PARTNER SERWISU
agzmxees
134 135 136 137 138
slawek31113
0
Wpisów: 6
Wysłane: 27 września 2011 12:15:28 przy kursie: 3,20 zł
Dobre, dobre!!!...czyli tzw. czary mamry lub dlaczego zadajesz mi takie pytania - nie zadawaj mi takich pytań. ŻENADA!!! a Pan prezes wydawał się taki miły w TV.

macgregor
0
Wpisów: 163
Wysłane: 27 września 2011 12:27:30 przy kursie: 3,20 zł
W ten oto sposób włodarze spółki dali drobnym akcjonariuszom do zrozumienia gdzie ich mają.

irfy
0
Wpisów: 1 143
Wysłane: 27 września 2011 13:44:01 przy kursie: 3,20 zł
asaliah napisał(a):
WZA Petrolinvestu dnia 27. 09. 2010
1. Czy firma nadal współpracuje z Total.
Total zażyczył sobie dodatkowych badań 3D, aby dokładnie wybrać nowy odwiert – tj. ten K4. Oil musi uwolnić licencje – spłacić kredyt bankowy, po spłacie Total wkracza do akcji.
2. Czy firma nadal współpracuje z Mc Daniels.
Tak, na podstawie o próbowania przekwalifikuje złoże, czas bliżej nieokreślony, może pod koniec października, kiedy to zostanie wprowadzony lekki sprzęt – o którym była już mowa.
3. Wg eksperta, poszukiwanie jest tańsze od wydobycia, czy to już koniec emisji.
Wydaje się że tak, jednak w biznesie nie ma 100 procent gwarancji że tak będzie.
4. Co to jest za podmiot Tabacchi.
Zmiana tematu i przejście do znakomitej firmy z wieloma sukcesami Hallwood. Ponawiam pytanie. Tabacchi ma udziały bez znaczenia to jakie to ma znaczenie co to jest za firma.
5. Skąd wzięła się wycena Silurian.
Na podstawie innych spółek na naszym rynku poszukiwań gazu łupkowego, konkretnie dwóch spółek jednak nazwy nie pamięta.
6. Co skłania firmę Prokom do obejmowania akcji po 10 zł, gdy na rynku warte są około 4zł.
Pytanie nie do mnie.
7. Czy w bilansie rocznym zostanie uwidocznione 300 – 400 mil zł, które powinny wpłynąć do firmy z racji nowej emisji.
Jest to emisja warunkowa – jeśli dobrze zrozumiałem nie koniecznie te akcje będą obejmowane w tym roku, ale to tylko moja sugestia.
8. Ile funduszy spółka zamierza realnie uzyskać z nowej emisji.
Jak najmniej – z tego rozumuję że nie koniecznie cała nowa emisja musi być wydrukowana, jednak to tylko moje przypuszczenia – wróć do pytania 3.
9. Firma ma 350 mln zł krótkoterminowych zobowiązań, z czego zamierza je spłacić.
Brak odpowiedzi. Ze względu na brak czasu proszę o nie zadawanie więcej pytań. Przed 10.00 koniec zgromadzenia, w związku z czym nie mogłem zadać pozostałych pytań. Starałem się pisać odpowiedzi w miarę szybko jednak wiem iż dokładnie nie przytaczam odpowiedzi, musiał bym mieć dyktafon - za co szczerze przepraszam .

Wypada więc zinterpretować słowa wieszcza:)
ad. 1. Firma musi spłacić kredyt, powszechnie zaś wiadomo, że nie ma na to środków. Tak, jak na nic innego. Poza pensjami zarządu. Jak znam życie kredyt będzie rolowany tak długo, jak tylko sięgnie cierpliwość banku. O Totalu można więc zapomnieć. Zgodnie z przewidywaniami:)
ad. 2. Czas bliżej nieokreślony, może pod koniec października... Wielki jest spryt tej odpowiedzi. Wszak przed nami jeszcze tyle pięknych, jesiennych październików, że pod koniec któregoś z pewnością dojdzie do sławetnego przekwalifikowania. O ile oczywiście w 2012 nie nastąpi koniec świata:)
ad. 3. No, tutaj jakiś postęp. Na poprzednim walnym stanowcze zapewnienie, że nie, a tutaj już się tylko wydaje. Chyba nie muszę mówić, co oznacza takie wydawanie się:)
ad. 4. Bardzo dobra odpowiedź:) Skoro udziały są bez znaczenia, znaczy się, jest to kolejny cypryjski słup, który wyrzucił wszystko w rynek. Niesmaczne, ale chociaż szczere:) Co do firmy Halwood - czyżby jakieś godne naśladowania sukcesy na polu upadłościowym?:)
ad. 5. O! To też paradne. Czyli wzięli PGNiG, do tego "Wujek Władek, przywóz, wywóz, drobne kradzieże, sp. w zasadzie jawna", dodali wartości obu firm w złotych polskich, następnie całość podzielili przez ilość ton całego hipotetycznego gazu łupkowego na terenie kraju, pomnożyli przez roczną produkcję parasoli w Kazachstanie i im wyszla sumka okrągła. Brawo. Tak trzymać i nie puszczać:) P.S - piszę bardzo fajne opowiadania! Może ci sami wyceniacze wycenią ich wartość w podobny sposób, na podstawie... Może tej niezwykle teraz majętnej pani od Harrego Pottera może jeszcze kogoś z naszego podwórka, nie wiem... Sapkowskiego? Byłbym niezmiernie zobowiązany. Ciekaw jestem, jak na taką ekstrawagancką metodę wyceny zareaguje londyński odpowiednik KNFu. Czy również wpadnie w zachwyt zbliżony do mojego?:)
ad. 6. Uszami wyobraźni słyszę tę ulgę w głosie prezesa.
ad. 7.,8. Aha. Czyli jesteśmy tacy trochę sprytaśni. Nie będziemy wywalać w rynek od razu wszystkiego, tylko powolutku. Poczekamy na odbicie na ogólnym, "obejmiemy" i łubudu:)
ad. 9. No przecież było powiedziane, żeby nie zadawać głupich pytań, nie? Nie ma czasu na takie bezeceństwa. Długi? Jakie długi?
Czmychnąć na czas, by móc jeszcze raz :)
A tu do posłuchania :) www.youtube.com/watch?v=_-clFZ...

Tytan
0
Wpisów: 464
Wysłane: 27 września 2011 15:57:30 przy kursie: 3,20 zł
@Irfy
Jesteś mistrzem komentarza!king

v3nom
0
Wpisów: 3 042
Wysłane: 27 września 2011 16:15:32 przy kursie: 3,20 zł
Irfy, mógłbyś pisać satyryczne felietony do którejś z giełdowych gazet Angel Oczywiście tak długo jak długo nic by Ci się nie przytrafiło. Bo któregoś wieczora podczas jesiennego spaceru, mógłbyś na przykład wpaść do fosy. Nieszczęścia chodzą przecież po ludziach, a jesienią jest ślisko, liście... Angel
Klika się i sprzedaje ;-)
Edytowany: 27 września 2011 17:38

fidelio77
0
Wpisów: 745
Wysłane: 27 września 2011 17:13:09 przy kursie: 3,20 zł
irfy napisał(a):
asaliah napisał(a):
WZA Petrolinvestu dnia 27. 09. 2010
1. Czy firma nadal współpracuje z Total.
Total zażyczył sobie dodatkowych badań 3D, aby dokładnie wybrać nowy odwiert – tj. ten K4. Oil musi uwolnić licencje – spłacić kredyt bankowy, po spłacie Total wkracza do akcji.
2. Czy firma nadal współpracuje z Mc Daniels.
Tak, na podstawie o próbowania przekwalifikuje złoże, czas bliżej nieokreślony, może pod koniec października, kiedy to zostanie wprowadzony lekki sprzęt – o którym była już mowa.
3. Wg eksperta, poszukiwanie jest tańsze od wydobycia, czy to już koniec emisji.
Wydaje się że tak, jednak w biznesie nie ma 100 procent gwarancji że tak będzie.
4. Co to jest za podmiot Tabacchi.
Zmiana tematu i przejście do znakomitej firmy z wieloma sukcesami Hallwood. Ponawiam pytanie. Tabacchi ma udziały bez znaczenia to jakie to ma znaczenie co to jest za firma.
5. Skąd wzięła się wycena Silurian.
Na podstawie innych spółek na naszym rynku poszukiwań gazu łupkowego, konkretnie dwóch spółek jednak nazwy nie pamięta.
6. Co skłania firmę Prokom do obejmowania akcji po 10 zł, gdy na rynku warte są około 4zł.
Pytanie nie do mnie.
7. Czy w bilansie rocznym zostanie uwidocznione 300 – 400 mil zł, które powinny wpłynąć do firmy z racji nowej emisji.
Jest to emisja warunkowa – jeśli dobrze zrozumiałem nie koniecznie te akcje będą obejmowane w tym roku, ale to tylko moja sugestia.
8. Ile funduszy spółka zamierza realnie uzyskać z nowej emisji.
Jak najmniej – z tego rozumuję że nie koniecznie cała nowa emisja musi być wydrukowana, jednak to tylko moje przypuszczenia – wróć do pytania 3.
9. Firma ma 350 mln zł krótkoterminowych zobowiązań, z czego zamierza je spłacić.
Brak odpowiedzi. Ze względu na brak czasu proszę o nie zadawanie więcej pytań. Przed 10.00 koniec zgromadzenia, w związku z czym nie mogłem zadać pozostałych pytań. Starałem się pisać odpowiedzi w miarę szybko jednak wiem iż dokładnie nie przytaczam odpowiedzi, musiał bym mieć dyktafon - za co szczerze przepraszam .

Wypada więc zinterpretować słowa wieszcza:)

Jutro wieszcz wystąpi w CNBC, może coś dorzuci jeszcze ;-)

fidelio77
0
Wpisów: 745
Wysłane: 27 września 2011 17:19:49 przy kursie: 3,20 zł
irfy napisał(a):
Tytan napisał(a):
Serdeczne dzięki @Irfy.Angel
Myślisz że napisali to na wyrost , dla zmydlenia oczu? Czy ja źle rozumuję? A tak prawdę mówiąc, to nie formalnie właścicielami Petrola są drobni udziałowcy, nie sądzisz? Pójście na Walne szturmem, żeby Rysiowi coś wytłumaczyć, mogłoby się okazać niezłym pomysłemblackeye , nie sądzisz?

"rozeszło po kościach":)

Oby nie były to kości drobnych, którzy nabyli to inwestycyjne cacko na szczytach. Mam nadzieję, że już to dawno sprzedali.

asaliah
0
Wpisów: 34
Wysłane: 27 września 2011 17:31:38 przy kursie: 3,20 zł
Na WZA spotkałem jegomościa, drobnego akcjonariusza z pakietam 82110 akcji, część z nich po 12,50. Nie wiem ilu drobnych jest z takimi pakietami którzy się nie ujawnili, nie mniej szczerze mu współczułem.

mathu
0
Wpisów: 4 615
Wysłane: 27 września 2011 18:14:46 przy kursie: 3,20 zł
Heh, tym razem Bankierowcom się udało:

Cytat:
"PODRÓŻ DO WNĘTRZA ZIEMI" HIT DEKADY REŻ. RYSIO K.
The recovery in profitability has been amazing following the reorganization, leaving Barings to conclude that it was not actually terribly difficult to make money in the securities market.

BigLot
1
Wpisów: 371
Wysłane: 28 września 2011 10:16:25 przy kursie: 3,01 zł
Cytat dnia z dzisiejszej wypowiedzi dla TVN CNBC:
Cytat:
Ostatnia prosta

było 2,99zł/papier
Albo czas albo pieniądz. ...

mdd
mdd
0
Wpisów: 520
Wysłane: 28 września 2011 12:58:17 przy kursie: 3,01 zł
www.parkiet.com/artykul/7,1099...

Cytat:
Petrolinvest: Udziały Ryszarda Krauzego mogą spaść poniżej 5 procent

[...]

Po wypuszczeniu przez Petrolinvest kolejnych 40 mln akcji jego kapitał dzieliłby się na ponad 128,55 mln walorów. Gdyby Krauze i związane z nim firmy nie obejmowali kolejnych papierów, ich udział skurczyłby się do 4,09 proc. – wynika z naszych wyliczeń. W tej sytuacji biznesmen nie musiałby już raportować stanu posiadania w Petrolinveście.

a moze o to chodzi? wprowadzic emisje, zejsc ponizej progu 5% cichaczem i uplynnic reszte akcji?

jakby na dzis dzien Rysiu zaczal sprzedawac akcje i o tym informowal, to kurs polecial by totalnie na pysk, a po zejsciu ponizej 5% widac, moze robic co chce i nikt sie o tym nie dowie.
Edytowany: 28 września 2011 12:58

mdtrader
0
Wpisów: 749
Wysłane: 28 września 2011 13:18:49 przy kursie: 3,01 zł
mdtrader napisał(a):
No tak to z boku wyglada, pamietam jak jakos poczatkiem roku byl komunikat ze jeszcze tylko kilka dni ,max miesiac i juz sie dowierca. No i te kilka dni trwaja juz prawie rok i nie liczylem,ale dobre ponad 10komunikatow,ze jest przeplyw gazu, o chropowatosci skal etc.

Dopoki inwesotrzy beda robic te podbitki pod infa dopoki te infa beda sie pojawiac. R.Krauze zmiejszyl zaanagazowanie,bo nieustanie emituje nowe akcje i warranty przez co zmiejsza mu sie udzial,przerzuc to do drugiego wora,z tamtego wora do innego i tak w kolko.

Pogrzebalem teraz chwile i co znalazlem ? bo w jednym z info znalazlem cytat
Cytat:
Hallwood Energy, największy udziałowiec nowej spółki, jest firmą specjalizującą się w eksploatacji niekonwencjonalnych złóż gazu i jednym z liderów branży w zakresie technologii szczelinowania hydraulicznego, która jest wykorzystywana na całym świecie w procesie eksploatacji złóż gazu łupkowego. Jednym z projektów inwestycyjnych zrealizowanych w ostatnim czasie przez Grupę Hallwood, była inwestycja w wysokości ok. 120 mln USD w spółkę wydobywczą gazu łupkowego w Stanach Zjednoczonych, która została sprzedana amerykańskiemu koncernowi Chesapeake Energy Corporation za łączną kwotę ok. 535 mln USD.

gazownictwo.wnp.pl/gaz_lupkowy...

Ale co wiecje, popatrzylem sobie i okazuje sie,ze ten Hallwood Energy jest w likwidacji i spolka matka Hallwood Group ma na ten proces pozawiazywane rezerwy,bo generalnie ta spolka corka zbankrutowala www.bloomberg.com/apps/news?pi...

rezerwy ktore za zawiazane na to moga byc jeszcze sporo powiekszone,bo maja zobowiazania ktore poki co sa liczone.

Cytat:
Accordingly, taking into consideration available objections to the Proposed Findings, the Company has reserved $7.5 million at June 30, 2011. This noncash, accrued reserve of $7.5 million is reported in the Company's balance sheet under "Hallwood Energy matters - Litigation reserve", in addition to the $3.2 million that was previously recorded in connection with the Equity Support Agreement, for a total reserve of $10.7 million at June 30, 2011. This reserve amount has been established in consultation with the Company's litigation counsel in the Hallwood Energy litigation, based on their best judgment of the probabilities of success related to, among other factors, the potential objections to the Proposed Findings
Cytat:

Cytat:
Hallwood Group fell $8.31, or 43.7 percent, to $10.70, before trading in the company was halted on the New York Stock Exchange. The stock’s two-year high was $106.50 on April 4, 2007.

To ma cos z naszego Petrola, bo potrafila spasc w niecale dwa lata z 106 $ do 10$-wiec widac,ze chlopcy sie zaprzyjaznili,bo potrafia dobrze "wiercic",ale w portfelach inwestorow.

tutaj o planach wejscia PETROLA_SILURIAN_Hallwood Energy= wiec jednym slowem nasz wspanialy PETROl + Silurian ktorego kupili za 3 tys zlotych plus 25 tys dolarow(60%)udzialu swego czasu i Hallwood Energy spolka bankrut. Jakbym byl chemikiem to powiedzialbym ze mieszkanka wybuchowa sie szykuje!

energetykon.pl/Joint.venture.p...

Na koniec jesli chcecie cos jeszcze zobaczyc to popatrzcie na wykres Hallwood Group-jest to spolka matka,ale widzicie podobienstwa?
www.marketwatch.com/investing/...

Bo ja widze- skoki kursu czasami o 70% i zjazd w dol.

Irfy-tutaj nie ma chyba sie co rozwodzic, Tabach& Silurian& Hallwood to podmioty,ktore maja dac zarobic(sciagnac jeszcze troche)gotowki i tyle,ale Ty o tym dosknale wiesze.

Wspolczuje jednak wlasnie tym drobnym co sie popakowali po uszy.

asaliah
0
Wysłane: 29 września 2011 12:01:01 przy kursie: 2,78 zł
Jako że nie czuję się specjalistą od AT, na OIL to już wogóle, jednak nurtuje mnie jedna rzecz, mianowicie po wybiciu w lutym otworzyła się luka która została zamknięta, przy 5 zł, teraz jest koło 5 zł mała luka, czy w związku z tym nie powinna być domknięta.

irfy
0
Wpisów: 1 143
Wysłane: 29 września 2011 13:35:03 przy kursie: 2,78 zł
Nie, Asaiah. Tutaj nie będzie żadnego domykania luk. Ta, która utworzyła się w lutym powstała w wyniku ostatniego wielkiego "wystrzału" na papierze, wywołanego oczekiwanym od lat komunikatem, który przez spragnionych go marzycieli został zinterpretowany jako informacja o dużej ropie. Wydarzenia z późniejszego okresu obnażyły zerową jakość tego typu informacji i sprawiły, że wszelkie "infa" przestały mieć tu znaczenie, bo nikt w nie już nie wierzy - i słusznie:) Żeby domykać lukę musi być popyt, a nie wiem, skąd chcesz go wytrzasnąć przy 40 milionach nowych akcji tylko czekających na to, żeby je wywalić po cenie większej, niż cena Biotonu? Niestety. Moim zdaniem to już koniec Oila, jaki znamy. Sądzę, że obecne spadki wywołane są przez ludzi typu twój jegomość z walnego, były milioner z kilkudziesięcioma tysiącami akcji. Pewnie usiłują ratować choćby część kapitału, zanim spółka spadnie na grosze. Być może sprzedają też te wszystkie cypryjskie wynalazki, z tego samego powodu. Być może złotówka będzie broniona nieco silniej, bo jakby nie było, bariera psychologiczna, ale moim zdaniem o luce na 5 PLN możesz zapomnieć, podobnie jak o analizie technicznej na tej spółce:)
Czmychnąć na czas, by móc jeszcze raz :)
A tu do posłuchania :) www.youtube.com/watch?v=_-clFZ...

asaliah
0
Wysłane: 29 września 2011 14:10:31 przy kursie: 2,78 zł
Nie pozostawiłeś mi żadnej nadzieji, szkoda, ale jeszcze jedna rzecz nie daje mi spokoju, mianowicie przeglądając wykaz akcjonariuszy z WZA, jest tam siedem podmiotów z USA i jeden z Japonii, łącznie mają około 500 000 akcji, wiem że to nie za wiele ale po co te fundusze inwestycyjne /przejrzałem ich strony/ miały by inwestować w OILa - po prostu nie rozumiem - tym bardziej że nie są to cypryjskie słupy.

macgregor
0
Wpisów: 163
Wysłane: 29 września 2011 14:21:51 przy kursie: 2,78 zł
Osiem funfuszy mają w sumie 500000 akcji to na chwilę obecną na 1 fundusz przypada średnia wartość portfela 175tys zł. Dla funduszu akcje Petrola to to samo co dla "Kowalskiego" los na loterii z dużym prawdopodobieństwem straty i z małą szansą na wygraną.
Edytowany: 29 września 2011 14:24

mdd
mdd
0
Wpisów: 520
Wysłane: 29 września 2011 15:21:15 przy kursie: 2,78 zł
irfy napisał(a):
ale moim zdaniem o luce na 5 PLN możesz zapomnieć, podobnie jak o analizie technicznej na tej spółce:)

alez nie ma chyba spolki na GPW, ktora bylaby tak technicznie przewidywalna jak Petrol! wystarczy spojrzec na wykres z kilku lat, wyrysowac jedna prosta i voila
Edytowany: 29 września 2011 15:21

Tytan
0
Wpisów: 464
Wysłane: 29 września 2011 17:15:27 przy kursie: 2,78 zł
Tak mnie dzisiaj oświeciło, dlaczego taki ogromny obrót na tym Petrolu (wiadomo słupy z Nikozji) i kto na tym zarabia i w jaki sposób, mimo spadków?
Myślę, że zarabia i nie traci Krauze, razem z całą swoją ferajną od DT. Jeżeli papiery Petrola de fackto nie warte są nic, a następuje permanentny dodruk, więc zastosowano następujący machanizm: Rychu pożycza spółkom DT na Cyprze (może to nawet jego spółki) co jakiś czas kilka milionów akcji. Wiadomo że: kto będzie u nas już mocno wątpliwego Petrola kupował? Wszyscy wiedzą, że szulernia GPW to głównie DT, trochę chciwych romantyków i reszta. Więc Petrol jedynie pod DT się nadaje. Ferajna Rycha czyści z kasy bezwzględnie wszystkich. Cała ta banda robi sztuczny obrót, huśtąjc kursem aż radość patrzeć, przyciągając zdumiony wzrok chcących zarobić, że niby ruch w interesie. Niezła i pewna zagrywka socjo-techniczna (tu pochwała dla Rysia nieżle to wykombinował, ale miał wzory z kogo czerpać). Znając psychologię naszej szulerni GPW, że "coś się dzieje", cała nasza DT i w/w przyłączają się. A banda Rycha ile się tylko da wywala akcji na giełdę, nawet ze stratą. Tylko iluzorycznie ze stratą. W tym momencie piszę o obrocie, bo to że przy wyruku przyjmuje się wartość 10zł to nie ma żadnego punktu odniesienia, bo wycena Petrola to jeden wielki niewypał i zmienia się od widzimisię Krauzego(kreowana księgowość). I tak, jeżeli słupy Krauzego w czasie "przemiału kupią akcje w małych ilościach po 3zł, a potem w ogromnych ilościach wypchną swoje po 2,7zł (nie ważne nawet za ile) to Rycho pozbył się balastu i zarobił czystą forsę z toksów (czyt.: pustych papierków). I o to chodziło i potem znowu dodruk podpierany jakimś iluzyjnym bełkotem informacyjnym że niby "w Petrol się inwestuje" i znowy obrót w miarę możliwosci podbijając cenę itd. Ta "ropa" na Szulerni GPW, to właśnie sprzedaż toksycznych pustych papierów i łupienie kto się tylko nawinie i zauroczy skuszony obrotem. Po prostu byle wypchnąć swój śmieciowy dodruk Petrola na giełdę za każdą cenę, strat nie ma, tylko czysty zysk Krauzego.
Podobnie jak to robią żydowscy właściciele FED w USA zalewając dolarem cały świat (no może mechanizmy troszczkę inne, ale efekt ten sam).
Myślę, że tak to leciało i leciBoo hoo! 3some

mathu
0
Wpisów: 4 615
Wysłane: 29 września 2011 18:02:30 przy kursie: 2,78 zł
Mnie najbardziej śmieszy, że Petrol jest ciągle tak samo drogi, jak w połowie 2008 r.:

kliknij, aby powiększyć

Pomijając cenę jednej akcji, która jest zupełnie bez znaczenia, OIL kosztuje około 250 mln zł - tyle samo kosztował pod koniec 2008 r.

Jak widać cena spółki porusza się w konsolidacji 300 - 900 mln. Tak więc jeśli pominiemy fakt, że mamy obecnie wielki kryzys, że kurs wybił się z tej konsolidacji dołem, to jeśli przyjdzie odbicie, tak do poziomu 600 mln zł (czyli szczyty podbitek z początku 2010 i 2011 r.), to kurs wzrośnie aż do poziomu... 5-6 zł :) Zaznaczyłem strzałkami na wykresie po prawej stronie. Więc jeśli ktoś brał po 50 zł, to już przy kursie 5 zł będzie mógł być zadowolony, że Petrol odrobił cały spadek z tego poziomu :) A że kurs niższy? No sorry, trochę tych akcji jest więcej, więc wasz kawałek torta się zmniejszył, tak z 10 razy :)

Oczywiście jeśli na rynek nie wejdzie jakaś kolejna emisja, bo wtedy cena skoczy do 600 mln przy spadku kursu poniżej 2 :) I potem znowu będzie opadać do 300 mln, a akcje będą walczyć o utrzymanie się powyżej 1 zł - przy takiej samej wartości spółki, jak obecnie. Powodzenia! love4
The recovery in profitability has been amazing following the reorganization, leaving Barings to conclude that it was not actually terribly difficult to make money in the securities market.
Edytowany: 29 września 2011 18:03

WatchMan
0
Wpisów: 28
Wysłane: 29 września 2011 18:33:25 przy kursie: 2,78 zł
Trzeba powiedzieć sobie szczerze. Że Ci, którzy liczyli na zarobek liczyli dobrze, niestety R.K. liczy lepiej od nich... Spółka w ostatnim okresie wszelkimi możliwymi komunikatami próbowała ratować osuwający się kurs akcji. Wydała ich w krótkim czasie więcej niż kiedykolwiek, chociaż wiele z nich było w ogóle bez znaczenia. Kto wie co by było gdyby dobra koniunktura na GPW się utrzymała.... Każdy wie czym grozi zabawa na Petrolu...

Użytkownicy przeglądający ten wątek Gość

134 135 136 137 138

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 1,379 sek.

fxfbhnfk
nlitjoqx
uqxjszra
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +75 454,67 zł +377,27% 95 454,67 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
oxhozfbj
fhulvlut
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat