PARTNER SERWISU
xjreevjw
27 28 29 30 31

Wybory Parlamentarne 2011

daab007
0
Wpisów: 449
Wysłane: 25 września 2011 22:06:09
krewa napisał(a):

walczył z bronią=zabijał (chociaż sam Sikorski tego nie potwierdza, co nie jest dziwne). wybacz, ale to nie czyni z niego herosa, wręcz przeciwnie. pozbawienie kogoś życia jest wyznacznikiem odwagi? Scarry, nie tędy droga. nie widzę różnicy między Sikorskim a jego wrogami z tamtego okresu.

Nie rozumiem w ogóle tej retorykid'oh!
I never think of the future - it comes soon enough.
A. Einstein

Amol
0
Wpisów: 252
Wysłane: 25 września 2011 23:38:51
maobab napisał(a):
Scarry napisał(a):
@maobab
stan psychiczny? Radek Sikorski jest jedynym gościem w polskiej polityce który aktywnie i militarnie (bo z bronią w ręku) walczył z komunistami, facet który miał odwagę brać udział w wojnach z których mało który dziennikarz wracał żywy. "Patrioci" z PiS mogą mu buty czyścić, bo ten czas spędzali w kościołach albo u mamy w domu. A ty mówisz że coś z nim nie tak? Myślisz że gość który nie bał się w Afryce czy Afganistanie spędzać czas po stronach rebeliantów i strzelać z sowieckimi żołnierzami teraz będzie się bał pokrzykiwania kiboli? To jeden z najlepszych ministrów spraw zagranicznych jakich nasz kraj mógł dostać.

Tak, stan psychiczny. Ta walka mu najwyraźniej zaszkodziła. Facet który został wyprowadzony z równowagi przez manifestujących kiboli (i to nie są zwolennicy PiSu poza tymi przypadkowymi babkami) nie powinien zajmować pierwszego miejsca w jednym z ważniejszych ministerstw.

Odsłuchałem nagranie i gdzie tam jest ten "stan psychiczny",może @maobabap co innego zamieszcza,a co innego komentuje...violent1
W każdym razie Sikorski to oaza spokoju w porównaniu do korwina...reindeer
Nerwowe chrzanienie korwina (pełne wyzwisk od bandytów,faszystów itp.) - może się jedynie kojarzyć z nerwowym UJADANIEM małego psa niestety...reindeer
Edytowany: 25 września 2011 23:41

krewa
PREMIUM
1 362
Grupa: Zespół StockWatch.pl
Wpisów: 11 962
Wysłane: 26 września 2011 08:14:03
daab007 napisał(a):
Nie rozumiem w ogóle tej retoryki

wyjaśniam. facet, który w poszukiwaniu wrażeń jedzie do afganistanu, by postrzelać do ludzi i potem się tym szczyci, kwalifikuje się do leczenia psychiatrycznego a nie noszenia ministerialnej teki.

sss56
0
Wpisów: 522
Wysłane: 26 września 2011 08:24:56
Cytat:
Jeszcze jeden fajny film przedstawiający stan psychiczny jednego z obecnych ministrów
link

standardowo, kto ośmieli się krytykować (być przeciwko) platformę musi być za pisem.

"prosimy o poparcie naszych kandydatów żeby ci panowie nie rządzili" żałosne i zarazem śmieszne.
"człowiek jest niewolnikiem swego posiadania..."
"Wszystko jest trudne nim stanie się proste "
Edytowany: 26 września 2011 08:27

Scarry
193
Wpisów: 4 958
Wysłane: 26 września 2011 08:49:44
krewa napisał(a):
daab007 napisał(a):
Nie rozumiem w ogóle tej retoryki

wyjaśniam. facet, który w poszukiwaniu wrażeń jedzie do afganistanu, by postrzelać do ludzi i potem się tym szczyci, kwalifikuje się do leczenia psychiatrycznego a nie noszenia ministerialnej teki.

sorry krewa ale nie mogę sie zgodzić - "facet" pojechał tam (i do Afryki , do Angolii) jako dziennikarz BBC. Żołnierze sowieccy nie uznawali żadnych dziennikarzy i kazdy kto trafił do Afganistanu mógł być tam zabity. Musiałeś się bronić i on to robił.
* "Diversification is protection against ignorance, it makes little sense for those who know what they’re doing." W. Buffet.
* "The market can remain irrational longer than you can remain solvent"
* "scared money don’t make money"
aktualny portfel szacunkowo: 75% CRJ, 20% PDG, 5% THD
Edytowany: 26 września 2011 09:03

Amol
0
Wysłane: 26 września 2011 08:55:38
sss56 napisał(a):
standardowo, kto ośmieli się krytykować (być przeciwko) platformę musi być za pisem.

"prosimy o poparcie naszych kandydatów żeby ci panowie nie rządzili" żałosne i zarazem śmieszne.

Tak,jak zdecydowana większość twoich postów @sss...
Bo gdyby nie twoja wybitna stronniczość, to może byś również dopisał,że kempa poręczyła za stadionowego bandytę Starucha oraz jak PIS liże bootyshake kibolom, byle tylko się darli na Platformę...puke_l
Nic bardziej żenującego być nie może,żeby nawet ciepło wypowiadać się o zwykłych bandziorach,jacy są na stadionach,jeśli tylko krzyczą na Tuska,a nie na kaczora... Trzeba być albo chorym psychicznie,albo wyjątkowo fałszywym,tu nie ma najmniejszego usprawiedliwienia dla pisowców,pozostaje tylko:puke_l
Edytowany: 26 września 2011 08:59

krewa
PREMIUM
1 362
Grupa: Zespół StockWatch.pl
Wpisów: 11 962
Wysłane: 26 września 2011 09:02:13
kodeks etyki dziennikarskiej prawi o zachowaniu postawy niezaangażowanych obserwatorów, Scarry. poza tym nie był pracownikiem BBC.
przypominam, że Sikorski pojechał tam nie jako dziennikarz, lecz z zamiarem przyłączenia się do mudżahedinów, czyli miał pełną świadomość własnych zamiarów.

sss56
0
Wysłane: 26 września 2011 09:04:19
Amol nie kompromituj się kolejny raz,
Jak nie wybierzecie nas to PISowcy opanują świat, - kampania udana bo amole się na to nabierają,
Edytowany: 26 września 2011 09:05

federer
0
Wpisów: 263
Wysłane: 26 września 2011 09:13:29
jak czytam wpisy Amola to bardziej skłonny byłbym zagłosować na krwiopijców z PIS niż na liberałów z PO... fakt, że to już raz nie zdało egzaminu skłania mnie ku oddaniu głosu w zupełnie innym kierunku.
nie ma tego złego, co by na dobre nie wyszło
jeśli lubisz miód, nie powinieneś bać się pszczół

Amol
0
Wysłane: 26 września 2011 17:05:59
A tu ciekawy artykuł o kibolach i babciach moherowych...Angel
Cytat:
To jest rzecz wielka - ukłony dla Jarosława Kaczyńskiego - do jednego wehikułu wsadzić panie od księdza Rydzyka i młodzieńców ze stadionów. Bo na pierwszy rzut oka różni ich wszystko. Chciałbym zresztą zobaczyć moherowe panie na stadionie, w kotle ultras, i bardzo jestem ciekaw jak by się czuły... Lub też kiboli na prawdziwej pielgrzymce, mijających po drodze dobrze zaopatrzone stacje benzynowe...
.....Kto chodzi na mecze piłkarskie, ten wie jak to wygląda - kim jest w okrzykach kiboli Legia, Widzew, Wisła i tak dalej... Ale i wyjazd na pielgrzymkę, na spotkanie z modlącymi się toruńskimi rodzinami, ma w sobie nutę przygody. Doświadczyła tego w Częstochowie dziennikarka Polsatu, sam znam kamerzystę, na plecach którego zapalczywa starsza pani połamała parasolkę.

...No dobrze, zapyta ktoś, skoro ta formacja mówi tak często od rzeczy, to dlaczego ma potężne poparcie?

Odpowiedź na to pytanie wydaje mi się prosta. Naprzeciwko pań moherowych, kiboli, Anny Fotygi i innych aniołków i funkcjonariuszy Kaczyńskiego stoją panowie w dobrze skrojonych garniturach, którzy opowiadają coś na okrągło swym langue de bois. Oni też wyglądają na zadowolonych z siebie, i przekonanych o swej racji.

fakty.interia.pl/felietony/wal...

A tak swoją drogą,to wszystkim szkodzi fakt,że PIS jest tak BEZNADZIEJNE,bo gdyby nie królowały tam idiotyzmy np.macierewicza,czy Nelly Rokity,to byłaby też merytoryczna presja na PO i inne partie,co mogłoby być po prostu z korzyścią dla kraju.A tak,to wielu będzie głosować głównie przeciw PISowi,co rozpuszcza zarówno PO jak i inne partie...
Zazdroszczę Stanom,bo tam mają 2 sensowne,liberalne partie,jedyne pytanie,to która z nich jest bardziej liberalna...

siekoo
0
Wpisów: 1 746
Wysłane: 26 września 2011 17:31:26
o, toto - merytoryczna krytyka ze strony opozycji. btw, w ogole nie rozumiem, jak mozna nazywac PIS opozycja? opozycje wg definicji jaka znam, jest od tego by patrzec rzadzacym na rece, merytorzycznie krytykowac i wysuwac wlasne inicjatywy, a nie krzyczec w parlamencie europejskim o braku wolnosci slowa i polowaniu na opozycjonistow. mialem nadzieje, na merytoryczna wersje PIS, czyli PJN, ale to tez juz przeszlosc.

@maobab - odnioslem wrazenie (moze zreszta mylne blackeye ), ze jednak chcialbys by PIS wygral wybory, porozliczal tych wszystkich zlodzieji i zdrajcow, wszystkie ministerstwa zastapil ministerstwem zdrowia, szczescia i pomyslnosci, co rozwiazaloby wszelkie problemu ekonomiczne (bo jak inaczej rozumiec ich propozycje, ktora zreszta zmieniaja sie z wypowiedzi na wypowiedz)?

a rzad? pisalem juz nie raz - daleko mu od idealu, ale przynajmniej trzymaja jeden ton wypowiedzi i ogolny kierunek.
Zawżdy znajdzie przyczynę, kto zdobyczy pragnie...

mrk
mrk
26
Wpisów: 1 968
Wysłane: 26 września 2011 17:43:30
Jasna sprawa, że PIS i Kaczyński podlizuje się kibicom tak próbując wykorzystać ich niechęć do rządu, tak jak próbował się podlizać SLDowskiemu "betonowi" przed II turą wyborów prezydenckich nazywając Gierka "komunistycznym patriotą". Inna sprawa, że moim zdaniem kibice nie ruszą tak tłumnie do urn i nie poprą PISu, jakoś to mi po prostu do siebie nie pasuje.
Co do kibiców to tak się zastanawiam, czy ci nasi kibole są jakimś ewenementem światowym? Nie chce mi się wierzyć, że tylko polscy kibole są agresywni nigdzie jednak nie słyszałem o zamykaniu stadionów w takim stylu w jakim było to u nas. Oglądam dosyć regularnie angielską ekstraklasę i tamtejsi kibice na trybunach reprezentują pełen przekrój wiekowy, są osoby starsze, są i rodziny z dziećmi. Chyba można powiedzieć, że stadiony są tam bezpieczne, a angielscy kibole również przecież istnieją. Dlatego wydaje mi się, że jak to często bywa w naszym kraju sprawa jest po prostu źle uregulowana prawnie czy też organizacyjnie. Nie wiem co należałoby zrobić, ale zamykanie stadionów raczej w niczym nie pomoże, widać jednak na angielskim przykładzie że jakoś to się zrobić da. A na razie kibice są dobrym tematem zastępczym tak jak wcześniej były dopalacze.

maobab
0
Wpisów: 221
Wysłane: 26 września 2011 17:49:47
siekoo napisał(a):

@maobab - odnioslem wrazenie (moze zreszta mylne blackeye ), ze jednak chcialbys by PIS wygral wybory, porozliczal tych wszystkich zlodzieji i zdrajcow, wszystkie ministerstwa zastapil ministerstwem zdrowia, szczescia i pomyslnosci, co rozwiazaloby wszelkie problemu ekonomiczne (bo jak inaczej rozumiec ich propozycje, ktora zreszta zmieniaja sie z wypowiedzi na wypowiedz)?

a rzad? pisalem juz nie raz - daleko mu od idealu, ale przynajmniej trzymaja jeden ton wypowiedzi i ogolny kierunek.

Ja tam bym chciał Korwina u władzy, jednak to mało realne. Co do PiSu wole ich od PO i to dużo i tego nie ukrywam.

@mrk Sporo racji masz bo kibice czy tam kibole tak naprawdę mają politykę w dolnej części ciała, a co do tych awantur to u nas wcale nie ma więcej zadym na stadionach niż w Anglii, nie mówiąc już o Włoszech, Grecji czy Turcji. Ta niechęć Tuska do kibiców wynika z krytyki obecnego rządu czego premier nie znosi.

Scarry
193
Wysłane: 26 września 2011 18:18:07
@maobab

jako liberał wolisz PiS??? O to widzę że z Ciebie taki jest niby-liberał tak jak i wcześniej zbłaźniłeś się z monarchizmem przedrzeźniając nazwisko Prezydenta RP (szacunek dla instytucji państwa u prawdziwych monarchistów jest absolutną podstawą). Tak ma mnóstwo ludzi - jedno deklaruje, drugie robi - to Tobie przydałaby Ci się tak ksiązka o tłumie którą to tak ochoczo przywołałes na pierwszej stronie dyskusji, jak rozumiem odnosząc ją do poglądów oponentów.
* "Diversification is protection against ignorance, it makes little sense for those who know what they’re doing." W. Buffet.
Edytowany: 26 września 2011 18:24

sss56
0
Wysłane: 26 września 2011 19:03:28
a w czym PO jest bardziej liberalne (gospodarczo)od PISu chodzi mi o działania nie słowa

Cytat:
sieko o, toto - merytoryczna krytyka ze strony opozycji. btw, w ogole nie rozumiem, jak mozna nazywac PIS opozycja? opozycje wg definicji jaka znam, jest od tego by patrzec rzadzacym na rece, merytorzycznie krytykowac i wysuwac wlasne inicjatywy, a nie krzyczec w parlamencie europejskim o braku wolnosci slowa i polowaniu na opozycjonistow. mialem nadzieje, na merytoryczna wersje PIS, czyli PJN, ale to tez juz przeszlosc.

Proponuję przypomnieć sobie merytoryczną krytykę ze strony PO jak rządził PIS. Ja przypominam sobie kanapki Hanki i zbiorowa histerię że demokracja i wolność mediów jest zagrożona. Acha i jeszcze ziemniaki bodajże niemieckie były...
Ale z tą opozycja to troszkę racje masz, w mediach krytyka PISu jest taka jakby to oni rządzili od 4 lat a PO zaś traktowane jest jak opozycja
Obydwie partie są siebie warte z tym że ta nibymocherowa mniej mi kradła z kieszeni.
Edytowany: 26 września 2011 19:04

Scarry
193
Wysłane: 26 września 2011 19:22:49
sss56
który PiS? PiS Marcinkiewicza, teraz ktytykowany od stóp po głowę przez sam PIS? Czy parę ledwo miesięcy Jarosława, w tym 2 upadki rządów i wieczne kłótnie z koalicjantami?

Idź zapytaj kogokolwiek z władz PIS czy czuje się choćby odrobine liberałem i w tą stronę chciałby gospodarkę rozwijać! Kogokolwiek. (za to socjalistami czuje się tam na pewno sporo osób i nawet tego nie ukrywa)

Chłopaki z władz UPR kiedys robili podchody do PIS, próbowali współpracować lub nawet przyłączyć się do PiS, ale poniżające warunki jakie dostali od Jarosława załamały cały pomysł. Z tym gościem jest tylko "mordki w kubeł i moje warunki albo spadać "

PiS miał ogromne szczęście do hossy na świecie, niskich cen surowców, za czym poszło naturalnie wzrost PKB i spadek kłopotów kraju. Gdyby nie ten zbieg okoliczności - absolutnie niczym innym nam by się nie wyróżnił, poza blokowaniem budowy autostrad.
Edytowany: 26 września 2011 19:28

sss56
0
Wysłane: 26 września 2011 19:45:28
Już kiedyś pisałem że nie obchodzi mnie to co ktoś mówi i czy czuje się liberałem socjalista czy kosmitą, liczą się tylko czyny bo to jest najłatwiej zweryfikować, a czyny mówią "PIS jest bardziej liberalny gospodarczo" albo odwrotnie "PO jest mniej liberalne gospodarczo" (celowo dodałem słowo gospodarczo).
Przynajmniej ja tak to widzę i co najważniejsza tak to "widzi" portfel mojej rodziny(a jego żadne ideologie i przepychanki nie interesująAngel

A co do bronienia się pisowców przed łatką liberalny to mam wrażenie że dzieje się tak żeby czasami twardy pisowski elektorat nie pomyślał że PIS jest liberalny w sferze obyczajowej np.

Cytat:
scarry..... Przecież to jest samo w sobie chore strasznie. Inwestorów powinna cieszyć spadająca ropa, spadająca miedź, cukier, materiały budowlane itd... bo będzie mozna taniej zjeść, jeździć, budować itd... że konsument będzie mógł więcej swoich pieniędzy inwestować, że będzie miał więcej wolności gospodarczej przy tanim towarze. A tu nie. A na Wall-Street euforię wywołują wysokie ceny surowca....

ten system finansowo-giełdowy jest nieźle popierdzielony i w końcu nie ma bolca - padnie

a tu jeszcze twoje słowa z innego wątku (przytoczone bez złośliwości) i spróbuj to odnieść do wyczynów PO, od razu też pod uwagę weź że jak dojdą do władzy to wyższy VAT mamy murowany
Edytowany: 26 września 2011 19:55

Frog
13
Wpisów: 5 508
Wysłane: 26 września 2011 19:49:30
Cytat:
PiS miał ogromne szczęście do hossy na świecie, niskich cen surowców, za czym poszło naturalnie wzrost PKB i spadek kłopotów kraju.
Shame on you

Okres 2005-2007 to już hossa na surowcach - rekordy cen miedzi i ropy. Później było jeszcze drożej, ale teza że za PiSu surowce były tanie to nieprawda.
Follow me on Twitter
Zanim zaczniesz narzekać, że znikają Twoje posty, przeczytaj Regulamin Forum

Scarry
193
Wysłane: 26 września 2011 20:04:45
@Frog

nieprawda - chodziło mi o cukier, bawełnę, pszenicę, ropę i wiele innych dóbr konsumenckich. Prawie wszystkie były trochę a niektóre bardzo wyraźnie tańsze niz obecne ceny. Rząd PO miał ogromnego pecha do makroekonomicznej sytuacji świata, w którym od 2007 surowce kompletnie zwariowały - najpierw kryzys USA a potem nadmuchanie spekulacyjnej bańki surowców przez banki.

popatrz sam na ceny surowców konsumenckich 2005-2006 i teraz w 2011.
Edytowany: 26 września 2011 20:12

koordian
1
Wpisów: 45
Wysłane: 26 września 2011 20:05:39
PiS miał ogromne szczęście do hossy na świecie, niskich cen surowców, za czym poszło naturalnie wzrost PKB i spadek kłopotów kraju.

Okres 2005-2007 to już hossa na surowcach - rekordy cen miedzi i ropy. Później było jeszcze drożej, ale teza że za PiSu surowce były tanie to nieprawda.
Jeśli moja teoria nie zgadza się z faktami , tym gorzej dla faktów!!!

Zawsze można zrzucić wine na hosse/besse/powódz/susze/klęske urodzaju, a że przybyło 100 tys PObiurw, to takie liberalneShhh

Użytkownicy przeglądający ten wątek Gość

27 28 29 30 31

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,482 sek.

yhoexrfq
udhqfynu
uunbkscz
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +76 827,68 zł +384,14% 96 827,68 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
lemugbnj
intqkzdt
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat