. Jednoczesnie utrzymuje sie absurdalnie wysoka wyceny spolki na poziomie ok. 690 mln. Watpie zeby taka wycena mogla sie utrzymac w Londynie, gdzie do wyboru sa solki z rzeczywistym wydobyciem i z pieniedzmi na poszukiwania. Watpie ze emisja w Londynie sie powiedzie, chyba ze po znacznie nizszym kursie.

Jeżeli firma która zaczęła osiągać przychody na 40% swoich aktywów (Ukraina) jest w stanie sukcesywnie zwiększać co kwartał przychody w takim tempie że już teraz osiąga zysk netto (patrząc tylko sam segment Ukraiński) a potencjalnie (patrząc na forcasty z WZA) na zakończenie tego roku ma szanse całkowicie pokryć koszty obszaru "corpo", to ja bym powiedział że jest zaskakująco dobrze (no i skonsolidowana EBITDA zdaje się że już jest na +).

Piszesz o zaskakująco wysokiej wycenie... mógłbyś uzasadnić? podać swoją wycenę spółki i ją uzasadnić?

Po jakim kursie wg. Ciebie emisja w Londynie się powiedzie? czemu znacznie niższym? wiesz już może ile dokładnie spółka chce zgarnąć z tej emisji? Proszę podziel się wiedzą.

Dodatkowo prosiłbym Cie o wskazanie od jakiego poziomu w start-upach (bo jakoś nie widzę KOVu w gronie "dojrzałych" spółek) w sektorze poszukiwawczo-wydobywczym oil&gas zaczyna się "rzeczywiste wydobycie"?

A i fajnie by było gdybyś wskazał spółki z tego sektora w tej samej fazie rozwoju które mają "rzeczywiste wydobycie i pieniądze na poszukiwania"+ podobny lub większy potencjał rozwoju i są (w dodatku tanie) lub pchają się na giełdę... to by było coś interesującego.

Osobiście nie mam nic przeciwko krytyce, ale niech ona będzie konkretna i konstruktywna, wtedy pomoże każdemu z nas.

Pozdrawiam,

Edytowany: 13 maja 2011 20:58

kastalto
0
Wysłane: 13 maja 2011 22:00:41 przy kursie: 17,20 zł
Gim napisał(a):
Krzysiek9 napisał(a):

Wartość aktywów na akcję = 1,47 USD / akcję = 4,01 PLN

A czy przypadkiem rynek nie wycenia juz emisji na rynku w Londynie? Jeśli tak, to chyba trzeba zwiększyć kapitalizację spółki (może przyjąć x2 - nie wiem jak wielka będzie emisja)i dopiero prowadzić obliczenia.

Parę groszy ode mnie na temat wyceny. Zwróćcie uwagę na to że zarówno na Ukrainie a zwłaszcza w Nigerii przejęto / zostanie przejęte mnóstwo infrastruktury. Nie są to zasoby surowcowe ale np w Nigerii jest gotowych 150+ odwiertów eksploatacyjnych, rurociągi i pewnie dużo innych urządzeń, częściowo zdewastowanych a częściowo sprawnych.

Z kolei na Ukrainie poprzedni właściciel miał ambitne plany których nie był w stanie zrealizować ale wydał sporo: jest nowoczesna wiertnia z Kanady, urządzenie do testów i gotowa infrastruktura która umożliwia eksploatację na 10x większym poziomie niż obecne wydobycie.

To wszystko musi być również warte dużo pieniędzy.

k.

Krzysiek9
0
Wpisów: 706
Wysłane: 14 maja 2011 22:15:55 przy kursie: 17,20 zł
Mieszko napisał(a):
@@@ Krzysiek
Świetna robota, wielkie dzięki. Jestem pod wrażeniem.
Spróbujmy może to teraz porównać ze spółką notowaną na AIM o zbliżonym do KOV profilu.
Spółka Mediterranean Oil & Gas PLC, o której pisałem wcześniej wydaje mi się dobrym porównaniem.
Oto dane dotyczące ilości akcji i kapitalizacji: (za bloombergiem www.bloomberg.com/apps/quote?t...:LN )
AKCJE Shares (Millions) ----------------------- 429.118
KAPITALIZACJA Market Cap (GBP) (Millions)------ 50.958
Co do ich rezerw i zasobów, wszystkie dane są na ich stronie:
www.medoilgas.com/operations/r...
Tak więc Proved plus Probable Reserves (to klasa 2P o ile się nie mylę) tej spółki to:
Gaz - 17,23 Bcf
Ropa - 40,25 Mbbl

Dzięki Mieszko, policzyłem wstępnie jak to wygląda dla podanej przez Ciebie spółki z AIM.

GBP/PLN - 4,4494
GBP/USD - 1,6287
GBP/EUR - 1,1368
USD/PLN - 2,7319

Kapitalizacja / 2P + f * 2C

Spółka - Mediterranean Oil & Gas PLC (MOG.L)
Liczba akcji - 429 120 000
Kurs PLN - 0,53
Kurs GBX - 11,88 (Od razu zwracam jednak uwagę, że w lutym ta spółka kosztowała 25 GBX)
Kapitalizacja GBP - 50 960 000
2C MMBoe (Oil) - 11,7
2P MMBoe (Oil) - 40,25
2C Bcf (Gas) - 17,2
2P Bcf (Gas) - 24,75

2C MMBoe (total) - 11,7 + 17,2 / 6000 = 11,7 + 2,87 = 14,57
2P MMBoe (total) - 40,25 + 24,75 / 6000 = 40,25 + 4,125 = 44,375

Mnożnik - 0.25 (tak samo jak dla KOV aby jednak zasoby nie miały aż tak dużego wpływu na końcową wycenę w stosunku do posiadanych rezerw)

Współczynnik = 50 960 000 GBP / (44,375 MMBoe + 0,25*14,57MMBoe) = 1,06

Wydaje mi się jednak, że powinniśmy wziąć spółkę jeszcze bardziej zbliżona do KOV nie tylko pod względem ilości akcji ale także wielkości rezerw i zasobów, gdyż porównując obydwie spółki mamy zdecydowaną przewagę KOV jeśli chodzi o zasoby klasy 2C:

KOV:
2C MMBoe - 308,40
2P MMBoe - 32,80
Współczynnik - 1,3986

MOG:
2C MMBoe = 14,57
2P MMBoe = 44,375
Współczynnik - 1,06

Przy cenie około 25 GBX spółka MOG charakteryzowala by się jednak współczynnikiem równym ponad 2 zatem około 50% więcej niż wynosi współczynnik dla KOV. Nie wiem zatem na ile miarodajne jest to porównanie. Wypadało by sprawdzić więcej spółek z tego sektora z AIM i zobaczyć jaki jest średni współczynnik Kapitalizacja / 2P + f * 2C. Widać bowiem, że MOG.L jest po bardzo dużej przecenie i chyba to powoduje, że ma stosunkowo niski współczynnik przy obecnym kursie.

Mieszko
0
Wysłane: 14 maja 2011 23:29:03 przy kursie: 17,20 zł
Krzysiek, masz pełną rację.
Jednak poszukiwanie średniego współczynnika, o którym piszesz, wymagałoby zebrania danych o każdej spółce, a to nam zajmie wieki.
Nie ma sensu porównywać KOV - w kontekście planowanego debiutu na AIM - ze spółką, która ma już sporą historię na tym parkiecie. W końcu trzeba brać pod uwagę fakt, że spółka może mieć spore zasoby i rezerwy, ale marne perspektywy...
Chyba lepiej po prsotu spojrzeć na to, jak wyceniane są debiutujące spółki w odniesieniu do ich zasobów i rezerw. Pogrzebię trochę w danych ze strony AIM.

@@@@ LUKCH I KASTALTO
W końcu miałem czas, żeby uważnie obejrzeć materiał z Walnego (jeszcze raz wielkie dzięki!). Niestety, tłumaczenie symultaniczne nie jest nigdy doskonałe, dlatego mam wrażenie, że sporo ważnych rzeczy umknęło. Nie mogę na przykład zrozumieć, co odpowiedział p. Tim Elliott na pytanie Kastalto (o ile nie pomyliłem osób) na temat Ukrainy i skomplikowanego porządku testów. Czy możecie mi, proszę, wyłożyć Wasze zrozumienie tej sprawy?

Krzysiek9
0
Wpisów: 706
Wysłane: 15 maja 2011 00:08:01 przy kursie: 17,20 zł
Zwróćcie jeszcze uwagę na slajd 35 z prezentacji spółki notowanej na AIM GulFSand

Production & Sales Prices

Średnia cena sprzedaży ropy w ich zestawieniu wynosiła około 75 USD / BOE. Zatem chyba w przychodach ze sprzedaży mimo wszystko uwzględnia się cenę ropy Crude Oil. Można zobaczyć jak się kształtowały ceny ropy (Crude Oil) w 3 ostatnich latach

W bieżącym roku cena ta średnio wynosi około 90 USD / BOE.

Zatem jeśli jest to cena sprzedaży, która przekłada się na odpowiednia pozycję w raporcie to KOV powinien móc zaksięgować netto (bez uwzględniania kosztów wydobycia) około 7,6 mln USD w Q2 za około 45 dni wydobycia 21 tys BOE/d.

Dla porównania spójrzcie na tym samym slajdzie na cenę sprzedaży gazu ok 5 USD/ 1000cf. Dla przypomnienia na Ukrainie obecnie mamy cenę około 8 USD / 1000 cf.

Spółka GulFSand może być nieco podobna profilem do KOV z uwzględnieniem Nigerii. Jutro może uda się policzyć współczynnik dla tej spółki.

Dane dotyczące spółki można znaleźć w prezentacji powyżej oraz pod adresami:

Gulfsands Petroleum

Profil Gulfsands Petroleum na AIM

Dane na stronach reutersa - kapitalizacja i liczba akcji

Mieszko
0
Wysłane: 15 maja 2011 13:35:40 przy kursie: 17,20 zł
Krzysiek, ja jednak spróbuję policzyć spółkę nie tyle podobną profilem do KOV, ale taką, która zadebiutowała niedawno na AIM z posiadanymi już zasobami i rezerwami.
Trzeba przecież brać pod uwagę fakt, że spółki debiutujące np. w połowie roku 2009 były wyceniane inaczej niż te, które debiutowały niedawno. W końcu mamy tu cały szereg zmiennych które mogą wpłynąć na wycenę: wśród nich wskazana przez Ciebie cena crude oil.
Może spróbujmy porównania ze społką Jubilant Energy NV. Jest to społka indyjska, zarejestrowana w Holandii, debiutowała na AIM 24 listopada 2010 roku. Była to jedna z większych IPO na AIM w roku 2010.
Cytat:
Shares in Jubilant Energy, which has interests in nine blocks in India, were admitted to trading on AIM following the successful completion of its IPO in November.
Jubilant Energy (...) raised $85 million (£53.4 million)

www.jubilantenergy.com/admissi...
na stronie 64-66 tego dokumentu podane są konkretne wyliczenia rezerw i zasobów:
Rezerwy Ropy (Reserves) - Proved: 1,78 MMBbl
Proved plus Probable - 3,44 MMBbl
Rezerwy Gazu (Reserves) Bcf - Proved: 80,5
Proved plus Probable: 118,1
Zasoby warunkowe Ropy (Contingent Resources) 2C 12,20 MMBbl
Zasoby warunkowe Gazu (Contingent Resources) 2C - 594 Bcf
Liczba akcji w mln: 416.307
Kapitalizacja:
Na stronie LSE jest liczba £ 295.58
podczas gdy Bloomberg podaje 287.252
Oczywiście, cena obecna jest niższa od ceny z IPO i z pierwszych notowań. O ile mogę odczytać z wykresu, cena z pierwszego notowania wynosiła 78, a dziś to 69 GBp.
Ok, to chyba komplet danych potrzebnych do wyliczenia.
Edytowany: 15 maja 2011 13:39

Użytkownicy przeglądający ten wątek Gość
WIADOMOŚCI O SPÓŁCE serinus

196 197 198 199 200

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,180 sek.

fvyxakmx
qmtxrjmt
pgcwfcye
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +75 454,67 zł +377,27% 95 454,67 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
dddldpvx
regdyuyw
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat