PARTNER SERWISU
tbhhvejs
382 383 384 385 386
rabbit
0
Wpisów: 1 202
Wysłane: 12 marca 2012 13:47:02 przy kursie: 15,80 zł
Gdybym potrafił zrobił bym to bez problemu.Rozumiem tylko pojedyncze słówka.Panczuk mówi że mają gazu na 20-25 lat to zrozumiałem.Reszta to chyba objaśnienie działania szczelinowania.
Filmik jest z początku lutego natomiast ktoś go wrzucił kilka dni temu (chyba 9 marca) to można powiedzieć że jest aktualny.Szczelinowanie które jest pokazane to O-8 lub 6 a wywiad jest późniejszy bo w śniegu.
Tyle mogę napisać.
"Żeby wygrać trzeba grać"

bonzosan
0
Wpisów: 92
Wysłane: 12 marca 2012 13:53:46 przy kursie: 15,80 zł
mówi że gazu mają tyle , że kurs spadnie do 20-25gr Liar hehe, a na końcu chłopak pozdrawia babcię i wszystkie laski na świecie love4
Punkt widzenia zależy od punktu siedzenia

macgregor
0
Wpisów: 163
Wysłane: 12 marca 2012 13:54:46 przy kursie: 15,80 zł
Filmik jest nie bardzo aktualny. Zwróciłeś uwagę na rok?

rabbit
0
Wysłane: 12 marca 2012 14:00:08 przy kursie: 15,80 zł
@macgregor

Uwierz mi że jest aktualny.

glock-17
0
Wpisów: 23
Wysłane: 12 marca 2012 15:00:28 przy kursie: 15,80 zł
Cytat:
Panczuk mówi że mają gazu na 20-25 lat
Mówi,że po tym co pokazali Kanadyjczycy i co widział podczas roboczych wizty w Kanadzie to technologia wydobycia na Ukrainie jest 20-25 lat za zachodem.Dlatego też wracają do odwiertów wcześniej porzuconych przez Rosjan i przy użyciu nowych technologi wzawiają wydobycie:)

grego01
0
Wpisów: 78
Wysłane: 12 marca 2012 15:36:39 przy kursie: 15,80 zł
glock-17 potwierdzam tez tak to zrozumiałem
natomiast panowie nie sadzicie że zajmujemy się " watkami pobocznymi" z powodu braku informacji od naszej transparentnej spółki a także jakichkolwiek info od redface ?? - padł szereg pytań w ostatnim czasie i nawet no comment nie było - czuje się troszkę oszukany tą transparentnoscią i wyjsciem przedstawiciela KOV do ludu

po
po
0
Wpisów: 38
Wysłane: 13 marca 2012 11:14:11 przy kursie: 17,60 zł
Dziś od rana pojawił się nagły wysyp newsów na ukraińskich portalach branżowych i lokalnych związanych z Kub-Gazem. Przypuszczam, że źródło danych jest to samo, ale w kolejnych arytkułach przebijają inne informacje: o chęci włączenia produkcji kondensatu, wielkości złóż i docelowej produkcji gazu.
Translator niestety słabo się spisuje.

Artykuły:
Канадская компания хочет добывать газоконденсат на Макеевском месторождении
Канадцы хотят добывать газ под Красным Лиманом I
Канадцы хотят добывать газ под Красным Лиманом II
К добыче донецкого газа хотят приобщится канадцы, - СМИ I
К добыче донецкого газа хотят приобщится канадцы, - СМИ II
К добыче донецкого газа хотят приобщится канадцы, - СМИ III

Szeroka akcja informacyjne się zaczęła? To już pora? Dancing
Edytowany: 13 marca 2012 11:15

rabbit
0
Wysłane: 13 marca 2012 11:46:49 przy kursie: 17,60 zł
Pierwszy link z translatora;

Link

Cytat:
Ale uchwała sejmiku - to tylko pierwszy krok do uzyskania zezwolenia na produkcję na Ukrainie. "Aplikacja otrzymuje firmę tak, że odwołał się do Kijowa, w służbie cywilnej, ze szczególnym zgody wspomnianych usług publicznych i stanowi dokument, który daje prawo do rozwoju zasobów mineralnych." - Powiedział przewodniczący Regionalnej Rady ds. Środowiska i Zasobów Naturalnych, Wadim Kotov. W sejmiku powiedział również, że Kanadyjczycy mają prawo mieć pierwszeństwo na rozwój zasobów mineralnych. "To z powodu" Cube-gaz "na własny koszt zbadanie i określenie rezerw gazu na tym obszarze," - mówi Vadim Kotov.

Cytat:
Właściwie w regionie Doniecka na obszarze Krasnolimanskaya zostaną opracowane przez niewielkim obszarze - tylko 7 metrów kwadratowych. - 70,2 кв. km, podczas gdy w Luhansk - 70.2 metrów kwadratowych. ".. Wspólne akcje Makeyevka kaucja 1,5 miliardów cu m, a rachunki Donieck regionu stanowi około 10% tej objętości Planujemy wyprodukować 250 tysięcy metrów sześciennych dziennie." - Powiedział dyrektor generalny "Cube-gazowej" Siergieja Panchuk.

Według mnie to jest dokładniejszy opis nowej koncesji Makiejewskoje Zachodnie a 7 km2 to część która znajduje się w rejonie Doniecka.
Może ktoś lepiej to przetłumaczy ale według mnie jak wcześniej napisałem mamy ten teren na 2 lata,musimy zrobić sejsmikę i oszacowanie zasobów i wtedy poprosić o zgodę na wiercenia i badania terenu.Następnie tak jak obecnie na O i M zmienić koncesję na produkcyjną (po kilku latach i zwiększeniu wydobycia)
Ciekawostka to szacowane zasoby tych 7 km2.Jeżeli dobrze sobie to przetłumaczyłem to na 7 km2 może być 1.5 mld m3 a to tylko 10% całej koncesji.
To nowe pole może mieć nawet 15 mld m3 gazu?
Może ktoś mnie poprawi jeżeli źle sobie to tłumaczę.

To odnośnie pierwszego linka ale reszta to chyba to samo na innych portalach.

ARWENA może teraz jakiś komentarz (wiadomo gdzie)thumbright

A może całość koncesji to 1.5 mld m3 a planują produkcję z tego terenu 250 tys m3 dziennie.
Edytowany: 13 marca 2012 12:00

Bosman
0
Wpisów: 155
Wysłane: 13 marca 2012 12:20:23 przy kursie: 17,60 zł
Ogólne zasoby złóż Makiejewki wynoszą 1.5 mld m3 z czego na region Donieck przypada 10 %.

Makiejewka znajduje się na terenie 3 okręgów:
Donieck
Charków
ługańsk

Wynika to z 1 akapitu artykułu

krewa
PREMIUM
1 362
Grupa: Zespół StockWatch.pl
Wpisów: 11 957
Wysłane: 13 marca 2012 12:23:54 przy kursie: 17,60 zł
Rabbit,
"zasoby Makiejewskogo to 1,5 mld m3, natomiast na obwód doniecki przypada 10% tych zasobów." - tak brzmi komunikat. zatem Twoje 15 mld nie mają racji bytu. niestety ;)

edit:
rabbit napisał(a):
Może ktoś mnie poprawi jeżeli źle sobie to tłumaczę.

nie doszukuj się złośliwości, ino Twą prośbę spełniłem notworthy
Edytowany: 13 marca 2012 12:41

rabbit
0
Wysłane: 13 marca 2012 12:34:06 przy kursie: 17,60 zł
@krewa
Przecież się poprawiłem no nie?
Te szacunki dotyczą nowej koncesji.
Wspominają o Shelu i przetargach a z tego co wiem to wstrzymano jeden przetarg w okręgu Borowskim (nie wiem czy dobrze napisałem)Wygląda na to że toczy się walka o te tereny i mam nadzieję że KUBGAZ nie powiedział "ostatniego słowa".

del-20160301
0
Wpisów: 1 491
Wysłane: 13 marca 2012 12:53:26 przy kursie: 17,60 zł
Cytat:
Gas company, "Cube-Gas", which is owned by Kulczyk Oil Ventures Inc (Canada), has decided to develop industrially Makeyevka gas field, located in Donetsk, Luhansk and Kharkiv regions.

At the last session of Donetsk regional council deputies agreed to grant the petition for the use of mineral resources "Cube-gas" for industrial development in the field Makeyevka Krasnolimanskaya area, said "Today" .

But the resolution of the regional council - this is just the first step to obtain approval for production in Ukraine. "An application is given the company so that it appealed to Kiev, in the civil service with special permission. This Public Service and provides a document that gives the right to develop mineral resources", - said Chairman of the Regional Council for the Environment and Natural Resources, Vadim Kotov. In the regional council also said that Canadians are legally entitled to have priority on the development of mineral resources. "It's because of" Cube-gas "at his own expense to examine and determine the gas reserves in the area," - said Vadim Kotov.

Actually in the Donetsk region in the Krasnolimanskaya area will be developed by a small area - only 7 square meters. km, while in Luhansk - 70.2 square meters. miles. "Common stocks Makeyevka deposit 1.5 billion cu m., And the Donetsk region accounts for about 10% of this volume. We plan to produce 250 thousand cubic meters. A day" - said General Director of "Cube-gas" Sergei Panchuk.

On the grounds of Makeyevka field now in the two wells. "One of them is boring, the second - in operation. In the second already employs about 90 people - two teams of drillers and two brigades of the underground and the overhaul of wells. They work in shifts. Licensed area on the territory of the Donetsk region is very small, and we'll see, will be Is it well, "- he said. In Canada's claim that the ecology of their prey will not be affected. "When drilling and well construction using insulated materials and disposal of waste in designated areas," - says Panchuk.

By the way, the consumers of gas, which will extract the Canadians, the company will Donbass napirmer, mine im.Zasyadko and gas company, "Energy supply". Donbas sell them at a price of gas will be no higher than the limit set by the state (about $ 400 per 1 thousand cubic meters. M).
But the project is well-known British company "Shell" in the Donbass slow. Back in October of 2010, the company introduced a development project for tender 7800 square meters. miles on the border of Kharkiv and Donetsk regions (we have - an area of ​​the Red Lyman and Slavic), and the entire 2011 passed through the paperwork. Now - stop for the Cabinet - there will not announce a tender, which should be a few participants.

"On the field, which has his eye on the" Shell ", there are already several candidates, among them local companies. Moreover, even the Brits for their deposit funds are not evaluated (unlike the" cube-gas. "- Ed.). Given the crisis and the growth in demand for gas, "Shell" loses points, and their chances for this field is decreasing every year, "- said the deputy director of the agency of socio-political simulation" Veys-Ukraine "Ivan the steppe.

Z tłumaczenia pierwszego linku wynika coś takiego. Nie do końca rozumiem o co tu biega. Tłumaczenie ruskiego na angielski w translatorze brzmi lepiej niż na polski ale i tak chaotycznie.

Jeśli chodzi o Shell to rozumiem mniej więcej tyle, że Ukraina potrzebuje gazu a Shell się ociąga. Nie ma też przeszacowanych zasobów przeciwieństwie do Kub-gazu. Na ich miejsce jest kilku chętnych - lokalnych graczy. Shell traci poparcie z roku na rok dla swojej działalności na tym terenie.

Czy to pole Makeyevka Krasnolimanskaya to jest nasz pole M czy coś innego? Bo jeśli tak to chyba zatwierdzili w Doniecku koncesję produkcyjną M i poszło to wyżej.

Czy ktoś wie o co biega z tymi 7km2? Czy to jest ten sam teren na którym pracuje Shell czy inny?

rabbit
0
Wysłane: 13 marca 2012 12:55:55 przy kursie: 17,60 zł
@krewa
Nie doszukuję sie a wszelkie sprostowania są wskazane.
Jeżeli znasz trochę rosyjski to możesz ocenić ten teks?
Cytat:
"Na obszarze, który ma oko na" Shell ", istnieje już kilku kandydatów, wśród nich lokalnych firm. . I nawet Brytyjczycy na ich funduszy depozytów nie są oceniane (w przeciwieństwie do "Cube-gazu." - Ed.). Biorąc pod uwagę kryzys i rosnące zapotrzebowanie na gaz, "Shell" traci punkty, a szanse tej dziedzinie maleje z roku na rok "- powiedział zastępca dyrektora biura rozwoju społeczno-politycznej symulacji" Veys-Ukraina "Iwan stepie.

www.62.ua/news/125725&ei=_...:pl:official%26prmd%3Dimvns">Link
Nie chcę być posądzony o naganianie i nadinterpretacje ale wydaje mi się że gra o gaz w tej okolicy dopiero się zaczęła.
Pytanie co może taka "sajgonka" w walce z Shellem?thumbright
Mimo braku informacji na Ukrainie zrobiło się ciekawieking

rabbit
0
Wysłane: 13 marca 2012 13:01:56 przy kursie: 17,60 zł
onochi napisał(a):
Cytat:
Gas company, "Cube-Gas", which is owned by Kulczyk Oil Ventures Inc (Canada), has decided to develop industrially Makeyevka gas field, located in Donetsk, Luhansk and Kharkiv regions.

At the last session of Donetsk regional council deputies agreed to grant the petition for the use of mineral resources "Cube-gas" for industrial development in the field Makeyevka Krasnolimanskaya area, said "Today" .

But the resolution of the regional council - this is just the first step to obtain approval for production in Ukraine. "An application is given the company so that it appealed to Kiev, in the civil service with special permission. This Public Service and provides a document that gives the right to develop mineral resources", - said Chairman of the Regional Council for the Environment and Natural Resources, Vadim Kotov. In the regional council also said that Canadians are legally entitled to have priority on the development of mineral resources. "It's because of" Cube-gas "at his own expense to examine and determine the gas reserves in the area," - said Vadim Kotov.

Actually in the Donetsk region in the Krasnolimanskaya area will be developed by a small area - only 7 square meters. km, while in Luhansk - 70.2 square meters. miles. "Common stocks Makeyevka deposit 1.5 billion cu m., And the Donetsk region accounts for about 10% of this volume. We plan to produce 250 thousand cubic meters. A day" - said General Director of "Cube-gas" Sergei Panchuk.

On the grounds of Makeyevka field now in the two wells. "One of them is boring, the second - in operation. In the second already employs about 90 people - two teams of drillers and two brigades of the underground and the overhaul of wells. They work in shifts. Licensed area on the territory of the Donetsk region is very small, and we'll see, will be Is it well, "- he said. In Canada's claim that the ecology of their prey will not be affected. "When drilling and well construction using insulated materials and disposal of waste in designated areas," - says Panchuk.

By the way, the consumers of gas, which will extract the Canadians, the company will Donbass napirmer, mine im.Zasyadko and gas company, "Energy supply". Donbas sell them at a price of gas will be no higher than the limit set by the state (about $ 400 per 1 thousand cubic meters. M).
But the project is well-known British company "Shell" in the Donbass slow. Back in October of 2010, the company introduced a development project for tender 7800 square meters. miles on the border of Kharkiv and Donetsk regions (we have - an area of ​​the Red Lyman and Slavic), and the entire 2011 passed through the paperwork. Now - stop for the Cabinet - there will not announce a tender, which should be a few participants.

"On the field, which has his eye on the" Shell ", there are already several candidates, among them local companies. Moreover, even the Brits for their deposit funds are not evaluated (unlike the" cube-gas. "- Ed.). Given the crisis and the growth in demand for gas, "Shell" loses points, and their chances for this field is decreasing every year, "- said the deputy director of the agency of socio-political simulation" Veys-Ukraine "Ivan the steppe.

Z tłumaczenia pierwszego linku wynika coś takiego. Nie do końca rozumiem o co tu biega. Tłumaczenie ruskiego na angielski w translatorze brzmi lepiej niż na polski ale i tak chaotycznie.

Jeśli chodzi o Shell to rozumiem mniej więcej tyle, że Ukraina potrzebuje gazu a Shell się ociąga. Nie ma też przeszacowanych zasobów przeciwieństwie do Kub-gazu. Na ich miejsce jest kilku chętnych - lokalnych graczy. Shell traci poparcie z roku na rok dla swojej działalności na tym terenie.

Czy to pole Makeyevka Krasnolimanskaya to jest nasz pole M czy coś innego? Bo jeśli tak to chyba zatwierdzili w Doniecku koncesję produkcyjną M i poszło to wyżej.

Czy ktoś wie o co biega z tymi 7km2? Czy to jest ten sam teren na którym pracuje Shell czy inny?

To jest prawdopodobnie nowa koncesja.7 km2 znajduje się w obwodzie Donieckim reszta w Ługańskim.Wczytywałem się w te informację dosyć dokładnie.Nie mamy tam prawa wiercić dopiero po otrzymaniu zgody.Na żadnym polu nie mamy takich problemów.Koncesja ma 70.2 km2 a my mam 70.1 i 70.3 km2.Dodatkowo zgoda na konwersję była już w grudniu a na to pole w lutym.Gdziś mi mignęło określenie Zachodnie Makiejewskoje.
To które mamy to okolice Kremennej a to nowe inny rejon.

JuanPreciado
0
Wpisów: 193
Wysłane: 13 marca 2012 13:02:41 przy kursie: 17,60 zł
Rabbit i Onochi, doceniam wasze zaangazowanie w KOV i fakt, że chcecie jakoś nadrobić lukę informacyją między małymi i dużymi ale codzienne postowanie tekstów, których nie potraficie przetłumaczyć i opieranie się na spekulacjach co autor miał na myśli w niczym nie pomaga. Liczy się to co jest na espi, to co powie redface i ogólnoświatowe trendy, wszystko reszta to nic nie warte domysły - nikt normalny nie inwestuje według pulsu biznesu, to czemu miałby się sugerować ukraińską prasą?

krewa
PREMIUM
1 362
Grupa: Zespół StockWatch.pl
Wpisów: 11 957
Wysłane: 13 marca 2012 13:07:46 przy kursie: 17,60 zł
drugie zdanie jest błędnie przetłumaczone. chodzi o to, że Shell ma chęć na ten obszar, ale nie prowadził tam nawet poszukiwań za własne środki (w odróżnieniu od Kub-gaz), stąd jego szanse są mizerne.
gdzieś rano czytałem, że pierwszeństwo w przetargach będą miały firm, dokonujące poszukiwań za własną krwawice.

rabbit
0
Wysłane: 13 marca 2012 13:17:12 przy kursie: 17,60 zł
JuanPreciado napisał(a):
Rabbit i Onochi, doceniam wasze zaangazowanie w KOV i fakt, że chcecie jakoś nadrobić lukę informacyjną między małymi i dużymi ale codzienne postowanie tekstów, których nie potraficie przetłumaczyć i opieranie się na spekulacjach co autor miał na myśli w niczym nie pomaga. Liczy się to co jest na espi, to co powie redface i ogólnoświatowe trendy, wszystko reszta to nic nie warte domysły - nikt normalny nie inwestuje według pulsu biznesu, to czemu miałby się sugerować ukraińską prasą?

Masz w stu procentach rację,tylko że informacja prasowa to też informacja.To że nikt nie będzie inwestował wielkich pieniędzy i czekał na ESPI to widać po kursie.Natomiast uważam że każdą wiadomość trzeba sobie przeanalizować samemu.

Wszędzie informacja podobna a tytuły zwalają z nóg (uważam że są na wyrost)
Cytat:
Giganci Kanadzie i Wielkiej Brytanii walczą o gazie dobrze w Donbasu

dn.vgorode.ua/news/104190/&...:pl:official%26biw%3D1024%26bih%3D576%26prmd%3Dimvns">Link

del-20160301
0
Wpisów: 1 491
Wysłane: 13 marca 2012 13:30:39 przy kursie: 17,60 zł
@Juan

Ale ja nikogo nie namawiam do inwestowania tylko chce być na bieżąco z informacjami a ponieważ interfejs akcjonariusze-KOV mocno kuleje ostatnio i nic nie można się dowiedzieć szukamy w prasie. Forum jest on wymiany informacji na temat KOV. Jak chcesz tylko sprawdzone info to zapraszam na GPWInfostrefa. Tam są same ESPI.

@Krewa

Ja nie tłumaczyłem bo ten niegramatyczny zlepek ciężko jest przetłumaczyć. Napisałem co mniej więcej rozumiem z tego.

@Rabbit

Coś jest na rzeczy. Czyżby KOV chciało coś wyszarpać z rąk Shella na Ukrainie? Szkoda, że wszystkiego musimy domyślać się sami Eh? .

rabbit
0
Wysłane: 13 marca 2012 13:46:43 przy kursie: 17,60 zł
@onochi
Wątek Shell-KUBGAZ to pogrożenie palcem że mają komu oddać pola gazowe i może chcą ich zmobilizować do pracy.
Shell "ginie" w urzędach a KUBGAZ jak widać daje sobie z tym radę.Tutaj chyba trzeba pogratulować Panczukowi bo to jego zasługa.

JuanPreciado
0
Wpisów: 193
Wysłane: 13 marca 2012 14:11:22 przy kursie: 17,60 zł
@ Rabit & Onochi

Macie pełną rację co do polityki informacyjnej KOV i faktycznie chciałoby się więcej, ale z mojego punktu widzenia wygląda to tak, że KOV idzie w dobrym kierunku, bez względu na wszystkie detale które się pojawiają dookoła.

Owszem, tutaj na forum udało się "zdemaskować" plany co do Nigerii, ale czy znając te informację ktoś zarobił coś wielkiego? Chyba nie.

Użytkownicy przeglądający ten wątek Gość
WIADOMOŚCI O SPÓŁCE SERINUS

382 383 384 385 386

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,469 sek.

rqmogkdb
benlxwcg
dkbrbuqn
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +75 454,67 zł +377,27% 95 454,67 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
nvocahfa
wlpbgsht
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat