0 Dołączył: 2011-09-13 Wpisów: 67
Wysłane:
23 września 2011 11:12:29
Właśnie oglądam, bo w końcu politycy mówią o naprawie finansów publicznych. Ale znowu - 60 sekund na wypowiedź to jakaś kpina. Gość słusznie wypunktował PO, Min Finansów przewiduje na przyszły rok wpływy do budżetu z VAT, akcyzy, CIT i PIT. Pytanie w jaki sposób te wpływy się zwiększą? Polacy staną się nagle bogatsi czy podatki znowu skoczą.
Edytowany: 23 września 2011 11:14
|
|
0 Dołączył: 2009-10-20 Wpisów: 708
Wysłane:
23 września 2011 11:17:15
zwiększą się bo PKB rośnie??
|
|
Wysłane:
23 września 2011 11:18:05
Jestem naprawdę ciekaw jaki to wzrost tego PKB zobaczymy w przyszłym roku :)
|
|
|
|
0 Dołączył: 2009-10-20 Wpisów: 708
Wysłane:
23 września 2011 11:20:43
nigdzie nie widziałem prognoz, żeby recesja miała być u nas to jakiś wzrost będzie.
|
|
0 Dołączył: 2010-02-11 Wpisów: 252
Wysłane:
23 września 2011 11:21:43
Panowie,a gdyby taki Korwin się dobrał do władzy,to mielibyśmy podatki 10%,benzynkę po 2zł i pensje po 2tys.euro... Tfu..chcialem powiedzieć: złotych,bo on euro nie lubi...
|
|
PREMIUM
1 362 Grupa: Zespół StockWatch.pl
Wysłane:
23 września 2011 11:25:07
%, pracujesz/prowadzisz działalność? firmy, które obserwuję, wcale nie mają się źle. prognozy na przyszły rok podwyższają, ilość zamówień się zwiększa, planowane kolejne inwestycje, moce przerobowe wykorzystywane w stopniu nakazującym inwestycje w sprzęt. chyba nie obserwuję wyjątków. politycy mogą sobie do woli pieprzyć, ale PKB kreują nie oni, lecz my.
|
|
Wysłane:
23 września 2011 11:28:55
@krewaNo wreszcie głos rozsądku na tym wątku... Bo jak się czyta fanów ojca dyrektora i ojca polityki NIErealnej,to samo narzekanie,biadolenie i ... zostawiam w domyśle
|
|
Wysłane:
23 września 2011 11:30:14
krewa: Obecnie nie pracuje, jedynie cześć mojej rodziny prowadzi dość sporą działalność własną (usługi techniczno-budowlane w zakresie przemysłu poszukiwań gazu i ropy) i owszem, potwierdzam to co napisałeś, bo w rodzinnej firmie faktycznie od kilku miesięcy sytuacja poprawiła się dość znacznie (sporo nowych zamówień w związku z łupkami). Ale w czasie kryzysu te kilka lat temu musieli wyciągnąć całe oszczędności, żeby utrzymać się na rynku. Mam po prostu obawy co do gospodarki światowej, bo Polska może sobie dobrze radzić, ale powtórka z poprzednich lat znowu może zaszkodzić rodzimemu biznesowi.
|
|
0 Dołączył: 2011-01-07 Wpisów: 263
Wysłane:
23 września 2011 11:37:25
Amol napisał(a):@krewaBo jak się czyta fanów ojca dyrektora i ojca polityki NIErealnej,to samo narzekanie,biadolenie i ... zostawiam w domyśle Amol, za bardzo polaryzujesz wyborcow. Powiedzialbym nawet ze jestes gorszy od fanatykow ktorych wymieniasz. Skoro wiec nie jestes liberalem to chyba nie dla Ciebie aktualna partia rzadzaca? troche taki z Ciebie wilk w przebraniu czerwonego kapturka nie ma tego złego, co by na dobre nie wyszło jeśli lubisz miód, nie powinieneś bać się pszczół
|
|
0 Dołączył: 2011-04-14 Wpisów: 879
Wysłane:
23 września 2011 11:52:37
to chyba logiczne, dług publiczny, przy tych cenach walut przekroczy 55% PKB, więc automatycznie wzrośnie stawka VAT
|
|
|
|
1 Dołączył: 2011-09-12 Wpisów: 85
Wysłane:
23 września 2011 20:07:13
a mi sie marzą politycy głosujący nad tym co są w stanie ogranąc swoim umysłem - wiem niemożliwe marzą mi sie politycy, co umieją odgadnąc co dobre dla nas - wiem niemożliwe marzą mi sie politycy , co umieją zadbać o dobro( prawdziwe ) Polski - wiem niemożliwe marzą mi się politycy , którzy prowadzili z sukcesem działalność ( swoją i na własny rachunek i za swoje pieniądze ) - wiem niemozliwe to niech chociaz nie przeszkadzają jak nie mają pojęcia , kurde znowu wygra PO :)
a taki Ronald .R, niby aktor a jednak , a może Kiepskiego na premiera ?
Edytowany: 23 września 2011 20:09
|
|
Wysłane:
24 września 2011 14:22:11
A tu w linku ciekawe spostrzeżenia,co gorsza oparte na ostatnich faktach... alme.blog.onet.pl/2,ID43633973...do mod.: sorry,że nia ma cytatu,ale nie dało się skopiować fragmentu treści...
|
|
0 Dołączył: 2011-02-08 Wpisów: 221
Wysłane:
24 września 2011 20:27:47
A tu jeszcze ciekawsze spostrzeżenie o mądrości obecnego premiera: linkCytat:- Potwierdzam jeszcze raz moje zdecydowane przekonanie: każdy, kto dzisiaj mówi, że możliwe będzie w najbliższym czasie radykalne obniżenie podatków i że to jest dzisiaj główny problem Polski - kłamie, albo nie wie o czym mówi - oświadczył Tusk. "Ktoś wie, że nie da się czegoś zrobić. Wtedy przychodzi ktoś kto tego nie wie i to robi."
|
|
0 Dołączył: 2009-07-16 Wpisów: 1 746
Wysłane:
25 września 2011 16:38:01
maobab, przeciez wczoraj (czy przedwczoraj) Kaczynski tez stwierdzil, ze obecnie nie da sie zmniejszyc podatkow - a co mowil jeszcze tydzien temu? jak to nazwac: schizofrenia, skleroza czy zwykla hipokryzja? co do przytoczonego motto - bardzo je lubie, czesto sam mowie je innym, ale... 96 osob zginelo, bo tez wszyscy wiedzieli, ze we mgle nie da sie bezpiecznie wyladowac na polu, ale ktos o tym nie wiedziel i postanowil jednak wyladowac. trzeba znac realia - w pewnych sytuacjach po prostu nie mozna ryzykowac. wszyscy chcielibysmy obnizki podatkow, ale nie takiej, ze w 2012 je obnizamy, a w 2013 podwyzszamy jeszcze bardziej, bo jednak sie nie udalo dopiac budzetu, a ani ja, ani Ty, ani nikt na tym forum nie zna tak dokladnie naszej sytuacji, by powiedziec w 100%, ze to sie da zrobic. myslisz, ze jakby mozna bylo, to PO by tego nie uchwalilo tuz przed wyborami? przeciez wowcza wygraliby w cuglach. Zawżdy znajdzie przyczynę, kto zdobyczy pragnie...
Edytowany: 25 września 2011 16:38
|
|
0 Dołączył: 2010-12-18 Wpisów: 522
Wysłane:
25 września 2011 18:10:26
Cytat:myslisz, ze jakby mozna bylo, to PO by tego nie uchwalilo tuz przed wyborami? przeciez wowcza wygraliby w cuglach. to by było wbrew ich socjalistycznej naturze ... "człowiek jest niewolnikiem swego posiadania..." "Wszystko jest trudne nim stanie się proste "
|
|
Wysłane:
25 września 2011 21:27:30
siekoo napisał(a):maobab, przeciez wczoraj (czy przedwczoraj) Kaczynski tez stwierdzil, ze obecnie nie da sie zmniejszyc podatkow - a co mowil jeszcze tydzien temu? jak to nazwac: schizofrenia, skleroza czy zwykla hipokryzja?
co do przytoczonego motto - bardzo je lubie, czesto sam mowie je innym, ale... 96 osob zginelo, bo tez wszyscy wiedzieli, ze we mgle nie da sie bezpiecznie wyladowac na polu, ale ktos o tym nie wiedziel i postanowil jednak wyladowac. trzeba znac realia - w pewnych sytuacjach po prostu nie mozna ryzykowac. wszyscy chcielibysmy obnizki podatkow, ale nie takiej, ze w 2012 je obnizamy, a w 2013 podwyzszamy jeszcze bardziej, bo jednak sie nie udalo dopiac budzetu, a ani ja, ani Ty, ani nikt na tym forum nie zna tak dokladnie naszej sytuacji, by powiedziec w 100%, ze to sie da zrobic. myslisz, ze jakby mozna bylo, to PO by tego nie uchwalilo tuz przed wyborami? przeciez wowcza wygraliby w cuglach. A co mnie Kaczyński obchodzi on teraz nie rządzi i raczej nie będzie rządził. W 2013 i tak platforma pewnie podatki podwyższy, żeby spłacać coraz większy dług aż do greckiej sytuacji. Jeszcze jeden fajny film przedstawiający stan psychiczny jednego z obecnych ministrów link
|
|
193 Dołączył: 2011-02-28 Wpisów: 4 958
Wysłane:
25 września 2011 21:38:03
@maobabstan psychiczny? Radek Sikorski jest jedynym gościem w polskiej polityce który aktywnie i militarnie (bo z bronią w ręku) walczył z komunistami, facet który miał odwagę brać udział w wojnach z których mało który dziennikarz wracał żywy. "Patrioci" z PiS mogą mu buty czyścić, bo ten czas spędzali w kościołach albo u mamy w domu. A ty mówisz że coś z nim nie tak? Myślisz że gość który nie bał się w Afryce czy Afganistanie spędzać czas po stronach rebeliantów i strzelać z sowieckimi żołnierzami teraz będzie się bał pokrzykiwania kiboli? To jeden z najlepszych ministrów spraw zagranicznych jakich nasz kraj mógł dostać. * "Diversification is protection against ignorance, it makes little sense for those who know what they’re doing." W. Buffet. * "The market can remain irrational longer than you can remain solvent" * "scared money don’t make money" aktualny portfel szacunkowo: 75% CRJ, 20% PDG, 5% THD
Edytowany: 25 września 2011 21:45
|
|
14 Dołączył: 2010-10-19 Wpisów: 301
Wysłane:
25 września 2011 21:45:28
Ballada o bandzie czworga autorstwa DJFunkyKoval koniecznie obejrzyjcie całość i przeczytajcie słowa twórcy na końcu źródło
Edytowany: 25 września 2011 21:49
|
|
PREMIUM
1 362 Grupa: Zespół StockWatch.pl
Wysłane:
25 września 2011 21:46:55
Scarry napisał(a):...Sikorski jest jedynym gościem w polskiej polityce który aktywnie i militarnie (bo z bronią w ręku) walczył z komunistami... walczył z bronią=zabijał (chociaż sam Sikorski tego nie potwierdza, co nie jest dziwne). wybacz, ale to nie czyni z niego herosa, wręcz przeciwnie. pozbawienie kogoś życia jest wyznacznikiem odwagi? Scarry, nie tędy droga. nie widzę różnicy między Sikorskim a jego wrogami z tamtego okresu.
|
|
Wysłane:
25 września 2011 22:04:18
Scarry napisał(a):@maobab stan psychiczny? Radek Sikorski jest jedynym gościem w polskiej polityce który aktywnie i militarnie (bo z bronią w ręku) walczył z komunistami, facet który miał odwagę brać udział w wojnach z których mało który dziennikarz wracał żywy. "Patrioci" z PiS mogą mu buty czyścić, bo ten czas spędzali w kościołach albo u mamy w domu. A ty mówisz że coś z nim nie tak? Myślisz że gość który nie bał się w Afryce czy Afganistanie spędzać czas po stronach rebeliantów i strzelać z sowieckimi żołnierzami teraz będzie się bał pokrzykiwania kiboli? To jeden z najlepszych ministrów spraw zagranicznych jakich nasz kraj mógł dostać. Tak, stan psychiczny. Ta walka mu najwyraźniej zaszkodziła. Facet który został wyprowadzony z równowagi przez manifestujących kiboli (i to nie są zwolennicy PiSu poza tymi przypadkowymi babkami) nie powinien zajmować pierwszego miejsca w jednym z ważniejszych ministerstw.
|
|
Czy na pewno chcesz przesłać zgłoszenie do moderatora?
Poniżej potwierdź lub anuluj swój wybór.