PARTNER SERWISU
jbjqtcul
1 2 3 4 5

STORMM [STM]

radecky
0
Wpisów: 51
Wysłane: 23 kwietnia 2009 20:13:33 przy kursie: 1,22 zł
ile czasu moze trwać cała procedura łączenia.... czy to taka biurokracja a silny wzrost stormmu to spekuła a słaby wzrost jago to strach czy moze ktos cos kąbinuje brudniejszego??? miesiac juz po walnych i cisza...jak to bywało w innych spółkach ?

pkocinski
0
Wpisów: 29
Wysłane: 25 kwietnia 2009 17:22:28 przy kursie: 1,24 zł
ile jeszcze zostalo do polaczenie to chyba zaden akcjonariusz nie wie. mialo byc do konca I kw, teraz gdzies na forum mowili ze czerwiec jest bardziej realny a ja osobiscie uwazam ze jak gielda odbije i stormowi sie troche petla na szyjce poluzuje to polaczenie moze byc i pod koniec roku..maj bedzie bardzo waznym miesiacem dla akcjonariuszy.. dowiemy sie co ugrali i ile maja gotowki na splate kredytow i obligacji.. nie traktuj stm jako inwestycji dlugoterminowej bo umoczysz ale przyszly tydzien da zarobic obroty duze i kurs idzie w gore spekulacja sie zaczyna bo na forach pojawiaja sie nicki sprzed 2 lat.....

duzych zyskow!!

Joker
127
Wpisów: 2 050
Wysłane: 25 kwietnia 2009 17:48:08 przy kursie: 1,24 zł
Nie przypominam sobie aby była mowa o pierwszym kwartale.
Koniec kwietnia, wypowiedzi w TV. Na walnym była mowa o czerwcu.
Stormmowi już poluzowała się pętla. Co do wyników za I kwartał, proszę spojrzeć na ceny (Jago 1,44 Gant 15 Zremb 0,84 ADV.PL 1,36), zbyt wiele tego nie będzie. Kwiecień był ciekawy, wzrost aktywów i prawdziwa spekulacyjna gra, niestety rezultaty ocenimy dopiero na podstawie raportu półrocznego.
Stormm nie ma obligacji, wyemitował bony korporacyjne, które zapewne będą rolować

I jedno pytanie, jeżeli zakładasz że do połączenia dojdzie to jaki plus dla STM ma połączenie w grudniu niż np w czerwcu?
Bo ja żadnego nie dostrzegam, oczywiście poza spekulacyjnym zagrywkami na których najbliżsi zarobią krocie. Będzie przeskok na JAG, do tego jest potrzebny wysoki kurs STM, każdy musi sam ocenić czy lubi agresywnie grać. A na forach straszna nagonka na STM i podsycanie niepewności co do połączenia.

No chyba że połączenia nie będzie, ale wówczas poza SII sprawą zainteresowałaby się KNF a tego Niebrzydowski nie chcę.
Jeżeli do połączenie nie doszłoby, oczywiście w dłuższym terminie maleje atrakcyjność Jago.

Ale do połączenia dojdzie

pkocinski
0
Wysłane: 25 kwietnia 2009 19:03:49 przy kursie: 1,24 zł
co do bonow korporacyjnych to masz racje..
co do polaczenia w Ikw to niestety tez hehe

jaki plus z polaczenia w grudniu??

wg mnie tylko 2 opcje wchodza w gre
- MN bedzie mial troche czasu na doprowadzenie storma do normalnego poziomu i tym samym odrobienie zaufania( przeciez stm mialbyc jego funduszem inwestycyjnym o czym swiadczy likwidacja wszelkiej dzialalnosci operacyjnej dawnego elektromontazu,
- wyzszy kurs stm to wiecej chetnych na jago

ja osobiscie jestem przeciw polaczeniu bo jago nie bedzie dawalo kilkudziesiecio procentowej stopy zwrotu z inwestycji w ciagu paru tyg. ta spolka prowadzi konkretna dzialalnosc wiec przychody i zyski/straty beda podstawa do wyceniania spolki a nie jak na stm plotki ze na "kontraktach wielkie zyski"...

od razu zaznaczam ze nie interesuje mnie juz trzymanie akcji pare lat ... za bardzo dostalem w d.. na tej bessie, pozatym kto moze wiedziec co bedzie za pare lat...

Joker
127
Wysłane: 25 kwietnia 2009 20:20:58 przy kursie: 1,24 zł
Według mnie, obecnie mamy świetny okres aby znaleźć kilka spółek które potraktujemy jako inwestycje długoterminową
I czasami będzie korzystniejsze dla nas usiąść na tyłku, niż starać się złapać co raz wyższe szczyty

Co do Stormmu, Jago. Pamiętaj że Gant trafił wraz z MEDem do Stormmu za ok 7,20 zł. Niebrzydowski będzie chciał zarobić na tym i zapewne zarobi. Jednak tego nie zapewni jemu spekulacyjny ruch. (7,20x2,5=18 zł)
Buduje grupę, która zapewne za kilka lat trafi do inwestora branżowego.

pkocinski
0
Wysłane: 25 kwietnia 2009 22:06:49 przy kursie: 1,24 zł
no niech buduje i niech akcjonariusze zarabiaja chociaz ta grupa jest troche bez sensu bo w garnku razem z mrozonkami gotuja sie kontenery i akcje. trzy rozne branze..a ja nie widze osoby ktora to poprowadzi do sukcesu. tak czy inaczej mysle ze przyszly tydz stm jakies 1.65 pln jago max2.0

Joker
127
Wysłane: 25 kwietnia 2009 22:11:44 przy kursie: 1,24 zł
Pisząc o grupie miałem na myśli tylko i wyłącznie Jago wraz ze spółkami które przejmuje
Aktywa Stormmu do sprzedaży jak nastrój na rynku poprawi się
Zremb także out, była mowa o Mostostalu Chojnice ale jak na razie cisza

radecky
0
Wysłane: 26 kwietnia 2009 13:26:43 przy kursie: 1,24 zł
ostatnie posty wychodzą całkiem rzeczowe i konkretne :) myśle tak samo jak Joker... robi sie ciekawie, i maj będzie pełen emocji... jest szansa ze w maju jago całkowicie zmieni kurs Think

ro6oo
0
Wysłane: 28 kwietnia 2009 11:10:17 przy kursie: 1,09 zł
Joker napisał(a):
Nie przypominam sobie aby była mowa o pierwszym kwartale.
Koniec kwietnia, wypowiedzi w TV. Na walnym była mowa o czerwcu.
Stormmowi już poluzowała się pętla. Co do wyników za I kwartał, proszę spojrzeć na ceny (Jago 1,44 Gant 15 Zremb 0,84 ADV.PL 1,36), zbyt wiele tego nie będzie. Kwiecień był ciekawy, wzrost aktywów i prawdziwa spekulacyjna gra, niestety rezultaty ocenimy dopiero na podstawie raportu półrocznego.
Stormm nie ma obligacji, wyemitował bony korporacyjne, które zapewne będą rolować

I jedno pytanie, jeżeli zakładasz że do połączenia dojdzie to jaki plus dla STM ma połączenie w grudniu niż np w czerwcu?
Bo ja żadnego nie dostrzegam, oczywiście poza spekulacyjnym zagrywkami na których najbliżsi zarobią krocie. Będzie przeskok na JAG, do tego jest potrzebny wysoki kurs STM, każdy musi sam ocenić czy lubi agresywnie grać. A na forach straszna nagonka na STM i podsycanie niepewności co do połączenia.

No chyba że połączenia nie będzie, ale wówczas poza SII sprawą zainteresowałaby się KNF a tego Niebrzydowski nie chcę.
Jeżeli do połączenie nie doszłoby, oczywiście w dłuższym terminie maleje atrakcyjność Jago.

Ale do połączenia dojdzie

pozyjemy zobaczymyWhistle

pewna jest tylko smiercsalute

radecky
0
Wysłane: 28 kwietnia 2009 19:39:49 przy kursie: 1,09 zł
śmierc smierc fakt ale do połączenia i tak dojdzie i sprzedam jago w tym roku za 4złBoo hoo!

Joker
127
Wysłane: 11 maja 2009 18:20:36 przy kursie: 1,23 zł
1,23x2,50=3,075 zł
Nieźle kombinują

Jarbas
0
Wpisów: 1 169
Wysłane: 12 maja 2009 16:03:40 przy kursie: 1,40 zł
Nieźle tu się dzieje... king

pkocinski
0
Wysłane: 12 maja 2009 17:47:28 przy kursie: 1,40 zł
no to tym razem sie udalo przebic te cholerne 1,27 i to calkiem niezle. zawiodlem sie troche bo mialo byc 1.65 w zeszlym tygodniu. wyniki tuz tuz gant budopol storm wszystko prawie leb w leb, jago troche odstaje i mysle ze tak zostanie dopoki nie bedzie konkretnej informacji o terminie przejecia no i o parytecie ( bo chyba bedzie musial sie zmienic). chociaz tak jak pisalem wczesniej nie wierze w polaczenie przed koncem roku. za duzo gotowki szuka swojego miejsca i mysle ze trafi na gieldy a wtedy spolki typu storm "karkosikowe perelki" magna i pare innych ktore pamietaja spektakularne wzrosty dadza dobrze zarobic bo w koncu jak jest dobrze to zapomina sie o porazkach..... stm czekam na pokaz sily jak za dawnych czasow heheh.

Joker
127
Wysłane: 12 maja 2009 17:58:58 przy kursie: 1,40 zł
pkocinski napisał(a):
no to tym razem sie udalo przebic te cholerne 1,27 i to calkiem niezle. zawiodlem sie troche bo mialo byc 1.65 w zeszlym tygodniu. wyniki tuz tuz gant budopol storm wszystko prawie leb w leb, jago troche odstaje i mysle ze tak zostanie dopoki nie bedzie konkretnej informacji o terminie przejecia no i o parytecie ( bo chyba bedzie musial sie zmienic). chociaz tak jak pisalem wczesniej nie wierze w polaczenie przed koncem roku. za duzo gotowki szuka swojego miejsca i mysle ze trafi na gieldy a wtedy spolki typu storm "karkosikowe perelki" magna i pare innych ktore pamietaja spektakularne wzrosty dadza dobrze zarobic bo w koncu jak jest dobrze to zapomina sie o porazkach..... stm czekam na pokaz sily jak za dawnych czasow heheh.
Zmienić? To nie takie proste, wszystko na konkretny dzień było uchwalane. I kolejne NWZ musiałoby zostać zwołane
Załóżmy czysto teoretycznie że zmienią a między czasie nadejdzie korekta ostatnich wzrostów i również parytet będzie potrzeba po raz n-ty zmieniać?
Właściciele Jago oraz Stormm podjęli uchwałę o połączeniu, na konkretny dzień, ustalony parytet. Teraz tylko gra się toczy o wwindowanie Stormmu, podreperowanie budżetu spółek oraz naszych prywatnych. Na Reutersie w ciągu miesiąca otrzymamy potwierdzenie i wszystko w sposób niezwykle dynamiczny zacznie wracać do normy. Tak zakładam.
Zbyt daleko parytet rynkowy odbiega od uchwalonego aby cokolwiek mieszali, KNF-> prokuratura. Zbyt oczywiste, więc wszystko będzie zgodnie z prawem i zgodnie z wolą akcjonariuszy.
Najpóźniej za 4 tygodnie wszystko będzie wiadome.
Poza tym, póki co Stormm potrzebuje gotówki, a nie ma jej i wzrost rynkowej wyceny aktywów nie powoduje że gotówki przybywa.
15 maja raporty za I kwartał Jago oraz Stormm, co nieco będzie można więcej powiedzieć. Choć okres styczeń-> marzec stosunkow słaby był w porównaniu z tym co dzieje się od 1,5 miesiąca.

pkocinski
0
Wysłane: 12 maja 2009 18:36:15 przy kursie: 1,40 zł
no dobrze a co z kontraktami bo zakladam ze tym dalej sie zajmuja. z wypowiedzi niebrzydowskiego juz na poczatku roku wynikalo ze spodziewa sie duzego odbicia wiec jako "slynny gracz gieldowy" powinen brac l ki tak?? jesli nie graja to jaki sens istnienia tej spolki ...aktywa to nie wszystko mysle ze za bony korporacyjne cos zakupili be te pare setek tys zremba co sprzedali to raczej poszly na jakies koszty operacyjne niz na inwestycje. co do "wszystko musi byc zgodnie z prawem" to pewnie bedzie ale czy bedze tak jak mysla inwestorzy to juz watpie. wystarczy spojrzec na roszady w zarzadzie jago zaraz po ogloszeniu polaczenia, do gry wlaczyl sie lenartowicz znany z wspolnej akcji z maciusiem wiec PRAWO moze byc tu troche naciagane.

tak czy inaczej pojawila sie okazja zeby zarobic na stm wiec trzeba to robic po wynikach moze juz nie byc takiej euforii nawet przy zalozeniu ze zysk bedzie. moze byc jeszcze do gory na zrembie jak wywalcza ten kontrakt z nato jak nie...no coz.

Joker
127
Wysłane: 12 maja 2009 18:54:12 przy kursie: 1,40 zł
Na temat roszad była mowa na walnym. Jedno nazwisko także przewinęło się na NWZ Gant. Nie chodziło tylko o sprawy stricte ze spółkami związane. Mniejsza z tym..

pkocinski
0
Wysłane: 16 maja 2009 10:25:02 przy kursie: 1,36 zł
no to wyniki calkiem niezle biorac pod uwage dotychczasowa dzialalnosc storma wiec jesli II kw bedzie tak dobry dla gield jak jego poczatkek no i jak zremb wygra ten kontrakt dla nato to bedzie bardzo dobrze

Joker
127
Wysłane: 16 maja 2009 10:32:08 przy kursie: 1,36 zł
Wyniki słabe, jednostkowy dla mnie jest istotny jeżeli mam oceniać rzeczywistą działalność zarządzających w Stormmie
Ale reakcja rynku zapewne będzie odwrotna do mojej oceny
Edytowany: 16 maja 2009 10:32

WatchDog
50
Grupa: Zespół StockWatch.pl
Wpisów: 8 588
Wysłane: 16 maja 2009 12:42:39 przy kursie: 1,36 zł
Nie mam nic do dodania, tym bardziej że się wszystko zaraz zmieni, tj. po połączeniu z JAGO. Na razie wynik operacyjny jest zerowy, a zysk wziął się z przychodów finansowych - podejrzewam że z wyceny posiadanych akcji? Wszystko ostatnio porosło i zaczyna się rezonans, czyli oscylatorki dostały smaru w tryby.

Joker
127
Wysłane: 16 maja 2009 16:07:38 przy kursie: 1,36 zł
Tylko uwzględniając główne pakiety Ganta oraz Stormmu, zysk w jednostkowym powinien być znacznie większy. Wniosek mi się nasuwa, że źle rynek ocenili i zbyt wcześnie zaczęli dodatkowe pozycje otwierać
Nie wiem jak się uwzględnia wzrost/ spadek rynkowej wartości posiadanych akcji Zrembu jeżeli Zremb się w pełni konsoliduje.

Użytkownicy przeglądający ten wątek Gość

1 2 3 4 5

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,330 sek.

dllrxrtn
xqvgqqwf
xshyxbmv
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +75 454,67 zł +377,27% 95 454,67 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
ejbjhufh
chccnuuw
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat